Jeg var for kresen på Første Date

date
For ca ei uke siden fikk jeg en melding fra helt ukjent dame på Instagram. Meldinger lydet slik.
“Jeg synes det var dumt at du var latterligjort på programmet”
Da jeg ba om forklaring ramset hun opp følgende ting: Jeg burde ikke starte daten med å gå gjennom min “kravliste” til partneren. Det ble påpekt også at norske menn liker ikke sånt, de blir fort irriterte og skremte av høye krav og derfor mente hun at daten min kom med slike svar om sex før ekteskapet for å gjør narr av meg.
Jeg vet ikke om vedkommende har noen sosiale vansker eller tolket programmet på sine måte, men jeg fikk sterk følelse om at jeg irriterte denne damen med den faktum at jeg hadde noe krav til min fremtidig kjæreste. Siden det ble påpekt at dette gjelder norske menn så leser jeg det slik at meg som utenlandsk dame ikke burde har noe som helst krav.
date
Dette overrasket meg ikke! Mange ganger har jeg hørt fra menn fra Tinder at jeg som utenlandsk ikke burde stille så høye krav. Dette er den beste illustrasjon på fullverdig intergrasjon og likestilling i Norge, Ei utenlandsk dame bør takke Gud for norske menn. Uansett hvilken kvalitet disse mannfolkan har.
Nå sier jeg ikke at det er ufattelig trist og utrolig provoserende, for det er såklart at det er det, men det er sjokkerende for meg at sånt kommer fra ei dame. Ikke bare trykker hun ned kvinner, men også norske menn!
date
Jeg ser ikke på norske menn som babyer på tre måneder som blir lei seg om de får noe kravliste. Det at jeg har kravliste betyr at jeg tar ting på alvor og ikke eier holdningen “vi får se og prøve”. Jeg vil gå inn for noe helhjertet og dette noe skal jammen var bra! Jeg vil også bli bra for han da! Derfor er det veldig voksent at vi  deler våre krav og ser om det er noe å kaste bort tiden på.
Så jeg synes det var bra at jeg hadde krav, og det kommer jeg til å ha fortsatt!
Hva med dere?
XOXO Tastaturheks
Foto: fra TVNorge

 

14 kommentarer
  1. Har ikke sett programmet jeg, er nok vokst fra slik underholdning for lenge siden. Men, er det likevel lov å si at jeg er enig med deg? Kom med kravene med en gang, sil ut de som ikke er aktuelle, så slipper du å bruke tid på noe som ikke er riktig i utgangspunktet … 😉 Lykke til.

  2. Jeg har nok hatt mine forventninger i jakten på menn. Jeg tror ikke jeg sa fra om dem når jeg datet, er jo 20 år siden minst så jeg husker ikke 😀 , men det jeg vet er at selv om jeg hadde noen “foventninger/krav” i hodet mitt, så var det kanskje bare noen av dem som “passet” når jeg ble sammen med han jeg falt fullstendig for, Hr Frodith. Det var andre ting som overtok som viktige når vi ble sammen 🙂 Så jeg endret syn på noen ting 🙂 Men jeg synes det er viktig å tenke gjennom hva som er bra for en. Og skulle jeg datet NÅ, over 50 år, er det mulig jeg hadde hatt strengere “liste” 😀

  3. Det høres kanskje rart ut, men jeg har faktisk fått mildere krav som eldre, men da snakker vi om den formelle biten og ikke magefølelsen. Uansett så tror jeg det sitter dypt i nordmenn å rygge unna for kravlister (ikke bare når det gjelder dating). Alle har dem likevel, men det er litt tabu å si det høyt, for ellers risikerer man å bli offer for Janteloven. Falsk beskjedenhet, Askeladden og alt det der. Ellers er det jo en kjent sak at angrep er det beste forsvar. (Har forresten aldri hørt om programmet du var med, men hørtes ikke særlig hyggelig ut.) Leste forresten nylig gjennom de gamle blogginnleggene dine og fant et der du spurte om leserne dine ville datet en Lottomillionær uten utdannelse. Svaret mitt er at fyren kunne vært milliardær for min del, men jeg ville aldri ha blitt sammen med ham om han ikke hadde hatt noe annet å tilby enn penger. Jeg foretrekker også stort sett menn med utdannelse fordi jeg verdsetter intelligente samtalepartnere mer enn noe annet, men det fins også noen uten formell utdannelse som er skarpe i hodet, så jeg ville nok gitt Lottomillionæren en sjanse om jeg var i tvil. For øvrig er det sjelden jeg stiller opp på en date uten å ha skrevet en stund med vedkommende først, så “grovsilingen” skjer før et ev. møte. På den måten har jeg unngått mange frosker 😉 Til gjengjeld har jeg fått flere nye venner ut av “mislykkede” stevnemøter som jeg ellers ikke ville hatt.

  4. Helt enig med deg, klart man skal ha krav!
   OG jeg ville da heller ikke hatt en mann som ikke hadde krav i forhold til meg 😉

   Da har man et sted å møtes for så å finne veien sammen videre. Det er voksent.

  5. Hvis det ikke er personlog, kan du skrive noen av kravene dine i innlegg. Synest det er interessant. 🙂 Jeg har nok noen krav selv, men tror ikke jeg ville sagt alle på første date. Men de viktigste hadde jeg nok tatt allerede flr jeg møtte personen, for elleres er det ikke vits å i det hele møtes om noe viktig kolliderer..:-) Klem

  6. Mine krav steg i takt med alderen, og det er viktig å ha krav. Hvorfor skal man kaste tiden bort på noe tull? Vi har jo bare dette ene livet.
   Og det spiller ingen rolle om man er utenlandsk eller norsk.
   Når man forelsker seg, så kan plutselig kravene endres, eller de får en litt annen prioritet. Men man finner likevel fort ut om det er liv laga 🙂
   Jeg la en gang ut en lang liste med mine krav på singelgruppen på Facebook. Jeg hadde en humoristisk snert på den da. Noen tok det ille opp og dømte meg nord og ned, mens andre tok det med humor og mente det var riktig å ha visse forventninger 🙂 Det var en morsom test i alle fall 😀

  7. Måtte google «Første date Lena» nå etter at jeg just fikk opp et videoklipp for Discovery+ på Facebook hvor sex før ekteskap var et tema.

   «Høres og ser ikke dette her veldig ut som…?». 🤔

   Gøy at du har vært med! ^^

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg