FEM TING MAN MÅ GJØRE I DESEMBER

 

Bake pepperkaker

Det er absolutt et must have. Selv om man ikke liker pepperkaker, og selv om man ikke gidder å bake. Det er så gøy og fantastisk og gir en magisk følelse av mirakel og lukter barndom. Bare gjør det! Jeg lover dette vil trigge frem gode følelser!

 

Lage snøengler

Det er bare digg om man har masse snø der man bor. Vi som bor på Vestlandet kan bare håpe at vi får det til, men Kongeparken stiller med kunstig snø så man kan prøve seg. Uansett, gjør det straks du får mulighet. Så kan du få tilbake den herlige følelsen av å være et barn som ikke skal og må, men bare vil!

 

Få sin egen Ugly Christmas genser

Jaaa, dette er fantastisk! Disse genserene er garantert en humør oppløfting. Vi lager våre egne, men man kan kjøpe. selv om jeg anbefaler å lage genseren. For det er så gøy og skikkelig kreativt!

 

Besøke julemarked

Hvorfor ikke droppe de overfylte kvalmende kjøpesentre og besøke trivelige julemarked med livlige gater og glade folk? Jeg trives mye bedre på julemarkeder enn fulle butikker. Fantastisk mulighet for å komme i julestemning og kanskje kjøpe noe unikt.

 

Hjelpe andre

Desember og førjulstid gir mulighet for å gi andre en del av kjærlighet og empati. Det må vi huske på fremfor julegaver. Beste gave er å dele sin lykke med andre! Det anbefaler jeg å gjøre!

 

Hva står på din liste i desember?

—————————————————–

LenaLykke

 

Foto: J.I. Evensen

#desember #advent #vinter #jul #lykke 

SYV MORSOMME TING JEG GJORDE I NOVEMBER

Nå står november på døra klar for å forlate. Jeg er ikke glad i november generelt, men føler synd i denne måneden litt. Siden den blir ofte mislikt for sitt mørke og er liksom «forbipasserende» før desember. Mange gleder seg til desember og hater november med dens sludd, kulde og årets første forkjølelse. Selv om november ikke har romantiske høstblad eller mystiske desemberlys så det er jo en måned av mitt liv. Og den har gått. Så det skulle vært urettferdig om jeg ikke reflektert litt og tenkt hva jeg har gjort denne måneden, hva jeg er stolt av og hva vil jeg se tilbake til i etterkant. For det er viktig å være takknemlig for hver måned av sitt liv. Det tenker nå jeg 🙂

 

Jeg opplevde hvordan dette føles å nyse uten stans etter hverandre

Helt seriøst. Jeg har aldri opplevd noe lignende før. Denne måneden ble jeg rammet av kraftig forkjølelse og nøs en dag uten stans. Så å si hvert tredje sekund. Dette var litt kjipt og komisk samtidig. Og med Rudolf nese med på kjøpet.

 

Jeg dro til restaurant i sentrum av Sandnes utkledd som mus

Fordi at vi skulle hatt en Halloween feiring og jeg valgte Minnie Mus drakt. Det visste seg at det var ingen feiring der og jeg vandret midt i byen med Minnie Mus ører og full sminke. Ja, jeg gikk slik på kjøpesenteret også!

 

Jeg deltok i konkurranse og var modell for superdyrt smykke

Jeg kjøper vanligvis ikke smykker og er ikke så veldig opptatt av det. Men denne gangen dristet jeg meg ut for å prøve. Vel, jeg vant ikke smykket, men fikk et flott bilde som vil minne meg om at jeg bør tillate noe fint til meg selv innimellom

 

Jeg lot være å shoppe på Black friday, og heller chillet hjemme

Dette var et veldig fornuftig valg synes jeg, og super moro å se på alle bilene som kjørte til kjøpesenteret mens jeg kunne bare spasere dit da jeg bor i nærheten, men istedenfor slappet jeg av med te og god film. Digg!

 

Jeg fikk flere nye norske følgere på Instagram

Dette er veldig gøy fordi at det var drømmen min å nå ut til norske kvinner, og nå fikk jeg flere av dem på ferden min og dette er veldig stas. Takk november og Anne Brith som delte mitt innlegg på instagram for dette! 

 

Jeg begynte å skrive ei bok!

Dette er noe jeg prøvde i flere år uten at det gått bra. Jeg kom liksom aldri videre. Men nå i november fikk jeg endelig ideen ferdig og denne gangen ble det ikke vanskelig å skrive. Jeg tror jeg bare fortsetter med dette konseptet og venter litt med å skrive mitt livshistorie, siden det er litt sårt enda å skrive om dette. 

 

Jeg fikk langt hår

Endelig skjedde dette, og det er synlig at jeg har langt hår nå. Jeg veddet med datteren min at dette her klarer jeg ikke. Siden jeg hadde kort kort hår i over syv år. Men nå skjer det. Enn så lenge da jeg skal til frisør nå i helga 🙂 Hihi

 

Hva er dere takknemlige til november for? Og hva er deres morsomme liste? Del gjerne her eller på Insta. Det er gøy å høre! 

————————————————–

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #advent #november #livet #samfunn #lykke #lenalykkeblogg

 

JOMFRU PÅ TINDER

Hei fininger! Nå er det torsdag og snart helg. Her er min faste torsdagsspalte om mine datingstabber og Tinder forskning. Det er ganske vanlig at Tinder fremstilles som «sjekke appen» hvor man kan lett finne en uforpliktende flørt. Jeg sier ikke at det ikke finnes seriøse kvinner og menn som vil finne fast forhold og bruker Tinder for dette. Men denne gangen var det altså litt sjokkerende og komisk samtidig. Jeg møtte en ganske kjekk og oppegående mann som snakket meg med en stund og dette virket veldig lovende. 

Helt til han spurte om jeg har “høye kristne verdier?”

Vel, jeg er kristen, sa jeg forsiktig, Men hva mener du med høye kristne verdier? Kjekkasen påpekte at han ønsket seg ei dame som avstår fra sex før giftemålet. Det gjør han selv og har ikke hatt sex. 

Ok, svarte jeg forsiktig, jeg er kristen, men tror ikke jeg er i den kategori som du leter etter. Fyren ble tydeligvis frustrert og påpekte at jeg ikke kan kalle meg kristen siden jeg ikke har kristne verdier og tydeligvis praktiserer sex før bryllupet, noe som ikke er så høyt moralsk standpunkt.

Der takket jeg for meg, og satt som et spørsmål selv. Hvem i all verden leter etter en jomfru på Tinder? Og finnes det flere jomfru enn han der på Tinder mon tro? 

Hva tror dere?

———————————–

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #tinder #dating #lykke 

JEG HADDE BARE LYST Å GRINE

Nå er det vel lov å dele flere ting her på bloggen og derfor velger jeg å dele noe personlig. Jeg var veldig lei meg igår. Det har skjedd noe som jeg ikke forventet. Plattformen som jeg blogger på blogg,no endret hele konseptet og valgte å flytte til WordPress. Jeg stakk fra min gamle bloggen nemlig på grunn av mine vansker med WordPress. Jeg er ikke et teknisk IT geni for å si det mildt, og det å måtte sette meg i helt nytt teknisk system skaper bestandig frustrasjon og hjelpeløs følelse. 

Så da jeg så hele greia igår ble jeg veldig engstelig og lei meg. Det er jammen ikke lett å være ei med konsentrasjonsvansker og dårlige tekniske ferdigheter, men brenner for skriving og blogging i digital verden. Men nå ser det ut som det ordner seg og blogg,no kom med flere avklaringer. Regner med at den tekniske krisen vil fortsette en del i noen dager, så jeg er roligere nå og er klar for det som kommer.

Hva kan vippe dere av pinnen? Liker dere plutselige endringer?

—————————————————–

LenaLykke

 

#privat #konsentrasjonsvansker #data #blogger 

 

TRE TIPS FOR Å UNNGÅ JULESTRESS

Her om dagen dro jeg på kjøpesenter for å handle inn julekalendere til mine fine. Jeg ventet meg masse digg julestemning, fint pyntede vegger, gøyale serveringer og stander og masse feststemte og glade folk. Slik var det altså ikke. Senteret var overfylt og folk løpet frem og tilbake som forstyrrede maur i maurtuen. Mange så skikkelig sure ut og sinnarynker flashet mot meg i all sin prakt. Kalendere ble revet fra veggene og jeg stod der med en som viste seg å være den siste, i handa og observerte sint ansikt på ei dame som også hadde lyst på denne kalenderen mens jeg knabbet den. Jeg gikk ut fra senteret etter tretti minutter og dro hjem til gløgg, levende lys og julestemning som kom tidlig i år.

Så nå sitter jeg her og tenker at sånn kan det bare ikke være! Vi skal kose oss i jula og senke skuldrene litt ned. Selv kjenner jeg ingen julestress foreløpig og håper at det forblir slik. Jeg har gjort meg opp noen tanker om hvordan en kan håndtere stress i denne travle tiden, så vær så god. 

Her er mine tips for dere, mine fine følgere!

 

Dropp forventninger!

Dette her er mitt aller viktigste tips til dere! Forventninger er roten til alt det vonde! Skal bordet ditt være perfekt dekket? Og ribben bare MÅ ha ekstra sprø svor?  Hva med å glede seg istedenfor å skape forventninger? Ribbe er ribbe og skal spises uansett, og bordet løper ikke vekk om det ikke blir perfekt. Hva kommer dere til å huske om fem år fra denne jula her? Den perfekte ribben eller perfekte stemning med latter og masse lykke rundt bordet?

 

Prioriter riktig!

Igjen, hva spiller større rolle: juleverksted med barna eller nyvasket hus? Hva kommer barna huske mest når de blir voksne? Det at huset luktet grønnsåpe eller de kjekke tingene de laget sammen med far og mor på juleverkstedet? Riktig prioritering vil spare deg for å bli sliten og utbrent og vil senke stresset i juletiden.

 

Ta pauser

Det er greit å hvile innimellom. Ja, midt i juleforberedelsen. Ikke vent til julekvelden når du faller ned i stolen helt utslitt og utbrukt. Ta små pauser og nyt Adventstiden. Håper virkelig du velger å gjøre dette. Jeg tok meg min første pause på dagen idag og sov en liten halvtime rett etter jobb. 

 

Har du egne tips for å senke julestress? del gjerne:)

——————————————————-

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #jul #julestress #samfunnspress #samfunn #julebord #kvinne #lykke 

 

DISSE FALSKE INSTAGRAM BLOGGERNE!

 

Nylig leste jeg på Facebook om en krass kritikk mot en svensk blogger som photoshoppet enkelte bilder og la inn bakgrunner fra steder hvor hun aldri har vært. Også ble hun kritisert for å ta bilder med pasta mens hun selv ikke spiser pasta. Folk er rasende fordi at det menes at bloggere skal være troverdige på Instagram.

 

Hva kan jeg si til dette?

 

Mitt Instagram er et eventyrland for meg. Der får jeg lov å leve ut mine fantasier og dele med de andre det jeg finner pent og tiltrekkende. Om det skal være desserter eller fine steder i verden som jeg elsker. Jeg photoshopper bildene mine og jeg poster desserter selv om jeg ikke spiser sukker. Jeg skulle aldri reklamere for produkter jeg ikke selv spiste, men ellers det jeg poster av private bilder som er ikke reklame er mitt valg! Jeg kan ikke ta ansvar for hvordan dette blir oppfattet av andre.  Jeg vil ikke frekt si med dette at jeg gjør hva jeg vil uten å tenke over at jeg kan påvirke andre.  Men ærlig talt folkens, dere tror vel ikke at Julenissen finnes, nei? Men det er fint å se folk utkledd som Julenisse på Insta 🙂

————————————————————–

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#blogg #blogger #høst #jul #lenalykkeblogg #lykke #samfunn #

FEM SEXY ALTERNATIVER TIL KJOLE FOR JULEBORD

Hei fine! Håper uka bare er strålende, nå er det tirsdag og tid for lykke beautytips fra LenaLykke. 

Ok, nå starter julebord sesongen for alvor, og jeg er invitert til flere julemiddager m.m. Jeg tenker automatisk kjole og gjett hvor mange kjoler jeg har i skapene mine? Over 40 stk faktisk!! Men det frister alltid å skille seg ut litt, og siden de fleste velger kjole til julebord, tenker jeg noe annet. Og yess, jeg fant ut at det er hele fem andre antrekk enn kjole en kan bruke til julebord! Here we go!

 

Jumpsuit

Dette er bonkers. Tro meg, damer! Du kan velge mellom en sexy rød jumpsuit eller klassisk svart, eller velge en med glitter. En med smale ben eller en litt hippie. Jeg digger min jumpsuit fra Guess og bruker den ofte. Du kan ha noe under, f.eks en fin blondebluse og se klassisk ut, eller bruke den rett på kroppen og pynte opp med lange halskjeder eller sølv tatoveringer. 

 

Bluse og skjørt

Dette høres kjedelig ut, men behøver ikke være det! Hvorfor ikke kropp top og matchende skjørt i blonde? Eller et skikkelig fluffy skjørt og en søt liten bluse? Tenk kreativt og dette kan funke knall!

 

Lang genser

Det er noe jeg selv skal bruke på en av julelunsjene mine. Lang genser kan fint fungere som kjole. Bruk gjerne et fint belte dersom genseren din er ensfarget. Eller sats på fin hårpynt dersom genseren har masse detaljer.

 

Jakke og leggings

Hvorfor ikke? Tettsittende jakke i svart eller rød og gjerne leggings i skinn, store fine øredobber og du er klar! Anbefaler å matche jakke og lipgloss og bruke ensfargede leggings, sko og veske. Du kan bruke en liten topp under eller ta jakken rett på kroppen. Dette kan bli supersexy altså!

 

Body og shorts

Yes, du leste riktig. Det finnes mange superfine body’er nå som ser ut som en fin topp. Og du kan finne mange søte shortser med fine detaljer i klassisk og elegant stil. Bruk gjerne en hårbøyle og en matchende veske, så du er klar! Ikke glem høye hæler som vil se ekstra topp ut med dette antrekket.

 

Hva vil du velge for årets julebord? Del gjerne en kommentar! 

—————————————————–

LenaLykke

 

Foto: J.I. Evensen

#høst #lykke_beauty #outfit #mote #tips #motetips #julebord #kjole #kvinne

MIN BESTE ØVELSE FOR ET BEDRE SELVBILDE

 

Hvor ofte snakker du nedlatende om deg selv og kaller deg selv for ting iløpet av dagen? Har du aldri tenkt på dette? Jeg legger merke til dette når andre gjør det mot seg selv, men merker det ikke så ofte når jeg selv driver med noe sånt.

Vet dere at dette påvirker selvbildet vårt i stor grad? Ord har enorm styrke og det å si stygge ord til noen kan påvirke ens selvfølelse. Hva med det at vi sier stygge ting om oss selv?

Og dette er noe vi alle gjør igjennom dagen. Men det finnes en effektiv måte å få kontroll på dette!

Kjøp en liten notatbok, sett strek i den hver gang du kaller deg for noe stygt, snakker negativt eller nedlatende om deg selv.

Husk at for hvert stygge ord bør man bruke fem gode!

Skriv fem gode ord om deg selv for hver strek.

 

Prøv denne øvelsen i 30 dager så blir dette til en vane.

——————————————————

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #samfunn #lykke #selvbilde #coaching

 

DET ER IKKE ANDRES MENING SOM GJØR DEG LYKKELIG!

 

Hei fine, det er mandag igjen og jeg valgte disse lykkeordene for i dag. La oss tenke litt. Dette lyder veldig logisk. Andres mening kan umulig gjøre oss lykkelige. Men vi legger stor vekt på hva andre mener uansett. Jeg har skrevet ganske mye om dette, og jeg fortsatt leter etter svar for hvorfor vi er så opptatte av hva de andre mener. 

Kanskje fordi at vi er sosiale vesener og det gir oss et slags pekepinn på hva kan skje i samfunnet. Fordi at det noen mener i dag kan plutselig bli en regel i morgen. Kanskje det er fordi at vi alle streber etter å bli sosialt akseptert. Fordi at før i tiden ble de som ikke var sosialt akseptert kastet ut av samfunnet og strevet med å overleve. Sitter det et slags frykt i oss fortsatt? Frykten for å bli utstøtt? 

Sannheten er at det er 2018 og ja, vi fortsatt kan bli frastøttet av noen som har sin mening om oss, men det finnes så mange flere da! De som vil like oss slik vi er. 

Man kan umulig finne sin lykke i det andre mener om en. Vi alle vet om super populære folk som ble likt av mange, men som var ulykkelige og deprimerte. Så idag starter en ny uke, Still deg derfor et spørsmål. 

Hva mener jeg om meg selv? Gjør mine meninger meg lykkelig? Hva tror jeg andre mener om meg? Kan dette gjøre meg lykkelig?

Så bytt mening om deg selv i dag om den er negativ og ikke bidrar til bedre selvfølelse. 

—————————————————

– LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

#høst #samfunn #coach #lykkeord #lenalykkeblogg #samfunnspress #selvbilde 

DETTE SPØRSMÅLET BØR DU ALDRI STILLE TIL EN KVINNE

Du vet at privatlivet til en annen person er hellig, og du prøver å unngå ubehagelige spørsmål, men allikevel skjer dette ofte. Jeg ble inspirert av dette viktige spørsmål som ei av mine russiske venninner delte på sin nettside, så tenker å dele med dere. Det er viktig å huske på!

Det er advent og du er invitert til familiesammenkomst, der det alltid er ei kvinne i din slekt som er godt gift, med god økonomi og et tilsynelatende godt forhold. Men de har ikke barn. Så du klarer ikke la være, og du spør. 
– Har dere planer om å få barn?
Hun svarer deg at de trives godt med hverandre, og at de vil se verden og reise, eller at de er ikke opptatte av barn. Hun smiler og drikker gløggen sin. Og du undrer deg over at noen kan klare seg i livet uten barn. 

Men når hun kommer hjem går hun på badet, fjerner sminken og tar av seg sin fine kjole, og setter seg på kanten av sitt fancy badekar begynner hun å gråte. 
Fordi hun har vært gravid flere ganger og mistet barnet. 
Eller fordi legene sier til henne at det vil gå bra, men det går faktisk ikke bra. 
Eller fordi mannen hennes er barnløs eller ikke har lyst på barn, og hun elsker han for mye til å gå fra han.

Du sitter og drikker kaffe med dine kollegaer og det finnes alltid ei som har bare ett barn. Så du spør. 
– Hadde du aldri lyst på flere?
Hun svarer at neida, hun synes det er nok med ett barn og at det er et ork og hun er kjempefornøyd med alt. Du vil undre over dette og tenke at du aldri kunne klart deg uten søsken. 
Hun smiler lett tilbake. 
Men når hun kommer hjem vil hun gi klem til barnet sitt og så gå på badet og gråte. 
Fordi hun hadde en tøff fødsel og legene anbefalte henne ikke å få flere. 
Eller fordi hun var i en vanskelig situsjon og måtte velge abort, og nå angrer veldig på dette. Fordi hun savner hver dag å ha flere barn, men hun skilte seg og aldri fant en mann i sitt liv på nytt.

Du går en tur med ei venninne. For noen måneder siden har hun fått tvillinger som hun triller i vogna og hennes to andre små løper rundt i parken. Venninna di ser sliten ut og du legger merke til at  det er strevsomt for henne å holde styr med alle små.
Har dere fått nok barn nå? spør du spontant
Venninna di ler tilbake og sier at hun har lyst på mange flere. Du blir overrasket over at hun orker alt dette styret. 
Hun kommer hjem og etter en lang og slitsom kveld med stell, gråt og bleier, vil hun gå på badet, og gråte mens hun står i dusjen. 
Fordi hun er gravid på nytt og er redd for å si det til andre. 
Fordi andre reagerer og sier at hun må finne sikker prevensjon.
Fordi prevensjonen sviktet henne igjen og abort er ikke aktuelt for henne. 
Fordi hun var enebarn og ønsker en stor familie. Fordi hun ikke har sovet nok på flere år, men elsker barna sine over alt på jord.

Så husk dette, du har ikke noe med hvorfor ei kvinne har så mange barn som hun har, eller ikke har. Så vær så snill, la vær å spørre henne om dette 

—————————————————————–

LenaLykke

 

Foto: J.K.Evensen

#høst #samfunn #kvinne #mamma #lykke #kjærlighet #barn #gravid #familie #advent