DET ER DERFOR JEG IKKE ØNSKER Å STÅ MODELL LENGRE

modell

Idag, ja, nemlig i dag fikk jeg lyst til å skrive om dette. Fordi i går fikk jeg en melding fra en hyggelig fotograf som ønsker å bli profesjonell og stå på egne ben som proff fotograf. Jeg ønsker deg lykke til om du leser dette! Jeg vet du vil klare det. Og jeg tror du vil trenge all lykke for å klare deg selv i denne bransjen.

For jeg har vært der i en kort periode og vil si bare en ting- never again. Ja, man skal aldri si aldri, men jeg har bestemt meg ganske bastant at om jeg reklamerer noen klær og varer, så skal jeg gjøre det som en influencer, Eller enklere sagt som meg selv. Som Lena som bruker disse tights hver dag på trening og vet altfor godt hvordan de sitter på min uperfekte ræv, og om de klemmer der de ikke skal klemme, og om de holder ut mine klønete sit ups.

For som influencer, eller blogger kan jeg være meg selv. Det kan jeg ikke være som modell. Her er det flere ting jeg synes var veldig vanskelige da jeg stod som modell.

Ikke alle fotografer er lett å samarbeide med

Før jeg startet min hobby som TFP-modell, ante jeg ikke at det finnes så mange “primadonnaer” blant fotografer. De som mener at de er aller best, og de som vet best, og de som tåler ingen kritikk og vil bestemme alt selv. Dette provoserte meg veldig. Fordi at som TFP-modell så bruker jeg min tid og energi på lik linje som fotografer, så jeg vil også ha noe ut av dette. De bildene jeg synes er fine og bloggvennlige. Men det syntes ikke fotografer. De syntes at de “eier” deg som modell.

Ikke alle fotografer er etiske

No comments. Ja, jeg opplevde fotografer som klår på, og de som legger ut lettkledde bilder uten samtykke. Det er en grunn til at jeg vil helst samarbeide med bedriften direkte, og ikke gå via noen fotograf. Dette gjelder fåtall av fotografer, men disse ødelegger for alle.

Det er mye drama blant modeller og fotografer

Jeg har vært i diverse grupper og jeg hadde min egen TFP-gruppe. Det var det drama non stop. Folk er ofte misfornøyde med ditt og datt, og både modeller og fotografer kan nevne ting som de ikke liker, som en har aldri tenkt om at en kan mislike.

Det er et ganske kvinnediskriminerende miljø

Uansett hva enn sier og erklærer enkelte modellbyråer, normalt ønsker fotografer å ha med unge og fine modeller å gjøre. Jeg snakker ikke om alle nå, fordi at jeg personlig kjenner et par fotografer som går for interessante og livlige ansikter fremfor pene og perfekte. Men de fleste har klare regler- høyde fra 170, alder opptil 27-30. Det er fordi at kvinnekroppen selger. Ung og fin “kjøtt” og “hud” selger bedre enn rynker og celluliter. Dersom man går i modell og fotograf grupper og finner der et svar hvitt portrait av ei voksen dame med interessant ansikt, helt kunstnerisk og vakker, så får bildet rundt 50 likes. Naken rumpa på ei på tyvetre med perfekt hud får rundt 500 likes. Jeg trenger ikke si mer. Ønsker man ødelagt selvbilde og kroppsfiksering- dette er det rette miljøet.

Så. here we go. Jeg GLEDER meg til å samarbeide med kun en fotograf, han som jobber nå for bloggen min. Og helst kunne å ta bilder selv på sikt. Jeg gleder meg til å være et ansikt for de varene jeg kan stå for, og for å være meg selv. Deres Lena, med rynker, celluliter, angst, masse acnearr og poser under øyne som er naturlige for ei som av og til sliter med søvnløse netter grunnet angst. For det er det som er sunnest og best for meg. Og sikker dere også, dere som er drittlei av polerte rumper og lår ikledd perfekte tights som har ingenting med virkeligheten å gjøre!


LenaLykke

Foto: RÅ Foto

2 kommentarer
    1. Du har mange bra innlegg, flink til fengende temaer. Har lest jevnlig litt innlegg. Moro du skriver om dating- Det er så mye rart man kan oppleve hvis man dater- hjelp! Klem

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg