DETTE ER LAVMÅL

høst

Norge har endelig skjerpet seg og innførte ordentlig screening av gravide. Noe som var selvfølge i andre land i minst 60 år allerede.  Mens Norge hang bakpå. Endelig noe fornuftig har skjedd, men gjett om det er flere som ikke ønsker utvikling og ordentlig helsehjelp her i landet.
Nylig leste jeg en superekkel artikkel hvor det ble dratt frem ei ung oppegående dame med Downs syndrom som ble fortalt at NIPT test vil være med på å utrydde folk med Downs her til landet. Damen ble såklart lei seg og sa sin sterke mening om dette.
Jeg blir så utrolig provosert av denne debatten og at KrF stadig utnyttet unge mennesker med Downs for å fronte slike kampanjer som har bare ett mål- total kontroll over kvinnelig fertilitet! 
Det er så 1930-ish at jeg har ikke ord!
Jeg mener det er desidert lavmål å blande inn person med Downs syndrome fordi at NIPT handler først og fremst ikke om denne tilstanden (selv om det gir mulighet for utredning av Downs), men om to andre mye mer alvorlige tilstander som betyr total handicap og død av barna som blir født med disse syndromene.
Tenk om du som allerede lever skulle bli spurt om det var riktig valg at du ble født? Jeg tenker at de fleste av oss skulle svare “ja” og at vi er takknemlige for at vi lever. Om vi har noe tilstand og ble fortalt at folk med samme tilstanden ikke får lovt å leve, vi skulle såklart blitt lei oss. Det er jo naturlig! Derfor mener jeg at sånt ikke skal gjøres!
Det er ikke farlig å gi kvinner valg over sin kropp. Det har aldri skadet noen.

Hva er deres mening om saken?

 

signature lena

6 kommentarer
  1. Jeg får seriøst fnatt av sånt!
   Dette er manipulasjon av verste sort. Det er faktisk helt ‘oppe og nikker’ med den anti-abortgreia der et sånn ca 2,5 mnd gammelt embryo plutselig er gitt en profesjonell skribents ordforråd, hvilket benyttes til å beskrive sin egen ‘rovmord’ (Hannibal Lechter-style) på det mest groteske vis i presens, -altså imens dette finner sted..
   – For all del! All respekt til de som enten måtte velge forbli i uvisshet, for så å elske ungen uansett, eller å bære frem et barn med downs eller annet/annen syndrom/betydelig utviklingshemming. MEN så lenge teknologien er der, er dette valget vitterlig opp til det enkelte foreldrepar å foreta! – Og om så en selv er blant de som ville valgt/har valgt å bære frem, om så dette er av etiske grunner, eller at en helt enkelt anser seg kapabel til å ta den jobben et barn med ekstra behov krever uten å klappe sammen, så må en da kunne akseptere at andre både har andre etiske normer og/eller andre forutsetninger for hva de anser seg kapable til å klare!
   – Selv er jeg ikke bedre enn at jeg ikke engang kan se meg selv våge å bli gravid dersom jeg ikke hadde mulighet til å velge bort et potensielt utviklingshemmet foster! Herregud, jeg ville jo kollapset etter max ei uke!

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg