ER DET LURT Å VÆRE BARE SAMBOERE?

kjæreste gamle stavanger

Jeg har lest en artikkel på Facebook nylig hvor ei gammel dame ble kastet ut av sin leilighet som hun delte med sin samboer gjennom tretti år, fordi at samboeren hennes døde og hans barn tok leiligheten. Om de var gift skulle det ikke skje fordi hun skulle vært arving nummer en.
Sånn kan det gå og jeg har alltid sagt at jeg ikke gidder å være samboer. Ja, jeg vet at jeg blir det snart dersom meg og mannen velger å registrere oss på samme adresse, men vi har aldri hatt uenigheter angående dette punktet. Om vi bor sammen og har barn sammen da er det best å gifte oss. Dog har ikke han barn fra før heller og det er mest sannsynlig at han arver meg, men uansett. Det finnes så mange fordeler ved å være gift.
Hva jeg synes om dette? Det at det er synd at i 2021 er det fortsatt slik at man MÅ være gift for å ha visse rettigheter. At man må passe på å skaffe seg kontrakt for å ikke havne på gata. At man må vegre seg fra partneren med barn for å ikke havne på gata i slike situasjoner. Det bør ikke være slik, og egentlig bryr ikke kjærligheten seg om en ring og giftermål papirer.

Hva synes dere? Er det lurt å “bare” være samboere?

 

signature lena

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg