MAMMA TIL EN BLOGGER MENER AT BARN HAR INGENTING PÅ BLOGGEN Å GJØRE

Noe har dukket opp i feeden min igår. Nemlig en artikkel fra en ung blogger  som omtaler velkjent tema om barna på bloggen og i sosiale media. Etter å har tatt en kjapp titt på artikkelen skjønte jeg at det var mor til bloggeren som har skrevet den. Der skriver ei dame som jobber med barn og har voksne barn selv om at det er ikke så gøy for barna å oppdage at privat informasjon om dem ble spredd i sosiale media og folk sitter med masse kunnskap om intime detaljer om dem og oppveksten demes i etterkant. Mor til bloggeren påpeker også at barn bør ikke være poseringsdukker på instagram, men heller kose seg i sandkassa i ro og fred. 

Hva kan jeg si? Jeg er en blogger og mamma. Og jeg er en blogger som eksponerer barnet sitt i sosiale media veldig sjeldent. Grunnen til dette er at barnet mitt ikke ønsker dette selv. Hun er snart 12 og synes at det er teit å bli vist på bloggen. De få bildene av henne jeg har i sosiale media og på bloggen har jeg fått tillatelse til å dele. Som blogger så deler jeg av meg selv med andre, og det er naturlig å ønske å presentere det som er rundt meg, inkludert min familie. Jeg ønsker gjerne å være ekte på bloggen og være meg selv. Men jeg er ikke helt meg selv uten min datter! Derfor har vi avtale med henne om hva jeg kan dele, hvor mye, og at hun godkjenner bildene på forhånd. 

Jeg tenker mye på hva skjer om jeg finner kjærligheten og kanskje får et nytt barn? Det blir naturlig for meg å dele med mine lesere informasjon om svangerskap og søte fine bilder av babyen min. Hvilken mor ikke ønsker å fortelle om sitt barn? Jeg har jo den rolle i livet som mamma? Hvordan kan jeg klare å åpne mitt liv for lesere, men ekskludere så stor og betydelig del av meg fra det? Hvordan kan jeg spørre babyen min om hun vil være med på bloggen? Hva om hun vil hate meg for at jeg delte hennes dåpsbilder med offentligheten? 

Jeg vil si med en gang at jeg digger Martine og følger bloggen hennes. Jeg beundrer hennes meninger og ærlig og åpen måte å kommunisere dem til verden. Jeg håper Martine fortsetter med dette. Men også Martine deler mye av sin familie på bloggen. Sin kjæreste, mor og far. 

Hvorfor får ikke mamma bloggere å gjøre det samme? Barna er jo familien vår! Tro meg, som mor og blogger er det vanskelig å unngå å dele en hel del om barna sine. Om du blogger helhjertet da og vil virkelig dele. 

 

Og det som gjør meg ekstra trist, selv om det er litt komisk også, er at kritikken kommer som regel enten fra voksne folk som har voksne barn eller store barn som kan ta sin avgjørelse allerede, enten fra unge folk som enda ikke har barn. Mens det er de bloggere som har små barn  som står virkelig i dette. Med barna som en betydelig del av livet og hverdagen demes. Jeg er veldig spent å se hvilken avgjørelse tar de som ikke har barn idag og blogger, når den tiden kommer. Når de får tilsendt verdens søteste vugge til babyen sin mot å ta bilder og legge ut på instagram? For det er jammen ikke lett avgjørelse. Tro meg. 

 

Hva ellers skal du blogge om om du er mamma på heltid og det er ditt livets største oppgave?

 

Jeg ser ingenting galt i det å få sponsede produkter for barna sine heller! Vi føler jo ingen skam over å gå på butikken og kjøpe ting for barna sine. Bloggen er en  jobb for mange av bloggere og det er slik de tjener penger. Hvorfor skal det være galt å bruke lønna si på barna sine? Ingen klandrer vel andre mødre for dette? Før i tiden fotograferte man barna og lagt bildene i fine albumer. Disse albumene ble visst til alle som kom på besøk. Opplevde ikke barna å bli eksponert da? Vi må huske at vi lever i 2018, ikke i 1988. Sosiale media er blitt “albumene” våre. Såklart skal bruk av nettvett være på plass, men ellers er dette helt normalt med sosiale media nå i samfunnet.

 

Kanskje vi kan bare slutte med dette hysteriet, folkens? Det er naturlig å dele livet sitt på bloggen.  Og livet til en er ens familie, inkludert barn. 

Vil gjerne høres mening fra bloggere med små barn jeg! 

 

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #samfunn #barn #blogg #mor #barn #mammalykke #lenalykke #lykke 

 

HUN SKAPER EVENTYR I LIVET MITT

Reklame | Glam Studio by Elisa

De som har lest bloggen min lenge, vet at jeg hadde en super duper frisør i Harstad. Det var henne som fikk meg til å finne ut at jeg kler kort hår like mye som langt. Og jeg koste meg med stilig kort frisyre i flere år. Helt til jeg flyttet til Stavanger og oppdaget at jeg ikke liker de frisyrene jeg får her. 

 

Så jeg valgte langt hår og jeg valgte ja, å bli ei blondine. Jeg strevde med dette siden det å farge håret fra kullsvart til sølvblondt er ikke kort prosess og den krever penger og tid. Og ikke minst en dyktig frisør. Siden jeg ville spare både penger og tid, og ikke fant frisør som passet meg pengemessig og tidsmessig så gikk jeg den letteste veien og startet å farge håret selv. Dette var ikke den lureste avgjørelsen i mitt liv for snart oppdaget jeg at jeg sakte, men sikkert gikk over til å bli en påskekylling. Samt at håret mitt begynte å minne mye om vaskekost. 

 

Jeg plagdes med dette over ett år, helt til livet mitt sendte meg den perfekte gaven. En snill fe som heter Elisa. Hun kan virkelig sakene sine! Håret mitt fikk elegant perfekt blond farge og glans som jeg så før kun i sjampoo reklame. Jeg følte meg som ekte Rapunsel!

 

Ikke minst har Elisa gode priser! Dette er helt eventyraktig og jeg besøker henne hver måned for å ta ettervekst. Hver gang like magisk!

 

Nå har jeg god nyhet for DEG som leser bloggen min og bor i Stavanger og omegn. Bruker du promo kode LenaLykke10 får du 10% rabatt hos  Glam Studio by Elisa både på klipp og farge. 

Ja til mer eventyr i livet og sunt og fint hår som gir deg mer lykkefølelse!!

 

LenaLykke

 

P.S. Du kan lese nye artikler om skjønnhet, sminke og mote hver tirsdag. Søk hashtagg #lykke_beauty her på bloggen!

 

Foto: RÅ Foto

 

#lykke_beauty #lenalykke #blogg #skjønnhet #hår #frisør #lykke #høst

HVORFOR VELGER JEG TINDER FREMFOR SINGELGRUPPER PÅ FACEBOOK

 

To av mine venninner fant sine typer i single grupper på Facebook. De mente at Tinder ikke fungerte og generelt er det mye fordommer knyttet til Tinder ute og går. Jeg personlig foretrekker Tinder etter erfaring med singel grupper. Og her skriver jeg hvorfor:

 

Svipp Svipp

På Tinder kan du sveipe til venstre dersom kandidaten er uaktuell. På Fb kan du ikke bli kvitt noen dersom du ikke blokkerer en. Så har du snakket med en fyr og likte han ikke, kan du ikke bare sveipe han vekk. Ergo- han kan plage deg i ukesvis. Sende deg winks, skrive og mase. Dette er utrolig slitsomt, folkens. Jeg forstår ikke at enkelte gidder å utsette seg for dette.

 

Stalkers

Går man i Fb grupper risikerer man å få masse “følgere” etter seg som man ikke regnet med. De kan sjekke din profil, google frem info om deg og sjekke hele tiden hva du kommenterer, liker og legger ut. Jeg synes dette er creepy selv om jeg er en blogger og er ganske åpen her på bloggen.

 

Gamle griser

På Tinder kan man sette grenser med tanke på alder. På Facebook er dette ikke mulig. Man får masse gæmlisa i innboksen sin som strømmer inn med latterlige unnskyldninger. Blant annet at dem klarer ikke bedømme alderen din utifra bildet. Dette problemet finnes ikke på Tinder da alderen står oppført der fra begynnelsen av.

 

Idiotiske diskusjoner

På Tinder slipper du å bli innvolvert i diverse diskusjoner som du finner idiotiske. Samt du slipper å forhold deg til dumme spøk og utsagn som du ikke vil se på Facebook. Kun samtaler med dem du er interesert i.

 

Nei, for meg er valget klart- kun Tinder. 

 

Hvilken erfaring har dere med datingsgrupper på Facebook?

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#høst #blog #dating #kjæreste #tinder #lykke

HJEMME-HALLOWEEN 

Hei fine, gode søndag!

 

Vi hadde en helt enkel helg med shopping og kos. Jeg ville ikke styre for mye, og laget en enkel bordsetting, samt fikset varm gresskarsuppe. Det var ganske så moro å ordne make-up og prøve ny kjole på. 

 

Hvordan feiret dere? Håper alle hadde det gøy?

 

De som ikke rakk å feire; – skal dere gå knask eller knep neste uke?

 

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#høst #halloween #blog #hjem #lykke

DERFOR SYNES JEG AT KNASK ELLER KNEP ER SUNT FOR BARNET MITT!

Halloween er et omstridt tema. Jeg leser i sosiale media alt fra det å gå julebukk og støtte norsk tradisjon istedenfor amerikansk, til at det er bedre å lage Hallo-venn og fokusere på vennskap og kle seg ut i «snille» klær. Jeg som er både pedagog og mor mener at det er ikke selve Halloween som er et problem, men det vi gjør den til. Det menes ofte at det er negativt å kle seg ut i skumle klær og booste vold tema på en slik fest. Samtidig som det å gå fra hus til hus og “mase” om godteri og true med å gjøre noe slemt tilbake dersom man ikke får slik man vil, er pedagogisk ukorrekt. Jeg er forholdshiv enig i dette, men denne festen er utrolig morro for barna. Så jeg sitter her med et spørsmål.

 

Reflekterer barna våre like mye med formålet med Halloween slik som vi gjør? 

Kanskje det er bare gøy for dem?

 

Halloween er en overgangsfest mellom sommer og vinter. Et velkommen til vinteren og et farvel til sommeren. Sommeren går i vinterdvale og fortjener en takk med ønsker om en fruktbar gjenkomst. Altså en urgammel takksigelsesfest. I eldre norrøn tradisjon og keltisk folketro er Halloween en nyttårsmarkering (Kilde Her) 

 

Så det er viktig forklare for barna hvorfor startet man å feire Halloween i utgangspunktet samt forklare dem at festen har karnevalspreg og det at så mange velger å kle seg ut i zombie og heksedrakter er fordi at på denne dagen tenkte man at de døde kom tilbake til verden og de skulle få noe mat og goder. Så formålet med å kle seg ut er egentlig ikke skremme folk for å få dem til å dele ut godteri, men for å skremme vekk “det onde” og forskjellig trolldom. Noe som har eventyrspreg ved seg,

 

Så, det å gå knask eller knep. Hvorfor mener jeg det kan være sunt for mitt barn og kan hjelpe henne å utvikle sosial kompetanse. Her er mine tanker:

 

MULIGHET FOR Å SNAKKE OM HVORDAN SPØRRE ANDRE PENT

Det er god trening. Hvor ofte må barna spørre om noe hos fremmede voksne? Noe de må spørre pent om og bruke sosiale ferdigheter for å få belønning? Det er ikke ofte man møter slike utfordringer i hverdagen. Så hvorfor ikke bruke knask eller knep muligheten? Jeg kommer til å snakke med barnet mitt om det å spørre pent, men interessant og fortelle noe morsomt for å imponere andre, samt takke pent for det man får.

 

MULIGHET PÅ Å ØVE Å TA KONTAKT MED DE ANDRE

Jeg har et engstelig barn som ellers tar sjeldent kontakt med andre voksne. Uten at hun må. Men Halloween er jo gøy og hun går sammen med de andre. Så da er terskelen for å ta kontakt med andre voksne er mye lavere. Det er god mulighet å oppfordre barnet å snakke og fortelle noe til voksne. Og rose barnet for at hun klarte dette.

 

MULIGHET FOR SOSIALT SAMVÆR MED ANDRE BARN

Når barna samles etter skolen og finner på noe sammen er bare sunt. Her må de gjennomføre et slags prosjekt, lage avtale, planlegge og bruke kreativitet. Det er god trening på å jobbe i et team. Så jeg blir gjerne med og veileder datteren min i forberedelsesfasen.

 

MULIGHET FOR Å LÆRE RUTINER FOR EGEN SIKKERHET

Det å snakke med barna om sikkerhet og at man skal være forsiktig, også i møte med voksne, er viktig. Og det er en god mulighet. Jeg vil enten gå selv enten forsikre meg om at det er noen andre voksne som vil ga med barna. Og jeg vil snakke på forhold om hvordan vi bør oppføre oss om det virker utrygt. 

 

MULIGHET FOR Å LÆRE SEG Å RESPEKTERE ANDRE

Såklart har jeg hørt om barna som oppførte seg grensebrytende på Halloween dersom de ikke fikk godteri. Da er det fantastisk mulighet for å lære å respektere et nei, og bare si det går fint og snu seg i døra. Mange synes dette er brutalt og anbefaler alle å ha godteri liggende hjemme Halloweens aften, men jeg mener bestemt at det er helt nødvendig for barna å oppleve å legge noe innsats i et prosjekt, men få nei allikevel. Så bare gå til neste hus, Dette vil styrke dem videre i livet. 

 

MULIGHET FOR Å LÆRE SEG Å VÆRE GENERØS

Jeg vil gjerne fortelle til mitt barn at dersom man selv ønsker godteri, så finnes det flere barn der ute som går med lignende prosjekter og kan ringe på vår egen dør. Så da er det greit å dele. Samt dele med dem man går knask eller knep med. 

 

Jeg mener bestemt at dette kan være utrolig gøy dersom barna er forberedte riktig og voksne har riktige holdninger!

 

Enig med meg? Hva ønsker dere for deres barn? 

 

 

– LenaLykke

 

 

Foto: RÅ Foto

 

#høst #mamma #halloween #barn #lykke

EN TIL HØSTHELG

Nå har helga kommet endelig! 

 

Jeg hadde en ganske lang dag på jobb og kom ut for å shoppe seint. Så vi rakk ikke alt og skal dra og shoppe mer imorgen. Det er noe jeg ønsket meg lenge! Digg å kunne gi seg selv en liten lykkeboost ved å unne seg det man gikk og drømmet om en stund😘

Imorgen tenker vi litt Halloween forsmak og en koselig middag. Kanskje kommer jeg på trening og mon tro?

Hva med dere? Planer eller chill?

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #lenalykke #starbucks #shopping #lykke

TENK AT DU KAN BLI LYKKELIG AV DETTE!

 

Jeg har aldri tenkt meg at man kan føle seg så lykkelig av så hverdagslige ting. Komme hjem fra jobb, spise middag som stod klar i kjøleskapet og skjære ut gresskar med barnet sitt! Altså hun gjorde mesteparten av jobben selv da jeg er lite praktisk.

Også fikk vi god hjelp fra vår venn som vi er veldig heldige å ha. Så den følelsen av å tulle og finne på ting og forberede å tenke ut hvordan man skal kle seg ut på Halloween. Det er ubeskrivelig og er veldig gøy. Jeg har alltid likt karneval og Halloween så dette blir virkelig kult! 

Skal dere feire Halloween? 

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#høst #halloween #blogg #barn #mamma #mammalykke #lykke

DET SKULLE BARE MANGLE AT HAN SPANDERER!

 

Jeg sier alltid at det er sjeldent at jeg betaler for meg selv på en date. Og dette er noe jeg synes er rettferdig, Nei, dersom han velger å ikke betale og synes det er rett at vi deler regningen, så skaper det ingen problemer for meg. Men jeg neppe blir sammen med han. Ja, jeg er en feminist. Nei, jeg er ikke mannesjåvinist eller golddigger.

 

Saken er at jeg som kvinne tjener som regel mindre enn menn generelt. Og varene som er beregnet for kvinner koster mye mer. Har dere hørt om “pink tax”, eller “rosa skatt”? Om ikke så kan det leser om HER.

 

Rosa skatt betyr at varene som har “jentete” utseende koster flere kroner mer! Vanlige grå barberblad kan godt koste 50 NOK mens rosa tilsvarende med glitter på kan koste rundt 100 NOK. Samme gjelder mange mange varer. 

 

Hva koster det meg å pimpe meg opp for daten? Barbere leggene, putte på kosmetikken og fikse øyenvipper? Tipper det koster mye mye mer enn for han som møter meg etter han har dusjet og fikset frisyre med hårgele som koster mindre enn mine hårprodukter. For jeg bruker en hel haug for å fikse frisyre.

 

Hvis du er en mann og vil si at jeg pynter jo meg selv for min egen del og ikke for hans sin, så har du rett i det. Jeg kan møte opp med joggedress og med hestehale, uten en gram med kosmetikk på fjeset. Og allikevel synes at det er helt legitimt at du spanderer. Helt til kvinner tjener det samme som menn, får mye billigere priser på kosmetiske produkter, mye mindre krav fra samfunnet når det gjelder utseende, og få dekker utgifter til bind og tamponger hver måned fra det offentlige. Da kan vi snakke likestilling og det er å dele regningen.

 

Er dere enige med meg? 

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#dating #blog #samfunn #menn #likestilling #lykke

HVORFOR FØLER JEG SKAM HVER GANG JEG SIER DET JEG MENER?

 

Jeg blir nok aldri vant til sosiale koder i det norske samfunnet. Så direkte og impulsiv som jeg er havner jeg ofte i situasjoner hvor jeg sier det jeg mener. For meg føles det helt riktig. Jeg mener at det er best å si noe ærlig rett ut enn å tie og bygge opp frustrasjon som kan komme ut på veldig ubehagelig måte. 

 

Men jeg ser at det ikke er akseptabelt og jeg selv opplever at mange av mine venner og bekjente egentlig ikke sier hva de virkelig tror og tenker. De foretrekker å være “korrekte” og “veloppdragne”.

 

Hvorfor er det slik? Jeg fortstår meg lite på dette!

 

Allikevel har jeg lagt merke til at jeg begynte å skamme meg og angre i ettertiden dersom jeg sa noe jeg virkelig mente. Dog mener jeg ikke at jeg kalte noen noe stygt i krangel. Det er såklart ikke fint og er noe man bør prøve å unngå. Nei, helt vanlige ærlige ting. 

“Nei, jeg synes ikke det er rettferdig at jeg skal gjøre denne oppgaven alene”

“Jeg mener at dette er upassende her” 

 

Når jeg ser på barna ser jeg hvor utadvente og ærlige dem er. Men hvor blir det av når vi blir voksne? Hvorfor bør vi skamme oss for å si det vi virkelig mener?

 

Er jeg helt på bærtur? Deres mening? Vær ærlig:)

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#blog #høst #samfunn #skam #lykke #lenalykke

HVA FEILER DET EN 70-ÅRING SOM SENDER BILDER AV UNDERSTELLET SITT TIL EI MYE YNGRE DAME?

 

Nå sitter jeg her og leser om ei dame som var tøff nok til å anmelde “en gammel gris” som sendte bilder av understellet sitt til henne. Og eneste spørsmål jeg har er: – hva tenker disse folkene med? Er de syke i hodet, eller går de på noe? I dette tilfellet trenger deres hjelp! 

Artikkelen omtaler en mann i 70- årene (tenk!) som prøver å «sjarmere» ei dame som ihvertfall ser ut som ei på 40, og som sender et slikt bilde uoppfordret. 

Jeg har alltid lyst å spørre disse mennene hva de forventer tilbake? Et slags wow?

 

Nei, jeg tror saken er mye vanskeligere enn den ser ut som. 

Han forstår godt at  han ikke har noen sjanse hos denne damen, som kunne vært datteren hans, så dette er faktisk eneste måte å “late som” om han har noe seksuelt med henne. Dette handler om makt. Alltid. ” Du får se understellet mitt selv om du åpenbart ikke ønsker dette”. Og jeg mener bestemt at dette skulle bare mangle at burde anmeldes!

 

Forstå meg rett, det hadde ikke gjort saken bedre om han sendte noe sånt til en dame på samme alder uten hennes samtykke og forespørsel, men det at han sender dette til ei så mye yngre dame, det gjør meg bare kvalm. 

Jeg kommer fra en kultur hvor man oppdras med respekt for voksne og eldre. En eldre person gir meg assosiasjoner med far eller bestefar, noe som innebærer trygghet og snillhet. Derfor gjør dette denne saken bare ekstra ekkel for meg.

 

Hva mener dere? 

 

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

#blog #samfunn #dating #metoo #lykke