VI BLIR SOSIALT EKSKLUDERT PÅ NYTTÅRSAFTEN

Hei og ho, årets viktigste natt er snart her. Jeg sitter og leser flere innlegg om at folk føler seg alene når de ikke har noen å feire nyttårsaften med. Samtidig som jeg leser om at dyr og fugler blir skremt av fyrverkeri og dette ødelegger feiringen.

Jeg delte min frustrasjon på Facebook idag. Meg og min datter er alltid alene på Nyttårsaften. Vi prøvde å være sammen med andre, kose oss med venner og familie. Men hele morroet ender som regel rundt kl.21 når de fleste snikkstarter med fyrverkeri. Min datter har reagert veldig kraftig på fyrverkeri siden hun var en baby. Hun skrek til hun ble blå og klaget på øreverk. Vi trodde at dette var bare psykisk og prøvde å trygge henne. Men for noen år siden møtte jeg en venn som fortalte at han hadde samme problem. Han taklet ikke høye lyder og fikk fysiske smerter av dem. Noen har små skader på trommehinne som gjør den mindre elastisk og som følge ikke mottagelig for høye smell lyder. Min datter har aldri hatt ørebetennelser så vi vet ikke årsaken til dette. Hun har drevet med dykking så kanskje dette kunne forårsake noe skader i ørene. Saken er at hun lider fysisk smerte ved høye lyder. Hørselsvern hjelper ikke. Vi går ikke på konserter med høy lyd og lys effekter og unngår fyrverkeri.

Det er veldig frustrerende siden det ikke finnes fyrverkeri frie fester noen steder her i landet! Så vi er tvunget til å være hjemme med lukkede dører og vinduer, helt isolert fra andre. Jeg fikk beskjed på Facbook idag at vi får bare holde oss inne. Det er veldig riktig valg.

Seriøst folkens? Jeg får en gang til bekreftelse på at sin egen morro og glede er mye viktigere enn det å ta hensyn og inkludere andre. Men vi klager ikke, vi vil bare gjøre andre oppmerksomme på det at folk er forskjellige og din egen morro kan være andre sine lidelser. Det er lurt å ta med til neste år.

Godt Nyttår!


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

EFFEKTIV MÅTE Å SKAPE GODE VANER PÅ

Hei fineste, nå kom vi til den kjedelige delen av denne uken. Nemlig Nyttårsforsetter. Jeg er ikke tilhenger av denne type greier, fordi jeg gidder ikke tvinge meg selv til å oppnå noe som ikke er hundre prosent avhengig av meg. Når man har flere utfordringer med helsa så er det ikke enkelt å følge forsetter. Men, jeg er med på å skape nye gode vaner. Hos meg vil det bli å normalisere døgnrytmen. Følg meg gjerne her på bloggen og på Instagram via hashtag #lenalykkeny

Så here we go! Her er min måte å skape gode vaner. Den er hundre prosent effektiv. tro meg eller ei. Vi kan prøve den ut sammen!

Steg1: Konsentrer deg om en uvane du vil endre

Hvis jeg vil begynne å legge meg tidligere, så bør jeg kun jobbe med den uvanen. Jeg kan ikke prøve å få til å trene før jeg legger meg. Hjernen vår klarer dårlig flere mål samtidig, så det er viktig å prioritere og konsentrere seg.

Steg 2: Start med små steg

Det går ikke an å begynne å legge seg kl 22 når jeg alltid har gjort dette kl 1 om natta. Man kan starte med å legge seg kl 00.30 til å begynne med. Vil man begynne å trene bør man starte med å ta på seg treningsklær og komme til døra.

Steg 3: Skaff deg belønning

Bekreft de små stegene med belønning og ros deg selv masse. Skal jeg legge meg kl 00.30 vil jeg bruke fem minutt på å kose meg med en god bok på senga. Eller med en kopp te om morgenen når jeg står opp femten minutt tidligere.

Steg 4: Kryss av dager i kalenderen

Hver uvane tar ca 4 uker å vende. Så det er viktig å ha oversikt. Lag deg en liten plan og kryss av dagene i kalenderen. Faller du tilbake til uvanen, start alt fra scratch.

Vil du prøve å fikse noen nye sunne vaner i 2019?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

TILBAKEBLIKK PÅ ÅRET SOM GIKK

Vel, snart er 2018 bare historie. For min egen del har det vært et veldig veldig rolig år. Noe som er uvanlig til å være meg. Men ærlig talt koste jeg meg masse nå i år. Jeg ordnet og stelte min splitter nye leilighet som jeg kjøpte kun for ett år siden. Også fikk jeg en helt ny bil nå i sommer. Akkurat den fargen jeg ønsket meg. Jobben har vært ganske turbulent, men samtidig stabil som alltid. Og på kjærlighetsfronten har det vært så stille som bare mulig.

I juni bestemte jeg meg endelig for å legge ned min egen blogg etter tre år kamp med WordPress. Så byttet jeg til blogg.no og storkoste meg så lenge det varte. For i november gikk hele blogg.no over til WordPress. Karma is a bitch you know 🙂

På Instagram ble det veldig stor aktivitet og jeg lærte meg endelig å redigere bildene mine slik jeg ønsket meg. Jeg fikk også flere nye venner og mistet et par gamle. For dette er vel uungåelig. Jeg har oppnådd drømmen min og besøkte Paris på min bursdag. Også deltok jeg i TV-program som alle får se til høsten. Alt i alt var det et kjempefint år.

Og jeg håper neste år blir like fint, og mer aktiv med flere kule lykke situasjoner!

Hva med dere? Hva husker dere mest av i året som gikk?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

KUN EN AV TRE KVINNER KLARER Å TA IMOT KOMPLIMENTER

Det er digg å få komplimenter, og jeg elsker å få det. Samt som å gi. Men jeg legger merke til at det er ikke alltid lett å ta til meg det positive andre vil si. Da føler jeg meg utilpass og tenker at jeg må gjøre noe hyggelig tilbake. Jeg spurte rundt tretti kvinner om det samme gjelder dem og det var utrolig at det var så mange som bekreftet det jeg føler og hvordan jeg opplever det å få komplimenter.

Det er faktisk kun en av tre kvinner som sier at de kan ta imot komplimenter uten å føle seg utilpass. Seriøst jenter, det er ting vi må gjøre noe med!

Så la oss fikse det, fra idag.

Bruk følgende skjema:

– ta imot kompliment

– si takk og smil

– ikke finn på unnskyldninger eller bortforklaringer

– gi et kompliment tilbake

Gir du ofte komplimenter? Er du flink å ta imot?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

HVORFOR ER IKKE FOLK I NORGE SNILLE MOT SEG SELV?

Nå har jeg en del fri for å si det mildt og da henger jeg i sosiale media, snakker med folk og observerer livet til diverse mennesker. Av og til snakker jeg med andre, og det er en ting jeg nok aldri blir vant til. Det er hvor høye prestasjoner folk har her i Norge. Man forventes liksom å alltid fungere, å være perfekt, rekke flere ting, yte og yte uten stans.
Seriøst, folkens! Hva med å være litt snille med seg selv?
Ingen av oss kan fungere hundre prosent hele tiden. Ingen kan være perfekt. Så hvorfor hate seg selv for å ikke være det? Hvor bør grensa gå slik at flere forstår at det ikke er en plikt å være helt i hundre fra morgen til kveld og jobbe uten å ta vare på seg selv for å imponere andre?
Hvorfor er det slik her i landet?
Det er jo mye bedre å være snill med seg selv og like seg selv uansett prestasjoner.
Enig med meg?
—————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

” SJARMERENDE” JULE-KJAPPEREN

Hei ho her er torsdagen igjen, og det er digg at hverdagslivet har kommet litt tilbake. Tinder i disse juletider ja. Da jeg er en “farlig” feminist som de fleste menn er redd for, så var jeg heldig og ikke fått slike meldinger. Ennå 🙂 men jeg ser at andre damer opplyser om uskikkelige menn som sender meldinger til dem. Meldinger a la dette her:
“Hei, hvordan står det til? Hva sier du til en kjappern i jula?”
Seriøs, guys, tror dere at det er sjarmerende å invitere damå på random julesex?
Nå har jeg spurt flere enn ti damer om hva som kan få dem totalt uinteresserte i en mann over nettet og der ble det nevnt sexprat som nr.1. Seriøst, tenk om det var motsatt og ei dame skrev noe sånt:
“Hei. hva med å vippse meg penger i jula?”
Det er hverken sexy, tiltrekkende eller morsomt.
Så hva feiler dere gutter? Kommenter gjerne!
——————————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

“NYTTIGE” JULEGAVER: YAY ELLER NEI?

Nå leser jeg i pm fra ei hyggelig dame at skuffelsen på julaften var gedigen dersom hun som har gledet seg til noe spesielt fra kjæresten, fikk en dusjsåpe. Altså ikke noe fin fin dusjsåpe fra et kjent kosmetisk merke, men helt vanlige dusjsåpe fra matsjappa rett over gata. Kjæresten til vedkommende har kjøpt svindyr mobil til sin søster.
Jeg spurte mine venner om dette her var greit. Siden jeg selv er ikke norsk og selv om jeg har bodd her halve livet så tviler jeg alltid på det om jeg forstår skikk og bruk riktig. Mange sa at dette var helt okey og at mange skaffer “nyttige” gaver til sine venner og familie, Matpakker, såper og fyrstikker og andre ting som kan brukes i huset.
Jeg personlig synes at dette er greit sålenge pakken inneholder noe som personen vil garantert sette pris på. For eksempel, bestefar som elsker kaffe av bestemt merke vil nok få stor glede over en hel palle med kaffe. Men å gi dusjsåpe til kjæresten er lavmål. Det er min ærlige mening.
Gaven trenger ikke være dyr heller kan bli selvlaget, men den bør være personlig og spesiell. Jge husker godt da jeg fikk piggsko av dåværende kjæreste. Der hvor jeg bodde var det såpeglatte veier halve året, så den gaven var mye bedre enn diamantring.
Hva synes dere om sånne “nyttige” gaver? Yay eller nei?
—————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

MYTER OM ALKOHOL OG BARNA I JULEN

Inneholder annonser
Hei vakre, det er tirsdag og Lenas #lykke_beauty tips. En av mine sunne vaner som bidrar til mer lykke og beauty er å holde seg unna alkohol, og det er det jeg vil snakke om idag.
Nå er juletiden her og de fleste har mye fri. Dette innebærer blant annet mye selskap og fest. Noe som er hyggelig, men ikke alltid så positivt. Fordi at fest betyr ofte alkohol. Her i huset er det klart- det blir ingen alkohol som barnet mitt ser eller opplever. Jeg som er aleneforelder kan ikke tillate meg selv at barnet mitt får se meg med glasset i handa eller føle seg utrygg fordi at jeg ikke kan kjøre eller ta vare på henne i tilfelle noe skjer og det er bare oss to i huset. Jeg vokste selv opp med avholds foreldre og led ingen nød for å si det sånt. Jeg tror dette fikk meg til å velge bort alkohol i voksen alder. Når jeg snakker med voksne rundt meg så hører jeg flere utsagn som egentlig er ikke sant. Så her vil jeg skrive en liten påminnelse til mine lesere slik at jula bli maksimalt hyggelig og fin.
Myte1: Litt alkohol skader ikke
Du tenker kanskje sånt, men saken med alkohol er at påvirkning varierer fra person til person, Det en tåler, den andre vil ligge under bordet av. Jeg takler alkohol kjempedårlig og drikker jeg ett glass må jeg bare gå og legge meg. Alkohol er ikke sunt uansett mengde. Så det med ett glass som er sunt er faktisk usant, ifølge siste forskning.
Drikker man lite eller mye- spiller ingen rolle med andre ord!
Tenk da selv hvor bra omsorgsperson en er som sitter barnevakt og drikker samtidig. Selv om det er “bare ett glass”.
Myte 2: Barna merker ikke at du har drukket litt
Tro meg eller ei, men barna merker ALLTID at en voksen endret seg. Tenk deg alkohol lukt og synet av en voksen med glasset i handa. Barna tar imot signaler fra miljøet de vokser opp i, og danner sitt bilde av verden basert på dette. Vil du at glasset i handa skal være noe som blir normalt for barna dine? Det er ditt valg.
Myte 3: Jeg har liker gode omsorgsevner selv om jeg har drukket litt
Er du helt sikker på dette? Så om huset brenner og du må opp og hjelpe barna ut, klarer du det like godt som i edru tilstand? Hvorfor er det ikke lov å drikke for brannmenn i tjenesten da? Hvorfor får de ikke lov å gå på jobb etter de har drukket kvelden før? Hvorfor er det ikke lov å skyte raketter på Nyttårsaften når man har drukket, og det kommer frem fra diverse undersøkelser at dette er farlig?
Så svaret er nei. Du er ikke like god omsorgsperson når du har drukket, Så drikker du og sitter barnevakt da tar du risiko. Er det verdt dette?
Jeg anbefaler voksne som vil nyte vin og har barn i huset å avtale at en skal være edru og barnevakt. Eller skaffe seg barnevakt.
Enig med meg?
Vi for vår del nyter smoothie fra Froosh Norge, som kom med skikkelig julepakke og som kan trygt skåles med.

 

—————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

Fra: Lena V. <[email protected]>

HVIS DU LESER DETTE HER, VIT AT…

Den dagen du dør, og dine nærmeste skal holde tale, vil ingen minnes at du hadde kule merkeklær i skapet, eller tøff bil i garasjen. Heller vil ingen si at du hadde de siste kosmetiske produkter og alltid så velstelt og fin ut. De fleste vil minnes de minnene du skapte med dem, de frasene som fikk dem til å le eller tenke på viktige ting, de handlingene som satt fast i minnet som vil alle være forbundet med deg.
Ingen vil minnes hvilken neglelakk du brukte eller hvilket merke det var leppestiften din, men de som kjente deg godt vil huske hvordan leppene dine smakte og hvordan øynene dine skinte når du var glad. Ingen vil påpeke hvilken bil du hadde, men mange vil komme tilbake til kjøreturen de var med på med deg. De som beundret deg vil finne seg et nytt idol mens de du hjalp vil alltid huske deg med gode ord og vil gi hjelp til andre fordi at du lærte dem at vi skal hjelpe hverandre. Dine penger kommer ikke til grava di og besøker deg, men dine barn og venner vil gjøre.
Den lærdommen du ga til andre vil de bruke hver dag og vil huske deg fordi at det var deg som lærte dem dette.
Husk at dingser, ting og tang ikke betyr så mye som dine nærmeste, dine handlinger mot andre og din lykke. Så da vet du det .
God Jul!
———————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

JULEKALENDER LUKE 24: KOS DEG MED DINE NÆRMESTE

Nå er dagen her. Vi hadde noe bedre frokost og nå er vi klare for å slappe maks av. Det er noe jeg anbefaler alle å gjøre idag. Dersom du er alene og ikke funnet noen å være med så lag deg selv maks avslapning. Det er kvelden for det. Du fortjener dette. Skap gode minner og finn tilbake til deg selv.
Klem
———————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto