GOD START: FEM SUPER RASKE FROKOSTTIPS

frokost
Det finnes folk som ikke spiser frokost. Jeg treffer dem stadig vekk, og de overrasker meg alltid. Jeg klarer ikke å fungere om jeg ikke får i meg mat om morgenen. Som regel tar det ikke lang tid for meg å fikse frokost. Derfor vil jeg dele fem varianter av lett og rask, men god frokost som du kan prøve ut allerede i morgen.
Hurtig havregryn med bær
2 ss hurtig havgregryn
1 gl mandel melk
1/2 ts kokossukker
Alt du trenger er å blande havregryn med litt mandel melk og sukker og la den stå i kjøleskapet over natta. Om morgenen tilsetter du friske bær og nyter frokosten din.
 
Knekkebrød med cottage cheese, honning og valnøtter
2 stk knekkebrød
4 ts cottage cheese
Honning og valnøtter
Fordel cottage cheese på knekkebrød og tilsett honning og valnøtter. Smaker ekstra godt med kaffe.
Yoghurt med granola
3 ss granola
1 liten boks med yoghurt
Alt du trenger er å blande sammen yoghurt og granola. Jeg elsker dette til dessert, men det kan være en digg frokost også.
Kokte egg med laks og salat
Alt du trenger er å koke egg kvelden før og skjære dem i to om morgenen. Så tilsetter du litt remulade på eggene og spiser de med laks og salatblad.
Smoothie boll
Det er superrask og blande sammen smoothie og tilsette frukt, nøtter og chiafrø.
Retten blir smaksrik og fargerik.
Anbefales!
Spiser du frokost?
——————————————————————————–
-LenaLykke
Photo by Brenda Godinez on Unsplash

 

TINDER FRASER SOM ER TURN OFF

tinder
Noen ting liker jeg å få i første melding, noen ikke. Men det finnes fraser som får meg til å miste interesse i vedkommende en gang for alltid. Jeg vet ikke om det gjelder alle, men her er min liste.
Hei du
Jeg hater når folk er såpass uhøflige at de ikke gidder å se hva jeg heter engang. Det står jo navnet mitt i profilen! Ja, jeg vet at det er vanlig å si hei på denne måte i Norge, men dette er skikkelig turnoff for min del. Dersom jeg fortsetter samtale etterpå så blir jeg ikke så gira uansett. Så vis litt manerer og tiltal personen ved navn når du først snakker til en.
Hva jobber du med?
Dette høres ut som noe vanlig, men dette spørsmålet irriterer meg grønn. Jeg ser at de fleste på Tinder er opptatt av å plassere en på sosial stige og vurdere deretter. Dette er gørr kjedelig. Derfor foretrekker jeg at dette kommer opp naturlig i en samtale istedenfor at jeg skal føle meg som en kandidat på jobb intervju.
Har du lyst på noe random?
Det er turn off. Hører dere, gutter? Selv om jeg vil ha noe random så vil jeg ikke få det i første melding. Om du ikke gidder en gang å bruke tiden din for å finne ut en del om dame dere vurderer å ligge med, da vil jeg ikke ha noe med dere å gjøre. Jeg er ikke fans av kjønnssykdom og rundbrennere. Vær ordentlig og vis at du er interessert i person du vurderer å ha lett flørt med.
Teite og tørre vitser
Blæææh…tørre vitser, fleip eller fakta og sånn shit er veldig turn off. Det er ikke morsomt og ikke gøy og er ganske dumt og kjedelig. Vær saklig og hvis du vil imponere med humøristisk sans, så velg noe lett spøk.
Hva irriterer dere i Tinder meldinger?
————————————————————————————————————————–
-LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

JEG SMILER NÅR…

smil
Idag fikk jeg et veldig godt tips fra en av mine følgere. Nemlig å skrive om det som får meg til å smile. Dette er en fantastisk lykkeøvelse som dere kan gjøre hver dag. Og da garantert vil det gi deg lykkeboost og grunner for å smile enda oftere.
Så jeg starter og dere fortsetter.
Jeg smiler når:
– jeg får lønn på konto (hmm, det er lenge til nå)
– sola titter frem og jeg kjenner varmen i ansiktet
– det er salg på plagget jeg har ønsket meg lenge
– jeg får diger blomsterbukett
– min datter viser meg noen morsomme memes
– jeg hører at jeg er kul
– mine venner sier at jeg er helt sprø
– størrelsen xs ikke passer lenger
– huden får puste uten sminke
– jeg hører at alder er bare et tall
– noen sier til meg at man kan fortsette sitt liv som vanlig etter å ha fått barn
Få se din liste nå?
——————————————————-
LenaLykke
Foto: I. Barjitski

 

FEM GRUNNER TIL Å ELSKE VÅREN

elsker
Det er fortsatt februar, men våren har kommet til Jæren. Snøklokka titter frem og sola startet å varme. Om kveldene er det varmere og luften lukter vårfølelsen. Det finnes mange grunner for å nyte våren, selv om jeg liker høsten best.
Her er min liste, les og nyt denne fantastiske årstid.

Sol og varme
Jeg kvikner alltid til livet idet solen begynner å varme. Det er deilig å kunne stå opp av seg selv om morgenen, uten å ty til dagslys lampe eller sterk te. Jeg spurte hele tyve stykk folk og fant ut at de alle føler seg mye bedre på solfylle dager. Så det er en god grunn for å elske vår!

Fine sko
Når det regner mindre og asfalten er bar, kan man bruke lette og fine sko. Vil du bruke høyhælte pumps eller snøhvite sneakers, uansett. Det er bare deilig å bruke vårsko.

Mer energi
Naturen begynner å leve om våren, og det gjør jeg også. Energien begynner å øke så jeg minner meg selv om et noenlunde normalt menneske. Det er deilig følelse å kunne få ting gjort, og en god grunn for å elske våren.

Blomstring
Ja, jeg også har pollenallergi. Men dette ikke hindrer meg fra å nyte blomstring. Jeg elsker kirsebær tre i all sin prakt, og såklart blir det flere fine bilder. Fint, sant?

Forelskelse
Ikke rart at man blir forelsket når hormoner er løpske og man blir våryr. Selv meg har håp om å bli forelsket i vår, selv om jeg ikke vært det på fem år nå.

Hva med dere? Flere grunner for å like eller mislike våren?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

SLUTT Å SYT, BARE NYT!

slutt
Det er onsdagen og jeg kommer med min lykkeoppskrift.
Svar meg ærlig nå, hvor mange ganger har dere ønsket noe som kanskje er usunt eller som dere vil få dårlig samvittighet for? Jeg opplever dette av og til, og det er en ting jeg vet- det er best enten ikke gjøre dette, enten gjøre det og så glemme.

Jeg blir helt seriøst irritert av folk som syter først fordi at de vil noe (en sjokoladekake for eksempel), så syter fordi at de har spist eller gjort.

Hva med å være litt Bamsefar og tenke at “Gjort er gjort, og spist er spist”? Hva med å bare være lykkelige når dere tillater dere selv å kose seg litt?

Så opp og stå og bare nyte om dere bestemte dere å gjøre noe, eller bare la vær å gjøre. Det nytter ikke å syte og gi seg selv dårlig samvittighet.

Enig?


LenaLykke

 

Foto:RÅ Foto

FEM GODE GRUNNER FOR Å BRUKE KREM MED HØYT SPF-FILTER HVER DAG

spf

Jeg bruker aldri kosmetikk uten SPF-filter, og den jeg bruker bør være minst nivå 30. Nei, jeg mener ikke at solbrunt ansikt er noe pent dersom man får masse pigmentflekker og rynker som følge av dette. Jeg kan aldri bruke bronse highlighter om jeg ønsker meg solbrunt fjes.
SFP-filteret vil beskytte huden din mot tidlig aldring. Så her er mine grunn for at jeg bruker den.

SPF beskytter mot hudkreft
Selv når det er skyet klarer UV-stråler trenge dypt inn i huden og skape små skader som kan bli til kreft på sikt. Om du bruker SPF-filter hver dag slipper du dette problemet.

SPF forebygger aldringstegn
Om du bruker kosmetikk anti age og dropper SPF-filteret, vil kosmetikken aldri fungere. De som elsker gå turer i sola uten å bruke solkrem eller kosmetikk med SPF-filteret får mimiske rynker tidligere enn de som er flinke med SPF.

SPF beskytter mot pigmentflekker
Dersom du dropper SPF utsetter du huden din for fare å få pigmentflekker som blir vanskelig å bli kvitt. Så tenk deg litt om før du løper ut i sola uten noe påført på huden din.

SPF trenges for alle typer hud
Har du mørk hud og tenker at du sikkert ikke trenger SPF så tenk deg om. Alle type hud trenger beskyttelse så du bør bruke solkrem selv om huden din er veldig mørk.

SPF forebygger soleksem
Jeg får soleksem hver gang jeg koser meg i syden. Det er ikke kjekt å ha, så derfor er det lurt å bruke SPF over hele kroppen og ikke bare i ansiktet, selv tidlig om morgenen.

OBS! Husk samtidig om du overdriver med SPF-filter så kan du blokkere syntese av naturlig vitamin D som huden vår produserer i sola. Så bruk ca 20 minutt i sola daglig uten å smøre hender og kropp. Så kan du påføre solkrem etterpå.

Jeg bruker alltid SPF i ansiktet. og da foretrekker jeg primer med SPF som kan påføres på huden før man starter med make up.

Hva med dere?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

JA, JEG VET HVA JEG VIL I LIVET!

livet
Halve livet mitt visste jeg ikke hva jeg vil og hvordan jeg bør leve. Jeg klarer ikke en gang huske om jeg hadde noe konkrete mål eller drømmer. Slik at du vet hvordan veien blir videre og du vet hvorfor du tar dine valg idag.

Når jeg ser tilbake nå skjønner jeg at jeg ikke tillot meg selv å ta ansvar for mitt eget liv. Jeg levde slik det falt seg, uten at det er negativt, men det ga meg ingen glede. Idet jeg lot meg selv å våge å drømme, så ble drømmene til klare mål og mål til klare planer.

Jeg hører ofte at jeg er lite fleksibel og ikke lett å blir med på noe. Men sannheten er at jeg vet kjempegodt hva jeg vil bruke tiden min på. Jeg har mine mål og jeg vet veldig godt hva jeg vil. Så om jeg velger noe vekk så er det ikke personlig, men fordi at jeg vil spare tid og krefter. Det er ikke bare bare å ofte være slapp, men har store drømmer og mål.

Hva med dere? Vet dere hva dere vil?


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

HVITERE TENNER PÅ EN,TO,TRE

tenner
Smilet betyr veldig mye for hvordan en ser ut, blir oppfattet av andre og føler seg. Om du ønsker hvite og sunne tenner så det er flere ting du bør være obs på. Først og fremst bør man begrense kaffe og te inntak, så kutte ut sukker så mye som mulig. Kaffen kan misfarge emaljen og det samme kan gjøre cola og andre type fargede drikker. Jeg snakker ikke om røyk. Dere forstår at det skader tennene maksimalt.
Om du ønsker å få hvitere tenner, men ikke vil bruke store sum hos tannlegen, kan du prøve følgende tips, siden de virker. Dette er forutsatt at tennene dine ikke er veldig misfarget fra før av.

Sitronskall
Du skreller sitroner og ta vekk fruktkjøttet, så gnir du skallet med den hvite siden på tennene slik som du renser dem. Etterpå må du skylle munnen godt med vann. unngå å bruke selve fruktkjøttet da mye fruktsyre kan skade emaljen.

Bakepulver
Dette er oppskrift som jeg fikk fra min bestemor, noe som var vanlig før i tiden da profesjonell tannbleking ikke eksisterte enda. Du bør har litt vann på tannbørsten, så dyppe den i bakepulver og pusser tenner som vanlig, Bakepulveret har ganske sterk smak, derfor kan du blande litt bakepulver sammen med vanlig tannkrem, gjerne med noe blekingseffekt. Skyll munnen godt etterpå for å unngå å svelge bakepulveret.

Medisinsk Kull
Det er veldig effektiv, skånsom for tennene og er helt ufarlig å svelge. Du kan kjøpe tannkrem med kull (fåes f.eks på Normal), eller kjøpe kull tabletter på apoteket, mose dem og påføre på tenner og pusse med tannbørste. Effekten er god!

Lys-effekt
Du kan prøve å gjøre tennene hvitere med blått lys. Den brukes sammen med tannkrem som inneholder stoffet som gjør tennene sensitive for lys og dermed får effekt. Selges på apoteket, er ikke billig, men funker bra.

Striper
Du kan handle inn sånne striper med gjennomsiktig gele som gjør tennene dine hvitere. Den klistres direkte på tennene og smelter etterhvert. De skal ikke svelges, men børstes vekk med tannbørste. Kan kjøpes på nett eller i en rekke butikker med kosmetiske varer.

Har du egne tips?


LenaLykke

 

Foto: I.Barjitski

TROR DU AT DE FÅR DET GRATIS?

gratis
Når en tenåring mener at venninnen får altfor mye hos sine foreldre uten å jobbe noe særlig for dette, er det ikke noe rart i seg selv. Men idet jeg hører det samme av voksne folk, da blir jeg bekymret om de har det bra.

Når ei dame sitter og forteller at en venninne får gratis prøver av varer, klær og barneprodukter, så tenker jeg at det har klikket for henne. Eller hun er ikke helt voksen i hodet. Når slike tanker treffer deg så husk at det finnes ingenting gratis her i livet.

Din venninne som liksom får “gratis” produkter må bruke flere timer av livet sitt for å ta bilder, lage videoer og fortelle om disse varene. Mens du kanskje nyter en kopp te med et hyggelig blad som du liker fremfor å ta bilder og promotere.

Så folkens, en gang til- Ingenting er gratis! Og når du ser på noen og ønsker det samme som de har, vær vennlig og sjekk hvilken pris som en har betalt for det en har. Kanskje den blir for høy for deg.


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

FEM TIPS TIL SUNNE SNACKS

snacks
Jeg hater når dette skjer. At dette skjer meg igjen og igjen, og kommer helt uventet. SØTSUGET. Jeg har kuttet sukker for ett år siden, men fortsatt ikke helt ferdig med saken og vil gjerne ha noe søtt og godt etter jeg har spist, eller skriver lange artikler eller sitter på jobb, er helt utslitt og kroppen skriker etter energi. Jeg har null ønske for å falle tilbake til gamle synder og starte med prosessert sukker siden ansiktet mitt kommer til å ligne på pizza igjen. Hvem kunne trodd at man kan ha akne frem til nesten femtiårs alderen. Grøsser!
Så her er mine tips til sunn snacks som ikke skader slik mange vanlige ting med e-stoffer og “ekte” sukker.

Frosne druer
Bare druer kan være litt kjedelig, men om du dypper dem i vann og legger i fryseren er de ganske digg å knaske på. Nå er jeg også avholds, men om du digger sjampis med jenter så kan frosne druer gjøre susen og pynter opp både glasset og festen.

Nøtter og mørk sjokolade
Jeg har lest at nøtter gir energi og mørk sjokolade er faktisk like sunt som grønnsaker. Jeg får dessverre akne også av mørk sjokolade, så det spiser jeg ikke, men skulle gjort gjerne om huden min va mindre kresen. Anbefales!

Blåbær
Jeg liker faktisk de blåbærene jeg får kjøpt på Rema. De store “Mutant” blåbær som knaser. Jeg mener de er veldig gode med litt kesam på. Selvfølgelig sukkerfri. Blåbær inneholder mye antioksidanter. Hadet rynker!

Rosiner
Om du i likhet med meg ønsker å bli kvitt sukkeret tvert, men digger noe søtt i munnen allikevel, så er rosiner beste alternativ. Det brukes ikke sukker for å gjøre dem søtere da de inneholder mye fruktsukker naturlig, og da slipper du også farge tilsetninger som brukes ganske hyppig i andre tørkete frukt. Kombiner dem med litt valnøtter så har du skikkelig yum yum snacks.

Stangselleri og gulrøtter
De er så gode å dyppe i noe dipp eller bare spise slik dem er. Jeg skjærer dem i lange biter og knasker mens jeg skriver eller ser på film. Du kan spise dem med sitronvann eller iste. Det passer uansett!

Hvilke snacks elsker du å knase på?
Del med meg og mine lesere!


LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto