Da jeg var tyve turte jeg ikke å gå ut uten sminke. Jeg hatet huden min for det den var verdt. Det virket som om det var evig ond sirkel i mitt forhold med huden min: Desto mer jeg hatet den den flere kviser dyrket den. Til tider så ansiktet mitt ut som pizza. Jeg visste ikke at det skulle ta meg nesten tyve år til for å tørre å gå ut sminkefri.
Første tiden var det utrolig skummelt. Jeg følte meg som et monster! Intet mindre. Det virket som om alle stirret på huden min og følte enten avsky eller synd i meg. Sakte, men sikkert fikk jeg bedre selvtillit. Det var bare å eksponere meg selv. Ingenting er bedre enn følelsen av friheten sminkefrie dager gir.
Nå går jeg uten sminke veldig ofte. Jeg bryr meg ikke hva de andre tror og tenker. Men jeg tror at jeg ser bra ut! Derfor velger jeg å smile når jeg hører fra venninner at jeg er fin. Derfor smiler jeg ekstra når HAN sier at han synes at jeg er finest usminket.
Bruker dere sminke i hverdagen?
signatur

 

kanin
Siden vi skal ferie Halloween ute imorra, valgte vi å kjøre på med Halloween middag i helga. Vi fikset superenkel meny, noe jeg deler med dere. Disse rettene klarer du enkelt selv, samt sminke og outfit.
Hovedrett: «Avkuttet finger» 
Pølse med brød med dekorasjon av sennep og ketchup.
Dessert: «Skumle spøkelser» og «Glass muffins»
Bak vanlige vanilje muffins med ostekrem. Lag sukkerlake og hell den på bakepapir (pass på at den ikke blir for gyllen). Når sukkeret stivner knus det til små biter. Pynt muffins og bruk bringebær gelé som «blod»
Spøkelser kan males på marshmallow med spiselige tusjer (de tusjene fikk vi kjøpt på Coop OBS og de var svindyre, jeg ble svimmel ved kassen, 189kr, men ungen hadde glede av å tegne på marshmallows da).
Kanin Kostyme
Jeg brukte et superenkelt kostyme som du kan lage på under femten minutt. Bruke svarte eller hvite klær, så hårbøyle med ørene (kjøpt på HM for 30kr på salg). Make upen er enkel- sotede øyne og kanin fjes. Voila, kostymet er ferdig!
Har dere feiret Halloween i helga, eller skal feire imorra?

 

halloween
halloween
I går fikk jeg tilsendt en ikke-feministisk meme om utkledning til Halloween. Først kjente jeg at jeg ble provosert, men etterhvert satt jeg og tenkte om saken og kom til konklusjon om at slike gøyale dager som Halloween, som egentlig er ment som morro for barn, har blitt kraftig seksualiserte.
Hvorfor skal kvinner og unge jenter på liv og død seksualiseres? Hvorfor ble det must have med horete Halloween drakter? Det virker som om damene kjører konkurranse hvilken drakt blir mest utfordrende. Jeg har lagt ut en post om dette på Instagram i går og fikk flere kommentarer fra damer som ikke klarer å finne Halloween drakt som ikke er seksualiserte . Enkelte drakter er så åpne at det går ikke an å gå på knask eller knep uten å få både uvi og lungebetennelse. Det er da ikke greit i mine øyne.
Jeg slet litt med valg av drakter også. Til slutt måtte jeg konkludere at jeg vil se sexy ut uansett og gikk for en litt barnslig og søt hekse-drakt. Ikke drakter som er for tettsittende eller ser ut som kun strimler med klær.
Nå har jeg en litt åpen drakt, men vil bruke tykke strømper og genser under. For vi er nemlig i Norge og ikke i California.
Skal dere ha sexy eller ikke-sexy drakt til Halloween?

kjøkkenet
Jeg installerte nylig en app. Det var på tide. På tide å få kontroll over eget matinntak. Jeg er undervektig og i det siste har jeg kjent kraftig på at det gikk på helsa løs. Det å være undervektig gir meg stadig lite energi, frysninger og nå på min alder risikerer jeg også tidlig overgangsalder om jeg ikke normaliserer vekta mi. Men det er da lettere sagt enn gjort. Jeg ble kraftig overrasket over at jeg egentlig får så lite kalorier i meg.
Det er noe man ikke legger merke til ellers. Hovedårsaken til dette er at jeg spiser mye grønnsaker og kalorifattig mat. Det er da greit, men ikke for ei som inderlig ønsker å gå opp i vekt. Derfor startet jeg egen etterforskning av kalori-rike måltider. Da fant jeg raskt ut t det var to retter som kunne gi meg mest med kalorier: biff (1200 kcal) og burger (1400 kcal).
Hvis burgere kan godt bli en del av hverdagen min, er det mye verre med biff. Saken er at jeg synes at biff er ganske “hard” mat. Det er vanskelig for meg å svelge biff hver bidige dag. Jeg bli fysisk uvel- Også er det ikke heldig med tanke på miljø og det at rødt kjøtt er en av risiko-faktorer knyttet til tarmkreft. Samtidig er det bra for min vekt og sikkert bra for blodprosenten min også. 
Så her kommer det et spørsmål: kan biff erstattes med noe like bra?
Spisert dere selv biff ofte?
Deres biff-sultne Heksa,
signatur

 

ting
ting
Jeg står ved speilet på dametoalettet på nattklubben og kikker på deg. Ei flott ung dame i starten av tjueårene som snakker med en venninne mens du fortsetter å sminke deg. Du klager over at at maskaraen din ser forferdelig ut og kjolevalget kunne vært annerledes. Jeg står der og bare ser og tenker tilbake på den tiden da jeg var på din alder.  Hva skulle jeg endre om jeg fikk muligheten til å skru tiden tilbake nå? Jeg vet hvertfall sikkert at maskaraen og kjolen skulle ikke plage meg om jeg hadde så fresh ansikt full av glød og livets energi. For det er ikke noe som varer evig. Jeg skulle ønske jeg visste det der og da. Det er mange ting jeg skulle jeg visste da jeg var tjue.
Du er ikke helt voksen og det er HELT GREIT
Ja, når man er tjue forventes det at man er voksen. Det finnes unge folk som føler seg ganske seriøse og voksne, men jeg husker meg selv der og da. Nei, jeg var ikke helt voksen. Og dette var helt greit og naturlig. Jeg skulle ønske jeg ikke strebet der og da om å se, føle og oppføre meg som om jeg var fullverdig voksen dame. Denne energien og spontaniteten er noe vi opplever en gang i livet. Det burde vi nyte fullt ut.
Du bør tørre ting
Det er en periode som gir deg masse muligheter! Ingen er så fri og ikke minst akseptert i sine valg som unge folk som bare begynner livet. Jeg skulle ønske jeg turte mer, gjorde mer og heller angret på å ha gjort noe enn ikke gjort.
Du skylder ikke noe til noen
Det er så enkelt å havne i situasjoner når du tviler på om valget ditt berører noen andre. Det er normalt og helt vanlig. Men en ting er helt sikkert og det vet jeg nå. Du skylder ikke noe til andre. Det er ditt liv. Ta DINE valg, ikke tenk så mye på andre. Vær litt egoistisk ja, for tro meg, du vil angre i etterkant at du ikke valgte etter hjertet. Jeg hadde veldig lyst å være en journalist og ga opp drømmen for å ikke stresse pappa som var urolig for meg og mente dette var et farlig yrke.
De andre skylder deg ikke noe heller
Liker du å forvente at andre ordner opp? Det har jeg opplevd da jeg var på den alder. Jeg kunne blitt sur på min beste venninne kun fordi at hun valgte å sitte med lekser istedenfor å komme over å pysjamas party. Jeg kunne forvente at mamma er der for meg og fortsatt fikser mine ting og tang når jeg trenger dette. Nå forstår jeg at jeg skulle lære meg å være selvstendig og utvikle meg mer om jeg forstod at andre ikke trenger og ikke bør ordne opp for meg. Hver gang jeg klarer å ordne opp selv.
Han ringer ikke fordi at han er ikke interessert
Jeg skulle ønske jeg visste det der og da. Jeg kunne spare meg ENORMT med tid, følelser og nerver. Menn som vil se deg, møte deg og som er interesserte, de ringer. De ringer fra Svalbard, de ringer etter nattevakt, de ringer selv om de er syke, de ringer når de ikke ha telefon. De gjør det.
Nei, du er ikke ei hore
Jeg husker hvor mange ganger jeg kalte meg selv med dette stygge ordet. Fordi at noen gamle griser kommenterte klærne mine ute på gata, fordi at jeg likte han fyren der og alt skjedde altfor fort, fordi at jeg farget håret blondt, fordi at… Jeg kalte meg for dette for min seksualitet, fordi at jeg eksperimenterte med klær og sminke, noe som er veldig normalt og fordi at jeg var utadvendt og traff nye folk, inngikk relasjoner granske fort, noe som er helt normalt når man er tjue. Glem dette ordet. Ikke bruk det mot deg selv eller venninna di. Dette skulle jeg sagt til meg selv om jeg kunne det.
Ikke farg håret fra mørk til blondt og så tilbake igjen, hjemme
Det har jeg gjort. Mange ganger da jeg var tjue. Jeg farger håret hjemme fortsatt og egentlig kun nylig sluttet med dette. Men det eksperimentene mine gjorde med håret mitt, det satt sitt preg. Det er normalt å eksperimentere med image og utseende, men skulle ønske jeg ikke tok så drastiske endringer på egen hånd, uten profesjonell hjelp.
Ja, du er bra nok
Det var uttalige ganger jeg hatet meg selv og mente at jeg er ikke bra nok. Ikke pen nok, ikke utdannet nok, skulle egentlig ikke stille så høye krav fordi at hvem er jeg, jeg kan ikke dette faget nok. You name it. Nå når jeg ser meg tilbake skjønner jeg at jeg var bra nok og vel så det. På alle mulige måter. Husk at du er det!
Nei, du trenger ikke å endre deg selv for at andre skal like deg
Du vet det er ganske enkelt. Folk som liker deg, de vil like deg akkurat slik du er. Med alle dine fordeler og ulemper. Dette betyr ikke at du bør stoppe å utvikle deg. Dette betyr at du bør la være å hate deg selv og prøve å endre deg for å være den de andre vil se deg.  Tro meg, de vil ikke like deg uansett hva du gjør.
Husk å utvikle deg selv og studere
Det er viktig å strebe etter utvikling. Jeg skulle ønske jeg prioriterte dette da jeg var tjue. Det er helt normalt å ønske å se bedre ut, og få det bra i livet, ikke minst økonomisk, å kunne lære noe nytt. Det kan man forholdsvis gjøre i alle aldre, men saken er at man lærer best når man er ung og enda ikke har familie og barn. Det er det letteste. Så vil du lære nye ting- gjør det! Vil du besøke nye steder- gjør det uten tvil! Fikk jeg barn da jeg var tjue? Nei. Angrer jeg at jeg fikk barn senere? Nei. Angrer jeg på at jeg ikke studerte mer? Ja. Det er hvertfall min konklusjon.
Hvilke ting du skulle ønske du visste om da du var ca ti år yngre?

 

signatur

kjendiser
kjendiser
Det er veldig typisk at vi kvinner prøver å forbedre oss. Kanskje vi burde gi blaffen, men det er ikke alltid mulig. I seg selv det å strebe etter å bli bedre ikke kriminelt, men det er mye verre når man prøver å kopiere andre. Kjente folk spesielt.
Hvorfor?
Enkelt- fordi at en kopi ALLTID taper sammenlignet med originalen. Også ser det tåpelig ut. 
Min venninne hadde så lyst å ligne på Fotballfrue. Venninnen var ganske kraftig og fin dame. Men hun drømte om tynn kropp som kjendisfrue har. Venninnen prøvde alle mulige diett og til slutt klarte hun å gå ned hele 17 kilo! Så glad hun var! Hun surfet gjennom flere nettbutikker og handlet inn verdens vakreste kjole. Prikk lik kjolen til frue. Når hun tok på kjolen og poserte foran speilet fant hun ut at ansiktet virket noe dratt og trøtt, siden hun sultet seg nesten ihjel. Kjolen understreket bare hvor usunn og sliten min venninne så ut i forhold til fruen som var naturlig tynn. Venninna mi pustet ut og gikk på kjøkkenet for å ordnet seg en burger. Nå er hun fin og fyldig dame som alltid har en date siden hun er pen akkurat slik hun er!
Det er viktig å forbedre SEG SELV uten å prøve etterligne noen andre. EN KOPI taper alltid. Ekte deg vinner sikkert! 
Når andre ser OSS SELV slik vi er fungerer det alltid bedre enn når de sammenligner oss med kjendiser. Ikke la andre sammenligne deg med noen. Og slutt å gjøre det selv. Fokuser på deg selv og tro meg, du vil merke forskjell.
Du er du og dette gjør det til noe perfekt!
han
han
Jeg har samtaler med min fine psykolog Kristine hver uke, og forrige uke overrasket hun meg skikkelig med følgende utsagn: En mann bryr seg lite om disse egenskapene ved ei kvinne dersom han virkelig liker henne godt.
Så hør her jenter, det vi sitter og grubler over har ingen betydning for en mann som liker deg!
han
Din vekt
Jajaja, ikke si noe annet nå! Liker han deg virkelig så blåser han i hvor mye du veier. Det er bare helt sant. Jeg har vært vitne til situasjon i familien til min venninne hvor mannen mistet interesse for kona si etter hun har fått barn og gikk opp i vekt som følge av dette. Sannheten er at når de skilte seg så fant damen ganske raskt en ny mann og gjett om han likte henne slik hun er, inkludert vekten hennes. Det er ikke vekta selv som er skyld for at han mistet interesse. Det er at han begynte å henge seg opp i vekta di etter han mistet interesse for deg. Dessuten er det svært tiltrekkende med folk som elsker seg selv slik de er. Så slutt å gruble over vekta di!
Din alder
Ooooch, der traff jeg min ømme punkt. Jeg grubler for ofte over dette. Det er fortsatt slik i vårt samfunn at det er mer akseptabelt for menn å ha yngre partnere enn for oss kvinner. Derfor kjenner jeg på gremmelse av angst hver gang en yngre mann viser interesse for meg. Jeg føler meg gammel, gått ut på dato, ei som kanskje aldri vil gi han glede å ha egne barn. You name it. Men spiller det egentlig stor rolle?
Nope, det gjør det ikke. Igjen, kjenner jeg flere jenter som fant yngre menn og lever lykkelig sine dager. Noen har felles barn, andre fikk snill stefar til barna sine. Uansett, spiller det ingen rolle om han bestemt seg for at det er DEG han vil ha.
Vil han ikke ha deg vil alderen din komme som unnskyldning.
Din klesstil
Det betyr ikke at man skal drite i hvordan man ser ut. Det betyr bare at de fleste menn er lite opptatt av stil og mote i så stor grad som kvinner. Så ei kvinne som kanskje ikke virker stilig for andre kvinner kan virke veldig stilig for menn. Igjen, om han liker deg godt, det siste han henger seg oppi er hvilken kjole du har på deg. Så slutt å gruble over hva du skal ha på deg på date. Tenk heller om det blir kjemi mellom dere.
Enig med disse punktene eller ville Kristine bare trøste meg?
signatur

 

ansikt
ansikt
Har dere sett at det er veldig enkelt å lese ansikter til eldre mennesker? Bare ett blikk er nok som regel for å finne ut hva slags person en er.
Hvorfor det?
Enkelt- vår mimikk som avslører våre emosjoner vil bli «gravert» i ansiktet vårt med årene. Jeg driver med faceyoga og vet at man kan trene opp muskler i ansiktet og «viske» bort en del aldringstegn, men uansett. Vi alle får tydelige rynker når vi blir eldre og disse rynkene vil avsløre hvilke emosjoner vi opplever daglig.
Ønsker du deg et sur og gretten ansikt- bare bruk skikkelig panna og øyenbrynene dine og lag deg et «sinnarynke». Ønsker du å se hyggelig og snill ut- smil mye så setter solstrålene seg som rynker rundt øynene dine. De vil lyse opp ansiktet ditt og vise at du er en type som smilte masse i livet.
Så det er opp til deg hvilket ansikt du skal ha som gammel.
Hva velger du?

 

signatur

Jeg har snappet for UnikeForeldre på søndagen, og tok opp tema om budsjettvennlige Halloween kostymer. Det er slik at jeg har aldri tatt Halloween på alvor før og derfor ikke kjøpt noe drakter og pynt. Men etterhvert fant vi ut at dette er veldig gøy så vi ble med, men igjen kjøpte aldri drakter, men foretrakk å lage dem selv. I år er det første året vi faktisk har handlet inn Halloween drakter.
Men tro meg, mange Halloween kostymer kan lages av ting og tang som ikke trenger å koste mye, eller noe som dere allerede har i huset.
Her er mine tips.
Hårbøyle og ansiktsmaling
Har du hårbøyle med ørene eller pynt- kan du lage skikkelig kostyme. I fjor brukte jeg Minnie Mus hårbøyle og laget ansiktsmaling som Minnie Mus. Velg matchende klærne i rød og svart eller svart og hvitt så er kostyme klar!
Hatter med ører
Det er også herlig ting å ha i huset. De fleste barna har det. Bruk ansiktsmaling og klær i matchende farger så blir kostyme klar. For to år siden brukte jeg en hatt med katteører og matchende sminke. Dette funket knall!
Ting fra garderoben
Enkelte kostymer kan du lage av vanlige klær som du allerede har i garderoben din. Spesielt klær i gøyale farger og dongeri kan passe fint til diverse kostymer. Bare bruk fantasi så klarer du å skape et skikkelig kostyme.
Har dere noen tips til budsjettvennlige halloween drakter?
signatur
høst
angst
Selv om jeg befinner meg i en angstfri periode akkurat nå, er det ikke stikke under stolen at det å date noen med angst kan være utrolig krevende. Jeg tror at mange menn ikke tenker over hvor krevende det kan egentlig bli. Jeg opplevde at mine dater aksepterte at jeg har angst, men kun til de fikk se skikkelig hva det egentlig er. Derfor er jeg maks åpen i denne artikkelen nå. Her er flere ting du kan oppleve om du dater ei som meg. Altså ei som har angst.
Hun kan ringe deg midt på natta og fortelle at hun dør
Det har jeg gjort mot daten min. Han tok det pent og kom til meg midt på natta, for å kjøre meg til legevakt på tross av at han hadde viktig møte om morgenen. Dette gikk greit den ene gangen. Påfølgende dager valgte han å slå av telefon om natta. Så enkelt var det. Det er ikke lett og det er veldig flaut å ta kontakt, men jeg føler at det er viktig at jeg kan kontakte en som står meg nært når jeg først har det superfælt.
Hun kan avvise deg uten å mene dette
Min andre date fortalte at han hadde stor forståelse for at jeg har angst. Samtidig taklet han ikke fint det faktum at jeg valgte å henge med venninner fremfor å tilbringe tiden med han helg på helg. Han mente at jeg bruker angsten min som unnskyldning for å ikke møte han. Noe som var ikke tilfellet. Jeg taklet det bedre å være sammen med venninner da. Enkelt og greit. Men han tilsynelatende taklet ikke avvisning.
Hun vil avlyse datene deres i siste liten
Det har jeg gjort altfor mange ganger. Som følge mistet jeg flere menn. Men det er ikke noe jeg kan endre på. Sånn er det. Ikke alle dater jeg klarer å gå på, selv når det er date nummer tre eller fire kan det plutselig bli for vanskelig og for uoverkommelig. Så da avlyser jeg. Det er noe jeg har gjort med venninner også. Som følge mistet jeg flere venninner og.
Hun vil trenge mye bekreftelse
Dårlig selvbilde følger ofte angst. Derfor kan det være vanskelig å sitte der og bli sikker på at han virkelig liker deg eller vil satse på deg, selv om han har sagt det og vist det mange ganger. Jeg opplever et enormt behov for bekreftelse i forhold, noe som kan gjøre forholdet veldig komplisert. Men sånn er det, og det er lite man kan gjøre med. Jeg foretrekker å være ærlig om dette fremfor å late som om «alt er fint».
Hun kan prøve å sabotere forholdet
Nå gjelder det nok ikke bare jenter som har angst, men generelt jenter som i likheten med meg har svært dårlige erfaringer med menn. Men en ting er sikker. Jeg prøvde å sabotere forholdet gang på gang, og gjett om jeg lyktes i flere tilfeller. Det er ikke lett å takle, men jeg tenker at en som er sikker på at han vil ha meg vil klare dette med glans.
Kjenner dere seg igjen i disse punktene? Har dere erfaring fra dating med noen som har angst?
signatur