STOPP Å LEVE SLIK ANDRE VIL DU SKAL LEVE!

 

Nå leser jeg på Fb at min venninne traff på en dame som påpekte at hun utvikler sin karriere grunnet at andre skal se på henne som vellykket og lykkelig. Jeg har skrevet før at vellykket og lykkelig er to forskjellige ting så det er ikke lurt å tenke at karriere og penger vil garantere deg lykkefølelsen non stop. Men det var ikke det som sjokkerte meg. Det var det at damen trodde virkelig at andre FORVENTER å se henne som vellykket og ville etterleve disse forvetningene. 

 

Seriøst? Hva feiler det folk her til landet?

 

Hvorfor velger en å leve slik andre vil en skal leve? Hvorfor tror vi at andre er opptatte av oss? 

For å stoppe med dette tullet og begynne å leve slik dere vil så er det lurt å huske en ting- folk driter i deg! De er opptatt med sitt. Ja, det kan bli snakkis fra tid til annet, og sladder å fordommer, men generelt bryr folk seg fint lite om nettopp deg. 

 

Så stopp med usikkerheten og begynn å gjøre    det du vil selv!  

 

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #samfunnspress #karriere #kvinne #livet #lykke 

 

 

HVORFOR HATER VI KVINNER SEG SELV SÅ MYE?

 

Det var en herlig regnfull onsdagskveld. Meg og kompisen min gikk på Starbucks og mens vi løp dit gjennom gata bekymret jeg meg altfor mye for at mitt nykrøllet hår skulle blitt slett igjen. Er det så stor greia liksom, sa han. Hmm… tenkte jeg, jeg brukte jo ganske lang til på å krølle håret da. Så mimret jeg tilbake til morsom situasjon med min gamle venninne som hadde tykk krøllete hår og som brukte halvtime på badet hver morgen for å slette det rett. Og hun løp like fort gjennom gata da det var regn siden hun var redd håret skulle bli krøllete igjen. Så plutselig kom jeg på en tanke- JEG HAR ALDRI SETT EN MANN som slettet eller krøllet håret sitt. Har en mann krøllete hår så går han som det er eller klipper seg kort. Jeg har aldri møtt en mann som opererte ballene sine spenstige og håndfulle dersom de begynte å henge mer med alderen. Jeg har ikke møtt en mann som ikke vil gå til svømmehallen fordi at han glemte å barbere seg i underarmer. Menn har mer avslappet forhold til utseendet sitt og kun med en god grunn- de fleste av dem liker seg selv slik dem er! 

 

Hvorfor hater vi kvinner seg selv og prøver å vri på kroppen vår og skreddersy den slik den burde være, ikke slik den er? 

 

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #kvinne #samfunnspress #utseende #skjønnhet #mote #lykke

FOLK MED GEDIGEN HÅNDBAGASJE. JEG ER DRITTLEI AV DERE!

 

Nå i helga tok jeg en flytur og frisket opp minnet med alle mulige grunn for at jeg ikke liker å reise. En av dem er folk med gedigen håndbagasje. Hvis du er en av dem så les det jeg vil si til dere.

– Det er sykt deilig å få bagasjen din ned på foten min mens du kravler opp trappa opp til flyet og ikke klarer å holde den digre bagasjen din ordentlig.

– Det er utrolig godt å vite at dersom vi havner i turbulens eller snur oss opp ned så åpnes bagasje rommet seg og den 100 kilo kofferten din har alle muligheter å lande ned på hodet mitt.

– Det er veldig behagelig å stå der og vente mens du presser det som ikke går an å presse inn i bagasjerommet. 

– Det er godt å oppdage at min lille veska vil ikke få plass i bagasjerommet siden du presset din gedigne kofferten dit.

 

Så helt seriøst folkens, SKAM DERE! Mange fly går overfylte og folk plages av deres bagasje. Hva har dere der som ikke går an å levere i innsjekket bagasje? Må dere på liv og død drasse med dere de gedigne koffertetene?

 

Noen som kan svare?

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #fly #reise #lykke

FATTER IKKE AT JEG GJORDE DETTE

Hei alle sammen 🙂 Håper helga var skikkelig god. Hos meg var det utrolig hektisk slik som hele september er. Jeg skulle til Oslo for å være med i et TV prosjekt. Jeg kan ikke fatte at jeg gjorde dette fordi jeg aldri kunne trodd at jeg skulle tørre noe sånt! Men jaja, det gjorde jeg og vil si at jeg er fortsatt litt sjokket over meg selv. Jeg har ikke lov å fortelle foreløpig hva slags prosjektet det var, men vil avsløre dette på bloggen straks jeg får lov. 

 

Fredagen var skikkelig krise siden orkanen Knud ankommet Stavanger og akkurat i den tiden da jeg skulle fly! Sola Flyplass var nesten tom og fly ble utsatt. Så jeg satt og ventet og ventet. Og takket være tøffe piloter og kabinpersonalet fra Norwegian kommet jeg til Oslo i ca 12- tiden. Lørdagen var utrolig aktiv og gjett om jeg satt i Oslo og igjen ventet på fly siden det skjedd noe teknisk og vi ventet på nytt fly. 

 

Så resten av helgen ønsket jeg bare å lade batteriene. Så det ble buffet med sushi, vårruller og diverse snacks på en kina restaurant. Så ble jeg klar for ny uke!

 

Hvordan deres mandag startet?

 

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #tv #reise #oslo #stavanger #lykke

NEI DU ER IKKE ET DÅRLIG MENNESKE KUN FORDI AT DU SIER IFRA

Jeg får følelsen av at jeg burde helst holde kjeft veldig ofte. Dette opplever jeg for å si det mildt nesten daglig her sammenlignet med hjemlandet mitt. Sånt press etter alltid være blid og “snill” er ganske tøft å leve under. Jeg opplever også at det å kunne si at du:

– ikke trives

– Ikke enig

– ikke finner deg i dette 

– ikke synes at dette var greit

Dette skaper trøbler i samspill med andre og du blir ofte sett på som vanskelig og til og med et dårlig menneske. Nylig ga jeg beskjed til ei dame om at jeg ikke synes noe særlig om måten hun snakket på til meg, så fikk jeg svar tilbake at jeg fortjente ikke noe bedre siden jeg var “vanskelig”. Men det syntes jeg ikke var riktig siden jeg bare ga tilbakemelding på arbeidet hun gjorde overfor meg. Jeg satt igjen med skyldfølelsen og følte meg som et dårlig menneske. Og det burde jeg absolutt ikke i et fritt land med ytringsfrihet og mulighet for å si fra.

 

Tar jeg feil? 

 

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#samfunn #samfunnspress #livet #lykke 

 

DET ER DERFOR HUN DROPPET DEG 

Du er blitt singel igjen. Det er kanskje kjipt nå og du vet ikke hvorfor. Alt virket helt ålreit frem til hun spurte om dere kunne ta en pause, eller at hun ikke utviklet følelser. Uansett hva hun sier, betyr det bare en ting- hun fikk nok. Og her er de tre vanlige grunner for hvorfor.

 

Du investerte for lite i forholdet deres

Med “investerte” mener jeg alt som har med tid, energi og både det fysiske og det materielle å gjøre. Du tenkte sikkert at dette var “bra nok”, eller hørte på sine kompiser som sa at du ikke må “skjemme henne bort”. Så valgte du å ikke gjøre dette, og investere forsiktig, uten å være generøs på din tid, følelser og små søte ting og gaver som har kanskje ikke all verdens verdi, men er så betydelige for henne. Så hun følte nok at du var ikke helt “på” og dette gjorde henne usikker.

 

Du definerte ikke forholdet deres

Kanskje var det nok for deg med at dere hadde det fint sammen, og du var skremt av ordet “vi”.  Du gikk rundt med konstant følelse at dette ikke er den rette tiden for å gå for noe definitivt. Eller var det rett og slett for tidlig å sette ord på dette og si til venner og familien hva dere er. Uansett, var det nok for deg, men ikke for henne. Hun var lei av å vente og bestemte seg å finne en som ikke tviler på at det er henne han vil ha.

 

Du viste henne for lite respekt

Sier du at dette virker for deg som tullete at hun brukte en time hver dag på å meditere, eller mente du at hun ikke bør gå ut på byen med venninner alene. Brydde du deg lite om hva som er viktig for henne og hva som interesserer henne og gjør henne lykkelig? Du trodde dette ikke er så viktig. Vel, dette var ikke viktig for deg. For henne var det en liten sorg hver gang du neglisjerte det som hadde virkelig betydning for henne. Derfor sa hun hadet. 

 

Kjenner du deg igjen i disse punktene? Det er alltid mulighet å gjøre det bra neste gang 🙂

 

Damer, enig med meg?

 

LenaLykke

 

Foto: Rå Foto

 

#samfunn #dating #kjæreste #kvinner #menn #lykke

ER DET VITS Å SYTE?

 

Livet er ikke dans på roser, det vet vi. Og det er skikkelig dritt av og til. Så det er fristende å klage eller syte over alt som går galt. Misforstå meg rett- jeg skjønner at det er nødvendig å dele med noen og få følelsene sine ut. Men det å syte, i form av konstant klaging? Er dette noe som er lurt å gjøre? 

 

Jeg lagt merke til en ting- dersom noe er tungt i livet mitt og jeg begynner å syte over dette på toppen av det, så virker alt enda verre. Nesten umulig. 

 

Dersom jeg velger å bare gjøre mine ting, og løse utfordringene, så virker dette ganske overkommelig.

 

Er det vits å syte da? 

 

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #coaching #livet #lykke

LUKSUS FOR EN HUNDRELAPP

 

Nå er det “100-ugå” i Sandnes. Mange restauranter foreslår å spise en bedre middag kun for hundrelappen. Vi har tatt oss en tur og vil si at dette var en veldig kul opplevelse. Gleder meg til flere!

Vi smakte biff på Hereford & friends steakhouse og porsjonen var riktig god og normal størrelse. Anbefales!

 

De eneste som sikkert ikke syns det er kjekt med 100-ugå er de stakkars servitørene som må servere hundrevis av gjestene hver dag. Så vær snill og gi dem tips! 

 

Har dere lignende tilbud der hvor dere bor?

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #100ugå #mat #restaurant #luksus #lykke

LA LØKEN TIL LØKE VÆRE I FRED

 

Utrolig med skandalen som skjedde nylig i Skal vi Danse. Og nærmest hele Norge skriker over hvor sjokkerende Borat kostymen til Løke så ut. Jeg personlig synes ikke at dette var noen krise, fordi at jeg har sett mange programmer som var mye verre og viste masse nakenhet. Og dette var på norsk tv. I denne situasjonen er jeg enig i avgjørelsen til TV2 av følgende grunn.

 

– Løke viste ingen respekt for sin dansepartner med et slikt valg. Sånt bør diskuteres på forhånd og aksepteres av partneren. Ellers er det et tegn på mangel på respekt.

 

– Tv2 bestemte konseptet av program så det å bryte konseptet er lite gjennomtenkt.

 

Ellers så er saken løst. Løke er ute av programmet og han sa unnskyld til Tone. Jeg mener at vi bør la løken hans være i fred og ikke bidra til svart PR lenger. 

 

-LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#samfunn #PR #skalvidanse #tvprogram #rykter #lykke

DET ER ALLTID NOE Å VÆRE TAKKNEMLIG FOR

Jeg fikk et vanlig spørsmål idag som jeg ofte får. Hvordan kan man oppnå lykkefølelsen på en enkel måte? 

Da er svaret mitt er som alltid. 

 

Vær takknemlig. Hver dag.

 

Hva kan man være takknemlig for? Det er alltid en god grunn for takknemlighet. Det at du våknet idag, at du kan puste og at du lever. 

 

Ikke alle er like heldige. Tenk på dette.

 

-LenaLykke

 

#samfunn #takknemlig #coaching #livet #lykke