MÅ VI FLYTTE TIL RUSSLAND?

sandnes amfi
I dag våknet jeg til urovekkende nyheter. Telefonen min plinget og det var melding fra min lillesøster. Det er nemlig slik at Russland har innført strenge regler angående karantene: folk får ikke lov å forlate husene sine, kun dersom man skal til matbutikk eller til apotek. Men verst av alt er at alle som har russisk pass bør komme tilbake hjem.
Det er nemlig slik at vi har ikke skaffet oss norske pass enn så lenge. Når Norge åpnet for dobbelt statsborgerskap i februar så var første tanken min å søke umiddelbart, men det skjedde altfor mye i livet mitt der og da. Så jeg vurderte å gjøre det i mai, og nå skal det skje i april grunnet Corona og masse angst, som forårsaket dårlig form hos meg.
Så nå er det faktum. Vi har ikke norsk pass og vi er russisk statsborgere. Jeg aner ikke hva vi skal gjøre. Det er klar beskjed fra Putin at alle russere som har russisk pass bør komme hjem og være der mens karantene pågår. Vi har jo tross alt skole og jobb her. Og jeg har leilighet som jeg eier og som skal betales ned.
Problemet er at jeg ikke hentet mitt russiske pass hos ambassaden heller! Så om vi reiser inn på innenlands pass så kommer vi oss ikke ut igjen! Irina har ikke eget pass foreløpig og blir nødt å skaffe seg reisepass der nede “fra bunn av”, noe som betyr masse slit og papirer.
Jeg er helt i sjokk og aner ikke hvordan det blir. Noen råd til oss?

 

signatur

9 kommentarer
  1. Beskjeden er at alle med russisk pass bør komme hjem. Bør er ikke det samme som må. Så jeg ville nok tolket det som at det er en anbefaling, men ikke et påbud.
   Men jeg skjønner problemstillingen din veldig godt. Og at ting er som de er med pass og statsborgerskap og ikke minst det du nevner om at du ikke har hentet passet ditt. Da sitter du vel trygt og godt her i Norge da, ikke sant? Med mindre ikke Putin skriver til deg direkte og beordrer deg til å komme hjem.
   Lykke til med dette, unner deg slett ikke det problemet.
   ♥♥♥

  2. Jeg tror nok du kan ta dette helt med ro. Om du ikke fikk ordnet dette med det norske passet før denne virusgreia begynte, har du uansett arbeids/oppholdstillatelse her til lands, og mer trenger du ikke. Bare tenk på hvor mange det egentlig er som er bosatt her til lands uten statsborgerskap! Jeg skjønner at en kan få sjokk av mindre i disse tider, men sett fra utsiden med et objektivt blikk, har du neppe noe å frykte 🙂

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg