Pizza
Pizza
Jeg tenker å fortsette å dele mine coaching tekster som jeg som regel har på Instagram. I dag vil jeg dele om det å være positiv. Det er ikke så enkelt spesielt når det er mye som skjer på grunn av korona og man er ekstra stresset og irritert.
Her kommer det noen tips som hjelper meg å holde positiviteten oppe:
Organiser din hverdag
Godt organisert hverdag hjelper å holde stresset nede og derfor kan det være lettere å holde seg positiv. Sånne små ting som å lage frokost og smøre matpakke en kveld i forveien, og finne frem klær og andre småting som kan gjøre hverdagen lettere er gull verdt. Bruk dem gjerne.
Snu negative tanker
Med en gang det popper opp negative tanker i ditt hode så prøv å snu dem til noe positivt. Jeg vet at det kan være slitsomt å gå rundt og snu tankene hele dagen lang, men det er så verdt det. Tankene våre skaper vårt humør så man kan fort bli lei og negativ om man hele tiden stresser og tenker negative tanker.
Omgis positive ting
(og mennesker)
Når du omgås positive mennesker så får du masse positive ord, tanker og ideer fra disse menneskene. Da blir du selv mer positiv. Det samme gjelder når du deltar i aktiviteter du liker eller i noe som har positive formål, for eksempel, å hjelpe andre.
Skriv takknemlighetsjournal
Takknemlighet er en fantastisk følelse. Forskere fra Berkeley sier til og med at takknemlighet er lik lykkefølelse. Derfor er det en god ide å føre takknemlighets journal. Bare kjøp en fin notatblokk og fyll den opp med minst tre ting daglig som du er takknemlig for.
Gjør ting som gjør deg lykkelig
Det er enkelt- finnes det ting eller aktiviteter som gjør deg lykkelig, så gjør dem gjerne, og mye. dette vil hjelpe deg for å føle deg mer positiv.

Håper det er nyttige tips og at dere vil bruke dem 🙂

signature lena

Sommer
hvit jakke
De siste ukene skjedde det noe som jeg bare måtte gjøre. Fordi at mai måneden var tung og jeg faktisk slet siden april. Jeg tok pause fra alt. Fra blogging og sosialt liv, og også en del fra jobb.
Jeg hater å ha «ups and downs», men av og til er det helt nødvendig med en pause.
hvitt jakke
Slik at man får hentet seg inn, slappe av og bare nyte stillheten. Jeg fikk også en vane nå med å gå en tur om kvelden. Da har jeg ikke med telefon eller musikk på ørene, og bare går og lufter hode og nyter stillheten.

Det var veldig godt med en pause. Så nå skal jeg sakte, men sikkert å jobbe meg oppover. 

signature lena
Beige blomstring

 

Beige blomstring
I går fikk jeg flere kommentarer på bloggen som jeg valgte å ikke publisere. Det er min blogg så jeg bestemmer. Sånn er det bare. En av kommentarene handlet om at jeg fremstår som veldig dum. Før i tiden (før jeg begynte å blogge) så kunne en slik kommentar fremprovosert masse negative følelser, og til og med tårer. Men nå tok jeg den bare vekk og orket ikke publisere, forklare meg og stå for det jeg gjør.
Ser jeg dum ut for din del så er dette greit. Fordi at jeg ikke bryr meg lenger.
Jeg tenkte mye på dette før, jeg var lei for alle negative kommentarer, jeg slet med det at ikke alle liker meg. Men nå bryr jeg meg ikke lenger. Synes du at jeg er dum og leser bloggen min, så er det ditt valg. Jeg er fortsatt glad for at du leser, men bryr meg ikke om du sier noe negativt.

Jeg vet ikke hva er dette, men dette føles veldig befriende.

 

 

signature lena

kjole hm
kjole hm
I dag fikk jeg en sur kommentar på bloggen om at jeg publiserer fakta som jeg ikke sjekker her (dette gjelder mitt innlegg om selvmord i Norge vs i Russland). At jeg MÅ sjekke fakta og jeg MÅ ditt og jeg MÅ datt. Jeg tenker at folk som går og leser blogger ikke reflekterer at en blogger ikke betyr journalist og bloggen er ikke Dagbladet. Når jeg skriver bloggen min så skylder jeg deg ikke noe faktisk. Sorry for «the ugly truth».
Du kan ikke saksøke meg for MINE meninger fordi at jeg skriver MINE meninger på bloggen, samt MINE erfaringer og MINE synspunkter. Det er det samme som å lese noen sitt innlegg på Facebook eller noen sin dagbok.
Kanskje skriver personen noe utrolig dumt eller fakta ikke stemmer. Da påpeker du dette og thats it. Jeg tar imot informasjon og jeg lærte mye fra siste innlegget (blant annet at i Russland er det mindre åpenhet rundt selvmord og jeg var ikke klar over enorme tall). Men det å være Dagbladet det har jeg aldri lovet. Bloggen min er ikke en avis, jeg får ikke full lønn for dette, og jeg står ansvarlig kun for det at jeg merker reklame for reklame og påpeker at bloggen reflekterer MINE meninger og anbefalinger.
Håper ikke dette var for negativt, det går helt fint når mine lesere påpeker om jeg tar feil, eller er uenige med meg, men sitte der og kreve at jeg gjør journalist jobb det kan man faktisk ikke. Sånn er det. Jeg tror det er viktig at jeg skriver om dette så folk er litt mer kritiske når de leser blogger og benytter seg av profesjonelle kilder dersom de trenger profesjonell informasjon.
signature lena
regn stavanger

regn stavanger

Jeg må si ærlig at jeg grøsser hver gang jeg ser selvmord-statistikken i Norge. Det virker at det er veldig stort problem her i landet. Jeg har ikke skjønt det idet jeg flyttet og oppdaget at det er ganske stor selvmord problematikk her.

For meg virket det som om alle som bor i Norge er pålagte å være lykkelige fordi at de bor i verdens beste land, har mat på bordet og bekymringsfri hverdag. 

 

 Det tror jeg finnes forskjellige forklaringer på:

Først og fremst så tror jeg at det ikke snakkes så åpent om selvmord i Russland. Det er liksom “skjult” tema og dersom man tok selvmord så kan du ikke ha begravelse i kirke og folk vil dømme din familie og pårørende, så mange ber leger om å skrive andre dødsårsaker. Derfor tror jeg at statistikken er ikke helt ekte og ærlig. Enkelt og greit.

Så for det andre er det ganske lavterskel for å oppnå kontakt med andre og snakke åpent «om alt» med dem i Russland. Folk kan lett fortelle om absolutt ALLE sine helseutfordringer på venterom på legekontor for eksempel, eller fortelle om at kjæresten dumpet deg til ei fremmed jente på busstoppen. Det er helt vanlig. Fordi at folk er vante å dele med helt fremmede. Jeg tenker det har sin terapeutiske effekt.

Her i Norge er det vanlig å ikke dele og holde sine problemer for seg selv. Jeg har bodd her i 16 år og forstår fortsatt ikke hvorfor er det slik. Men det er bare slik og jeg tror det preger mange psykisk. 

Også er det slik at i Russland tyr mange til alkohol for å dempe psykiske problemer, da alkohol er veldig tilgjengelig og veldig billig. Jeg sier ikke at det er bedre løsning, fordi at mange i sin tur dør av alkoholisme og helseproblemer knyttet til dette.

Hva tror dere er årsaken til selvmord-problematikken i Norge? 

signature lena

 

grilling

grilling

På fredagen laget jeg grillmat. Første gangen i 2021. Det er litt deilig for jeg gleder meg til flere grillkvelder og koselig selskap. Jeg elsker små grillretter slike som poteter, kjøttboller, grillspyd og mais. Jeg elsker maiskolber! Jeg bruker å grille dem med salt og olje og det smaker digg!
grillkveld
grillkveld
grillkveld
grillkveld
Også tenker jeg meg et nytt prosjekt- og det er nemlig å oppgradere verandaen min. Jeg vil gjerne blogge om dette også. Nå pågår det “stue- prosjekt” så kanskje med god hjelp av Natalia så klarer vi veranda også. Jeg har nemlig digg glassveranda på flere meter som gir meg rom til grilling og chill om sommeren.

Har dere begynt med grilling og veranda oppgradering?

 

signature lena

mexx outfit

mexx outfit

 

På lørdagen da meg og venninne handlet på Fretex Sandnes, oppdaget jeg denne skjorten fra Mexx. Det var min størrelse og helt nydelig farge (jeg vet ikke hvilken farge dette er en gang). Jeg vet at knæsj farge kan være vanskelig å kombinere med andre, men her tror jeg det går perfekt sammen. Grå og lilla (eller det er mørk-fuksia) passer så fint sammen.
mexx outfit
mexx outfit
mexx outfit
Skjort- Mexx
Bukser- HM
Sko- Michael Kors
Clutch- Guess
Skjerf- Guess
Briller- HM

 

mexx outfit

Det var utrolig digg å gå slik på kontoret i dag. Til kvelden tilføyet jeg bare skjerf i håret og høye hæler så here we go- jeg elsker slik outfit rett og slett.

Bruker dere sterke farger? 

signature lena
17mai

 

17mai

 

17mai

Hei ho og gratulerer med dagen! Her kommer det en liten oppdatering. Vi hadde nydelig champagne- brunsj, dog med Mozell og champagneflasken fra i fjor fikk ligge i fred til neste år. Det ble annerledes 17.mai med bare meg og Irina. Det skjedde uforutsette ting og jeg har ikke tenkt at det blir slik, men slik ble det så jeg gjorde så godt jeg kunne.
17mai
17mai
Jeg laget masse snacks og vi koset oss skikkelig fra 12 til 15. Så dro vi til Stavanger. Der var det masse folk, men godt med parkering og ikke så mye kø til is-sjappa (noe som er positiv bivirkning av corona-restriksjoner). Så det ble en liten luftetur i bunaden. Alt i alt var dagen koselig og jeg har ikke gjort noe på fem dager, og godt er dette.
Hvordan har deres 17.mai vært?

Scroll ned for et lite bildedryss. 

 

17mai

 

17mai

17mai

 

17mai

 

17mai

 

17mai

 

17mai

 

17mai

17mai

17mai

 

 

signature lena

 

bunad

bunad

Det er et evig spørsmål. Jeg elsker bunader sånn egentlig, men når været er fint og man har lyst på å bruke sin fineste kjole da er det så lett å gå for kjole. Jeg har hatt to festdrakter i mitt liv i Norge. Den første fikk jeg i 2007 etter jeg fikk Irina. Den har jeg brukt helt frem til ifjor. Så etterpå ga jeg den til Natalia (min venninne) og skaffet meg en ny.
Jeg elsker draktene mine og bruke alltid festfrakt til 17.mai. I år går jeg får kjole av ulike årsaker, men for meg er det bunad som gjelder for 17.mai.

Hva med dere?

 

signature lena

bunad

bunad

Meg og bestisen koset oss med grillmat på fredagen. Plutselig begynte vi å diskutere om nasjonal sangen. Bestisen leste statistikken og det viste seg at hele 92 prosent av norges befolkning ikke kan hele sangen og 40% kan ikke første vers engang!
Hvorfor det?- tenkte jeg. Det er ikke vanskelig å huske nasjonalsangen. Jeg husker russisk nasjonalsang utenat. Så satte bestisen på teksten av “Ja, vi elsker” og det viste seg var en vanskelig oppgave å huske alle 8 verse.
Først og fremst er språket veldig avansert og gammeldags, så meningen er veldig dypt. Det er ikke så lett å huske da!
Så jeg kan bare første verset, og det lærte jeg nå på lørdagen.

Hva med dere?

 

 

signature lena