TOPP-5 NORSKE TING SOM ER IRRITERENDE

fin på tur

 

Nå skal jeg skrive noe som kanskje irriterer noe, men håper heller denne artikkelen vil gi flere smil om munnen og forsiktig nikking med hodet. Det er alltid slik at selv om du elsker landet med hele sitt hjerte (noe jeg gjør) og synes at det meste er perfekt, så finnes det små ting som irriterer deg. Her er min lista om min elskede Norge. Jeg kan ikke noe, dette er veldig irriterende.
Bompenger– dette trenger ikke forklaring. Jeg er veldig frustrert og irritert over at jeg må betale flesk bare for å kjøre fra A til B her i landet. Jeg vet at det finnes bompenger overalt, men her i Rogaland er det nesten umenneskelig, og faktisk veldig veldig irriterende.
“God morgen” – dette er irriterende. Uansett hvor du skal om morgenen så møter du mennesker med påklistret smil om munnen og evige “god morgen”. Jeg som sur B-menneske har enda til gode å lære meg dette sosiale trikset. “God morgen” for meg er når klokka er 11:00 og jeg våknet til frokost på senga og varmt basseng og spa utendørs.
Trege kassadamer (og menn) – i mitt hjemland jobber du sakte bak kassa så kan det gå hett for seg på butikken. Du kan få slengt masse koselige kommentarer i trynet, eller enda verre. Her er folk mer rolige så kassadamene (og menn) er ofte veldig trege, noe som er irriterende for en utålmodig utlending her.
Lys i mørket– jeg tror jeg blir aldri vant til norsk “hygge” som innebærer å slukke alt av lys og sitte inne med bare stearinlys. Det er skikkelig koselig, men det er ofte for mye av. For meg assosieres lys i mørket med strømbrudd, og ikke noe hygge, noe som vekker dårlige minner fra barndommen og virker irriterende.
Været– Det trenges ingen kommentarer her. Været i Norge er veldig irriterende. Enten er det regn, eller snø. og om det er ikke regn eller snø så blåser det så kraftig at man må holde på hatten. Det som irriterer meg mer enn selv været er norsk vane å diskutere og kommentere været. Som om det hadde noe nytte eller effekt. Norsk vær er det best å behandle som influensa- bare innrømme at det er noe plagsomt og helt forferdelig, og noe du ikke kan gjøre noe med. Det er bare å bite tennene sammen og holde ut.

Her var min topp-lista. Jeg er veldig spent på hva dere synes om dette. 

 

signature lena

SØLV + BEIGE = SANT

mote kvadrat

Jeg har lagt mitt elsk på beige farge og prøver den i kombinasjon med alle mulige farger. Her stylet jeg genseren min med sølvfarget skjørt. Det synes jeg ble veldig stilig. Beige genser og tilhørende støvletter, så et langt sølv skjørt. Veldig fint og fresht.
mote kvadrat
Detaljene her kan være både i sølv og gult. Jeg valgte en liten veske som matcher med beige, men tilføyer litt balanse også.

Hva synes dere om stylingen?

 

signature lena

17. MAI KJOLE FRA FRETEX -(Del 1)

kjole fra FRETEX
Meg og min venninne Natalia er veldig glade i forskjellige challenge både på bloggen min og Instagram ( jeg burde vært flinkere til å legge det ut). Så denne gangen gikk utfordringen på å finne fin kjole til 17. mai… på Fretex. Ta-dam!
På lørdagen dro vi til Fretex i Stavanger, men der var det så mye folk med kø utfor på gata, så vi snudde med en gang og dro til Fretex Sandnes.
Vi dukket inn, fikk på munnbind og startet å lete. Det visste seg å ikke være så lett, selv om det var MASSE klær der. Men det var ikke easy peasy å finne rett størrelse, farge og plagg som passer til 17. mai.
Etterhvert bestemte vi oss for å gå for kjoler, selv om jeg tenkte meg først skjørt og bluse.
Er dere spente? Tror dere vi klarte oppgaven?

Trykk på bilde for å se hvordan det var! 

kjole fra Fretex

BLÅ MANDAG

blå mandag

I går tenkte jeg å gå for blå farge, inspirert av Kepaza sin Instagram. Mandagen var helt seriøst blå for min del: jeg fikk forferdelig angst-anfall natt til mandag og trodde uten tull at jeg holdt på å dø. Jeg skriver her på bloggen fordi at jeg ønsker åpenhet rundt dette istedenfor bare rosa sky, is og glitter. Livet er forskjellig, men fantastisk for det om.
blå mandag
Så i går tok jeg det maksimalt med ro, selv om jeg fikk jobbe en del (stolt, men spørs om det var fornuftig av meg). På kvelden tenkte jeg å pynte meg litt og shoote med bestisen (det hjelper ALLTID på angsten min selv om det er helt ulogisk, jeg aner ikke hvordan dette fungerer).
Så fant jeg ut at både meg og bestisen ikke tok med kamera. Veldig uvanlig da. Så det ble skikkelig blå mandag for min del.
Hvordan din mandagen har vært?

(Det ble telefonbilder, men fortsatt fine) 

 

 

signature lena

MÅ JEG SE ALLTID SEXY UT?

 kvadrat
Det fristet veldig lenge å skrive en slik post, og her er den. Jeg har alltid vært opptatt av hvordan jeg ser og hvordan andre folk ser meg. Jeg liker å se fint og fresh ut selv om jeg drar ut en tur på fjellet. Så det er viktig del for meg. Jeg ordner frisyre og prøver å ha på meg stilige klær selv om jeg skal spise middagen hjemme. MEN det å se sexy ut. MÅ JEG DET?
Da jeg var yngre tenkte jeg at det å se fresh og velstelt ut er det samme som å se sexy ut. Det er noe ei jente må bare gjøre. Men nå begynner jeg å realisere at det å være velstelt og se fresh ut er ikke det samme som å være sexy. Jeg tror det fortsatt er mye press rundt dette i samfunnet. Det er så mikroskopisk av og til at vi ikke merker dette selv, men det er der. For eksempel, da jeg kjøper meg fin og behagelig shorts i ull for å gå turer, og mannen spøker med at det er “bestemors truse”. Eller dette fine skjørtet på bildet til høyre som bestisen kalte for “nonne skjørt”. Må alle klærne mine åpne kroppen min? Eller understreke linjene mine?
Jeg trener og jeg har fin kropp. Jeg elsker kroppen min. Jeg er stolt av den. Men jeg er ikke pålagt å vise kroppen min til alle og hver. På samme måte som jeg ikke burde shames for å vise den frem. Min kropp- mitt valg.
Nei, jeg må ikke se alltid sexy ut. Og det gjør faktisk godt å ikke være det hele tiden og allikevel se veldig digg ut. Jeg elsker antrekket til venstre like mye som antrekket til høyre. Jeg er stilig og fresh. Jeg er MEG.

Hva synes dere jenter om dette?

signature lena

DIN BESTEVENN PÅ HJEMMEKONTOR

Reklame | Incolise.no

Incolise

Hjemmekontor kan være koselig og lettvint, men det kan også være tungt. Jeg legger merke til at jeg får alltid mer vondt i nakken på hjemmekontor enn fysisk på kontoret på jobb. Det er delvis fordi at det er ikke så tilpassede stoler hjemme, og delvis fordi at man sitter mer i rare posisjoner enn man gjør på jobb. Kanskje glemmer man å strekke på seg også da er det gjort. Vondt i nakken (min fysio kaller dette for “kontor nakke”) og stive skuldre er på plass.

 

 

Incolise

Jeg elsker massasje, men det koster å dra til massasje-terapeut en gang i uken, eller plage kjæresten med å fikse deg massasje (selv om han gjør det alltid). Men det finnes løsningen og jeg er utrolig glad som fikk teste dette massasjeapparatet.

 

Incolise

Det inneholder 8 massasjeballer som masserer akkurat like bra som massasjeterapeut, og enda bedre siden trykket kan justeres. Man kan lett justere trykk, hastighet og til og med slå på varme (varme er utrolig bra for stive muskler). Den kan også brukes i bil, og lades fra vanlig stikk-kontakt. Jeg kan bare anbefale det for det er utrolig topp og deilig på slutten av dagen. Den kan brukes på hele ryggen, på rumpa eller føttene om du vil, Kan med fordel brukes etter trening. Utrolig enkel å bruke og den tar ikke mye plass hverken i bil eller i veske. Det er lett å pakke den sammen og ta med deg.

Din beste venn på hjemmekontor, i bilkø eller på Teams møte. Løp og kjøp!

Sjekk min video under for hvordan man kan bruke den! (Trykk på bildet)
Incolise youtube
signature lena

SØNDAGS FROKOST

Søndagsfrokost

Jeg har aldri skrevet om hva min søndagsfrokost som regel inneholder. Som sagt så prøver jeg å ha noe digg og fint til søndagsfrokost. Men hva konkret spiser jeg som regel til søndagsfrokost?
Det er først og fremst godt brød. Jeg baker brødet selv fordi at jeg ønsker meg et godt og sunt brød. Som regel kjøper jeg pakke med miks til steinalderbrød med masse frø og nøtter, helt uten mel og gjær. Smaker godt og er veldig mettende og sunt.
Søndagsfrokost
Så steker jeg som regel egg. Det er ikke sant at egg inneholder mye kolesterol. Egg har masse protein og er faktisk sunt. Så lager jeg en enkel salat eller grønt ved siden av. Avokado er ofte “must have” siden den inneholder sunt fett som er bra for hormoner. Så jeg anbefaler alle kvinner spise avokado hver dag.
Søndagsfrokost
Så lager jeg litt kaffe latte decaf. Jeg elsker smaken og liker at den er uten koffein og kan nytes når som helst på dagen. Men liker den godt til frokosten da. Litt frukt og yoghurt eller smoothie så er frokosten komplett.
Vi koser oss lenge med frokost i helga, så vi blir ganske mette og kan godt gå frem til middagen uten å spise lunsj.

Hva spiser dere på søndager?

 

signature lena

UT OG FLY

 

budapest 2019

 

Dette bildet er tatt sommeren 2019 i Budapest. Jeg burde reise hjem til Russland, men jeg tenkte at det går helt sikkert fint å dra dit våren 2020. Besta og Besten var i god form, friske og raske så vi tok oss en tur. Så kom høsten og Besten valgte å fly fra oss. Sånn plutselig. Han lovet meg å vente på meg til sommeren, men jeg kom ikke.

 

Så kom 2020 og korona. Jeg ba Besta om å holde ut til sommeren 2021 og ikke dra fra oss. Hun lovet meg. Nyttårsaften snakket vi sammen og hun spurte om jeg kommer til sommeren. Jeg svarte at jeg vet ikke. Grensene er stengte. Besta så vel ikke vits å vente og valgte å fly etter Besten.

Den varme augustdag sommeren 2018 da jeg stod der i gangen i huset demes og ga dem hadet klem. Lite visste jeg at det var aller siste gang jeg så dem. Jeg burde reise hjem sommeren 2019. Snart åpens det grensene (håper jeg) og vi alle kan ut og fly igjen.

 

Velg dine reiser smart …

 

 

signature lena

PÅ TOPPEN AV VERDEN

 

hana hills tur
Forrige søndag bestemte vi oss for å dra på tur. Meg og mannen har innført tradisjon om å gå en tur i uken. Sålangt har vi klart oss bra så lenge været er på vår side. Vi tenkte å prøve ut Hana trappene i Sandnes, men klarte oss til en topp og så gå litt rundt i området siden jeg hadde vondt i magen og var ikke helt i form.
tur
hana hills
Men det var koselig for dem om. Hver gang man går en tur så havner man opp selv på et lite fjell så føles det som om man står på toppen av verden. Vind i håret , bålkaffe og fantastisk utsikt. Jeg tror jeg begynner å få skikkelig smak på friluftslivet.
hana hills

Liker dere å gå tur?

 

 

signature lena

KUL I BRYSTET OG STARBUCKS

våland blomstertre


Forrige uke oppdaget jeg en kul i brystet. Jeg plages med flere cyster og fibroadenomer (godartede knyter), noe som er veldig irriterende. De kommer og går og det er veldig vanskelig å sjekke brystet ordentlig. Vi har det sånt i familie, men heldigvis ingen brystkreft.
Men forrige fredag ble jeg skikkelig bekymret fordi at brystet verket masse og i tillegg oppdaget jeg en kul under armen. Så jeg bestilte time for sjekk veldig raskt. Jeg har mammografi-skrekk og derfor bestilte meg ultralyd. Heldigvis så går det greit å sjekke godt med ultralyd på min bryst grunnet størrelse og at det er lite fettvev. Men jeg er forberedt å ta mammo om legene på ultralyd sier at det bør så absolutt gjøres.
starbucks
Jeg var utrolig stressa, men det gikk greit heldigvis. Det viste seg at jeg fikk ny cyste på hele 2 cm og kan vurdere å fjerne den, men den vil ikke påvirke graviditet og amming. Så under armen strakk jeg en muskel og kroppen reagerte slik. Jeg begynte jo å trene for en stund siden.
starbucks
starbucks
Jeg ble lettet og dro for å spise frokost på Starbucks siden jeg var kvalm og ikke klarte spise noe hjemme. Jeg elsker frokoster på Starbucks. Det er ren luksus. Vi spiste avokado og kylling toast, drakk latte decaf og chia pudding med bringebær. Det var ikke et menneske. Og det er på Starbucks midt i byen! Det er så herlig å ha en god stund på morgener.

Liker dere Starbucks? Og jente, husk å sjekke puppene jevnlig.

 

signature lena