EN UKE UTEN SMINKE

sminke
Denne uken valgte jeg vekk sminken. Både på jobb og hjemme. For det første var jeg for syk til å ønske å sminke meg, for det andre ville jeg se hvordan jeg kommer til å reagere, samt hvordan andre kommer til å reagere.

Så uken er gått og jeg trakk følgende konklusjoner:
– Det var veldig deilig å slippe å sminke seg om morgenen.
– Jeg lot huden puste og jeg merket at huden ble mye freshere.
– Selvbildet mitt ble bedre da jeg la merke til at andre ikke reagerte på det at jeg var helt usminket.
– Jeg fikk mulighet til å være meg selv.
– Ingen flekker etter foundation på klærne.
– Det var så deilig å kunne klø seg i øynene uten å være redd å ødelegge sminken.

Bruker dere å gå uten sminke i hverdagen?


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

KVINNETRENINGER ER BARE NOE TULL

Nå ser jeg at det florerer av forskjellige treninger her i landet som har diverse tema for seg. Mange av dem er bare tull, For eksempel såkalte “kvinnetreninger”.

Der læres vi kvinner til å være kvinner og finne lykke og energi i det å være kvinne.
Ja, helt seriøst. Har dere sett noen ganger at en hest får opplæring for å være hest?

Ikke at jeg sammenligner kvinner og hester, men bare rent eksempel.
Ei kvinne trenger ikke opplæring i det å være en kvinne. Så jeg personlig ser ikke poenget i treninger som er rettet mot “kvinnelig energi”, “kvinnelykke” og andre spennende ord.

Hva er deres mening?


LenaLykke

Foto: R.Hansen

SLUTT Å RAKKE NED PÅ DEG SELV PÅ GRUNN AV ALDEREN!

alderen

Nå er jeg i forskjellige grupper på Face og leser masse rare betraktninger fra folk. Jeg merker en ting som går igjen, og dette er som regel blant damer. Folk rakker ned på seg selv på grunn av alderen!

What? Seriøst?

Mange skriver at det kan være “for seint” og at “alt til sin tid”. Ok, men vet dere når denne “tiden” er?

Hva om du ikke fant ekte kjærlighet som 20-åring, men oppdaget den som 50-åring? Hva om du aldri hadde tid til studie som 25-åring på grunn av barn, som 35-åring på grunn av barn nummer to, og som 55-åring oppdaget du at endelig har du tid for å ta drømmeutdannelsen? Hva om ei dame brukte dongeri hele livet, men idet hun ble 40 oppdaget hun at hun har lange fine ben og begynte å bruke korte kjoler?

Det verste er at idet denne “rette tiden” kommer så begynner samfunnet å dømme en. Han er for gammel for å date ei som kunne vært datteren hans. Hun er gravid som 48-åring? Så egoistisk og forferdelig.

Fortell meg hva skal en mann gjøre om han ble forelsket i ei mye yngre dame og hun svarer han med det samme? Dumpe henne?

Hva skal ei kvinne som ble gravid som 48-åring gjøre? Abort? Kun for å please samfunnet som mener at det er for sent for henne og skremmer henne med forskjellige sykdommer som barnet kan pådra seg?

Hvorfor sier ingen “Åh, det er bra! Det vil gå veldig bra. Gratulerer!”? Hvorfor blir alle så skeptiske?

Se på diverse blad og aviser. Hva skrives det om? Om kjendis kvinner som “viser seg i bikini” på stranda tross sine 55, eller 65 år. Hva skal man da bruke på stranda? Heldekkende drakt? Er det ikke naturlig å bruke bikini på stranda?

Så folkens, slutt med dette. Gjør det dere vil og kan. Og la kun disse “vil” og “kan” definere hva dere kan få til, ikke hvor gammel dere er!


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

JEG VIL HA ALT FRA DEG!

alt

På Valentines dagen fikk jeg flere meldinger fra unge damer som er single og tror at de har for mange “laster” for å finne seg noen. Eller enklere sagt, mener at de er ikke bra nok.

For mange år siden hadde jeg kjæreste og en dag avtalte vi å dra på date, men jeg fikk influensa. Jeg meldte ifra til han og sa at jeg er syk og jeg tror ikke at han vil få influensa fra meg. Han svarte til dette med en frase:

“Jeg vil ha ALT fra deg”

Denne frasen illustrerer godt hvordan dette fungerer når man elsker noen virkelig. Da vil man ha personen. Med barn, laster, influensa og dårlige vaner. Med alt som innebærer “normale” laster som ikke vil skade livet til noen, men bare tilføye mer utfordringer kanskje, som man kan løse sammen.

Det er såklart at de fleste av oss ønsker seg mest ressurssterk partner, Men sannheten er at det finnes ikke hundre prosent fungerende folk. Alle har noe å stri med.

Så ikke psyk dere ned, folkens. Dere fortjener kjærlighet, aksept og den riktige partneren vil gi dere alt dette.


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

JEG TRENGER IKKE BEVIS PÅ DERES KJÆRLIGHET

bevis
Nå får jeg kommentarer på gårdagens post hvor jeg skrev at jeg synes at Valentines dag er dritt. Ja, det synes jeg fortsatt. Er dette fordi at jeg er singel og ikke får roser osv? Slettes ikke. Derimot, om det skal stå på dette så får jeg roser kanskje mye oftere enn andre som er i et forhold. Nemlig fordi at jeg er singel, og fordi at jeg dater av og til 🙂

Jeg elsker å få roser, gaver og oppmerksomhet. Men jeg hater at det skal gjøres show av det. Jeg ble veldig glad for ei venninne igår som fikk blomster og gaver levert på jobb. Jeg setter pris på at hun delte dette på sin IG Fordi at ingenting er bedre enn venner som har det bra.

Men for min del så trenges det ikke noen spesiell dag for å vise kjærligheten liksom. Enda mer- da jeg ser på smilende par som legger ut sine bilder på Valentines, og jeg vet hvordan de krangler alle andre dager i året da stiller jeg et spørsmål. Hvem trenger denne dagen? Meg? Nope, jeg trenger ingen bevis på deres kjærlighet. Jeg blir glad av å se at dere har det bra alle andre dagene i året. Det trenges ikke den spesielle. For dere selv? Hvorfor da?

Så folkens, ja, jeg synes fortsatt at denne dagen er tullete og kommersiell. Og nei, den ligner ikke på Jul, Morsdagen osv. Det er veldig tullete sammenligning.

Ja til kjærlighet for hverandre hver dag og roser helt uten “grunn”!


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

RO DA NED NÅ, DAMER!

damer

Jeg ligger i senga omringet av snutepapir og halsdrops, og skroller Fb sider for å kvikne litt opp. Min franske venninne la ut siste motevisning hvor modellene var utelukkende størrelse XL. Visningen høstet masse ros og et dusin forskjellige kvinner kommenterte posten.

Jeg satt jo bare der som et spørsmålstegn.

Seriøst, damer? Hvorfor må det bli enten eller eller? Jeg personlig mener at undervekt og overvekt er samme problem. Fordi at dette kan skape problemer med helse.
Ja, jeg selv var undervektig lenge og jeg er veldig glad for at jeg ikke bruker størrelse xs lenger.
Men velge størrelse XL som “det perfekte” modellen løser ingen verdens ting.

Hva med å la kvinner slappe litt av? Være mer seg selv? Jeg mener at vi burde sett alle former og størrelser på motevisninger. Alt fra xs til XXXL. Det trenger vi!

Jeg vil gjerne se en kvinne som ligner meg og min kropp for å forestille hvordan plagget vil se ut på meg. Og helt ærlig, ro da ned nå, damer, det finnes ingen “ideal”. Slapp helt fullstendig av og slutt med dette her.


LenaLykke

Foto: I.Barjitski

DATEN MIN SENDTE MEG OPPSIGELSE

daten

Nå er det torsdag selv om det er Valentines. og Lena slår til med #datingsgrøsser. Jeg husker at for noen tid siden datet jeg en fyr som slet med å forstå hva angsten innebærer. Så dette gikk slettes ikke bra og en vakker dag sendte han meg et brev.

Jeg ble veldig overrasket og tenkte:

“Wow, for en romantisk mann. Det er sjeldent man mottar et håndskrevet brev nå til dags”

Men overraskelsen gikk rett over til fullstendig sjokk da jeg så hva som lå i konvolutten, Der var det oppsigelse fra daten min. Han skrevet punkt etter punkt hvorfor han ville heve forholdet vårt. Og gjett om det var mange punkter. Jeg hadde ingenting annet enn å gi beskjed om at oppsigelsen ble mottat og han trenger ikke være ut oppsigelsestiden.

Har dere opplevd noe lignende?


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

ER DET FLERE SOM SYNES AT VALENTINES DAG ER DRITT?

dag
Nå er det torsdagen og jeg sitter her og skriver. Idag har jeg vært på jobb, så dro til butikken og kjøpte meg litt middagskos, og så oppdaget jeg at jeg ble smittet med influensa av ungen min. Valentines gave. Ja, det er også Valentines idag. og jeg synes at Valentines er noe dritt. Jeg lurer på om det er flere single som synes at denne dagen burde vært forbudt.

Her er lista for hvorfor:

Butikkene tvinger deg til å kjøpe diverse unødvendig shit
Jeg kjøpte fine ballonger i går med L-O-V-E bokstaver, Kun fordi at jeg følte at jeg måtte. I dag fikk jeg ikke til å blåse dem opp. Og her ligger de helt flate og irriterer meg grenseløst. Jeg burde kjøpe noe godt for de pengene og gomle helt alene, uten å dele med noen. Jeg tviler på at kjærestepar har det mye bedre. Fordi at igjen, det forventes forskjellige gaver, og de gavene skal kjøpes.

Vennene dine legger ut kliss klass bilder som vitner om at de er høyt elsket
Mens du sitter her og føler at du er ikke elsket i det hele tatt. Av ingen. Bortsett fra viruset som herjer i kroppen og er tydelighvis veldig interessert i deg akkurat nå.

Det forventes masse positive ting
Mens alt en vil er bare slenge seg på sofa med noen digg serier. Hva positivt kan være i en dag hvor kjærligheten ble kommersielt triks bare? Nja… Om jeg hadde fått et par diamant øredobber i dag så tror dagen kunne vært mer positiv ja.

Hva med dere? Valentines- digg eller nja…?


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

KJÆRLIGHETEN ER ALDRI A4

aldri
Når jeg ser på bilder som skal illustrere ordet “kjærlighet” observerer jeg ofte søte bamser og parer som holder hverandre i hender. Men er det alt kjærligheten handler om?

Jeg mener bastant at kjærligheten er aldri A4.

For noen betyr den en haug med blomster, for noen et sint rop idet du kommer ut døra om morgenen “Har du husket skjerfet ditt? Det er kaldt ute!”
For andre er kjærligheten en kopp kaffe som ble strekket til deg om morgenen når begge to var oppe med barnet hele natta. For noen betyr kjærlighet et donorkort som ble funnet i jakkelomma, og noen på den andre siden av landet fikk telefon som en ikke hadde håpet på lenger. Kjærlighet er også et skrik som en utslitt mor hører etter en lang natt med rier. Kjærlighet er også å si “Unnskyld” og mene dette! Det å dele alt det beste som du har, selv når du vet at du trenger det sårt selv. Kjærligheten er å gi slipp og ønske sin kjære alt det beste videre selv når hjertet ditt blør uten en.

Så kjærligheten er mangfoldig, og er aldri A4. Man vet aldri sikker hva kjærligheten er, men man føler veldig godt hva kjærligheten ikke er. Den er ikke egoisme, den er ikke selvgodhet, den er ikke vold og den er ikke smerter.

Jeg deler denne fine sangen med dere og den videoen som jeg mener viser poenget mitt kjempegodt.

 


-LenaLykke

Foto: RÅ Foto

FOLK SOM IKKE ER LIKEGYLDIGE

folk

I dag vil jeg si tusen takk til alle som støttet meg de siste dagene. Uken startet ikke slik jeg forventet, så det føltes tungt. Og da er det så fantastisk at det finnes folk som ikke bare gir blaffen, men finner tid og ord for å støtte.

Dere, jeg vil si til en ting.

Dere er fantastiske! Verden trenger flere som dere! Takk for at dere gjør forskjell og er ikke likegyldige! Håper jeg klarer å være støtte den dagen noen trenger det.

Glad i dere!


LenaLykke

Foto: RÅ Foto