DET ER IKKE KORONA PANDEMI VI HAR

korona

Det er snart to år siden første lockdown i Norge i 2020. Jeg sitter fortsatt på hjemmekontor, eller igjen. Det er nesten umulig å gå ut skikkelig og munnbind er blitt helt vanlig accessories i mine skuffer og vesker.
Tenk at det vokser opp barn som er rundt 2 år nå som ikke sett samfunnet uten antibac og munnbind. Det er såklart trist, men en ting er mye mer trist enn alt dette.
Det er egentlig ikke corona pandemi vi har. Hele situasjonen fikk frem holdningene i det norske samfunnet.
At folk hater hverandre for ens medisinske valg og at folk ikke ønsker hverandre vel
Vaksinerte roper at uvaksinerte bør bures inne og stå for sine valg om å ikke injisere seg med vaksine som enda ikke er offentlig godkjent. Uvaksinerte skriker at vaksinerte er dumme sauer og ønsker dem oppleve bivirkninger av vaksinen som de tok. Dette er slemt og veldig ondskapsfullt.
korona
Så det er ikke (bare) corona pandemi vi har. Vi har hate-hverandre-pandemi, menneskesyn-pandemi, segregerings-pandemi og alt annet som ser ikke så bra ut for min del. Jeg husker godt hvordan Norge stod samlet i flere kriser (22. juli og oljekrisen for å nevne noe), og det har aldri vært så ille som nå.

 

Hvor skal det bære? Hva tenker dere?

 

 

signature lena

 

Facebook

Matside

Stylingside

Instagram

YouTube

 

8 kommentarer
  1. Er litt harde meninger der ute ja.. Har selv vaksinert meg, men om det er det beste valget er jeg usikker på..men et valg må man ta ! folk kan ha ulike grunner forsine valg og det må man respektere.. Kledde munnbind også du da <3

  2. Jeg har selv tatt de to første vaksinedosene etter en god del vurdering fram og tilbake. Men pr nå kommer jeg ikke til å ta boosterdosen. Jeg tror ikke det har noen hensikt om vi så blir.vaksinert hver måned så lenge befolkningen i Afrika, deler av Asia og Sør Amerika får en eneste dose. Det er jo i disse områdene de fleste mutasjonene oppstår og de blir vi ikke kvitt uten at befolkningen i u-land også blir vaksinert. Derfor velger jeg å så over booster dosen inntil videre.

   Til tross for at over 90% av den voksne befolkningen i Norge er vaksinerte, smitter korona mer enn noen gang. Jeg kjenner uvaksinerte som har gatt korona og ikke opplevd noen plager og andre som har vært veldig syke til tross for at de var vaksinerte. Selvføkgelig ogsp det motsatte og flesteparten av de som er innlagt på sykehus er uvaksinert. Men smitten skulle jo ikke spre seg om alle lot seg vaksinere, så man kan jo lure.

   Alt presset fra alle kanter gjør ihvertfall mer skeptisk i stedet for å la meg “tvinge” til å ta vaksinen. Dette er et valg jeg vil gjøre selv, ikke fordi jeg føler jeg må. Koronapass er jeg helt imot. Dersom en uvaksinert smitter alle vaksinerte på en kino feks, så kan like gjerne en vaksinert som har korona smitte de andre. Og dersom vaksinen er så bra, så skulle jo de som er vaksinert ikke bli smittet av den uvaksinerte.

   Ja, en koronasyk pasient på et sykehus krever mye ressurser. Det gjør også en med lungekreft fordi h*n røyker, eller en som har fått hudkreft pga overdreven soling, eller den som blir hardt skadet i en bilulykke pga alt for høy fart, eller alkoholikeren som slår seg halvt ihjel etter et fall i fylla. Og uendelig mange flere slike eksempler. Samfunnets resursser brukes også på å redde mennesker i fjellet, de som hopper i fallskjerm, slukke brann i hus uten fungerende røykvarsker. Skal man bare la alle disse seile sin egen sjø? Like lite som en koronasyk må betale for sykehusinnleggelsen eller bare må klare seg uten behandling.

   Det er i kriser man ser hva som bor i mennesker, og denne hetsen av de som, av en eller annen grunn, velger å ikke ta vaksine, viser ikke noe bra.

  3. Enig!!
   Jeg er overhodet ingen vaksinemotstander, men jeg er motstander av at en side i et anliggende skal kunne ta monopol på sannheten.
   Hva vaksinespm. angår, mener jeg enhver burde foreta en gjennomtenkt vurdering ut i fra sin egen helsesituasjon.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg