DE “EKTE” ANTI-ROSA BLOGGERENE

bloggerne
Hehe, det er litt gøy å ta opp dette temaet igjen, men jeg kan ikke la vær å le siden i går kveld. Da jeg fikk øyet på den såkalte “anti-rosa” bloggeren på instagram. Der stod hun og reklamerte helt fantastiske kollagen pulver, med fin ny-boostet restyline øverleppa. Jeg husker denne bloggeren påpekte at hun var veldig anti-rosa og helt naturlig. Hun slengte morsomme bilder av seg selv på bloggen og hyllet mammakroppen, null sminke og bannlyste kosmetiske inngrep sammen med reklame på bloggen. Altså, noe som skaffer en mange følgere som vil gjerne se noe annet enn botox fjes og oppdateringer fra baderommet, daglig.
Samme følgere ble rasende og slengte masse sinte kommentarer til overnevnte blogger om at hun skuffet dem med å gå til reklame, og fikse på seg.
Folkens, at det går an å være så naive. Anti-rosa bloggere er ikke noe “bedre” enn rosa bloggere, De vil gjerne ha reklame på bloggen sin fordi at det å bruke opp til 2-3 timer per dag på blogg regnes med som en ekstra jobb, så det skulle bare mangle om man ønsker å ha betalt. Det er også helt normalt for ei kvinne å ordne seg litt finere. Botox eller ei.
Så slutt å tenke at dere får noe helt annerledes om det er anti-rosa blogger. En blogg for en stor blogger er hardt arbeid, og kvinner er kvinner, vi liker å være fine, naturlige eller ei. Følg heller en som gir deg noe istedenfor å klage hele tiden.
Enig? Er du rosa eller anti-rosa?
——————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

VITAMIN C FOR HUDEN DIN

vitamin-c
Ignorerer du i likheten med meg anbefalinger om inntak av vitamin C? 
Jeg har alltid fniset om noen spurte meg om jeg tar nok vitamin C, fordi for meg virket det bare som noe tull. Helt til jeg begynte å ta.
Siden det snart er sommer, får vi fantastiske mulighet for å fylle lagrene våre med vitamin C. Vet du hvorfor er det lurt å passe på at du får nok vitamin C og hvordan kan du bruke vitamin C direkte på huden? Her er mine tirsdags tips.
vitamin-c
Vitamin C styrker immunforsvaret
Våren er kjent med sin forkjølelser, så det å ta vitamin C hver dag kan være veldig lurt og kan hjelpe deg å styrke immunforsvaret ditt.
Hvordan får du i deg vitamin C på beste måte? Gjerne via naturlig kilder: Sitrusfrukter slik som grapefrukt, appelsin og sitron og gjerne kiwi som inneholder masse vitamin C.
Vitamin C hjelper deg å få fresh hud
Vitamin C sammen med kollagen kan hjelpe på hårvekst, freshe opp huden og gi den glød.
Vitamin C kan fjerne pigmentering
Her må man bruke flytende vitamin C i form av serum eller krem. Jeg bruker serum og merker forskjell altså! Huden blir mye freshere og lysere.
Kjenner du til andre egenskaper til vitamin C?
—————————————————————-
-LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

HEI, DITT  FEMINISTSVIN!

hei
Jeg vokste opp i et svært patriarkalsk samfunn hvor jenter fortsatt læres opp til at de er ikke verdt mye dersom de ikke har en mann. Så for meg, det å flytte til Norge og oppdage likestilling var veldig spesielt. Det tok meg flere år å finne ut at jeg vil støtte feminisme. Jeg trodde naivt at det å støtte noe er en privatsak, og det gjør ingenting om man har noe man brenner for. Spesielt feminisme. I et slikt land som Norge hvor likestilling settes tilsynelatende høyt.
Lite visste jeg om at det å sette at jeg er feminist på profilen min på Facebook skulle ende med at jeg skulle sitte med masse hatemeldinger så å si nesten hver dag. Jeg er en ivrig debatant på nett, som vet hvor skapet skal stå, Jeg har sterke meninger og er ekstremt direkte. Sammen med ordet “feminist” stolt skrevet på profilen funker det på mange som rød fille på en rasende okse.
“Du er jo en feminist, så hva kan vi diskutere da!”- en kommentar fra kvinnelig debatant.
“Feministsøppel”- fra en meget hyggelig mann.
“Dumme feministiske skue”- fra en annen kjekke mann.
Nylig fikk jeg en hyggelig kommentar fra en mann som kalte seg selv for “javla feminist svin”. Da jeg klikket på navnet hans oppdaget jeg at han fikset det slik at jeg ble adressert til min egen blogg. Så Javla feministsvin var ment å være meg selv.
hei
Hva kan jeg si? Jeg mener at det er mye bedre å være en javla feministsvin enn Misogyn sjåvinistisk person som liker å trykke andre ned og mener at kvinner er bare et objekt, en kropp, en vare, alt mulig annet enn menneske. Slike folk kan gjerne kalle meg for svin for de vet ikke noe bedre, og slik viser dem tydelig frem hvem de selv er.
Det er trist at det ikke er mulig å være ærlig og åpen om sitt livvsyn i Norge, men det betyr ikke at jeg vil endre noe av det som står i profilen min. Jeg er meg selv. Så enkelt er det. Take it or leave it.
————————————————————————-
LenaLykke
Foto:RÅ Foto

 

SLIK LÆRER DU  Å ELSKE MANDAGER!

mandager
Jeg innrømte i går på min instagram konto at jeg gruer meg til mandagen, fordi jeg hater mandager. Rett og slett. Så oppdaget jeg at det finnes en haug med folk som elsker mandager. Jeg vet ikke om disse folka har en jobb en må stå opp til kl. 6.30 om morgenen, men fakta er en seriøs ting. Folk elsker mandager!
Da jeg stilte spørsmålstegn ved mandags saken, fikk jeg en nydelig kommentar med oppskrift på hvordan få seg selv til å elske mandager. Oppskriften er ganske enkel: Finn minst en ting som er positivt eller koselig med mandager.
Okey da, for meg er det utrolig vanskelig å finne noe positivt med mandagen, men jeg vil prøve. På mandagen bruker jeg å kose meg med ekstra god middag kjøpt på Coop. La det bli vår mandags rutine!
Har dere tips til hvordan man kan få seg selv til å elske mandager?
————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

HEI NORWEGIAN! BRYR DU DEG OM MIN SIKKERHET ELLER MANNLIGE PASSASJERER SIN FORNØYELSE?

norwegian
Jeg leser nå i vg.no at Norwegian kommer med krav til kvinnelige kabinansatte om obligatorisk sminke og høyhælte sko med hæler på 2-7 cm. Det er ikke å legge skjul på at flyvertinner er pene og sexy som regel. Jeg så strøkne frøkner hos de fleste flyselskaper, derfor var flyvertinner i alle aldre og utseende hos Norwegian som en frisk pust. Men så leser jeg en slik nyhet da!
Idet jeg setter meg på flyet så betyr det at jeg leverer livet mitt i hendene til folk som jobber der. Jeg stoler i utgangspunktet på flyselskapet som jeg reiser med. Jeg tror på at de som velger ut personell har gjort riktig vurdering. Men akkurat nå, sorry Norwegian, nå vet ikke jeg om jeg kan stole på dere lenger!
For livet mitt og helsa, samt sikkerhet betyr det mest av alt at kabinpersonell er trygge og psykisk sterke. At de klarer å ta riktige og veloverveide avgjørelser ganske kjapt og at de har god helse for å håndtere kritiske situasjoner og hjelpe meg om det skulle bli nødvendig. Jeg bryr meg virkelig ikke hvor gammel de er, hva har de på seg eller om de har på sminke eller ei. Sålenge de er stelte og har alminnelig normale klær, vil jeg føle meg godt og trygt som passasjer.
Hvem vil dere de skal bruke sminke for? For mannlige passasjerer som vil gjerne kose seg med synet av noe fint på lang reise? Er det noe som inngår i bilett pris? Hvilke holdninger viser dere til oss som passasjerer når dere har slike krav til ansatte.
Så nei, slik forstår jeg ikke og kan ikke ha respekt for. Å sminke seg eller ei, bruke høye hæler eller ikke bør være opp til hver enkelte kvinne. Vi lever i 2019 hvor kvinner sluttet å være dollete dukker som har til formål å pynte omgivelser med seg selv. Ikke snakke om at høyhælte sko er direkte helseskadelige. Vil dere virkelig at deres kvinnelige ansatte får bruke sko som vil gi dem ryggplager og åreknuter mens mannlige ansatte får bruke behagelige lave sko?
Skjerpings, Norwegian. Dere er så mye bedre enn dette her.
Hvem er enig med meg?
—————————————————
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

SØNDAGSKVALER

sondagskvaler
Denne helga er skikkelig lat. Jeg har nok brukt opp litt for mye energi i uken. Det er vanskelig for meg å begrense seg først jeg kjenner at kroppen fungerer og arbeidslysten er der. Så nå sitter jeg bare å redigerer bilder, tar ansiktsmasker og lager suppe. Planer for resten av dagen er å rydde boden og spise burgere som søndagskos.
På søndager har jeg hovedkvaler som går ut på det harde valget jeg får hver uke: Det å glede seg over fridagen min eller det å begynne å grue seg til mandagen. Jeg hater mandager, det er den verste dagen i uken som man må bare overleve.
Så her sitter jeg med søndagskvaler og vet fortsatt ikke hva jeg bør drive med: Kose meg med søndagen eller deppe over det at det snart er mandag?
Hva skulle du valgt?
————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

DU BIDRO TIL AT DET BLE SLUTT MELLOM MEG OG HAN. SÅ VILLE DU BLI MIN VENNINNE

venninne
 
Jeg sitter og ser på en blinkende skjerm med venneforespørsel fra deg. Bildet ditt er ugjenkjennelig da jeg bare kan se ryggen din med de lange lyse lokkene, men navnet ditt stikker vondt i hjertet. Forespørselen din kom for brått på meg, uten noe forvarsel eller melding fra deg. Du sendte bare den. Uten å tenke deg om. Bare ett tastetrykk. Dette er så likt deg: Du tenker ikke på andre, du følger dine egne instinkter.
Slik du gjorde da..
Du og kjæresten min traff hverandre tilfeldig. Din venninne og deg var på hiking og dere trengte overnatting. Da ble det bestemt å kampere i telt rett i hagen i nærheten av det store mørke huset hans. Han gikk ut til dere selv og spurte om dere ville bruke badet,  for da var dere velkomne. Dette er så likt han. Han har alltid elsket å hjelpe andre. Slik ble dere venner.
Jeg vet ikke om han tenkte der og da på deg og han, om det skulle bli noe mer enn vennskap mellom dere to. Du var jo tross alt mye yngre enn han. Men dere hadde mer til felles enn oss, det er uten tvil. Du likte natur og fjellturer, akkurat som han. Dere dro på fisketur og løp ute i fjæra, mens jeg satt med bøkene mine hjemme. Det at vi hadde avstandsforhold og det var mer enn tre timers kjøretur mellom byene våre var i seg selv en prøvelse. Jeg var her og han var der, sammen med deg. På tur til stranda. På en løpetur om morgenen. På middagen du lagde som takk for at dere fikk bruke badet og kjøkkenet hans.
Jeg følte med en gang at noe var galt. Den første gangen han fortalte meg om to unge jenter han traff og ble en venn med. Men jeg ville ikke virke sjalu og desperat, selv om det ikke føltes normalt for meg. Så reiste dere hjem og vi fortsatte livet vårt som før. Trodde jeg.
Jeg visste ikke at du og han holdt kontakt og skrev til hverandre. Du ville til Norge, og det er forståelig for dette landet er vanskelig å ikke bli forelsket i. Spesielt for ei som er glad i natur. Du hadde et mål: Å komme hit. Du visste han var i et forhold, men du tenkte ikke på meg. Du tenkte på målet ditt. Jeg prøver ikke å legge skyld på deg, forstå meg rett. Jeg er fullstendig klar over at det var kjæresten min som valgte å hjelpe deg over hit. Det var han som betalte reisen din og lot deg bo i huset sitt. Men du kunne jo si nei. For du visste at han var i et forhold. Men det gjorde du ikke, fordi at det eneste du tenkte på var dine planer og interesser.
Det var veldig hardt for meg å få vite at du flyttet hit og bodde i huset hans. Selv om han forsikret meg om at du “bare leide ett rom” hos han, så var det vanskelig for meg å akseptere. Fordi at jeg var fortsatt hjemme med bøkene mine. Mens du var der, med han. På løpetur, ute i natur, hjemme foran peisen med et glass vin i handa om kvelden. Han omtalte deg som en god venn, og du sa selv at du ville bli min venninne. Du sendte meg meldinger hvor du fortalte meg om dagene dine og markerte at dere to var bare venner. Jeg vet ikke om du reflektere da hvor hardt dette var for meg. Eller du tenkte kun på dine egne drømmer. Som vanlig.
Så ble det slutt. Kranglene våre ble for ofte og for mye. Han kalte meg for sjalu og kontrollerende. Jeg klarte ikke stole på han. Jeg ville virkelig stole på han og deg. På dere to. Jeg ville stole på at dere ønsket meg godt. At du ønsket meg godt. Men det tror jeg ikke var tilfellet. Siste melding jeg fikk fra deg lydet slik: ” Om det blir slutt mellom deg og han. så ønsker jeg dette skjer fordi at du selv velger dette. ikke fordi at jeg har gjort noe”. Så jeg var nødt å velge.
venninne
Jeg angrer ikke ett sekund på dette valget. Uten det skulle livet mitt aldri blitt til det drømmelivet jeg lever nå. Alt er bra nå. Det er bare at jeg holder meg unna menn som liker fjellturer og som løper om morgenen. Fordi at jeg kan aldri stole på slike menn lenger. For en dag kan det dukke opp ei som deg som vil utvilsomt bli bedre enn meg. Som vil følge han med på fjellet eller løpe fortere enn han selv. Jeg vil ikke ta den risiko.
Så nå ser jeg navnet ditt med venneforespørsel. Du har aldri lagt skjul på at du ikke vil bli i Nord Norge. Du vil flytte sørpå. Nå som jeg bor her, hva vil du? At jeg skal hjelpe deg? Eller at jeg skal bli den trofaste og gode venninnen du sa en gang vi kunne bli?
Beklager, men jeg er nødt å ta valget igjen. Jeg kan ikke velge som venninne, ei som jeg ikke kan stole på. Jeg håper du og andre som leser dette vil tenke litt på at andre mennesker har følelser som av og til betyr mer enn våre mål.
Tenk om det er verdt det…
————————————————————-
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

KVINNER SOM VOLDTAR

kvinner
Forrige uke klarte Nettavisen skape skikkelig debatt ved å omtale den motstridte saken om voldtekt av en mann. Situasjonen beskrives slik at mannen traff sin eks på baren, og inviterte henne hjem for å drikke øl. De har møttes før flere ganger etter det ble slutt mellom dem. Så dro de hjem til han for å ha sex og chille. Denne gangen startet paret sex og mannen sovnet av. Dama klarte ikke å vurdere situasjonen korrekt og fortsatte bare. Mannen som oppdaget at hun gjennomførte akten, valgte å anmelde. Det var klare bevis, og sms fra dama til hennes egen venninne om at hun gjennomførte sex med en sovende mann. Retten frikjente dama og saken ble henlagt,
Og gjett kjære vene hva som skjer nå? Det hyles og skrikes om at dama burde blitt dømt og at dette er en case for å fronte voldtekt av menn.
Jeg mener ikke at det er en riktig case å fronte mannlig voldtekt. For det første, ifølge statistikken, er de fleste overgripere menn. Altså menn som voldtar menn. Ja, det finnes kvinner som voldtar, men de er i mindretall. For det andre, er det ganske vrien sak som ikke går på kvinner, men på lovverket vårt som åpenbart ikke fungerer.
Nei, jeg mener ikke at kvinnen handlet riktig. Men hvor mange lignende saker skulle aldri blitt diskutert om det var mannlig overgriper? Sex i søvne med en som man bruker å ha sex med ellers? Dette er daglig realitet for mange kvinner, og ja det er sovevoldtekt, men hvorfor snakker ikke menn om dette når det gjelder kvinner som ofre?
Hvorfor får kvinner i lignende situasjon følgende spørsmål:
– Hvorfor ble du hjem med han?
– Hvorfor drakk du? Du burde følge forholdsregler
– Du samtykket jo og så sovnet, hva ønsker du nå?
– Kanskje du angret om morgenen, derfor du anmelder?
Slike spørsmål får hver eneste kvinne i lignende situasjon. Men i denne saken stilles det ikke et eneste. Hvorfor det?
Ja, kvinner voldtar, og voldtekt skal anmeldes. Men det er trist at samme menn som angriper kvinnelige ofre og forsvarer mannlige overgripere, skriker nå høyest om at kvinner også voldtar og krever strengeste straff i denne saken.
Noen tanker om dette?
————————————————————–
LenaLykke
Foto: RÅ Foto

 

Deilige morgener

 

Morgener

 

Live more…
.
God lørdags morgen💗 jeg er glad i lørdager. Det er liksom en aktiv dag, men samtidig en fri dag. Gjør hva du vil og lev livet! I ditt eget tempo. Mest av alt liker jeg deilige, smålate, lange og befriende morgener. Akkurat som i dag. Så selv om været er grått og sutrete ute, er det lunt og hjemmekoselig inne. Jeg ligger her, strekker forsiktig på bena ved å kjenne at kroppen våkner sakte av seg selv, ikke av en stressende alarm, og planlegger noe ekstra godt til brunsjen min 💗
.
Hva liker dere best ved lørdags morgener?
———————————————————————

LenaLykke

 

Foto: RÅ Foto

UKEN SOM GIKK

uken
Hei fine, Håper uken var snill med dere. Her var det ei fin uke: Jeg hadde minimalt med angst og klarte jobben bra. Jeg er fortsatt ikke igang med trening, og det må jeg gjøre noe med. Ellers ser jeg frem til delvis aktiv og delvis avslappende helg.
Hvordan var deres uke? Noen store planer for helg?
————————————————————————–
LenaLykke
Foto:RÅ Foto