Filmkveld

Filmkveld

 

Det har vært ei uke med skikkelig vestlandsk “sommervær” her så da er det veldig koselig å fordype seg i en god film. Jeg liker best drama, romantiske filmer og komedier når det regner. Her kommer det syv tips til en film du kan kose deg med når det regner nå om sommeren.

 

The Reader

(fra 2008)

Filmen handler om kjærlighetshistorie mellom ung gutt og ei voksen dame. Historien kunne vært ganske hverdagslig om det ikke skjedde noe med dem begge i etterkant: han får vite mørke sider av hennes livshistorie og må ta et vanskelig valg. Du sitter med mange tanker etter denne filmen

 

I give it a year

(fra 2013)

Dette er romantiske komedie som handler om to mennesker som valgte å gifte seg for fort etter å kjenne hverandre bare i seks måneder. Alle venner rundt er skeptiske og forteller til dem at de vil ikke klare å holde sammen, mens de bestemmer å klare dette. Dette er en veldig morsom film som handler om problemer man møter på i et forhold.

 

Filmkveld

 

Stepmom

(fra 1998)

Denne filmen handler om ei unge dame som gifter seg med en mann som har to barn fra forrige ekteskap. Hans ekskone gjør alt som er i hennes makt for å ødelegge forhold til barna. Men ting endrer seg og snart må ekskone be hun stemor om å ta vare på hennes barn. Dette er en dramafilm med ganske dyp mening.

 

The book thief

(fra 2013)

Denne filmen handler om ei jente som blir evakuert under andre verdens krig og opplever å komme til helt ny familie. Hun kan ikke lese og hennes nye tyske foreldre ikke vet om dette. Hun blir en venn med nabo som er jødisk og som forteller til henne at han kan lære henne å lese. Det åpnes helt ny verden for henne hvor hun blir helt fascinert av bøker og tekst. Helt fantastiske film også laget i veldig interessant stil. Anbefales virkelig.

 

Interstellar

(fra 2014)

Denne filmen handler om en familiefar som skal ut i verdensrommet i håp om å redde menneskeheten. Dette er drama som holder deg fokusert og interessert hele filmen som varer i ca 3 timer.

Verdt å se.

 

Dragonfly

(fra 2002)

Det er min favoritt film, jeg elsker den og anbefaler alle å se den. Filmen handler om en lege som mister nylig sin gravide kone. Han sorger og legger merke til at kona er fortsatt i livet hans. Alle rundt mener at han er blitt forstyrret psykisk på grunn av sorg. Er det sant eller har hans avdøde kone noe beskjed å gi han? Denne filmen holder deg i spenning hele tiden og svaret får man bare på slutten av filmen.

 

Silver Linings Playbook

(fra 2012)

Denne filmen handler om man som hadde mentale problemer, ble tvangsinnlagt og oppdager at kona forlot han. Så prøver han å vinne kona tilbake, og skaffer seg ny hobby, nytt liv og møter på ei kjekke venninne som er like koko som han. Dette er romantisk komedie som får deg til å tenke litt om meningen med livet.

 

Hvilke filmen anbefaler du for regnfulle sommerkveld?

 

signature lena

 

 

 

reise flyplassen

reise flyplassen

 

 

God søndag,

 

Jeg føler meg veldig stresset i dag siden jeg kjenner på hele kroppen at reisefeber kommer snikende.  Dette betyr skikkelig ubehag: jeg misliker å reise, pga forskjellige faktorer og det er alltid stress for meg med pakkingen og avreise. Det å reise hjem er alltid lettere som regel.

 

Nå skal jeg nyte morgente og kvinne meg opp til siste pakking.

 

Liker dere å reise? Hvordan håndterer dere reisefeber?

 

signature lena

Continue Reading "UBEHAG KOMMER SNIKENDE"
lenalykke

lenalykke

 

God lørdag, 

 

Nå er jeg offisielt på reise og i dag skriver jeg fra telefon, derfor kan det bli noe kortere innlegg kanskje. Jeg skal gjøre mitt beste.

 

Jeg er kampert i Haugesund foreløpig siden min reise videre blir fra flyplassen her. Jeg har det veldig fint,  vartet opp og fikk frokosten servert.

 

lenalykke Haugesund

Haugesund

 

 

Haugesund
Koser meg i Haugesund

 

Morgenen startet med at jeg våknet klokka 10 og leste litt på Instagram. Her så jeg en video fra ei ung dame som sitter i rullestol og som tok zipline. Hun skrev at mange tror at man ikke kan ta zipline dersom man sitter i rullestol, men hun klarte dette. Jeg tenkte at jeg er funksjonsfriske, men ikke klarer å ta zipline allikevel.  Fordi jeg er redd. Så er det hodet mitt som hindrer meg mest. Alt er i hodet.

 

Hva tenker dere om dette?

 

signature lena

Budapest

Budapest

 

Dersom man ønsker seg en byferie så er Budapest til å anbefale. Denne byen har alt som trenges for en vellyket sommerferie: fin gammel arkitektur, god mat, spa, bading, sol, nattliv, fine restauranter og veldig lommevennlige priser.

 

Her er fem steder jeg vil anbefale i Budapest, som er både verdt å besøke og hvor du får kule bilder.

 

Széchenyi spa

Det er fantastiske gammelt spa hvor du finner både flott arkitektur, forskjellige behandlinger, termal vann og masse fint til å drikke av sommer cocktails

Pris ligger på rundt 500 nok per pers inkludert kåpe og slippers, og en spesiell pose med shampoo, såpe og håndklær i gave.

 

budapest 2019

Budapest

Budapest

 

Café New York

Det er byens eldste cafe fra slutten av 1900-tallet   . Her finner du fantastisk mat,  veldig fine desserter og norske priser:) Dette er da byens dyreste cafe. Her kan du nyte også klassisk musikk live. Anbefales virkelig! Det er best å bestille bord på forhånd. Denne cafeen er også kåret til verdens vakreste cafe.

 

Budapest

 

Budapest

 

Budapest
Berømte New York kake
Budapest
Fantastisk New York Palace

 

Vajdahunyad Castle

Dette slottet blei laget som attraksjon og fungerer som museum i dag. Det er veldig innholdsrik og der står det den berømte Anonymus statue som etter legenden vil oppfylle alle ønsker til en som tar på den.

Budapest
Anonymous statue

 

Budapest

 

Budapest Parliament

Det er mest populære Instagram sted i Budapest. Parlament er en veldig fin bygning som ser bra ut på bilder. I tillegg er det et veldig fint sted der rundt med is og gateselgere hvor man kan kose seg og ta bilder.

Budapest

 

 

St.Stefans Basilika

Det er utrolig populært sted som du bare bør besøke. Her får du tatt masse kule bilder og kjøpe is som er utformet som rose. Vær tidlig ute da det er utrolig mange turister her.

 

reise budapest

 

Budapest

Budapest

Har du vært i Budapest før? Hva likte du best?

 

 

 

 

 

 

lenalykke solastrand

lenalykke solastrand

 

Sommeren er her for fullt og jeg handlet inn noen sommerklær. Jeg elsker lyse farger og det er alltid lettere for meg å kjøpe klær i hvitt og beige, da disse fargene passer til alt. Mens det er veldig “inn” med sterke friske farger nå, så handlet jeg inn mye lyse klær. Her er noen av mine favoritter:

 

T-kjole

Slik kjole passer både til strand og byen. Den kan kombineres med belte, bikerjakke og brukes bare løs med sandaler. Den er luftig og i ekte bomull. Veldig godt kjøp.

 

kjole HM lenalykke

 

kjole hm lenalykke

 

 

Lett kjole med splitt

Denne kjolen er kanskje litt for åpen, men den passer kjempegodt til ekstra varmt vær. Den har fin passform, men tror jeg vil bruke den kun i syden da den passer ikke så godt til byen.

 

 

 

kjole hm lenalykke

 

kjole hm lenalykke

 

kjole hm lenalykke

 

 

Jumpsuit i dongeri

Jeg kjøpte denne jumpsuiten for å bruke i litt kjøligere vær, for eksempel, her på stranda. Den kan brukes til alt egentlig og har fin passform. Den kan styles med masse forskjellig: sandaler, sneakers, joggesko og til og med pumps om man velger riktige smykker og bluse.

 

 

 

 hm lenalykke

 hm lenalykke

 

hm lenalykke

 

 

Enkel bodycon kjole

Denne enkle kjolen er lett og har skikkelig stretch materiale. Den kan brukes både til strand og til middag, og egentlig kan styles med absolutt alt.

 

kjole hm lenalykke

 

Hva likte dere best av mine sommer nyheter?

 

signature lena

lenalykke solastrand

lenalykke solastrand

 

 

God fredag,

 

nå er det bare en dag igjen hjemme før jeg reiser på sommerferie. Jeg forteller ikke enda om mine planer, men det skal avsløres om litt. Været her i Stavanger er fint så det er veldig godt. Her i huset er det kaos når alle pakker og styrer. Det jeg tenker på i dag er at så mange i huset stusser over hva gjør mor for noe på badet? Kvinner sitter jo så lenge på badet! Dette er utrolig.

Her får du høre: når man går på badet først for å gå på do, ta en dusj og sminke seg så oppdager man (ei kvinne) gjerne at speilet er skittent, toalett trenger vask, golvet bør kostes og vasken trenger shining. Så gjør man dette alt i tillegg til dusj, sminke og andre kvinnelige ting.

Dette er hvertfall det jeg gjør på badet. For alle som lurer på.

 

Hva med dere? Bruker dere lang tid på badet?

 

signature lena

lenalykke

lenalykke

 

I dag var en veldig hektiske dag: jeg rakk det jeg skulle om kvelden, og jeg klarte å trene også, men dette var tungt.  Jeg ble ferdig med treningsøkten og knipset et bilde for snapchat. Med en gang kom det en tanke i hodet mitt.

 

Hvorfor legger jeg ut disse bildene?

 

Jeg husker at jeg selv var så irritert over folk som legger ut treningsbilder hver bidige dag. Jeg opplevde dette som skryt: se så flink jeg er!

 

Men nå er jeg liksom på den andre siden. Jeg legger ut bilder ikke for å skryte,  men for å motivere meg selv. Det er ikke så lett for meg å komme ut på trening og gjennomføre.  Derfor er de bildene liksom ros for meg selv. Du klarte dette, Lena, i dag også.

 

Jeg forstår kjempegodt at mine bilder kan trigge noen. Derfor legger jeg dem ut kun på Snapchat,  og ikke i alle mine sosiale media.

 

Hva tenker dere om folk som stadig poster treningsbilder?

 

signature lena

sandnes søt

sandnes søt

 

 

Jeg har skrevet innlegg om 10 Instagram vennlige steder i Stavanger før, og i dag vil jeg presentere 10 instagram vennlige steder i Sandnes. Dersom du tar en tur til Sandnes nå i sommeren så er det veldig lurt å besøke disse stedene og ta kule bilder her.

 

Den nye ruten

Det er fantastisk park midt i sentrum. Her finner du Egon restaurant i gammel stil som er veldig Instagram vennlig, stilige nye bussrute og fontener med lys som er ekstra fine om kvelden. Ofte om sommeren kan du kjøpe donuts her fra en søt donutsbil som er veldig bildevennlig.

 

sandnes park

 

sandnes søt

 

Sandnes kulturhus

Ved kai ligger det Sandnes kulturhus som er blanding av gammel og ny stil. Her finner du også moderne Rådhus og fine seilbåter som ligger ved kai. Fantastiske plass til å ta bilder.

 

Sandnes

sandnes

 

Sandnes Kirke

Denne fine røde kirken ligger nært sentrum og er veldig kule Instagram spot: her finner du nydelige blomster og dekorative fontener. Om våren blomstrer kirsebær tre her og om sommeren finner du frodige rododendroner.

 

lenalykke blooming sandnes

sandnes

 

Langgate

Det er mest populære gata i Sandnes hvor du finner koselige butikker, kafe, glasshus og isbuitkk som er veldig populær. Dette stedet er populært både om sommeren og i jula.

is Mogoo sandnes

sandnes

 

Dale

Det er en fantastiske del av Sandnes kommune hvor det ligger gamle Mentalsykehus og hvor det er veldig vakkert. Her finner du natur og bygninger som passer fint til instagrambilder. Det er en korte tur fra Sandnes sentrum.

 

dale sandnes

dale sandnes

 

Dalsnuten

Det er populær tur destinasjon. Kort tur fra Dale eller Sandnes sentrum og på under en time kommer du opp på Dalsnuten og får utsikt over hele Sandnes. Bedre instagram spot er det vanskelig å finne i Sandnes.

lenalykke dale

 

lenalykke dale

 

Sandvedparken

Kort tur fra sentrum på Ganddal finnes det Sandvedparken i Sandnes. Her finner du parkkafe, koselige skulpturer og planet-stien. Det er veldig koselig å vandre her og her kan du ta masse fine bilder.

piknik sandnes

 

sandnes

 

 

signature lena

 

lenalykke solastrand

 

lenalykke solastrand

 

God torsdag,

 

i går leste jeg på Instagram om at mest rettferdige ting her i verden er tid. Vi alle får tildelt samme antall timer i døgnet og man skal ikke klage på at man ikke har tid mens andre har. Alt handler om hvordan du disponerer tiden som ble tildelt. Det er ikke noe som kan kjøpes for penger: selv når man ikke jobber og har godt råd, kan man velge å disponere tiden feil og ende opp med å ikke rekke noe, mens en som har tilsynelatende mye å gjøre velger å prioritere riktig og rekker “alt”.

 

I dag valgte jeg å ikke gjøre noe, sov frem til klokka 12:00 og rett og slett ikke fikk til så mye. Det er frustrerende og derfor ønsker jeg å gjøre mitt beste for resten av dagen. Nå blir det en tur til Stavanger, pakking og rydding på badet.

 

Hva gjør dere i dag? Er dere flinke til å disponere tid?

 

signature lena

 

 

lenalykke

lenalykke

 

Denne uken startet jeg med trening. Jeg var åpen i mine forrige innlegg om at jeg har angst og det er veldig utfordrende for meg å oppholde meg på treningssenter. Nylig har jeg fått spørsmål på Instagram om hva er det som gjør meg mest angstfyll på treningen. Så her er flere ting.

 

Først og fremst er jeg redd for at folk kommer til å le av meg, siden jeg er ikke så godt trent som majoriteten på treningssenteret. Dette gjør meg stresset og jeg ønsker å trene alene i ro og fred. Så liker jeg ikke masse barske menn som løper rundt i singletter, skriker høyt og lukter svette. Dette stresser meg veldig. Når jeg trener kardio og hjertet begynner å banke hardt da kjenner jeg at jeg holder på å få panikkangst anfall.

 

Alt dette kompliserer treningen. Jeg skulle ønske at det fantes treningssentre for menn og kvinner separert. Det er ikke noe diskriminerende, bare en påminnelse om at det finnes folk som meg som sliter når de trener. Men nå skal jeg på trening og håper det vil gå bra.

 

Hvordan er det for deg å få trene i hverdagen?

 

signature lena