KJÆRE MAMMA I KARANTENE…

Categories Mammalivet
Mor og datter
Nå åpner barnehagene snart, og livet mest sannsynlig kommer tilbake til sitt normale kjør om litt. Men før dette skjer lov meg en ting.
– Lov meg å slutte å bebreide deg selv for at du er : trøtt, kjefter, nervøs, ikke klarer å styre sine emosjoner og følelser, krangler med familien din og vil bare droppe alt, skille deg og få litt fred.
– Prøv å forstå kroppen din: din trøtthet, sykdommer som kom tilbake, kviser, ekstra kilo og uggen hud som er resultatet av ditt stress og den rare situasjon vi ble puttet i. Det er ikke din feil!
– Slutt å klandre deg for hver bit av sjokolade eller kake som du spiste, treningen som du droppet eller en sløvedag på sofa. Dette betyr ikke at alt går til grunne og du vil alltid være lat og tykk.
– Ikke akkumuler negative emosjoner! Husk å lufte ikke bare huset ditt, men også hodet: snakk med venner, med din psykolog online, med andre på forum. Ikke sitt helt isolert, for vi har WiFi.
Og lov meg å sette pris på livet hver dag når dette blir over. For livet er ganske fantastisk på tross av alt.
signatur
4 kommentarer

4 thoughts on “KJÆRE MAMMA I KARANTENE…

  1. Godt skrevet! Det er viktig å se ting i perspektiv, og en måned med dårlig kosthold og manglende trening betyr ikke at kroppen er ødelagt for godt – da hadde det stått dårlig til med mesteparten av Norges befolkning etter hver julefeiring 😉 Jeg syns Folkehelseinstituttet overdriver når de fremhever det som et folkehelseproblem at sukkerforbruket har gått opp med 50% i denne perioden – jeg tror folk bare har tatt det som en ekstra lang påskeferie og ikke at de har tenkt å holde på sånn i lengden. Barnepsykologer sier også at man ikke skal være redd for at hele barndommen blir ødelagt av en kort periode der barna ikke får optimal oppmerksomhet og stimulering, så foreldre må slutte med å stille så strenge krav til seg selv. Livet er ikke perfekt og har aldri vært det, men folk har vokst opp uten varige men før oss allikevel og klart seg fint for det 🙂

    1. jeg tenker at det skal mye til for at frisk kropp blir ødelagt av litt for mye sukker i et par mnd. samme gjelder friske robuste barn. de blir ikke ødelagte av en liten periode med litt lite oppmerksomhet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.