NEI, DU ER IKKE BRA NOK SOM DU ER

bra
Hei fineste. Her er det mandagskveld og snart begynner påsken også. Jeg er fryktelig trøtt og lei meg grunnet triste nyheter fra Paris. Jeg har vært der i oktober, men rakk ikke se denne vakre kirken, og tenkte at jeg kommer tilbake for å besøke den. Så nå er det ingenting å besøke. Slik er livet. Plutselig er ting og mennesker borte, så det er lurt å ta være på det man kan oppleve å nyte livet her og nå.
Forrige uke stilte jeg et spørsmål i en kvinnegruppe om hva jeg bør gjøre for å tiltrekke flere kvinnelige følgere. Tilbakemeldingene jeg fikk var overraskende. Jeg ble rådet til å sminke meg mindre og “være meg selv”. Flere påpekte at min IG konto er kjedelig og har ihjel redigerte bilder. Så jeg burde heller dele hverdagslige bilder og vise meg selv i naturlige situasjoner.
Vel, her kommer det berømte “Du er bra nok som du er”. Jeg er enig i at vi alle burde føle oss som bra nok. Akseptere seg selv slik man er, er en viktig egenskap som jeg unner de fleste. Men samtidig bør man tvinge seg selv til å være “naturlig” om man i likheten med meg elsker å redigere bilder? Jeg viser meg ofte helt uten sminke på storys på IG. Men på selve IG elsker jeg å skape min eventyrverden. Redigeringen min handler om farger, lys og justering av mine kviser og arr, noe jeg ikke justerer på video. Jeg føler at jeg er så naturlig som det kan være: Jeg bruker ingen ekstensions, ingen falske øyevipper eller negler, heller ingen retusjering av kroppen min. Men det er fordi at jeg ikke har behov for dette.
Bør jeg hele tiden tenke at “Jeg er bra nok som jeg er” når været er dritt, mens jeg vil oppleve litt sol? Da kan jeg redigere frem litt sol på bildet.
Det er fint å være bra nok, men det er også fint å strebe etter en bedre versjon av oss selv. Så ikke vær redd for å pynte dere, kose dere med farger og skape fin kropp på trening. Gjør heller det som gjør deg glad enn prøve å virke som om du er bra nok.
Enig?
—————————————————————————————
LenaLykke
Foto:RÅ Foto
4 kommentarer
  1. Ser ikke helt hvordan de rådene skal stemme overens med hva slags type IG “kjendiser” folk faktisk følger. Topp bloggere og profilerte IG kontoer er da vel aldri naturlig. Oppsminka, kirurgi og retusjering er vel det som går igjen mest.
   Etter min mening bør man kunne være seg selv, uansett om det innebærer redigering eller ikke, kirurgi eller ikke. Det som er viktig er at man er seg selv og føler seg vel med den man er!

  2. Ja, det i Paris er utrolig, tenk at det går an?
   Da jeg giftet meg i 1994 var det i Paris, og på takkekortene vi den gang sendte ut, står vi strålende nygifte med Notre-Dame i bakgrunnen. Jeg har heldigvis vært inne også flere ganger. Vi giftet oss i den norske ambassaden, og ble skilt 14 år senere 🙂
   Jeg er ikke helt enig i det siste utsagnet ditt: “Gjør heller det som gjør deg glad enn prøve å virke som om du er bra nok.”
   Du ER bra nok! Uansett! End of story!
   Hvis bestevennen din, eller naboen din gjør som du liker å gjøre….vil du da si at vedkommende ikke er bra nok?
   Vi gjør alle vårt beste, og vi er alle gode nok.
   Vi skal alle gjøre ting som gir oss glede. Og vi er alle gode nok samme hva vi gjør for å glede oss selv eller andre.
   Surmagede kommentarer som du har fått, om at du burde sminke deg mindre, redigere bildene dine mindre osv., kan du helt fint overse. Du liker å sminke deg, du er jo deg selv. Jeg sminker meg så og si hver dag. Ingen skal komme å si at jeg ikke er meg selv siden jeg sminker meg. Det er akkurat sånn jeg er, jeg er en dame som liker å ha på sminke. Enkelt og greit. Hva andre sier om den saken, sier vel egentlig mer om dem enn om meg eller deg ♥ Er du ikke enig?

   Nyt solrike dager ♥
   Klem

   1. ja, du har rett. jeg mente at jeg sminker meg fordi jeg vil se bedre ut og ja, jeg liker å se smashing ut. Kanskje jeg formulerte det feil, Men du satte så fint ord på dette.
    Takk 🙂

  Legg igjen en kommentar

Siste innlegg