starbucks
starbucks
Denne uke skal jeg gjøre flere ting som virker ganske enkle, men som jeg gleder meg til skikkelig uansett.
Jeg skal gå på kafe
Det er evigheter jeg har vært ute og var sosial i det hele tatt. Jeg er veldig redd for smitte, så det blir tidlig på dagen når det er ikke folk og på en ukedag, Såklart er det ikke noe jeg sitter og planlegger, men jeg må til flere ærend denne dagen så det blir en liten matbit. Jeg elsker spise ute så de blir gøy.
frisør
Jeg skal farge ettervekst
Dette var på tide! Jeg har utsatt frisørtimen delvis pga dårlig form og smittefare, delvis for å skåne håret mitt som jeg farger og bleker ellers hver måned. Men nå har jeg skikkelig ettervekst og det blir godt å få fikset dette.
starbucks
Jeg skal rydde i boda
Det er ikke akkurat noe jeg gleder meg til sånn kraftig og skikkelig, men det er noe jeg gleder meg til å få gjort. Jeg har masse klær der og spesielt barneklær som jeg allerede lovet bort så det blir fint å få fikset.

Hva gleder dere dere til denne uka?

signature lena
lenalykke style

lenalykke style

Jeg tenker å dele styling som passer best til mandagen. Den er ganske basic og passer best til kontor eller en tur til byen en vanlig dag for å drikke en kopp kaffe. Men basic styling er så universell at du kan egentlig bruke den hvor som helst.
lenalykke hm style
lenalykke hm style
Blazer- AliExpress
Topp- HM
Leggings- HM
Sko-HM
Veske- HM

 

lenalykke hm style

Her har jeg rette leggings i beige, basic blazer i beige og grå og vanlig topp i beige. Jeg tenkte å “sprite” antrekket litt opp med stort kjede i gull, hvite sko og veske som står til fin kontrast.

Hva synes dere om stylingen?

 

 

signature lena

Facebook

Styleguide

 

frokost

frokost

Ny uke igjen og jeg er klar for å komme i gang med jobbing. Dette blir en intens uke med mange avtaler. Jeg gruer meg skikkelig til alt åpnes opp igjen fordi at jeg har angst for alt som kan skje og jeg har vært psykisk nede en del etter jul.
lenalykke
Men her er min kaffe og jeg er klar uansett. Jeg føler meg heldig som er i livet og det går fint med oss, og jeg har jobb å gjøre og jeg har noe å holde på med. Så får jeg bare ta ting som de kommer.

Hva gjør dere nå på mandagen og hva er deres planer denne uken?

 

signature lena

frokost

frokost

Søndagen her og jeg har mekket meg en vakker frokost. Jeg tror at jeg er avhengig av at maten ser estetisk ut. Jeg har laget ny sunn variant av dessert som jeg snart deler her.
Så her jeg ordnet pent på bordet og er klar for å starte dagen.
Så lenge jeg husker meg selv så har jeg vært slik. Jeg elsker å ha det pent på bordet og at maten ser pent ut. Mamma fortalte at da jeg var liten så ville jeg ha det fineste servise når jeg satt og spiste. Jeg husker mamma og pappa kjøpte meg fint porselen lekeservise slik at jeg kunne ha te party.
frokost
Som liten hadde jeg dårlig matlyst og nærmest spisevegring da foreldrene ikke klarte å få mat i meg. Jeg tror at jeg fikk traume i sovjetisk barnehage hvor barnehagetantene som var irriterte av meg som satt timesvis ved bordet kvelte suppe rett på meg som “straff” og tvang meg gå i skitne klær som luktet suppe resten av dagen. Utrolig nok har jeg ikke “suppe-angst” den dagen i dag, men jeg sitter ekstra lenge med maten, liksom kroppen prøver å kompensere og gjenvinne kontroll. Det er da 35 år etter jeg var ferdig med barnehage.
frokost
frokost
Så lang vakker frokost er det beste jeg vet og er helt avhengig av. Derfor elsker jeg også hotellfrokost. Jeg poster flere vakre inspirasjons bilder og reels på Instagram med hashtag #vakkerfrokost så dere kan sjekke.

Hva spiser dere til frokost vanligvis?

 

signature lena

lenalykke

lenalykke

Smerte er en del av vekst
Av og til endrer ting seg fordi at det er på tide at livet endres. Av og til presser omstendighetene oss til å ta et steg mot noe bedre.
 
Alt i livet er midlertidig
Ingenting varer evig, også smerter og dårlige tider vil ikke vare evig
Syting vil ikke endre noe
Folk som syter mye oppnår minst i livet. Det er alltid bedre å prøve å endre noe og tape enn aldri prøve
lenalykke
Dine arr betyr styrke
Aldri vær sjenert av dine traumer og arr. De betyr at du har vært igjennom noe som gjorde deg sterkere
Hver kamp betyr et steg fremover
Livet betyr ikke å vente, men gå fremover og holde motet oppe mens du kjemper mot omstendighetene frem til din drøm.
Slemme folk er ikke din feil
Prøv å ikke ta imot negativitet fra andre. Husk at slemme folk er ikke din feil og ikke ditt problem.
Gå fremover
Det beste du kan gjøre er å fortsette å gå fremover, uansett hva.

Fortsett å være deg selv, å utvikle deg og å gå fremover

 

 

signature lena

frokost
frokost
hadde deilig frokost som ble egentlig brunsj
 
Lørdag er min favoritt dag. Man har nok tid til å slappe av og kan samtidig ferdigstille flere gjøremål som man ikke hadde tid til i uka. Her skulle dagen starte kl 07:00 og jeg hadde planer om å nyte morgenen. Derfor la jeg meg kl.23:30 med beregning om å sove 7,5 timer (jeg klarer ikke å sove mer enn 7 timer for da får jeg forferdelig hodepine). Jeg sovnet faktisk litt kl.22:00, men ble vekker av sulten unge (ja, de trenger oss selv når de bikker 15).
frokost
Så jeg bestemte meg for å gi enda en sjanse til melatonin, noe jeg angret veldig igjen. Jeg våknet 10:30 istedenfor 07:00, med hodepine, hangover og alt som følger med. Jeg tror det var aller siste sjanse til melatonin. Dumt at jeg har flere pakker av den igjen (i dråper) så dere som ønsker kan komme og hente. Jeg har faktisk lest at melatonin er bra for de med ADHD og ADD, men det fungerer visst ikke på ADD her. Nok med det 🧡
frokost
elsker disse lyse fargene som stua mi får

 

Jeg var faktisk ganske effektiv uansett: har ryddet i skapet og fant flere klær til salgs, Gikk og handlet på butikken, laget deilig frokost og prøvde ut ny oppskrift, skrevet litt på blogg og laget nye reels. Nå er planen å komme seg ut før kjøpesenteret stenger. Så jobbe litt i boden og planlegge neste måned.🤍

Hva gjør dere denne lørdagen?

 

 

signature lena

frokost

frokost

Denne fredagen var veldig aktiv så jeg sorterer tankene raskt før jeg tar helg:
– er det bare meg eller er dette rart at Norge aper så mye etter Dannmark så de vurderer å åpne nå når smitten er på det verste. Jeg er i risikogruppe og jeg synes hjemmekontor for meg er det lureste frem til det blir bedre situasjon med tanke på smitte.
 I helga skal jeg gjøre noe fornuftig for jeg er lei av å sløve i helga som bare kommer og går. Her blir det masse content laging, kursing og såklart tid for litt matlaging og gode serier.
 jeg har ikke laget noe “skikkelig” middag hele uke og dette er ikke greit, jeg har sånne “pauser” av og til. Når kjæresten er her så bytter vi litt på å lage middag og det er egentlig veldig godt. Når det er bare meg og frøken i perioder så varierer jeg mellom å lage masse god mat ei uke og så spise noe raskt eller “take away” neste uke.
lenalykke
– jeg savner sommeren skikkelig! Ønsker meg varme lune kvelder på veranda, lange turer i varmt mørke, fine solnedganger, noe godt i glasset, romantikk og date og åpne utesteder. Om dette går i oppfyllelse mon tro?
 
– Det bør ryddes i boda også til helga. Dette høres veldig kjedelig ut så får se om jeg gidder da.
 

Hva er deres planer for helga?

 

 

signature lena

frokost
frokost
Da er vi igjen bare et par dager unna helgen. Det går fort og jeg ønsker nyte dagene og ikke la dem suse av gårdet. Men dagene går raskt.
Jeg har noen gode planer for helgen og for fredagen så nå gjenstår det bare å gjennomføre og ikke falle i dyp søvn halve dagen. Jeg gjør det bedre allerede så snart blir det helt bra med døgnrytme vil jeg si.
Hva er deres planer for helga?
signature lena
forhold

forhold

Som tidligere “evig” singel har jeg erfart at det finnes en del (u)-vaner som raskt kan hindre en i å treffe den rette og finne kjærligheten. Det er sikkert mange av dem, men jeg ville skissere det viktigste her å dele det med dere som opplever å være “evig single” ufrivillig.  Det er en fordel å få endre disse (u)-vanene for at det endelig skal klaffe.
Her er min liste:
Basere sin avgjørelse på første inntrykket
Been there, done that, Ofte har jeg gått i den fella at jeg droppet potensielt gode kjæreste-kandidater fordi at førsteinntrykket var ikke slik jeg ønsket og forventet. Det er positivt, meget positivt å vite nøyaktig hva du ser etter og ønsker, MEN ikke alltid det første inntrykket er det riktige. Flere ganger har jeg truffet samme person igjen og var positivt overrasket. Så om det er ikke kjemi på første date, men du vil prøve å gi dette en sjanse til- gå for det!
kjæreste
Være bastant i mindre viktige “kriterier”
Jeg mener at det å ha kriterier er bare bra, men samtidig er det lurt å dele dine kriterier for fremtidig kjæreste i “viktige” og “mindre viktige”. For eksempel, det er viktig for deg at hen har utdannelse, men litt mindre viktig at hen er høy eller liker gå turer. Du bestemmer selv hva som er veldig viktig og hva som er mindre viktig for deg. Men når du møter person så pass på å ikke sette så utrolig stort fokus på mindre viktige kriterier, dersom det som egentlig er viktigst for deg er på plass. For meg spilte det ikke så viktig rolle at kjærester min er noen år yngre enn det jeg så for meg, fremfor at han har personlighetstrekk som jeg så etter. Før var jeg veldig bastant på absolutt alle kriteria, og dette gjorde det utrolig vanskelig å finne den rette. Gi kjærligheten sjanse!
Tenke med hodet fremfor hjertet
Dersom du har brent deg mange ganger før, er det vanlig å tenke at nå skal du være fornuftig og forsiktig, og tenke med hodet siden hjertet kan ta feil. Min erfaring er at hjertet tar aldri feil, selv om forholdet basert på kjemi ikke funker noen ganger. Som regel kombinasjon av fornuft og god kjemi er det beste, men jeg råder å gå etter en du har kjemi med. Det er så utrolig viktig for å holde sammen og god kjemi vil hjelpe på alle nedturer som forhold kan by på.
forlovet
Leve i fortiden
Ofte har man brent seg et antall ganger før man bestemmer for å gå videre og finne kjærligheten på nytt. Dette kan føre til at man drar med seg erfaringer, smerter og traumer fra fortiden. Ja, det er viktig å lære av sine feil, men det er også viktig å forstå at om du ønsker ny historie med annerledes resultat, er det viktig å droppe gammel historie og starte noe helt nytt med et åpent sinn. Din nye partner er ikke din eks, det er en annen person. Ikke dra med bagasje fra fortiden i det nye forholdet ditt.
Stresse med alt
Når man er på utkikk etter kjærlighet, spesielt når man er oppi årene og har behov for noe fast og for å etablere seg kan man raskt begynne å stresse med alt. Dette kan føre til at man skremmer folk fra seg, eller legger press på forholdet. Noen etablerer seg raskt, noen trenger tid. Husk at partneren din er også et menneske, hen har sin historie og kan ha sine årsaker for å ta det i rolig tempo, eller for å ønske å etablere seg raskest mulig. Det er viktig å ikke stresse, men ta en ting om gangen.

Jeg må være såpass ærlig og si at jeg har gjort ALLE disse feil og dette hindret meg fra både å finne kjærlighet til å få dette til å fungere. Kjenner du deg igjen? Er det noe du kunne tilføye her?

 

 

signature lena

frokost

frokost

Hei hei, det er onsdagen. Denne uke går faktisk ikke så fort, nettopp fordi at det SKJER TING. I går hadde jeg en spennende samtale som kanskje resulterer i spennende endringer, og i dag skal jeg ta første steget for å forandre livet litt. Jeg liker ikke endringer, det har jeg innrømmet flere ganger, men av og til er det viktig å innse at endringene er for det beste.
lenalykke
Så vi får se hva fremtiden bringer. Jeg har som regel plan for neste 5 år så jeg fortsatt prøver å holde meg til plan A.

Hva gjør dere på nå på onsdagen?

 

signature lena