gata
gata
Hver av oss som begynte å blogge har som formål å dele sine tanker og erfaringer med andre folk. Av og til følger det konsekvenser med. Nemlig at man blir gjenkjent av flere. Jeg må si helt ærlig at jeg aldri har sittet og fundert på hvordan det skulle bli om jeg skulle blitt en kjendis og blitt gjenkjent på gata, for eksempel. Helt til det begynte å skje.
Forrige uke var skikkelig episk. Jeg ble kjent igjen på en nattklubb hvor unge jenter kom til meg og spurte om det var faktisk meg og om det var meg som deltok på Første Date. Jeg var litt sjokkert, men det var da hyggelig. Så kom det bort ei i Oslo for å hilse på meg. Jeg skjønte ikke med en gang at dette var meg hun ville snakke med. Men det var litt hyggelig og rart samtidig. Så opplevde jeg igjen det samme i Sandnes! Der ville damen ta et bilde med meg!
Jeg vet ikke hvordan dette føles. Vel, uvant kanskje. Så jeg kan ikke si om jeg liker det eller ei. En ting er sikker- det er superhyggelig at det er damer som leser bloggen min og kjenner meg igjen! Fordi statistikken på bloggen min og Instagram sier stadig at majoriteten av mine lesere er menn. Så kom igjen damer, dere er velkomne her!
Har dere som blogger opplevd å bli gjenkjent på et offentlig sted? Hvordan føles det?
Klem fra Heksa deres,
signatur
mamma
mamma
For meg minner periode som jeg befinner meg nå i som mamma de årene dattera mi gikk gjennom skikkelig trassalder. Den startet noe tidlig, Rett ved 2-års alderen. Nå kjenner jeg at tenårene også startet noe tidlig. Men følelsen er akkurat det samme og jeg får noe flashbacks idet jeg prøver å snakke henne til fornuft og hun ser ut som min toåring som vil gå med tyllskjørt istedenfor regntøy om høsten, som tramper i golvet og roper “Dumme mamma!” med høyt stemme. Til forskjell er det at jeg ikke har noen toåring lenger, men en ganske stor og velutviklet frøken. Her samlet jeg noe kjennetegn på mamma til en tenåring, noe som flere vil kjenne seg i da.
Du kan ikke snakke med “snill” stemme lenger
Tenåringen din hater når du snakker til de med lys stemme som du er vant å snakke til barnet ditt ellers. Akkurat i denne perioden blir tenåringen sykt irritert og kan påpeke at du må slutte å snakke slik. Eller jabbe tilbake. Eller himle med øynene for å understreke at de er ikke noe barn lenger og vil ikke bli tilsnakket slik.
Mamma er ikke populær lenger
Før kunne man oppleve forhøyet oppmerksomhet fra barnet sitt. Men nå vil tenåringen din være helst alene eller med venner. Det kan fort virke som om du kun har matlaging og rydde funksjon, samt fungere som pengegris.
Alt du sier og foreslår blir trosset
For meg virker det av og til at tenåringen min gjør det motsatte av det hun fikk beskjed om. Men det er visst et felles trekk for tenåringene? Sier mamma at de må ha jakke på så kan man bli sikker på at de går i t-skjorte. Sier mor at det er for varmt i dag, kan man garantere at jakka blir påkledd. Mystiske ting!
Du møter veggen hver gang du prøver å få til en samtale
Av og til går det ikke an å få snakke med tenåring. Alt man møter er taushet, eller himling med øynene. Så det er ikke bare bare. Jeg har ei venninne som ikke hørte ett ord fra sønnen sin på flere dager.
Mamma blir kommentert og vurdert
Nå er det mamma sin tur å få høre sannheten. Hvordan hun ser ut, hva hun gjør og hvordan tenåringen din vurderer oppførselen din og dine valg. Det er ikke bare bare må jeg si.
Så ønsker alle oss velkommen i denne herlige tiden og la skjebnen gi oss styrke!
Kjenner dere dere igjen i dette?

 

 

Klem fra mamma-Heksa deres,

signatur

kropp
kropp
Jeg er redd å skuffe noen fordi at posten min i dag blir lite populær. Jeg er sikker på dette. Men samtidig føler jeg at det er viktig å snakke om det. Rundt omkring nevnes det kroppspress masse. Som motvekt til “den ideelle kroppen” viser jenter i hele verden sin kropp, slik den er. Fokuset flytter fra kroppens utseende til kroppens funksjon. Noe som er utvilsomt bra!
Men samtidig lurer jeg på en ting: Hvorfor er det fortsatt slik at veltrente jenter eller slanke jenter ikke kan vise kroppen sin slik den er?
Hver gang jeg blar opp i instagram eller blogger, så skroller jeg gjennom kommentarfeltet og ser at det er samme shit overalt: Slanke eller trente jenter shames for å vise for mye kropp, mens litt overvektige jenter hylles frem. Er det ikke for alle å være stolt av kroppen sin? Jeg skjønner at noen kan føle seg fæle om andre viser sin supertrente kropp, men da blir det vel feil at jeg må skjule kroppen min i frykt for å støte andre mens min nabo får vise kroppen sin stolt fram og fortelle at hun elsker kroppen sin mens om jeg gjør det samme som får jeg “hore” stempel i panna sammen med kroppsfiksert dukke nickname.
kropp
Helt seriøst, når slutter vi med dette og forstår at kropp er kropp. Punktum. Noen elsker å trene, noen gir blaffen i dette, begge deler er like greie og handler om interesser og fokus i livet. Det viktigste er at kroppen klarer å bære oss gjennom dagen og gis oss gode opplevelser.
Jeg har en slik kropp jeg har. Jeg er ikke tilbøyelig for å legge på meg og jeg har lange slanke ben. Som mange andre jenter har jeg issues med meg selv, og jeg liker å ta fine bilder. Derfor er det trist når noen påpeker at slanke jenter ikke bør “flashe” med kroppen sin for å ikke gi dårlig selvbilde til andre.
Hva med å la være å diskutere andre sine kropper og valg? Hva synes dere?

 

Klem fra Heksa deres,

signatur

Det blir ikke feil å si at jeg elsker å vandre på Normal butikker. Der kan man finne alt mulig, og ikke minst god kosmetikk av grei kvalitet. Jeg elsker serum som selges der og vil dele med dere mine favoritter som jeg bruker gjennom uke. De koster fra 38nok til 98 nok, så det betyr at de er tilgjengelige for alle.
Coffein serum 
Jeg bruker den rundt øynene om morgenen. Det som er bra med coffein er at den strammer huden godt og øker blodsirkulasjon. Bye bye poser og blå ringer under øynene på morgenen! Bruker den før jeg påfører fuktighetskrem.
Vitamin C serum
Dette serumet er perfekt om man har pigmentflekker på huden. Jeg er heldig og har kun noen fregner. Men jeg bruker vitamin C daglig for å forebygge og gjøre huden elastisk og blodårene mindre synlige.
bha-peeling
BHA-peeling
BHA inneholder salycylsyre og er effektiv mot akne. Jeg bruker den på berørte områder før jeg legger meg. Det er viktig å huske at man ikke kan gå ut i sola uten uv-filter dersom man bruker BHA-peeling
aha-peeling
AHA-peeling
Den er perfekt for voksen hud og inneholder fruktsyre og vitamin A som gjør huden yngre og minsker porer. Jeg bruker den også om natta.
Det er ikke lov å kombinere peelinger!
collagen-booster
Collagen-booster
Huden trenger Collagen med alderen, både innenfra og utenpå. Collagen boosteren er perfekt og gir nødvendig fuktighet. Den bruker jeg både morgen og kveld, i panna, på halsen og under øynene.
Så jeg anbefaler dere å skaffe disse produktene for de er super effektive. Ingen reklame eller spons, bare vennlige tips.
Klem fra Heksa deres,
signatur
dating
dating
Jeg la ut bilde med oppfordring til å sende inn spørsmål på instagram i går, og gjett om jeg glemte å gjøre det samme på Facebook og samtidig glemte å lagre alle spørsmål! De forsvant fra storys på Insta såklart. Så det er litt krise og jeg svarer på de spørsmålene som jeg husker. Om jeg ikke svarer så kan du sende meg dem på nytt. Håper det er greit da 🙂
Har du tenkt å blogge mer om datingen din? Dele erfaringer og tips?
Ja, jeg tenker det, både skrive litt artikler og vlogge, Jeg tenker da at det er best å vlogge om diverse dating erfaringer. Og ja, jeg prøver å beholde min spalte “Dating grøsser” på torsdager, da det er flere som spurte. Det har skjedd lite grøsser i det siste, så kanskje noen gjestebloggere kan hjelpe til.
Hvordan går det med datingen din?
Det går ganske smooth. Nei, jeg har ingen jeg dater fast. Men det er definitivt gøy å date. Jeg syntes det ikke før, så det er stor progresjon mener jeg.
Du har delt mange gamle innlegg denne uke. Er du lei av bloggen din?
Ehm… ja, faktisk. Jeg er litt lei og jeg har fått litt mye liv “offline”. Dette synes jeg er kjempeflott. Jeg står opp tidlig og jobber bra, så bruker jeg helg og ettermiddager til noe sosialt. Helt normalt liv og litt lite tid til blogging. Men jeg liker det foreløpig. Jeg er sikker på at jeg snart kommer i rute med blogging, insta publisering og kommentarene også!
Det var ukens da, klem folkens og ha en fin fin neste uke!

 

signatur

Jeg får følelsen av at jeg burde helst holde kjeft veldig ofte. Dette opplever jeg for å si det mildt nesten daglig her sammenlignet med hjemlandet mitt. Sånt press etter alltid være blid og “snill” er ganske tøft å leve under. Jeg opplever også at det å kunne si at du:
– ikke trives
– Ikke enig
– ikke finner deg i dette
– ikke synes at dette var greit
Dette skaper trøbler i samspill med andre og du blir ofte sett på som vanskelig og til og med et dårlig menneske. Nylig ga jeg beskjed til ei dame om at jeg ikke synes noe særlig om måten hun snakket på til meg, så fikk jeg svar tilbake at jeg fortjente ikke noe bedre siden jeg var “vanskelig”. Men det syntes jeg ikke var riktig siden jeg bare ga tilbakemelding på arbeidet hun gjorde overfor meg. Jeg satt igjen med skyldfølelsen og følte meg som et dårlig menneske. Og det burde jeg absolutt ikke i et fritt land med ytringsfrihet og mulighet for å si fra.
Tar jeg feil?
signatur
tinder
tinder
Helt seriøst, bare slutt med dette. Sammenligning er en ekte “gledetyv”. Ikke mindre. Det finnes ingen bedre måte å få deg selv til å føle deg verdiløs. Hver dag ser du hva andre driver med i sosiale media, på jobb, på TV, og sammenligner deg selv. Ikke i ditt favør. Med andre ord, gjør denne sammenligningen at du føler deg selv som den største taperen som fins.
Hvorfor det?
Fordi når du ser på andre sin suksess ser man bare det ferdige resultatet. Man ser ikke slitet, tårer og frustrasjoner som skjedde underveis. Man vet heller ikke hva det kostet vedkommende. Alt virker så lett og perfekt!
For å oppnå egen suksess bør du stå på egne ben på DIN egen vei. Ikke på andre sine! Kun din vei vil følge deg til din suksess.
Når du sammenligner deg med de andre taper du den dyrebare tiden din. Tiden som er begrenset. Vi har kun 24 timer i døgnet, så hvorfor å bruke dem på å fokusere på alt det de andre får til? Er det ikke bedre å fokusere på det DU vil oppnå heller?
Du trenger ikke å delta i andre sine kamper. Bruk tiden på dine kamper og din vei og dine seire! Fokuser deg på det DU vil oppnå, ikke det andre vil oppnå.
Vær deg selv, vær så snill.

 

signatur

 

Hei finingene mine, jeg har det travelt for tiden siden hverdagen innhentet oss for fullt. Så her er min tirsdags spalte med beauty hacks. Det kan være vanskelig å ta vare på seg selv og drive med skjønnhetsritualer i hverdagen når man har så mange ting og tang man skal være i mål med.
Her er mine enkle fem beauty hacks som er vanlige i hverdagen min.
Bruk av eye patcher
Jeg kjøper dem som regel på Normal, eller bestiller på Iherb, De er helt geniale om morgenen når man har som regel dårlig tid og poser under øynene i tillegg. Jeg påfører patcher for 5-10 minutter og så vips, jeg er klar til en ny dag.
patcher
Ansiktsmassasje
Den er gull verdt om morgenen når man ser noe trøtt ut. Jeg bruker ca 5 minutt på dette. Massasjen er enkel: Jeg klapper litt på kinnene og halsen og bruker stryke bevegelser oppover halsen. Jeg kan anbefaler små vacuum massasje dingser som man kan bruke i hele ansiktet og under øynene. De kan bestilles på Ebay og koster svært lite. Bruk gjerne med forsiktighet om du har fillere i ansiktet.
massage
Hårspray
Jeg bruker mykgjørende hårspray med keratin før jeg starter med å krølle eller ordne håret med rettetang. Den gjør håret mitt silkemykt og gir det glans. Tar ikke så lang tid heller for alt i alt bruker jeg ca 5-7 minutt på frisyren min om morgenen.
Kaffe maske
Om man er skikkelig trøtt om morgenen og ser virkelig uopplagt ut så kan koffein maske berge dagen. Jeg bruker den i løpet av ti minutt mens jeg lager frokost og smører matpakke. Fort gjort og resultatet er strålende- som regel blir huden strammet kraftig opp og får ny glød.
kaffe maske
Leppeskrubb
Den bruker jeg opp til 3-4 ganger per uke. Gjerne om morgenen. Den får leppene mine til å bli mer fyldige og tilfører fuktighet. Beste middelet for å forebygge sprukne tørre tynne lepper om høsten.
Har dere noen “raske” lifehacks rutiner i hverdagen? Kanskje bruker dere noe fra lista mi også?
signatur

 

planlegging
planlegging
Jeg fant ut for lenge siden at planlegging er gull. Det er viktig samtidig å balansere mellom kjekke lister og plikter og mas slik at du ikke blir overkjørt av oppgaver. Derfor har jeg to planleggere: En for arbeid med obligatoriske gjøremål for dagen, og en for hjemmebruk. Her skriver jeg ukens meny, aktiviteter og ting relatert til mine sosiale eksperimenter og blogging.
“Hjemmedagboka” mi er fargerik og morsom, og jeg kan tegne i den og doodle sidene. Dette gjør planlegging til en lek. Det er kjekt å ha oversikt og huske avtaler, samt se hvor mye man faktisk klarer på en dag! Elsker å planlegge!
Bruker dere å planlegge uken deres?

signatur