Å BLI SÅRET

mennesker
Det er kanskje feil å ta opp et slikt “alvorlige” tema på en lørdag, men jeg føler at det stemmer med humøret mitt i dag så vær så god. Jeg vet at mange av oss sitter ofte med guffen følelse etter at noen sa noe stygt eller etter at man ble skikkelig såret, dumpet eller sviktet. Alle vi får forskjellige reaksjoner, men en ting er felles- det å bli såret innebærer masse negativt for kroppen vår. Adrenalin stiger, pupillene utvider seg og blodtrykket øker. Det er forskningsbevist at blødningstendenser øker også. Man kan få fysiske smerter av fornærmelse eller kjærlighetssorg.
Som regel får man samme reaksjoner etter å ha blitt slått eller sparket. Kroppen går i overlevelsesmodus og prøver å overleve. Jeg får forhøyet energinivå som går utover søvn og mat, og høy puls som jeg drasser med rundt. Etter denne perioden starter tiden når kroppen leger sår. Da kan man godt bli passiv og litt deppa, noe som gjør at man får ikke gjort så mye da.
Hva er lurt å gjøre når du er blitt såret?
Prøv å få utløp av stress 
Når kroppen er full av adrenalin så er det lurt å satse på aktivitet. Du kan velge selv hva du vil gjøre: gå tur, trene styrke, løpe, whatever. Få det ut og da vil kroppen balansere seg selv bedre.
Husk å spise og drikke nok!
Jeg sliter med dette nå da min angst går rett i spiseforstyrrelse når jeg er såret og stresser og jeg bli kvalm av alt slags mat. Da er det lurt å drikke mye og spise det man har kjempelyst på. Kropp som har fått nok næring funker bedre. Hodet også.
Bruk avslapningsmetoder
Jeg kan anbefale yoga, meditasjon og mindfullnes. Når kroppen er stresset så er det veldig sunt å få kjenne på sin kropp og returnene på en måte deg selv til deg selv. Få tilbake sin kropp og sinn. Jeg er ikke så veldig glad i yoga, men vil gjerne prøve da jeg også trenger å trene på å tøye ut.
Kom deg ut!
Det verste du kan gjøre etter at første smerte har lagt seg er å sitte hjemme og fortsette å deppe. Det er bare å komme seg ut og være sosial! Viktig det! Jeg gjør det på tross av angst og eksponerer meg selv.
Unngå å bli såret mer
Det er kanskje artikkelens viktigste punkt. Vi lar jo ikke en som har slått oss ned gjøre det igjen og igjen? Nei vel? Så hold deg på god avstand fra personen som såret deg. Kom over verste periode først og da kan dere snakke sammen og finne ut av ting. Det viktigste er at dette ikke gjentar seg. Ingen av oss har det godt av å liksom bli slått hver dag. Om vedkommende fortsetter med å såre deg så prøv å beskytte deg selv og bryte kontakt. For begge parter sitt beste. For at jeg tviler på at noen vil såre andre med vilje.
Det er like fælt å såre noen som å bli såret selv.
Så mine vakringer, husk en ting: Ingenting er så ille at det er ikke godt for noe.
Klem fra Heksa deres
signatur
2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg