DU ER IKKE JOBBEN DIN!

jobben
Når jeg sitter på Tinder så kan jeg lett rangere spørsmål ut fra popularitet, og mest populare er definitivt ett “Hva jobber du med?”. Det er et forståelig ønske fra folk å plassere en på den sosiale stigen og lett finne ut hvem man er. Fordi at jobben menes å ha noe med person å gjøre.

Men er det sant at vi er jobben vår?

Betyr det at læreren vet svar på alt og aldri gjør dumme ting? Betyr det at en politi kan aldri begå en forbrytelse? At en baker elsker desserter?

Jeg mener definitivt NEI. Ofte er det slik at man har jobb for å ha mat på bordet, mens det er hobby en brenner virkelig for. Eller man elsker jobben sin, men kun fra 8 til 16. Etterpå vil man være seg selv og ha et privat liv.

Så for guds skyld unngå å dømme noen etter jobben en har. og ærlig talt hater jeg dette spørsmål på Tinder. Da føler jeg at jeg sitter i jobbintervju. Jeg jobber for å leve, ikke lever for å jobbe.

Hva med dere?


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

4 kommentarer
  1. Helt enig med deg! Ingen er jobben sin, eller tittel eller “ikke-tittel”, og mennesker som av en eller annen grunn ikke jobber – vel, det sier heller ikke noe om hvem de er som mennesker. Synd folk skal dømmes ut ifra slike ting. Altfor mye fordommer ute og går, og rangering. Mange av de godeste menneskene jeg har møtt har ikke “viktige” eller “interessante” jobber, noen av dem har ikke jobb, noen har fått uføretrygd av ulike grunner. De er ofte dypere, og har verdier som er mer medmenneskelige og forståelsesfulle ift livets og menneskers mange sider og utfordringer.
   Et viktig tema, og takk for at du tar det opp 🙂

  2. Jeg tror det er forskjell på det å ha en tilfeldig jobb og på å ha et yrke man har brukt mange år p å utdanne seg til. Har man brukt fem – ti år på en utdannelse, redet fordommar brenner for akkurat det faget og da legger man det ikke bort når man går hjem.

   1. Det er helt greit. Men jeg tror du misforstod litt. Jeg mener ikke ta med tittelen sin hjem. Jeg vil ikke være en lærer hjemme med mannen min. Da er er kona hans og jeg er bare Lena. Jeg vil ikke være læreren da jeg går til legen min, jeg vil være pasienten Lena. Jeg vil være meg selv, og ikke tittelen min når jeg er ikke på jobb. Bare Lena. Det er viktig å skille ellers blir man utbrent

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg