FIKK SJOKK AV LUKSUSFELLEN PROGRAM

 

kepaza skjorte

I går oppdaget jeg at jeg har en måned igjen av Viaplay som jeg fikk med på kjøpet da jeg handlet inn julegave til mannen. Siden jeg glemte av gratis perioden og ble trukket fra konto for februar skyndte jeg meg å si opp abonnementet (fordi at jeg aldri ser på TV). Men da jeg kan fortsatt å se på Viaplay i en måned til så satt jeg meg ned med skriverier og kvelds-te og unnet meg flere sesonger med Luksusfellen.
luksusfellen
bildet er tatt fra viafre.no
Allerede etter første episode satt jeg teen min i halsen. For jeg fikk skikkelig sjokk.
Nei, det var ikke på grunn av folk som tok utrolig rare og ukloke valg, men helst på grunn av en åpenbaring: Vi bruker så mye penger på helt unødvendige ting!
Folk ble blakke på så banale kjøp som cola, snus, sjokolade, McDonalds mat og andre ting som ikke er verdt noe egentlig. Jeg tror ikke at alle deltakere var klare over at slike “små kjøp” vil forårsake stor krise samlet. Det er faktisk farlig og helt vanlig dessverre. Spesielt om man ikke holder pengene i hånda, men drar kortet. Da kjenner man ikke verdi av pengene også.
Jeg sitter her i sjokk og åpnet nettbank for å sjekke mine egne utgifter som jeg ikke har så god kontroll på.

Har dere?

 

signature lena

4 kommentarer
  1. Føler jeg har god kontroll nå. Jeg har penger så det holder til å kose seg litt ekstra også. Var verre før da jeg var yngre. Nå gjør jeg lite, og HAR nok penger fra lønn, og lånene er nesten ferdig betalt. Men jeg har alltid passet på. Når jeg ikke har kunnet bruke penger, har jeg heller ikke gjort det. Klem <3

  2. jeg måtte ha full kontroll da jeg hadde stramt budsjett som student, og da lærte jeg kjapt hva jeg kunne ta meg råd til og ikke. etter mange år med forsakelser nyter jeg nå at jeg kan slippe å bekymre meg for saldo hver gang jeg unner meg noe som strengt tatt er unødvendig. men jeg styrer unna dyre vaner som kunne gjort at jeg hadde måttet begynne å finregne igjen. liker å ha god margin. jeg går heller på en rimelig kafe så ofte jeg har lyst enn å bruke hele utelivsbudsjettet på en kveld. caffelatte er luksus i hverdagen som jeg prioriterer, men når jeg må spare, vet jeg godt at jeg heller må lage den hjemme.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg