HVORFOR KVINNER HATER DET AT DE HATER KVINNER?

kvinner
Det overrasker meg at det fortsatt er aktuelt med styr og spetakkel rundt boka til Anne Brith om at kvinner hater kvinner. Jeg som feminist burde vel si at det er ikke sant og kvinner støtter kvinner, men dessverre er det helt sant. Jeg ser det tydelig i mitt hjemland og jeg ser det i Norge, Selv om vi kvinner er blitt flinkere å heie hverandre opp, allikevel er vi ikke i nærheten av å være så lojale mot hverandre og støttene som menn.
Da jeg leste om misogyni fikk jeg øynene opp for dette fenomenet. Jenter siden de er små, får høre at de er ikke bare nok.
“Jenter snakker ikke stygt!”
“Jenter er alltid fine og rolige”
“Jentene er søte, guttene er tøffe”
Det og masse annet bullshit treffer et lite hunnkjønn individ straks man er født. Ikke rart det første vi lærer er å hate oss selv slik vi er. Dette provoserer såklart å hate kvinner. Jeg er ei kvinne, jeg er opplært å hate meg selv, ergo jeg hater også andre kvinner.
Mine personlige observasjoner er at de kvinnene som har det best med seg selv hater minst andre kvinner. Jeg også var der, og jeg er blitt mye roligere på begge plan.
sjef
Så jeg forstår kjempegodt at boka vekket så stor resonans. Det er hardt å innrømme at vi faktisk hater hverandre og oss selv. Og eneste vi kan gjøre med dette er å være bevisste på dette! Ikke krangle igjen hvem som skrev hva og hvem som mobbet først. Ikke prøve å se bedre ut enn “hu der slemme som skrevet den stygge løgnfulle boka”. Men faktisk forstå at boka har et poeng. Stort poeng.
La oss være bevisste på dette og stoppe i tide, og løfte oss opp!
————————————————————————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

B-MENNESKETS MARERITT

.mareritt
God søndag!
I dag ble klokka stilt en time frem og dette er katastrofe for ethvert B-menneske.
Jeg ble derfor akutt syk-våknet med hjertebank, feberfølelse og utrolig mangel på matlyst. Denne klokkegreia er rene tortur for meg med ellers forvridd døgnrytme. Nå ligger jeg og lurer fælt på hva klokka er nå
I hjemlandet mitt sluttet dem med tullet for flere år siden. Håper det skjer her og en vakker dag.
Hvordan er det for dere med stilling av klokka?
———————————————————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

FOLK SOM SKRYTER

skryter
Lite som ødelegger dagen mer enn perfekte bilder på Insta. Bloggere med fantastiske frisyrer og helt utrolige merkeklær som holder fancy kopper i sine manikyr perferkte fingre. Det er ganske irriterende når man ligger der i senga bustete, sulten og føler seg som en dritt.
Men tro meg det finnes mer irriterende ting. En av dem er folk som skryter. Ikke bare bittelitt skryter av seg selv eller forteller om sin suksess, Nei. Folk som skryter notorisk.
Uansett hva du driver og spør en slik person om, begynner en å skryte. Selv om ting er fullstendig gale, finner slike folk nok grunn for å skryte uhemmet av seg selv.
“Hvordan gikk det med broren din? Fant han seg ei dame?”
” Åh joda, det var jo meg som hjalp han. Du vet jeg har god smak”
“Er det sant at bilen din ble rasert nå nylig mens den stod parkert?”
“Ja, og du vet jo at jeg er sånn person, utenom det vanlige, at det alltid skjer noe med meg. Du vet, litt som kjendiser”
“Hvordan klarer du å finne noe i det rotet på pulten din?”
“Du vet, kreative og talentfulle folk bruker å ha sånn fri organisering”
Og det skulle aldri vært galt å ha flott og stabilt selvbilde, men problemet er at disse folkene “pynter” ofte på sannheten. Jeg vet ikke, hva med dere? Jeg blir temmelig irritert av sånt.
Hva synes dere om folk som stadig skryter?
————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

ROLIG OG HELT ENKELT

helg
Uff, denne uken var ikke lett. Formen var igjen ikke på topp og i tillegg fikk jeg en gedigen regning som skal betales på neste lønna. Det er ekstra kjipt siden jeg tenkte meg på en liten reise i Påske. Men sånn er det. Av det positive er at trærne begynte å blomstre i Stavanger og de siste dagene var det ganske varmt, opp til +12 C.
helg
Jeg var på byen og shoppet litt på NewYorker- elsker slike butikker btw. Og så spiste på Mikado, da var dagen komplett. Jeg oppdaget også at Normal har massevis av god kosmetikk til veldig lave priser. Gleder meg til å vise til dere hva jeg handler der.
helg
Hvordan startet deres helg?
——————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

FORDELER VED Å DATE LAVE MENN

menn
Nå er det torsdagen her, men gjett om uka mi gikk utrolig rolig med tanke på dating og jeg traff bare snille og kjekke menn på Tinder. Derfor tenker jeg at et kjekt innlegg bør absolutt være på plass istedenfor tindergrøsser.
Jeg leste nylig en artikkel om at lave menn blir avslått som kandidater når det gjelder dating, Sånn er dette- jenter ønsker å date høye muskuløse menn mens de som ikke passer til standard blir valgt bort. Jeg må stadfeste at jeg selv ønsker å date høye menn for det er disse jeg liker best. Samtidig har jeg datet lave menn i mitt liv og til og med vært gift med en av dem. Så her er noen fordeler som kanskje får deg til å se annerledes ut på det å date lave kjekke menn.
Du kan dele klær med han!
Jeg digger låne skjorter hos mine kjærester, og boyfrend dongeri er veldig inn så om han er samme høyde som deg eller litt lavere så er det fullt mulig!
Du slipper å justere senga
Jeg husker at jeg datet en på over to meter høyde og da slet han skikkelig med å sove i min seng siden den ble for kort for han. Med lave menn slipper man slike utfordringer.
Normalt selvbilde
Lave menn er oftere beviste sine sterke og svake sider, så det er mindre sjanse for at du havner i et forhold med narciss.
Sosial utvikling
Det er ikke å stikke under stolen at lave menn blir ikke sjeldent prioritert bort i dating verden, noe som bidrar til at de utvikler sosiale ferdigheter for å få draget på damene. De er ofte mer morsomme, empatiske og hjelpsomme.
Nevner du flere fordeler ved å date lave menn?
——————————————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

SYV FAKTA SOM BEVISER AT PROSTITUSJON ER IKKE EN JOBB

prostitusjon

Å snakke med menn gjør meg av og til trist. Rett og slett. I går kommet jeg inn i en diskusjon og ikke klarte å forholde meg rolig idet jeg ser hvor mange menn misforstår kraftig hva en som må prostituere seg opplever. Det er trist for at det virker for meg at mange av mannfolkene som ikke er attraktive nok for å tiltrekke seg haug av damer, prøver å rettferdigjøre at prostitusjon skal finnes i det hele tatt. Ikke snakke om at dette blir lovlig.
De kommer med påstander at dette er “bare en jobb” og har såpass stor mangel på empati at de tørr å sammenligne dette med arbeid i helse- og omsorg sektor hvor man liksom “selger” kroppen sin. Dette er såklart at samtaler og forsøk å kalle til empati vil ikke påvirke slike holdninger og menn som sliter med å finne seg sexpartner på fullverdig måte vil ha vrangforestillinger om at sex er en menneskerett og kroppen til andre kan kjøpes. Det frister stort å ha makt over kvinnekroppen, men jeg prøver å vise til de som har mye fornuft og lite egoisme at prostitusjon ikke er et arbeid. Dette er utnyttelse og overgrep.
Det finnes ingen andre yrkestitler som kan brukes som skjellsord og fornærmelser
“hore”, “lett på tråden”, “prostituert” er alminnelige skjellsord som brukes for verbal vold mot kvinner verden rundt. Hvem av dere skulle like å ha en “jobb” som hadde et navn som skulle vært alminnelig brukt som fornærmelse? Ikke meg, og sikkert ikke deg. Det foreslås å kalle prostituerte for sexarbeidere, men dette gjør ikke saken bedre. etter min mening.
Prostitusjon kan ikke sammenlignes med arbeid til gruvearbeiderne
Dette er favoritt agrument til menn som vil påpeke at det finnes andre jobber hvor mannekroppen blir brukt til hardt og fysisk skadende arbeid. Her finnes det en vesentlig stor forskjell- de skadene gruvearbeiderne får er resultatet av ulykker og dårlig HMS rutiner, dvs at dem inngår generell i  et risiko yrke, men eksisterer ikke på fast basis, i arbeidshverdagen. Prostituerte kvinner opplever fysiske skader hver bidige dag. Alt fra rifter i underlivet og anus til kvelning og andre fysiske skader. De fleste prostiuerte kvinner opplyste i intervju at de ble hvertfall en gang dunket med hodet i veggen av kunde. Hodeskader er vanlige skader blant prostituerte kvinner. disse skadene påføres av kunder med vilje. Er det mange folk der ute som er villig å jobbe der hvor de blir skadet fysisk hver dag, med vilje?
Prostitusjon kan ikke sammenlignes med tungt omsorgsarbeid
Ofte blir prostitusjon sammenlignet med vask og stell av tunge pleiepasienter. Man har kontakt med kroppsvæsker og ser nakne kropper der. Men denne omsorgsjobben (som jeg for øvrig hadde i mange år) kan ikke sammenligned med sex hvor du står i fare for kjønnsykdommer, hiv og uønsket graviditet som du må ta konsekvenser av.
Det finnes ikke jobber som bærer risiko for graviditet
Jeg kjenner ingen jobber i verden som jeg kan ta og gå rundt i frykt for å bli gravid og måtte ta abort. Kjenner dere slike jobber?
Ikke snakk om jobbrisiko fordi at det er utrolig tungt belastende og spør du meg å det å forby abort og legalisere prostitusjon samtidig er umulig. Prevensjonsmidler? Ja, men ingen prevensjon er sikker hundre prosent og det vet alle voksne folk,
Det er ikke lovlig å diskiminere pga alder, kjønn og utseende når du søker jobb
Dette fungerer ikke i prostitusjon, dvs denne loven blir brutt. Siden kunder ønsker som regel unge damer med fint utseende. Isåfall burde det vært åpent for alle aldre uten krav til utseende. Slik at kunden ikke kan velge sexarbeider. Det er ikke naturlig å velge sykepleier, lærer eller lege etter utseende. Man tar det man får.
Det er ikke lovlig med fysisk og verbal fornærmelse av ansatte
Men denne regelen funker ikke i prostitusjon. Det er ganske vanlig at menn som liker voldelig sex velger heller å kjøpe sex for å utfolde sine fantasier. Siden man har betalt for noe får man følelsen av å eie dette. I dette tilfellet får man følelse av å kjøpe kroppen til annen person. Noe som gjør at empatien synker og kvinne bare blir til en vare.
Ingen andre jobber tillater at en jobber beruset eller bevisstløs
Men dette er helt greit for prostituerte liksom. Prosent av prostituerte kvinner som ruser seg for å klare å ta imot så mange kunder per dag er gedigen. Flere opplyser om at de mistet bevissthet, men dette stoppet ikke kunden fra samleie.
Kilde: her
Så kjære gutta, om prostitusjon blir legalisert da må det følges alminnelige rettningslinjer for arbeid:
– du kan ikke velge hvem du får, da det er ikke lov å diskriminere pga alder, nasjonalitet, legning, kjønn og utseende
– du får klare retningslinjer hva du får eller ikke får lov til
– du må teste deg og bruke kondom
– du må betale inkludert MVA
– du blir registrert som kunde, noe som er vanlig
prostitusjon
Deal? eller blir det lettere å ta en tur på byen og finne seg normal og helt lovlig sex en lørdagskveld?
——————————————————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

BARE INNRØM AT LIVET ER URETTFERDIG

livet

Jeg har et stort problem som ødelegger hverdagen min og gjør livet vanskeligere. Jeg takler dårlig urettferdighet. Alt i meg roper at slik kan det bare ikke gå. Min psykolog sier at jeg bør jobbe med det å akseptere at livet er urettferdig. At det finnes ikke såkalt rettferdighet og karma, men det var alltid vanskelig for meg.
Så i dag tenker jeg at jeg vil gjøre dette til min lykkeoppskrift. Å innse at livet er urettferdig og verden er også ofte det. At det kan skje ting som jeg opplever som sterkt urettferdige, men som kanskje har en skjult mening som vil tjene til mine formål og kan bringe meg lykke etterhvert.
Hva med dere? Hvordan takler dere urettferdighet?
—————————————————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

P-PILLER FOR MENN

p-pille
Nå sitter jeg og drikker min fancy morgen kaffe av bygg, ryg og sikori og leser som vanlig Nettavisen. Der dukket det opp en spennende artikkel om at p-pille for menn kan bli snart realitet. I artikkelen var det skissert helt vanlige bivirkninger til p-piller som hver eneste kvinne kjenner godt til: Nedsatt sexlyst, hodepine, depresjon og humørsvingningen. Samt ble det beskrevet der at piller vil påvirke testosteron produksjonen. Noe som er naturlig om man skal få prevensjonseffekt.
Som vanlig liker jeg kommentarene fra Facebook på Nettavisen sine sider bedre enn selve artikler.
Denne gangen ble jeg ikke skuffet også. Menn begynte å skrive at disse pillene kan umulig bli harmløse. At det er “utrolig farlig” å putte i seg hormoner og de vil ikke oppleve bivirkningene. De vil heller ikke bli sterile av disse pillene og de vil nok glemme å ta dem.
Altså voksne menn våknet til livet og oppdaget at hormoner er farlige. OMG! Det må være årets gjennombrudd. Helt uten tull. Det at kvinner spiste disse pillene i 60 år og opplevde samme type bivirkninger brydde få menn der og da. En veldig smarte mann prøvde å forklare til meg at hormoner må være sunne for kvinner og veldig farlige for menn. Typen har nok skulket naturfag timene på skolen i sin tid. Ikke gjør det folkens!
Så her er Lenas resume. P-piller for menn er slettres ikke dum ide og det er et nytt steg til likestilling. Det er mange menn der ute som blir “lurt” og blir fedre ufrivilig etter damene sa at de gikk på p-piller og leverte positiv graviditeststest noen måneder etterpå. Kvinner kan velge å ta abort, men menn kan ikke gjøre dette og uansett hva de velger blir de pålagte å betale bidrag. Med p-pille får man trygghet og sikkerhet at sånt ikke skjer. De menn som mener at de har full kontroll med kondom, de leser ikke kvinne forumer. Det gjør nemlig jeg. Og der florerer det av historier om kondomer som ble plukket ut fra søppelbøtte og brukt for å bli gravid.
Hormoner virker forskjellig fra person til person. Jeg ble veldig syk av p-piller og min søster ble alvorlig syk og innlagt, mens min venninne bruker p-piller hele livet til og med når hun ikke har partner, siden hun liker virkningen for kroppen og det at hun slipper mens. Så kjære menn, ikke bli hysteriske. Millioner kvinner har tatt p-piller hver dag i 60 år- det klarer dere også. Og dette er fantastisk med tanke på likestilling. Begge kjønn får likt valg.
Deres mening om p-piller for menn?
——————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

TIRSDAGS TIPS OM MELKEBAD

tips
Hei ho, jeg føler at jeg må tipse om noe i dag. Så da kom jeg på en ide å dele med dere hva jeg har gjort forrige uke. Dette er ikke til å tro!
For jeg tok et melkebad!
Jaja, helt bokstavelig talt har jeg badet i melk.
Jeg fant “oppskriften” hos en instagram blogger og dele gjerne med dere.
Du trenger:
3 liter melk
et badekar med varmt vann
5 dråper med appelsin olje
Bland sammen vann og melk og tilsett gjerne appelsin olje. Jeg tilsatt også appelsin skiver.
Slapp gjerne av med ansiktsmaske på i løpet av 20 minutter. Ta et dusj etterpå. Unngå å få melken i håret.
tips
Huden blir silkemyk!
Har du prøvd melkebad?
—————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

ANSATTE I OFFENTLIG SEKTOR FÅR IKKE LOV Å SE PÅ PORNO!

porno

Kvelden kom snikende og jeg parkerte meg i godstolen min med en kopp beroligende te og deilige biter med tørkede mango. I en kvinnergruppa på Facebook dukker det stadig opp nye og spennende tema og jeg får følelsen av frihet å prate med halvukjente folk. Slik snakker man i en legekø eller i felles garderobe på offentlig svømmehall. Om alt og ingenting, selv om av og til blir meget piffi temaer tatt opp,
Så midt i en koselig diskusjon om hvorvidt man ser på porno eller ikke dukket det opp ei sint dame som mente at det var helt på trynet at enkelte delte noe så privat i en så stor gruppe på nett. Og selv om gruppa er lukket mente damen at hun skulle ikke like å oppdage at noen av offentlige ansatte ser på porno på fritiden. Altså mente hun, har du på Fb profilen din at du jobber i kommune får du ikke lov å dele slik informasjon på nettet. Hva hvis læreren til ungene hennes skulle si noe sånt i en Facebook gruppe? Da skulle hun ikke føle at ungene hennes er ivaretatte og trygge på skolen.
Altså, folkens, dersom dere går med slike tanker, så vil jeg gi dere beskjed. Ro dere ned. Og skaff dere ett liv.
porno
Det er helt normalt å ha privat liv, sex og seksuelle preferanser. Og det er ikke noe galt om man deler dette med andre. Så lenge det er ikke akten som vises offentlig eller detaljene. Når blir vi mer åpne og mindre gammeldagse? Jeg har skrevet før at jeg ikke er jobben min og tittelen min. Hjemme er jeg bare Lena. Det er de andre også.
Mener også dere at offentlige ansatte bør aldri dele privat liv og meningen på nettet?
———————————————————————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto