Jeg burde ha tatt annerledes valg i livet mitt…

meg
I går var jeg syk og en smule deprimert. Det er så typisk at på slike dager dukker det opp diverse minner fra fortiden, og jeg bruker å ligge der, bla opp i gamle bilder,  og tenke over hele livet mtitt rett og slett. Noen av disse minnene er fine og regnbuefargede, og får meg til å smile bredt, og noen riper i sjela mi med tusen små irriterende kroker. Hvor fornøyd jeg er med livet mitt? Hva om jeg kunne spole alt tilbake, og ta annerledes valg?
valg
                                     Meg og Irina i 2009
Når jeg tenker slik kommer jeg på det at de viktigste ting i livet mitt kunne vært annerledes da.
Burde jeg få barn med en mann jeg kjente så lite? Burde jeg gifte meg kun fordi jeg hadde lyst på familie og barn? Hva skulle skje om jeg valgte annerledes? Kanskje kunne jeg komme til Stavanger mye tidligere, finne meg en fin oppegående mann og nå sitte med stort hus, hund og tre gutter, slik jeg drømte da jeg var liten? Når jeg tenker slik da stikker angsten meg dypt i brystet: Om jeg skulle få alt dette jeg drømte om som barn, skulle jeg da aldri fått min verdens beste datter? Det kan jeg ikke se for meg. Rett og slett.
valg
                 Meg som brud i 2006
Hva om jeg ikke giftet meg da og ikke hadde forferdelig og sårt ekteskap? Da skulle jeg kanskje aldri fokusert meg på det jeg virkelig drømmer om og skulle aldri studert videre og kommet meg et stykke opp med skriving? Familielivet skulle kanskje blitt mer enn nok for meg? Hvem vet, det er ikke mulig å svare eksakt på.
valg
                             Meg og søster i 2010
Om jeg valgte å bli hjemme og aldri dristet meg å forlate god studie, doktograd i Moskva og supersnill kjæreste som elsket meg høyt, og min varme og støttende familie, da skulle jeg aldri opplevd alt det vonde jeg opplevde i Norge, Men skulle jeg blitt til det jeg er nå? Skulle jeg oppdage landet jeg virkelig ville leve resten av livet mitt i? Da kunne jeg aldri bodd i Norge.
valg
                     Meg på bursdagen til Irina i 2013
Når jeg tenker tilbake, angrer jeg på ting, men samtidig står jeg for mine valg. Jeg velger å tro at det som skjedde meg og det som ble gjort har sin mening. Det er lite vits å sitte og angre i etterkant, tenker jeg. Livet mitt er komplett og alle mine valg førte meg dit jeg er nå. Så det var ikke forgjeves.
Angrer du på dine valg i livet?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto/ Privat

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg