GRAVIDITET ER UTROLIG SÅRBAR

Baby boks

Back to basic og jeg fikk igjen kommentarer fra “drama”-bloggere om at jeg burde skjerpe meg og ikke reagere slik på graviditet nyheter den 1. april. Ingen reagerer vel på slike filleting. Jeg visste faktisk ikke at jeg er nødt å forklare til voksne mennesker at man ikke tuller med enkelte temaer, men jeg tenker å skrive en hel artikkel om dette (ja, jeg har påskeferie). Så kanskje flere leser og tenker litt over det.
Graviditet er et tema som er utrolig sårbart for mange. Av ulike unike private årsaker. Det er veldig vanskelig å forklare hvordan man blir trigget av dette temaet, men de fleste blir, på en eller annen måte, så det er jo et tema hvor man bør trå forsiktig i. Nemlig for å vise respekt for sine lesere og de som plutselig kan føle seg uvel av det du skriver om temaet.
Dette betyr ikke at du skal helt la være å belyse graviditet eller skrive om dette, men for eksempel på Facebook grupper sier reglene at man bør bruke “TW: trigger warning” over slike temaer som graviditet for å unngå å skade andre psykisk.
Når man leser om andre sine graviditeter (dette gjelder oss kvinner spesielt) kan man oppleve en hel spektrum av diverse følelser (dette gjelder ikke alle, så jeg prøver å la være å generalisere). Alt fra glede og lykke overfor bloggeren (eller forfatteren av artikkel) til misunnelse og anger, fordi at man ikke får oppleve det samme. Mens man sitter og bearbeider sjokket og disse følelsene, og jobber med seg selv psykisk, så oppdager man at alt var bare en dårlig spøk. Dette booster andre type følelser, gjerne som sinne og man lett kan bli lei seg. Nemlig fordi at det er et sårbart tema. Som er svært alvorlig og viktig for flere.
Si hva du vil, men jeg står på mitt og mener det er utrolig slemt å spøke og tulle med sånt. Spesielt om du har mange mennesker som stoler på deg såpass at de velger å komme på bloggen din flere ganger daglig. De gjør det fordi de har noe der hos deg, noe som treffer dem rett i hjertet. Så velger du å treffe dem i hjertet med dette her. Som er så sårbart.
Kanskje jeg overreagerer, men det er fordi at temaet er utrolig sårbart for meg også. Jeg håper flere leser dette her og skjønner hvor mye slike temaer kan skade fremfor å gi god latter og godt humør. Så jeg håper at flere finner ut at de er mye bedre enn dette her, og finner kreative måter å skape god latter neste år.
P.S: bildet betyr mye for meg og derfor valgt her

signature lena

3 kommentarer
  1. Er så hjertens enig. ❤
   Fikk selv meldinger fra bloggere som fleiet om temaet om at det måtte være høyde for å spøke om alt. Men der e e ikkje enig.
   Enkelte temaer fleiper en bare ikkje med for underholdningen sin del.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg