JA TIL SEX-SAMTYKKE SKJEMA PÅ TREDJE DATE!!

samtykke

Her er torsdag og Lenas datinggrøsser. Idag sitter jeg og tenker på datingregler, samtykke og det at det ofte oppstår konflikter mellom partnere på grunn av sex og misforståelser knyttet til forholdet.

Uskrevne datingregler sier at man ikke bør ha sex før tredje date. Og da tenker jeg det er på plass å ta en viktig samtale før sex på tredje date, og signere et skjema.

Hva burde et slikt skjema inneholde?

Definisjon og varighet av forholdet

Det oppstår mange misforståelser når to mennesker dater. Av og til stikker mannen uten å ringe tilbake, eller dama viser seg å bare ønske en flørt. Så det er lurt å definere presis.

Sexmengde

Når en ønsker å ha sex hver dag og annen en gang i uka kan det bli kluss. Da er det lurt å skrive ned konkret antall av sexakter per uke eller dag. Så da er det klarert.

Stillinger og antall folk

Ikke noe å tulle med! Viktig å presisere, samt hvilken type sex en ønsker å gjennomføre.

Dere skjønner vel at jeg er sarkastisk nå. Men av og til ønsker jeg at et slikt skjema skulle finnes, for å unngå alle de vanskelige situasjoner og pinlige ting som dating innebærer.


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

SKAL EN MANN BESTEMME NÅR JEG FÅR MENS?!

Nå sitter jeg og drikker min lunsj-te og skummer igjennom feeden på Facebook. Så oppdaget jeg et innlegg fra min venn fra Bergen. Det viser seg at p-piller kan tas uten pauser for mens. Javel, det visste jeg fra før av. Og det er noe de fleste kvinner vet egentlig om. Men det jeg ikke viste om var at p-piller fikk syv «sukkerpiller» som skulle garantere mens periode hver måned, kun fordi at den katolske kirke skulle godkjenne dem i sin tid.
Så dette betyr at Paven skulle godkjenne om kvinner skulle « få lov» å bruke prevensjon eller ikke?
Nei, jeg er ikke tilhenger av hormonell prevensjon, men jeg er for at hver kvinne får bestemme selv hvilken prevensjon hun skal få bruke, samt hver kvinne skal få bestemme om hun vil ha mens eller ikke.
Jeg reagerer på at en mann skal bestemme om jeg får mens eller ei, og når tid jeg får det!
Visste dere dette om p-piller?
——————————————————————————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

FEM TEGN SOM KAN BETY AT DU HAR ANGST

Januar er en tøff måned og jeg gleder meg til den snart slutter. Psykisk har det vært tøft siden jeg rotet med soverytmen min og prøvde å svitche fra B-menneske til A-menneske, og det gikk skikkelig galt. Så jeg kjenner igjen på symptomene på angst, og kom på det at mange ikke tror at de kan ha angst siden kroppen gir tegn på fysisk sykdom.

Så her er min liste:

Kvalme

Det er helt vanlig å være kvalm eller uvel i magen når man har angst. Mange av våre emosjoner setter seg i magen, så man får disse symptomene. Det varierer med tanke på hvor sterk kvalme man har. Det er vanlig med oppkast når det står på det verste også.

Frysninger

Det er ikke uvanlig å ha anfall av frysninger når man opplever å ha angst. Dette kan varierere fra generell kuldefølelse til skikkelig frostanfall.

Svimmelhet

Det er en av mine fremtredende symptomer. I perioder var jeg så mye svimmel at jeg ikke turte å kjøre bil. Flere med angst opplyser om samme symptom.

Nedsatt matlyst

Ikke uvanlig at du mister matlyst når du har angst. Stressinvået øker og det er vanskelig å få i seg mat. Ikke vær redd, men sørg for å ihvertfall få minimum med næring i seg.

Tissetrang

Det er ikke noe å være flau over. Men det er ganske vanlig at man oftere løper på do når man har angst. Roer man seg ned, avtar disse symptomen som regel.

Oppdaget du disse symptomene? Det kan være angst. Men sjekk helsa di for sikkerhetsskyld for å forsikre deg om at dette ikke er noe somatisk alikevel.


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

NEI BETYR NEI

Nå er det onsdagen som kom snikende, og denne uke var desidert  tøff. Så det skader ikke med en litt oppløftende lykkeoppskrift.

Kjenner dere til følelsen når dere må velge noe, eller får et tilbud og innerst inne tenker dere ” nei, nei, det er ikke noe for meg sikkert”. Men så velger man å overtale seg selv. Man sier at dette er bare noe man tenker, man må gi dette sjanse og komme ut av komfortsonen. Så går man for noe som hele kroppen sa nei til. Og ofte finner man ut at første inntrykket var riktig.

Jeg har skrevet om magefølelsen og hvordan den kan hjelpe oss i våre avgjørelser. Så idet du kjenner tydelig “nei” innerst inne, betyr det at du skal høre på deg selv. Er du i tvil er det en annen sak, men Nei betyr Nei.

Så vil du være lykkelig og ikke angre på dine valg, fortvil ikke. Si nei til noe som føles helt feil. Ikke hør på noen, kun på seg selv.

Hvor ofte opplever dere at hele kroppen skriker nei, mens du eller andre overtaler deg til å velge noe?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

FEIGE NORSKE FOLK

Nylig har jeg reflektert litt over situasjoner jeg havnet i nå i januar og jeg oppdaget en ting. Det er mange feige folk i Norge. De som ikke bryr seg om andre som ikke har det bra eller havnet i trøbbel.

Det er ganske vanlig å ta avstand fra trøbbelet andre opplever og stikke hodet i sanden. For dette angår jo ikke meg, og ikke sikkert det kan skje meg. Da vil jeg ikke ha noe med dette å gjøre, tenker de.

Men konsekvenser av det å ikke reagere kan bli at du står der alene på bar bakke med dine problemer neste gang. Noe som ofte skjer her. Ingen bryr seg liksom.

Hvorfor er det slik, hva synes dere?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

DET Å SKADE ANNEN SIN BIL OG STIKKE FRA ER TYVERI!!

Uken startet fantastisk siden jeg fikk bilen min påkjørt mens den stod «trygt» parkert på felles parkering. Personen som kjørte på min bil dro av stedet. Som en feiging eller en forbryter.
Ellers hvorfor sier jeg «som»? Dette er jo forbrytelse som straffes ifølge lovverk.

Men det som sjokkerer meg er at det er flere folk som ikke mener at det er noe som fortjener oppmerksomhet engang.

Igår la jeg ut et bilde av min skadede bil på Facebook i håp om at flere skulle hjelpe meg å dele og finne noen vitner eller gjerningsperson, siden jeg anmeldte saken til politiet. Det var flere gode medmennesker som delte og kom med saklige kommentarer.

Men det var også en stor del av folk som kom med veldig rare kommentarer til min situasjon.
– Hvorfor parkerte du der?
– Skadene på bilen din stemmer ikke overens med din beskrivelse.
– Hvorfor velger du å anmelde og bruke energi på dette?
– Hvorfor skal du finne den person?
– Burde du ikke konsentrere deg om å reparere bilen heller?
– Har ikke du forsikring?
– Kan ikke du kjøpe brukte møbler til ungen din for å skaffe penger for å reparere bilen din?

Altså, folkens, for dem som ikke skjønt dette så vil jeg skrive. Det er IKKE LOVLIG å kjøre på noen andre sin bil og stikke av uten å betale for dette. Dette er det samme som å ta ut penger fra min lomma og stikke av. Jeg må ut med egenandel for DIN tabbe, du som gjorde dette! Og jeg har all rett for å være sur, ønske deg alt fælt og ønske deg bli tatt og straffet. Det skulle bare mangle.
Det er rart at flere mener at jeg bør ikke bruke energi på dette. Slike holdninger fører til at flere personer som gjør masse urett mot andre ikke kjenner på konsenkvenser og får gå ustraffet. Og neste som kan ta skade av slike folk er DEG som forsvarer slike handlinger.

Så en gang til- dette er tyveri og bør straffes utifra. Aldri gjør slik om du er ikke noen rasshøl.


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

PLASTISK KIRURGI ER BARE SUNT!

Nå er det tirsdag og Lena er her med sine #lykke_beauty tips. Jeg får ofte spørsmål om mitt forhold til plastisk kirurgi. Og jeg hører forskjellige meninger om dette. Noen mener at plastisk kirurgi bare er sunt, siden man føler seg lykkeligere og får bedre selvbilde om man kan “fikse” litt på utseende og “ta vekk” små ulemper som ødelegger stemningen når man ser seg selv i speilet hver morgen.

Hva mener jeg?

Jeg mener at kirurgisk inngrep alltid er en risiko for helsa. Som regel velges denne risikoen med tanke på nytte som inngrepet kan bringe for pasienten.

Jeg mener ikke at risikoen er verdt dette dersom man vil operere seg for å bedre utseendet sitt. Når man har normalt utseende da og ikke ble utsatt for ulykke og fikk skader. Det kan skje alt mulig under operasjon og spør du meg så velger jeg heller å være levende med uperfekt nesa enn død med en perfekt.

Jeg forstår meg lite på leger som utfører noe sånt når de vet at dette innebærer risiko for pasienten, fordi jeg var alltid sikker på at leger bør berge liv og helsa og ikke fungere som snekkere. Men men… finnes det forespørsel, finnes det tilbud.

Hva er deres mening om plastisk kirurgi?


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

FEM FORDELER MED Å VÆRE VOKSEN

I går fortalte min venn om at han observerte ei svært ung dame ute i kulda og snøstorm på vei til fest i kort kort skjørt og nettingsstrømper.

-Dette var jo ekstremt, grøsset jeg.
-Ja, men unge jenter ønsker jo å være de fineste på festen,- kommenterte min venn.

Jeg tenkte umiddelbart at jeg hadde aldri funnet på å dra ut i snøstorm i nettingsstrømper for å bli den mest sexy dama på fest. Men var det slik alltid? Nope.
Så derfor tenkte jeg å skrive ned mine refleksjoner om de største fordelene jeg opplever av det å være i voksen alder. Her er lista:

Du slipper å bevise til andre at du er noe
Det er så sykt befriende og dette skjedde med meg da jeg passerte 33. Det var plutselig ikke lenger viktig å VIRKE SOM, og det ble viktig å VÆRE SOM. Det å kunne være seg selv og ikke stresse med å være NOE. Det er helt fantastisk folkens!

Du har mer avslappet forhold til ditt utseende og kropp
Ja, jeg stadig møter damer som vil slanke seg, endre på utseende og er stadig misfornøyde. Men jeg opplever dette ikke like hysterisk som i mine tyveråene. Jeg må ikke på liv og død bli den vakreste i verden. Jeg vet om mine fordeler og ulemper og jeg vet hvordan jeg kan bruke fordelene. Til min fordel 🙂

Du henger sjeldent i mislykkede forhold
Da jeg var i tyveårene brukte jeg flere år på noen “prosjekt” som åpenbart var ikke godt for meg. Nå skjer ikke dette, eller sjeldent. Jeg ønsker ikke å bruke tiden min på noe som ikke gir meg lykkefølelsen. Og dette er en stor fordel.

Du velger dine kamper
Der må jeg bli enda flinkere. Med tiden blir alle krangler og diskusjoner ikke så viktige. Og da velger man sine kamper med omhu. Elsker dette!

Du praktiserer sunnere livsstil
Dette gjelder såklart ikke alle. Men i mitt tilfelle er det sant hundre og ti prosent! Jeg spiser sunnere, har sunnere livvstil og ser mye bedre ut enn i mine tyveårene. Fantastisk, men sant. Med årene begynner man å sette pris på helsa og forstår at god helsa er alfa og omega for et aktivt og godt liv. Samt man får flere plager og sykdommer som krever en del innstramninger i livsstil. Så det er bare bra for min del.

Har du merket noen fordeler med det å være voksen?
Del gjerne!


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

 

LYKKELIGE MENNESKER ER IKKE INTERESSANTE


Jeg velger denne frasen for idag. Siden det er mandag og min faste #lykkeord spalte.

Det er noe jeg opplever stadig faktisk. Er man lykkelig og har det gøy i livet, ser man rolig og harmonisk ut, blir man lite interessant for andre. Med mindre man driver med noe sprøtt eller gløder overgjennomsnitlig. Ellers så forholder folk seg ganske rolig til de som har det fint og lever et vanlig lykkelig liv.

Da jeg prøvde å skrive utelukkende om lykkefølelsen, hadde jeg ikke så mange lesere. Det ble mer aktivitet da jeg begynte å skrive om andre ting,som var ikke så rosenrøde.

Så dersom du er ikke så interessant for noen, så kanskje betyr det bare at du er helt vanlig, rolig, og fullstendig lykkelig person?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

FRUSTRERTE BLOGGER FRUER


Nå surfer jeg gjennom toppliste og innleggene som ligger på blogg.no

Blant mange kule, rare og utrolige navn ser jeg veldig mange “fruer”. Det hele startet ved med Caroline som kalte seg for Fotballfrue, og ble raskt populær. Dog nok ikke på grunn av navn, men på grunn av den kule bloggen sin. Men navnet ble raskt snakkis og flere kjente det igjen i bloggverden. Jeg har aldri sett noen bloggere med så kult navn før jeg begynte å lese Carolines blogg.

Så neste dame ut var Julianne som valgte allerede velkjent navn og kalte bloggen sin for Pilotfrue. Lesere som ble vant med kvalitet fra tidligere Fruer, mottok henne varmt.

Siden virker det at det ble veldig populært med å kalle bloggen sin for ett eller annet Frue. Meglerfrue, Supporterfrue, Jernbanefrue og you name it.

Så kanskje jeg burde gå for det samme? Jeg er som kjent singel så kan velge det fruenavn jeg ønsker meg.

Hmm.. hva med ei Vaktmesterfrue? Eller Avløserfrue?
Hva om jeg møter en som går på NAV? Blir jeg Naverfrue?
Stripperfrue høres ikke så galt ut heller…

Kjenner dere alle Fruer i bloggverden?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto