Når man blir gjenkjent på gata

gata
Hver av oss som begynte å blogge har som formål å dele sine tanker og erfaringer med andre folk. Av og til følger det konsekvenser med. Nemlig at man blir gjenkjent av flere. Jeg må si helt ærlig at jeg aldri har sittet og fundert på hvordan det skulle bli om jeg skulle blitt en kjendis og blitt gjenkjent på gata, for eksempel. Helt til det begynte å skje.
Forrige uke var skikkelig episk. Jeg ble kjent igjen på en nattklubb hvor unge jenter kom til meg og spurte om det var faktisk meg og om det var meg som deltok på Første Date. Jeg var litt sjokkert, men det var da hyggelig. Så kom det bort ei i Oslo for å hilse på meg. Jeg skjønte ikke med en gang at dette var meg hun ville snakke med. Men det var litt hyggelig og rart samtidig. Så opplevde jeg igjen det samme i Sandnes! Der ville damen ta et bilde med meg!
Jeg vet ikke hvordan dette føles. Vel, uvant kanskje. Så jeg kan ikke si om jeg liker det eller ei. En ting er sikker- det er superhyggelig at det er damer som leser bloggen min og kjenner meg igjen! Fordi statistikken på bloggen min og Instagram sier stadig at majoriteten av mine lesere er menn. Så kom igjen damer, dere er velkomne her!
Har dere som blogger opplevd å bli gjenkjent på et offentlig sted? Hvordan føles det?
Klem fra Heksa deres,
signatur

Fem tegn på at du er mamma til en tenåring

mamma
For meg minner periode som jeg befinner meg nå i som mamma de årene dattera mi gikk gjennom skikkelig trassalder. Den startet noe tidlig, Rett ved 2-års alderen. Nå kjenner jeg at tenårene også startet noe tidlig. Men følelsen er akkurat det samme og jeg får noe flashbacks idet jeg prøver å snakke henne til fornuft og hun ser ut som min toåring som vil gå med tyllskjørt istedenfor regntøy om høsten, som tramper i golvet og roper “Dumme mamma!” med høyt stemme. Til forskjell er det at jeg ikke har noen toåring lenger, men en ganske stor og velutviklet frøken. Her samlet jeg noe kjennetegn på mamma til en tenåring, noe som flere vil kjenne seg i da.
Du kan ikke snakke med “snill” stemme lenger
Tenåringen din hater når du snakker til de med lys stemme som du er vant å snakke til barnet ditt ellers. Akkurat i denne perioden blir tenåringen sykt irritert og kan påpeke at du må slutte å snakke slik. Eller jabbe tilbake. Eller himle med øynene for å understreke at de er ikke noe barn lenger og vil ikke bli tilsnakket slik.
Mamma er ikke populær lenger
Før kunne man oppleve forhøyet oppmerksomhet fra barnet sitt. Men nå vil tenåringen din være helst alene eller med venner. Det kan fort virke som om du kun har matlaging og rydde funksjon, samt fungere som pengegris.
Alt du sier og foreslår blir trosset
For meg virker det av og til at tenåringen min gjør det motsatte av det hun fikk beskjed om. Men det er visst et felles trekk for tenåringene? Sier mamma at de må ha jakke på så kan man bli sikker på at de går i t-skjorte. Sier mor at det er for varmt i dag, kan man garantere at jakka blir påkledd. Mystiske ting!
Du møter veggen hver gang du prøver å få til en samtale
Av og til går det ikke an å få snakke med tenåring. Alt man møter er taushet, eller himling med øynene. Så det er ikke bare bare. Jeg har ei venninne som ikke hørte ett ord fra sønnen sin på flere dager.
Mamma blir kommentert og vurdert
Nå er det mamma sin tur å få høre sannheten. Hvordan hun ser ut, hva hun gjør og hvordan tenåringen din vurderer oppførselen din og dine valg. Det er ikke bare bare må jeg si.
Så ønsker alle oss velkommen i denne herlige tiden og la skjebnen gi oss styrke!
Kjenner dere dere igjen i dette?

 

 

Klem fra mamma-Heksa deres,

signatur

Dating grøsser: En veldig “ærlig” mann som har dame i hver by

dating
Jeg ble spurt i forrige spørsmålsrunde om jeg kunne starte spalten min “dating grøsser” på nytt. Det er helt fint og jeg vil gjerne holde meg videre til denne spalten. Da jeg opplever mye mindre grøsser for tiden så kan jeg søke gjestebloggere når jeg ikke har noen grøssere å skrive om. Spalten vil komme på torsdager, så denne uken er jeg seint i rute. Men det blir bedre etterhvert siden jeg kommer i rutiner og klarer å kombinere “online” og “offline” livene mine på best mulig måte bedre og bedre.
Forrige helg opplevde jeg tidenes “dating grøss”. Jeg møtte en kjekk mann på dating appen “Happn”. Profilen hans virket superhyggelig. Han posisjonerte seg selv som en ærlig mann og ønsket å finne en ærlig dame som han kunne bygge noe videre på med. Vi chattet i halvannen uke og fant ut at han bor i Oslo og er i Stavanger på grunn av jobben sin av og til. Jeg er ingen fans av avstands forhold, derfor gjorde jeg det klart at dette vil neppe gå. Men han ga seg aldri: sendte  koselige bilder og meldinger på snap, og inviterte meg til Oslo.
Jeg skulle allikevel reise til Oslo på grunn av papirlevering for ambassaden, så jeg tenkte vi kunne godt møtes om det skulle passe oss begge. Han skrev også at han kunne komme til Stavanger, men siden han var veldig opptatt i Stavanger hver gang så kunne det vært vanskelig å foreta en reise og dating i forbindelse med jobbreise. Han ønsket gjerne å komme til Stavanger en helg, og bo hos meg!
For min del går det aldri at en fremmed mann som jeg aldri har sett før får trampe inn i min leilighet og få hilse på ungen min. Selv om jeg skulle være alene denne helga så kunne jeg ikke gå for noe sånt heller. Derfor sa jeg bastant nei. Vi kunne møtes i Oslo og dette var greit. Og da skulle jeg ikke bo hos han, men hos ei venninne.
Samtalene gikk greit og han påpekte at han sjeldent matcher med damer på Tinder og Happn, derfor hevdet han at han ikke dater noen andre. Jeg er for åpenhet og jeg forstår kjempegodt at dersom vi alle er single så kan vi date noen andre samtidig. Men han var jo en ærlig mann og datet ingen andre. Dette gjorde meg trygg og jeg følte at jeg begynner å like han. Før jeg møtte han da. Jeg liker ordentlige og sjenerte gutter, så derfor bestemte jeg meg for å møte han i nærmeste fremtiden.
Forrige fredag sendte han meg en snap og spurte hva var planene mine for helga. Jeg skulle ut på besøk til ei venninne, så det var det jeg skrev da. Han fortalte at han tenker å slappe av hjemme i stua og se på film. Jeg dro til venninne og kvelden førte til at vi kom oss ut på byen. Helt spontant. Jeg foreslo at vi skulle spasere en liten tur i Fargegaten, men venninna mi ønsket å dra for å danse. Men jeg insisterte siden jeg liker Fargegaten kjempegodt og elsker å gå der om kvelden.
Det som skjedde videre minnet meg om scene fra en dårlig komedie. Vi spaserte ned til gaten og der fikk jeg øye på et flott par som gikk ut fra restaurant. Hand i hand. Mannen var høy og mørk og damen var ung, liten blondine. Ja, skremmende lik meg!
Men verste av alt var det at kavaleren hennes var min aldeles “ærlige” Happn date! Han jeg skrev med i flere uker og han jeg tenkte å besøke, og han som sa at han skulle ligge på sofa hele helga i leiligheten sin i Oslo!
Han kjente også meg igjen, og ansiktsuttrykket hans kan jeg ikke beskrive. Fordi at han så redd ut. Rett og slett. Vi spaserte forbi hverandre og jeg lot som ingenting. Idet vi landet ved bordet på uterestaurant bekjente jeg meg til venninna mi. Hun ble helt sjokkert!
Jeg tenkte å konfrontere fyren her og nå. Men venninna mi sa at dette her var så utrolig flaut at han vil neppe svare tilbake. Kanskje han skal blokkere meg også. For det var det hun skulle gjøre om hun skulle blitt tatt på fersken på denne måte!
Jeg nølte litt så sendte jeg han melding på snap. “Hvordan er været i Oslo?”
Til min store forbauselse svarte han tilbake at han VET IKKE fordi at han sitter hjemme og ser på Netflix! Som bevis sendte han meg et bilde fra sin egen stue!
Jeg ble rasende for her var det et forsøk på å gjør meg til en idiot som vil tvile på det hun så nettopp.
“Det er flott vær i Stavanger, ikke sant?” – svarte jeg tilbake.
“Stavanger er alltid flott uansett vær”- fikk jeg til gjengjeld.
Så der klikka det for meg. Jeg skrev at han må slutte å tulle og at jeg så han nettopp meg ei annen dame! Midt i Stavanger. Han begynte å skrive at han måtte reise på grunn av jobben og at dama var kollega hans!
Jeg satt der helt lamslått og blokkerte han i alle sosiale media med en gang. Det var den verste løgneren jeg har møtt på lenge. Jeg føler kjempesynd i dama han dater fordi at jeg er sikker på at han har en tilsvarende dame i hver by.
Skjer det ofte mon tro? Hva synes dere?

 

 

Klem fra Heksa deres,

signatur

Jeg er redd for å skuffe dere med denne posten, men…

kropp
Jeg er redd å skuffe noen fordi at posten min i dag blir lite populær. Jeg er sikker på dette. Men samtidig føler jeg at det er viktig å snakke om det. Rundt omkring nevnes det kroppspress masse. Som motvekt til “den ideelle kroppen” viser jenter i hele verden sin kropp, slik den er. Fokuset flytter fra kroppens utseende til kroppens funksjon. Noe som er utvilsomt bra!
Men samtidig lurer jeg på en ting: Hvorfor er det fortsatt slik at veltrente jenter eller slanke jenter ikke kan vise kroppen sin slik den er?
Hver gang jeg blar opp i instagram eller blogger, så skroller jeg gjennom kommentarfeltet og ser at det er samme shit overalt: Slanke eller trente jenter shames for å vise for mye kropp, mens litt overvektige jenter hylles frem. Er det ikke for alle å være stolt av kroppen sin? Jeg skjønner at noen kan føle seg fæle om andre viser sin supertrente kropp, men da blir det vel feil at jeg må skjule kroppen min i frykt for å støte andre mens min nabo får vise kroppen sin stolt fram og fortelle at hun elsker kroppen sin mens om jeg gjør det samme som får jeg “hore” stempel i panna sammen med kroppsfiksert dukke nickname.
kropp
Helt seriøst, når slutter vi med dette og forstår at kropp er kropp. Punktum. Noen elsker å trene, noen gir blaffen i dette, begge deler er like greie og handler om interesser og fokus i livet. Det viktigste er at kroppen klarer å bære oss gjennom dagen og gis oss gode opplevelser.
Jeg har en slik kropp jeg har. Jeg er ikke tilbøyelig for å legge på meg og jeg har lange slanke ben. Som mange andre jenter har jeg issues med meg selv, og jeg liker å ta fine bilder. Derfor er det trist når noen påpeker at slanke jenter ikke bør “flashe” med kroppen sin for å ikke gi dårlig selvbilde til andre.
Hva med å la være å diskutere andre sine kropper og valg? Hva synes dere?

 

Klem fra Heksa deres,

signatur

Mine fem favoritter fra Normal

Det blir ikke feil å si at jeg elsker å vandre på Normal butikker. Der kan man finne alt mulig, og ikke minst god kosmetikk av grei kvalitet. Jeg elsker serum som selges der og vil dele med dere mine favoritter som jeg bruker gjennom uke. De koster fra 38nok til 98 nok, så det betyr at de er tilgjengelige for alle.
Coffein serum 
Jeg bruker den rundt øynene om morgenen. Det som er bra med coffein er at den strammer huden godt og øker blodsirkulasjon. Bye bye poser og blå ringer under øynene på morgenen! Bruker den før jeg påfører fuktighetskrem.
Vitamin C serum
Dette serumet er perfekt om man har pigmentflekker på huden. Jeg er heldig og har kun noen fregner. Men jeg bruker vitamin C daglig for å forebygge og gjøre huden elastisk og blodårene mindre synlige.
bha-peeling
BHA-peeling
BHA inneholder salycylsyre og er effektiv mot akne. Jeg bruker den på berørte områder før jeg legger meg. Det er viktig å huske at man ikke kan gå ut i sola uten uv-filter dersom man bruker BHA-peeling
aha-peeling
AHA-peeling
Den er perfekt for voksen hud og inneholder fruktsyre og vitamin A som gjør huden yngre og minsker porer. Jeg bruker den også om natta.
Det er ikke lov å kombinere peelinger!
collagen-booster
Collagen-booster
Huden trenger Collagen med alderen, både innenfra og utenpå. Collagen boosteren er perfekt og gir nødvendig fuktighet. Den bruker jeg både morgen og kveld, i panna, på halsen og under øynene.
Så jeg anbefaler dere å skaffe disse produktene for de er super effektive. Ingen reklame eller spons, bare vennlige tips.
Klem fra Heksa deres,
signatur

Tinder-beilerne sprengte snap kontoen min!

nyttig

Dere vil aldri tro hva denne gærne dama klarte å stelle i stand! I går så jeg snap adressa på tinder profilen hos en mann. Så da tenkte jeg om jeg kunne gjøre noe lignende selv!
Det er slik at jeg er en dedikert person, og får jeg en ide så går jeg bare for det. Først endret jeg profilteksten på Tinder, så nå vet ikke menn om mine kriteria. Så skrev jeg snapchat adressa mi på min Tinder profil. Jeg tenkte at jeg kunne snakke litt med de som var interesserte i å være daten min til Oktoberfesten.
Så skjedde det utenkelige (for meg)- snappen min ble sprengt! rett og slett! Menn la meg til og sendte meldinger hele veien og telefon pep ustoppelig! Til slutt måtte jeg kreve et bilde og om jeg så at mannen var ikke min type så slettet jeg han fra snappen. Ja. jeg hadde rett og slett ingen valg!
I går var jeg i Oslo en tur og alle de lokale menn der fikk profilen min på Tinder. Dere kan tenke seg omfanget av henvendelser jeg fikk!
Derfor skal jeg se om ting roer seg litt, om ikke, så fjerner jeg snap adressa fra Tinder profilen min igjen.
Har dere prøvd å invitere potensielle dater på snap? Deres erfaringer?

 

Om jeg skal blogge mer om datingen min, hvordan går det med dating, om jeg er lei av bloggen…Jeg svarer på spørsmål!

dating
Jeg la ut bilde med oppfordring til å sende inn spørsmål på instagram i går, og gjett om jeg glemte å gjøre det samme på Facebook og samtidig glemte å lagre alle spørsmål! De forsvant fra storys på Insta såklart. Så det er litt krise og jeg svarer på de spørsmålene som jeg husker. Om jeg ikke svarer så kan du sende meg dem på nytt. Håper det er greit da 🙂
Har du tenkt å blogge mer om datingen din? Dele erfaringer og tips?
Ja, jeg tenker det, både skrive litt artikler og vlogge, Jeg tenker da at det er best å vlogge om diverse dating erfaringer. Og ja, jeg prøver å beholde min spalte “Dating grøsser” på torsdager, da det er flere som spurte. Det har skjedd lite grøsser i det siste, så kanskje noen gjestebloggere kan hjelpe til.
Hvordan går det med datingen din?
Det går ganske smooth. Nei, jeg har ingen jeg dater fast. Men det er definitivt gøy å date. Jeg syntes det ikke før, så det er stor progresjon mener jeg.
Du har delt mange gamle innlegg denne uke. Er du lei av bloggen din?
Ehm… ja, faktisk. Jeg er litt lei og jeg har fått litt mye liv “offline”. Dette synes jeg er kjempeflott. Jeg står opp tidlig og jobber bra, så bruker jeg helg og ettermiddager til noe sosialt. Helt normalt liv og litt lite tid til blogging. Men jeg liker det foreløpig. Jeg er sikker på at jeg snart kommer i rute med blogging, insta publisering og kommentarene også!
Det var ukens da, klem folkens og ha en fin fin neste uke!

 

signatur

Topp -5 idiotiske spørsmål jeg har fått på date 

Date
 
Ja, igjen om singellivet som er ikke ment å være superenkelt og kun morro hele tiden. Selv om jeg personlig mener at dating er gøy. Idag skriver jeg om de meste idiotiske spørsmål jeg fikk på date. Dette er dog utelukkende basert på min erfaring. Kanskje jeg var ekstremt uheldig (eller heldig, for dette egentlig morsomt), eller det er noe flere har opplevd?
Så, topp-5 som jeg har laget her:
Er Lena ditt virkelige navn?
Dette er en klassiker. Og dette er noe jeg ble spurt om ikke bare på date. Av mange. Med en gang en får vite at jeg er utenlandsk, stiller en dette spørsmålet. For kanskje det er vanskelig å forstå at en ikke- norsk person kan ha et helt vanlig norsk navn. Men nei, jeg heter det også i passet. Men jeg tar ikke passet med på date liksom.
Hvor snart kan du bli gravid?
Ja. Dette er noe jeg ikke glemmer med det første. Fikk dette servert av fyren som jeg så for første gang. Gjett om jeg ikke har sett han mer i etterkant.
Er det greit for deg å vente med sex til bryllupsnatten?
Fikk dette etter jeg datet en fyr en stund. Jeg visste om hans kristne verdier, men dette var dråpen. Nå skjønner jeg at folk har sine verdier, men dette her var bare så feil for min del. Kjekk fyr forresten.
Hva synes du om Putin?
Ja. Det er noe en bare må spørre hos en russer. Og dette er ganske greit for meg, men så feil på date.
Har du brukt surrogat mor? 
Har fått dette her etter jeg har sagt at jeg har ett barn. Vedkommende mente at det går ikke an å ha så flat mage etter en graviditet. Ja, say no more.
Ikke rart at disse stevnemøter ikke fungerte liksom 🙂
Kanskje dere har et eget liste- skriv gjerne her, så ler vi (eller griner) sammen.
signatur

DET ER DERFOR HUN DROPPET DEG 

hun

(tre vanlige årsaker du ikke var klar over)
Du er blitt singel igjen. Det er kanskje kjipt nå og du vet ikke hvorfor. Alt virket helt alreit frem til hun spurte om dere kunne tatt en pause, eller at hun ikke utviklet følelser. Uansett hva hun sier, betyr det bare en ting- hun fikk nok. Og her er de tre vanlige grunn for hvorfor.
Du investerte for lite i forholdet deres
Med “investerte” mener jeg alt som har med tid, energi og både det fysiske og materielle å gjøre. Du tenkte sikkert at dette var “bra nok”, eller hørte på sine kompiser som sa at du ikke må “skjemme henne bort”. Så valgte du å ikke gjøre dette, og investere forsiktig. uten å være generøs på din tid, følelser og små søte ting og gaver som har kanskje ikke all verdens verdi, men er så betydelig for henne. Så hun følte nok at du var ikke helt “på” og dette gjorde henne usikker.
Du definerte ikke forholdet deres
Kanskje var det nok for deg med at dere hadde det fint sammen, og du var skremt av ordet “vi”.  Du gikk rundt med konstant følelse at dette er ikke den rette tiden for å gå for noe definitivt. Eller var det rett og slett for tidlig å sette ord på dette og si til venner og familien hva dere er. Uansett, var det nok for deg, men ikke for henne. Hun var lei av å vente og bestemte seg å finne en som ikke tviler på at det er henne han vil ha.
Du viste henne for lite respekt
Sier du at dette virker for deg som tullete at hun brukte en time hver dag på å meditere, eller mente du at hun ikke bør gå ut på byen med venninner alene. Brydde du deg lite om hva som er viktig for henne og hva som interesserer henne og gjør henne lykkelig? Du trodde dette er ikke så viktig. Vel, dette var ikke viktig for deg. For henne var det en liten sorg hver gang du neglisjerte det som hadde virkelig betydning for henne. Derfor sa hun hadet.
Kjenner du deg igjen i disse punktene? Det er alltid mulighet å gjøre det bra neste gang:)
Damer, enig med meg?
signatur

NEI DU ER IKKE ET DÅRLIG MENNESKE KUN FORDI AT DU SIER IFRA

Jeg får følelsen av at jeg burde helst holde kjeft veldig ofte. Dette opplever jeg for å si det mildt nesten daglig her sammenlignet med hjemlandet mitt. Sånt press etter alltid være blid og “snill” er ganske tøft å leve under. Jeg opplever også at det å kunne si at du:
– ikke trives
– Ikke enig
– ikke finner deg i dette
– ikke synes at dette var greit
Dette skaper trøbler i samspill med andre og du blir ofte sett på som vanskelig og til og med et dårlig menneske. Nylig ga jeg beskjed til ei dame om at jeg ikke synes noe særlig om måten hun snakket på til meg, så fikk jeg svar tilbake at jeg fortjente ikke noe bedre siden jeg var “vanskelig”. Men det syntes jeg ikke var riktig siden jeg bare ga tilbakemelding på arbeidet hun gjorde overfor meg. Jeg satt igjen med skyldfølelsen og følte meg som et dårlig menneske. Og det burde jeg absolutt ikke i et fritt land med ytringsfrihet og mulighet for å si fra.
Tar jeg feil?
signatur