SLIK GÅR DET NÅ MED ANGSTEN MIN

arkaden
Jeg har ikke skrevet noe oppdateringer i det siste, så her kommer en. Siden folk skriver på Instagram og Facebook og spør hvordan vi har det. Takk for det!
Det går fint med oss rent fysisk- vi er trygge hjemme og Irina er blitt frisk. Vi vet ikke hva hun hadde, siden vi aldri ble sjekket, men ifølge telefonsamtale med fastlegen hennes hadde hun influensa. Jeg håper at jeg slipper fordi at jeg utviklet forferdelig angst.
Det er flere ting, ikke bare epidemien som spiller rolle her, men angsten min er på topp akkurat nå.
Jeg ser mareritt hver natt og er utrolig redd for å bli smittet. Jeg prøver å ikke virke hysterisk og går ikke med hansker og maske ute, men jeg følger alle regler og vasker hendene hele tiden samt bruker desinfeksjon på klær, sko, veske, mobil og lommeboka mi etter jeg har vært ute.
Jeg måtte avbestille legetimen i morgen siden jeg er veldig redd for å dra på legesenteret. Istedenfor får jeg tlf-konsultasjon eller video med min fastlege. Det er ikke optimalt siden jeg trenger oppfølging, men angsten er stor og jeg vil helst få slik veiledning. Jeg stoler på legen min og vet jeg blir kalt inn om jeg trenger noe undersøkelser.
Så det gjenstår her og ta en dag om gangen fordi at formen er dritt. Enkelt og greit.
Hvordan går det med dere?

 

signatur

8 kommentarer
  1. Kjenner meg mye igjen i det du skriver. Og har fått søvnproblemer igjen. Det blir for mange tanker. Takk for at du er ærlig! Gode dager til deg 💖

  2. Om man har PTSD fra før, er det helt naturlig at angsten blir enda mer aktivert nå som vi faktisk er i reell fare. Man sier at det samme gjelder gravide som også vanligvis er på alerten overfor mulige farer pga. hormonene. Jeg kan anbefale alle å se på forrige episode av Lindmo der en av gjestene var en psykiater som vanligvis behandler pasienter med helseangst. Han sa veldig mye fornuftig og ga gode råd om hvordan man best kunne ta vare på psyken i disse krisetider. Kan du få terapitimer med psykologen din over telefon eller videosamtale nå? Håper det hjelper å snakke med legen også selv om du ikke får besøkt kontoret fysisk.

   Selv har jeg funnet ut at jeg blir så stresset av tanken på alt som jeg strengt tatt burde desinfisere etter å ha vært utenfor huset at jeg heller vil holde meg mest mulig hjemme så jeg slipper å bekymre meg så mye om det. Og så gjør jeg som deg – gleder meg til alt vi kan gjøre når dette er forbi. Det er gjerne først når noe blir utilgjengelig for oss at vi begynner å sette pris på det, så kanskje det kan komme noe godt ut av dette? <3 I mellomtiden kan vi lage hotellfrokost og hjemmespa hver eneste dag 🙂

  3. Jeg bruker hansker når jeg går i butikken, selv om jeg gjerne skulle sluppet å gå i butikken. Og jeg ser ikke på det som hysterisk. Da kan jeg ta på det jeg vil, sjekke dato på varer, og plukke med meg det jeg trenger, uten å sette spor eller ta spor med meg. Når jeg kommer hjem vasker jeg emballasjen på oversiden med vann og klor. Og jeg kjøper kun innpakket frukt og grønt. Jeg skulle ønske alle brukte hansker i butikken.
   Veldig leit med den angsten, og jeg må si jeg forstår det, for i disse tider er mange redde, også dem som aldri har vært redde for noe tidligere. Håper det går bra med deg, og at du får den hjelpen du trenger ♥

  Legg igjen en kommentar

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg