HVORFOR VIL DU PLEASE EN MANN, LENA?

gladmat
Jeg fikk forespørsel for å lage flere mote -video, og det begynte jeg med. I forrige uke har jeg lagt ut en video hvor jeg gir tips og råd angående klesstil på date. Mange var fornøyde, men det var også mange sinte og ikke-fornøyde damer. Hun ene har jeg mistet som følger.
Problemet var at jeg nevnte i videoen at det er lurt å bruke klær som gutter finner attraktive. Etter dette fikk jeg sterk kritikk.
“Hvorfor skal vi please mannfolk?”
“Den rette mannen vil like meg uansett klær!”
“Jeg vil være meg selv og ikke kle meg slik gutter forventer!”
Jeg er ikke uenig med jentene og damene som kommenterte, men det er to ting jeg vil si i forsvar av mine video.
Første er at jeg har ALDRI vært på date med en mann som var ustelt og ikke lagt noe innsats i ¨imponere meg. Jeg vet ikke om det er alminnelig greia eller om jeg er god på å velge mine dater. Men det er fakta fra min erfaring. ALLE gutter og menn jeg datet hadde pyntet seg. Tok på seg skjorte eller dress, eller fin genser. De hadde fikset håret og skjegg, og var velstelte. Da jeg kom på første møte med bestisen min stilte han i dress. Han hater dress bare så dere vet. Og veldig mange gutter innrømmer ofte at de hater egentlig dress, og skjorte og dressbukser. De liker joggebukser og t-skirte. Men ingen av dem stiller slik på date, Ingen! Hvertfall de jeg datet, og jeg har datet i ti år!
Så hva gjør om vi jenter tar på oss litt finere kjole, sminker oss litt finere, ordner håret? Hvorfor kalles det for å “please en mann”? Og hvorfor er det feil? Det er bare koselig å gjøre stas på mannen som inviterte deg ut. Ja, det går an å møtes for å gå en tur, og da holder det med turklær og null sminke. Sånt er mulig.
Må bare nevne at på de datene jeg bare gått en tur så var guttene ekstra fine og. Med stilige gensere, f.eks.
Så andre ting da. Uansett hvor mye vi skriker og roper, så finnes det slik greia som “første inntrykk”. Så om du ønsker at daten din får førsteinntrykk av deg som dame som ikke liker å stelle seg eller stæsje litt så er det fint. Da tar du den risiko. Kanskje du er heldig og han leter akkurat etter slik dame, men kanskje han synes det er trist at du ikke la litt innsats. Husk at du er fremmed for han på første date. Ikke ei dame som han levde 20 år med og som han elsker uansett utseende. Det er aller første møte! Noe han vil huske alltid!
Thats it girls. Jeg preker ikke noe på dere, men “please en mann” er ikke min greie. Dere som leser meg lenge vet det veldig godt. Det er bare at dersom jeg går på date så viser jeg respekt og gjør meg litt mer attraktiv for en mann som valgte å bli kjent med meg.
Og ja, den mannen jeg velger vil jeg gjerne please. Skulle bare mangle.
signatur

 

UKENS HANDEL

ukes handel
I dag har jeg handlet for hele uken, siden vi skal reise bort neste uke og da passer det fint å spise alt opp før det. Så her er det jeg handlet inn for uken. Det er flere ting jeg bare må ha i kjøleskapet.
ukens handel
ukens handel
Her er noen av dem:
Yoghurt– Vi har alltid yoghurt i kjøleskapet. Irina liker de fra Tine og jeg velger Skyr uten sukker og gjerne yoghurt naturell.
Sunne snacks– Jeg elsker å tygge på noe når jeg skriver. Så jeg kjøper alltid flere grønnsaker, frukt og sunne chips. Slik som linsechips som ikke koster mye, men er veldig digg og kan kjøpes på Coop. Selv tenåringen min spiser dem!
Kjøtt og meieri- Jeg er ikke veganer, og selv om vi prøver oss på kjøttfrie middager et par dager i uken (slik som pannekaker og cottage cheese, fisk og egg), så liker vi godt både biff og kjøttkaker. Jeg baker også kjøttpai. Nå har vi nok kjøttdeig og laks i fryseren så jeg kjøpte bare et par små biffer. Det er nok for oss to jenter her i huset. Melk har vi også, jeg kjøper laktosefri- Ikke fordi at jeg ikke tåler den, men på grunn av min akne som jeg prøver å bli kvitt.
Glutenfritt– Jeg spiser ikke gluten så jeg kjøpte meg både brød og litt baguetter som jeg kan lage noe godt med til lunsj. Det er must have i kjøleskapet mitt.
Så her blir det flere gode middager til uken!
signatur

PRODUKTER FOR HÅR I SOMMER

sjampoo
Sommer betyr sol, bading og hestehale, samt hyppig hårvask. Jeg har blondt hår som jeg bleker hver måned, og derfor vil alle disse faktorene påvirke. Håret blir bustete og livløst. Jeg tror det er en vanlig problemstilling for mange kvinner om sommeren, spesielt oss blondiner. Derfor vil jeg fortelle om mine favoritt produkter.
Jeg vil legge til at det er IKKE et sponset innlegg, dvs at jeg kjøpte alle disse produktene selv, og vil anbefale.
Glisskur
glisskur
Sjampo
Om sommeren liker jeg Gliss shampoo fra Schwarzkopf. Sommer edition med lukt av eksotiske blomster. Den gjør håret mykt og velduftende. Passer ikke for oljete hår, kun for tørt eller skadet.
Spray
Jeg bruker spray fra Gliss også for å beskytte håret for tørking med varmluft, Den er velduftende og fungerer som balsam og “heat protection” spray.
 
Hårolje
Jeg bruker Luxoil fra Wella som hårolje for å gi håret glans og deilig duft. Oljen passer best for ekstra tørt hår. Jeg elsker den!
Alle produktene får du på Normal for rimelige priser. Effekten er fantastisk da!
signatur

 

FERIE I MOBILBILDER

sushi
Nå har jeg hatt ei uke med ferie, i forrige uke. Denne uken regner det fælt så jeg fokuserer på skriving og ordne i huset. Forrige uke var jeg en tur på Gladmat i Stavanger, så Royal Spa og kos på Olivia på Torget. Jeg elsker denne restauranten, selv om jeg ikke er fans av italiensk mat. Men pizzaen der er bare himmelsk! Enkelt og greit.
Olivia
Olivia
Så glemte jeg kameraet mitt hjemme, derfor ble det bare mobilbilder. Men superfine ble dem!
Været var digg og humøret på topp.
sushi
fargegate
spa
Har dere ferie? Hva gjør dere?
signatur

 

ÅRETS GLADMAT

gladmat
Det var litt trist å lese beskjed om at årets Gladmat ville bli veldig annerledes. Men når den startet i år så var det ganske så koselig. Været var fint og det var et lite torg midt i sentrum. Vi fikk smake på BubbleTea og koreanske pannekaker (Irina er opptatt av alt asiatisk og koreansk kultur). Så gikk vi en tur til den store båten M/S SANDNES som lå til på Skagenkaien og til slutt spiste deilig sushi i Sandnes.
Jeg hadde på meg min nye hvite jakke (heia shoppestopp!) og livet var deilig og bekymringsløs. Håper til neste år får vi nyte Gladmaten for fullt.
gladmat
gladmat
gladmat
gladmat
gladmat

OM BARN HINDRER DIN LYKKE?

kjole HM
I forrige uke fikk jeg som kjent flere kommentarer på artikkelen min, blant annet det at barn ikke garanterer lykke. Også at barn kan til og med hindre lykke. Det er vanskelig å være lykkelig når man ikke sover nok, spiser hva som helst og ikke har tid for seg selv, sine hobby og aktiviteter.
Da jeg studerte ved Berkeley, leste jeg statistikken som var ganske klar på at folk med barn er mindre lykkelige enn folk uten barn.
Men er det sant at barna hindrer din lykke?
Jeg tenker at det som kan hindre din lykke er kun deg selv. Folk får til det de selv ønsker å få til. Dersom man ønsker å være lykkelig så blir man lykkelig med barn, bikkja og flere hoppende kaniner hjemme. Om man ønsker å finne på unnskyldning for å ikke få ting gjort eller syte over noe så finner man det. Enten er det barn, eller er det mangel på barn og familie. You name it.
Så her i gården går det fint med barn, og barnet mitt er min største motivasjon for å bli bedre, tjene mer, være vellykket. Uten henne vet jeg ikke hvordan livet mitt skulle vært. og vil ikke vite, ærlig talt.
Hva synes dere? Hindrer barn lykke?
signatur

 

SUPERENKEL OG LETT PAI

pai oppskrift
Her kommer det en noe forsinket mandags oppskrift. Jeg tenker å dele denne superenkle paien som du kan mekke på under en time, og som smaker utrolig godt.
Dette trenger du:
1 pk paideig
1 pk kjøttdeig
1 pk sjampinjong (300 g)
2 mellomstore løk
2 egg
Litt melk
Litt ost
Slik går du frem:
Stek kuttet sjampinjong og hakket løk i panna.
Tilsett kjøttdeig og stek med hvitløkspulver og krydder, tilsett salt etter smak.
Legg paideig i en smurt form (min er kjøpt på Ikea) og fordel stekt sjampinjong og kjøttdeig rundt.
Visp to egg med litt melk og hell over paien.
Dryss med ost på toppen.
Stekes midterst i ovnen ved 170gr i 40 minutt
Serveres med rømme og salat
Velbekomme!
pai oppskrift

 

ÅRETS FJELLTUR

fjelltur
fjelltur
fjelltur
Forrige uke startet endelig min ferie. Jeg skulle skrive litt, men jeg tok det helt rolig og hadde lang avslapning med serier, venner, by-turer og en fjelltur.
Først vurderte vi å dra til Preikestolen, men jeg leste at der var det kø som krevde tilkalling av politi. Så akkurat før turen vår ble Prekestolen stengt for besøk på grunn av en ulykke.
Så vi fikk ny rute hos min venninne Alexandra. Vi ble utrolig glade siden hun nevnte at der var det lite folk alltid og fantastisk utsikt. Så vi pakket og dro til Sokkaknuten som også ligger i Lysefjorden og har like bra utsikt som Preikestolen, om ikke bedre.
fjelltur
Men i det vi kom til stedet og jeg så selve fjellet fikk jeg rett og slett panikk. Det var utrolig høyt og man måtte bare gå i oppover bakke, nesten klatre enkelte steder. For å gjøre fortellinger kort- jeg gråt da vi kom fram og fikk lunsjen servert, og hele veien ned måtte jeg holde han i handa og hang på han flere steder.
Dagen etter ble ødelagt med vondt i korsryggen og bena. Jeg synes turen til Preikestolen var barnemat i forhold til dette. Men det betyr kanskje bare at jeg bør gå oftere på fjelltur, eller ha mindre sprek ledsager?
Date på fjelltur er ikke helt min greia fremover, tror jeg. Eller får se da. Fine bilder ble det hvertfall.
fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

fjelltur

fjelltur

EN KORT STUND SOM BARN

meg og Irina
Barnet ditt er et barn kun et kort stund. Årene når barnet ditt virkelig trenger deg går utrolig fort. Mens du kan holde hen i hendene dine, så holde handa hens i din hand, og så gi slipp…
Hen drar ut handa si fra din hand så forsiktig, hen er blitt så stor og selvstendig. Eller ber dag å slippe hens hand – hen er stor, voksen. Så drar hen fra deg videre i sitt eget liv. Hen som var ditt barn tidligere, og som er blitt ung voksen.
Du bli igjen, litt sjokkert og rastløs. Hvordan kunne skje dette? Hvor min lite jente, min liten gutt? De som ikke ønsket å gi slipp på brystet ditt, eller ønsket å sitte i fangene dine hele tiden. De som var så redde for å sove uten deg og ropte “Mamma!” til alle døgnes tider.
Nå roper de ikke lenger. De klarer seg uten deg.
Han eller henne livet sitt eget liv og tilbringer tiden sammen med andre unge voksne, noen sine tidligere barn.
Irina
Barna våre er barna kun en kort stund. Som regel er denne stunden fyllt med opplæring, oppdragelse, hva som helst, men ikke med masse klemmer og kyss. Ikke med lek sammen på golvet. Det er ikke nok tid og man skal rekke så mye. Barna må kunne å klare seg uten oss. De må være selvstendige, og dette må vi lære dem! Det er det viktigste. Så ønsker vi at barna vokser fort og blir store, seriøse og selvstendige unge voksne.
Så går ønsket i oppfyllelse og vips- her står det en ung voksen! Bare noe yngre enn deg selv. Men voksen. Barnet er borte. Det er da du står der og angrer om hvert minutt med for lite klemmer og lek, om hver ditt “nei” og “jeg har ikke tid”.
Nå trenger ikke barnet ditt alt dette lenger. Barnet er vekke- nå er det en voksen her. Noen barn blir ikke voksne heller, og dette er trist. Og vi sitter da og angrer fælt. Angrer ikke om at dere ikke lærte nok engelske gloser, eller ikke var på flere fritidsaktiviteter, eller lærte hen for lite til å være selvstendig. Nei. Mest av alt sitter vi der og angrer på at vi var så lite sammen. Rett og slett. Lå for lite sammen på sofa. Holdt hen i armene sine for lite. Gikk for få turer mens vi holdt den lille hånda i sin hand. Det er ikke noe hand i din hånda lenger. Du har utrolig mye frihet. Barnet ditt er voksen og selvstendig.
Hvordan føles det nå?
signatur

MEST FORFERDELIG SJALUSI…

algråd
Den mest forferdelig sjalusi-type er å være sjalu på fortiden til din kjære. En mann ble sykelig sjalu etter kona hans fortalte at hun datet en mann da hun var ung. De kjørte forbi et flott hotell og hun pekte på og sagt at der hadde hun dater før i tiden. For mange år siden.
Kona mente det ikke slik. Hun lo og var i godt humør, og trodde dette betydde ingen verdens ting. Men mann ble plutselig sjalu, så deprimert, så begynte å tvile på kona si. Dette endte opp med skilsmisse. En slik liten ting som hadde så store konsekvenser.
Derfor er det lurt å huske at fortiden ikke har makt over oss dersom vi ikke tillater dette selv. Så det er ingen vits å være sjalu på fortiden. Samt at det kanskje ikke er helt nødvendig å fortelle til sine kjære om absolutt alt i fortiden din. Bare for husfredens skyld.
signatur