JA, JEG ER SKEIV

sandnes søt

Jeg vil komme ut med en innrømmelse, og dette passer litt for Pride måned, samt at jeg håper at ingen vil føle seg truffet. Fordi at det er viktige ting jeg vil snakke om her. Det er ikke ofte jeg forteller dette og jeg vet ikke om det er av interesse, men om det sitter folk der ute med lignende vansker, så her vil jeg skrive noe positivt.
Ja, jeg er skeiv. Her mener jeg at jeg har skjev rygg, Skjevhet i ryggraden kalles for “skoliose” og min er moderat på 30 grader. Alt under 30 grader er mild. Over 30 grader og frem til 50 grader er moderat. Alt over 50 grader er alvorlig og krever som regel operasjon.
Min skoliose ble oppdaget da jeg var 15 år og siden har den holdt seg stabilt, heldigvis.  Skoliose er veldig forskjellig fra person til person. Noen har det ikke veldig synlig og ikke plages, mens noen har mye smerter og det er veldig synlig.
Hos meg er det ikke så veldig synlig siden jeg trente opp ryggen som tenåring, men mangler fortsatt god muskulatur i ryggen, og derfor plages jeg mye med smerter og andre ting og tang. Ved skoliose trening betyr utrolig mye og øvelser for ryggen bør være like hverdagslig som det å pusse tenner.
Jeg tenker at hvis noen der ute sitter med samme diagnose og er bekymret seg, så her er jeg som eksempel- det er ikke mye grunn for bekymring, hør på hva leger sier og sats på trening.

Jeg svarer om dere har noen spørsmål. 

 

signature lena

3 kommentarer
  1. Ja, det er vel ulike skjevhet folk plages meg. Min datter som døde av koronavirus hadde det.
   Fint at det ordnet seg for deg og at det er hjelp å få.
   Ha en din dag🥰

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg