HORMONER OG BABYØNSKE

dale
Som jeg har skrevet før er hormonene mine på avveie. Så jeg startet et program (skreddersydde selv) som forhåpentligvis vil hjelpe meg å balansere kroppen. Jeg er utrolig heldig som fikk samarbeid med Olga klinikk i St.Petersburg og Spero Klinikk her i Sandnes. De vil hjelpe meg å avklare alle spørsmål med fertilitet.
Her er planen min.
hormoner plan
hormon plan
Babyønsket er fortsatt der , selv om jeg har skikkelig frykt for å prøve og kanskje feile igjen. Jeg vet hva sjansene er for at det går galt på min alder. Men disse sjansene vil bli bare større med alderen så jeg ser ikke noe grunn til å utsette. I går startet jeg med pilates også og oppdaget at jeg er utrolig stiv i kroppen. Så det skal jeg jobbe med.
Jeg håper inderlig å slippe kunstige hormoner for å få normal syklus tilbake, men må man så må man. Jeg har ultralydtime den 1.07 og da blir det mer klart hva som skjedde etter spontanaborten. Frem til nå vil jeg fortsette å få kroppen i balanse. Jeg startet også med frønæring som jeg vil snakke mer om her på bloggen etterhvert.
Har dere noe tips til å normalisere hormonbalanse så skriv gjerne en kommentar. Jeg blir utrolig takknemlig!

 

signatur

2 kommentarer
  1. Frøyaklinikken har tidligere anbefalt dette: https://www.vita.no/more-woman-50-kapsler?&gclid=EAIaIQobChMIpJWphrSX6gIVAsAYCh0Pqg9qEAQYASABEgIiVvD_BwE

   Ellers bruks folk nattlysolje, bidronninggele, wild yam og myo-inositol for å bli mer fertile, men det brukes på ulike måter: Nattlysolje stimulerer østrogen, så i første halvdel av syklus. Wild yam stimulerer progesteron, så etter eggløsning. Bidronninggele tror jeg man kan ta i hele syklus – skal bl.a. føre til bedre eggkvalitet. E-vitamin bygger opp slimhinnene i livmoren, så lurt å ta før eggløsning, men viktig å trappe ned når man er gravid. Sink hjelper egget med å feste seg. Magnesium er krampeløsende og hindrer livmoren i å støte fra seg embryoet. B-vitaminer er bl.a. bra for slimhinnene, så lurt å ta et kompleks. Ellers er B3 og B9 (folat) særlig viktige for fosterutviklingen for å hindre misdannelser – B9 bør man begynne med 1-3 måneder før befruktning. B6 kan hjelpe mot kvalme. B12 er viktig for energinivået og (sammen med B9) for å unngå å bli anemisk. Myo-inositol stabiliserer blodsukkeret.

   Generelt er en blodsukkerstabiliserende diett bra for hormonbalansen. Det trenger ikke å bety lavkarbo, men at man aldri spiser karbohydrater uten proteiner eller fett samtidig. En betennelsesreduserende diett er også bra for fertiliteten, så lurt å være forsiktig med sukker. Ellers kan resveratrol hjelpe om man har mye betennelser i kroppen, alternativt røde druer, druejuice eller en alkoholenhet rødvin hver dag 😉 Alt som bedrer blodsirkulasjonen i livmoren er også bra, som nitrater. Det finnes bl.a. i rødbeter og ruccula.

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg