gladmat
gladmat
Jeg fikk forespørsel for å lage flere mote -video, og det begynte jeg med. I forrige uke har jeg lagt ut en video hvor jeg gir tips og råd angående klesstil på date. Mange var fornøyde, men det var også mange sinte og ikke-fornøyde damer. Hun ene har jeg mistet som følger.
Problemet var at jeg nevnte i videoen at det er lurt å bruke klær som gutter finner attraktive. Etter dette fikk jeg sterk kritikk.
“Hvorfor skal vi please mannfolk?”
“Den rette mannen vil like meg uansett klær!”
“Jeg vil være meg selv og ikke kle meg slik gutter forventer!”
Jeg er ikke uenig med jentene og damene som kommenterte, men det er to ting jeg vil si i forsvar av mine video.
Første er at jeg har ALDRI vært på date med en mann som var ustelt og ikke lagt noe innsats i ¨imponere meg. Jeg vet ikke om det er alminnelig greia eller om jeg er god på å velge mine dater. Men det er fakta fra min erfaring. ALLE gutter og menn jeg datet hadde pyntet seg. Tok på seg skjorte eller dress, eller fin genser. De hadde fikset håret og skjegg, og var velstelte. Da jeg kom på første møte med bestisen min stilte han i dress. Han hater dress bare så dere vet. Og veldig mange gutter innrømmer ofte at de hater egentlig dress, og skjorte og dressbukser. De liker joggebukser og t-skirte. Men ingen av dem stiller slik på date, Ingen! Hvertfall de jeg datet, og jeg har datet i ti år!
Så hva gjør om vi jenter tar på oss litt finere kjole, sminker oss litt finere, ordner håret? Hvorfor kalles det for å “please en mann”? Og hvorfor er det feil? Det er bare koselig å gjøre stas på mannen som inviterte deg ut. Ja, det går an å møtes for å gå en tur, og da holder det med turklær og null sminke. Sånt er mulig.
Må bare nevne at på de datene jeg bare gått en tur så var guttene ekstra fine og. Med stilige gensere, f.eks.
Så andre ting da. Uansett hvor mye vi skriker og roper, så finnes det slik greia som “første inntrykk”. Så om du ønsker at daten din får førsteinntrykk av deg som dame som ikke liker å stelle seg eller stæsje litt så er det fint. Da tar du den risiko. Kanskje du er heldig og han leter akkurat etter slik dame, men kanskje han synes det er trist at du ikke la litt innsats. Husk at du er fremmed for han på første date. Ikke ei dame som han levde 20 år med og som han elsker uansett utseende. Det er aller første møte! Noe han vil huske alltid!
Thats it girls. Jeg preker ikke noe på dere, men “please en mann” er ikke min greie. Dere som leser meg lenge vet det veldig godt. Det er bare at dersom jeg går på date så viser jeg respekt og gjør meg litt mer attraktiv for en mann som valgte å bli kjent med meg.
Og ja, den mannen jeg velger vil jeg gjerne please. Skulle bare mangle.
signatur

 

ukes handel
ukes handel
I dag har jeg handlet for hele uken, siden vi skal reise bort neste uke og da passer det fint å spise alt opp før det. Så her er det jeg handlet inn for uken. Det er flere ting jeg bare må ha i kjøleskapet.
ukens handel
ukens handel
Her er noen av dem:
Yoghurt– Vi har alltid yoghurt i kjøleskapet. Irina liker de fra Tine og jeg velger Skyr uten sukker og gjerne yoghurt naturell.
Sunne snacks– Jeg elsker å tygge på noe når jeg skriver. Så jeg kjøper alltid flere grønnsaker, frukt og sunne chips. Slik som linsechips som ikke koster mye, men er veldig digg og kan kjøpes på Coop. Selv tenåringen min spiser dem!
Kjøtt og meieri- Jeg er ikke veganer, og selv om vi prøver oss på kjøttfrie middager et par dager i uken (slik som pannekaker og cottage cheese, fisk og egg), så liker vi godt både biff og kjøttkaker. Jeg baker også kjøttpai. Nå har vi nok kjøttdeig og laks i fryseren så jeg kjøpte bare et par små biffer. Det er nok for oss to jenter her i huset. Melk har vi også, jeg kjøper laktosefri- Ikke fordi at jeg ikke tåler den, men på grunn av min akne som jeg prøver å bli kvitt.
Glutenfritt– Jeg spiser ikke gluten så jeg kjøpte meg både brød og litt baguetter som jeg kan lage noe godt med til lunsj. Det er must have i kjøleskapet mitt.
Så her blir det flere gode middager til uken!
signatur
sjampoo
sjampoo
Sommer betyr sol, bading og hestehale, samt hyppig hårvask. Jeg har blondt hår som jeg bleker hver måned, og derfor vil alle disse faktorene påvirke. Håret blir bustete og livløst. Jeg tror det er en vanlig problemstilling for mange kvinner om sommeren, spesielt oss blondiner. Derfor vil jeg fortelle om mine favoritt produkter.
Jeg vil legge til at det er IKKE et sponset innlegg, dvs at jeg kjøpte alle disse produktene selv, og vil anbefale.
Glisskur
glisskur
Sjampo
Om sommeren liker jeg Gliss shampoo fra Schwarzkopf. Sommer edition med lukt av eksotiske blomster. Den gjør håret mykt og velduftende. Passer ikke for oljete hår, kun for tørt eller skadet.
Spray
Jeg bruker spray fra Gliss også for å beskytte håret for tørking med varmluft, Den er velduftende og fungerer som balsam og “heat protection” spray.
 
Hårolje
Jeg bruker Luxoil fra Wella som hårolje for å gi håret glans og deilig duft. Oljen passer best for ekstra tørt hår. Jeg elsker den!
Alle produktene får du på Normal for rimelige priser. Effekten er fantastisk da!
signatur

 

sushi
sushi
Nå har jeg hatt ei uke med ferie, i forrige uke. Denne uken regner det fælt så jeg fokuserer på skriving og ordne i huset. Forrige uke var jeg en tur på Gladmat i Stavanger, så Royal Spa og kos på Olivia på Torget. Jeg elsker denne restauranten, selv om jeg ikke er fans av italiensk mat. Men pizzaen der er bare himmelsk! Enkelt og greit.
Olivia
Olivia
Så glemte jeg kameraet mitt hjemme, derfor ble det bare mobilbilder. Men superfine ble dem!
Været var digg og humøret på topp.
sushi
fargegate
spa
Har dere ferie? Hva gjør dere?
signatur

 

gladmat
gladmat
Det var litt trist å lese beskjed om at årets Gladmat ville bli veldig annerledes. Men når den startet i år så var det ganske så koselig. Været var fint og det var et lite torg midt i sentrum. Vi fikk smake på BubbleTea og koreanske pannekaker (Irina er opptatt av alt asiatisk og koreansk kultur). Så gikk vi en tur til den store båten M/S SANDNES som lå til på Skagenkaien og til slutt spiste deilig sushi i Sandnes.
Jeg hadde på meg min nye hvite jakke (heia shoppestopp!) og livet var deilig og bekymringsløs. Håper til neste år får vi nyte Gladmaten for fullt.
gladmat
gladmat
gladmat
gladmat
gladmat
kjole HM
kjole HM
I forrige uke fikk jeg som kjent flere kommentarer på artikkelen min, blant annet det at barn ikke garanterer lykke. Også at barn kan til og med hindre lykke. Det er vanskelig å være lykkelig når man ikke sover nok, spiser hva som helst og ikke har tid for seg selv, sine hobby og aktiviteter.
Da jeg studerte ved Berkeley, leste jeg statistikken som var ganske klar på at folk med barn er mindre lykkelige enn folk uten barn.
Men er det sant at barna hindrer din lykke?
Jeg tenker at det som kan hindre din lykke er kun deg selv. Folk får til det de selv ønsker å få til. Dersom man ønsker å være lykkelig så blir man lykkelig med barn, bikkja og flere hoppende kaniner hjemme. Om man ønsker å finne på unnskyldning for å ikke få ting gjort eller syte over noe så finner man det. Enten er det barn, eller er det mangel på barn og familie. You name it.
Så her i gården går det fint med barn, og barnet mitt er min største motivasjon for å bli bedre, tjene mer, være vellykket. Uten henne vet jeg ikke hvordan livet mitt skulle vært. og vil ikke vite, ærlig talt.
Hva synes dere? Hindrer barn lykke?
signatur

 

pai oppskrift
pai oppskrift
Her kommer det en noe forsinket mandags oppskrift. Jeg tenker å dele denne superenkle paien som du kan mekke på under en time, og som smaker utrolig godt.
Dette trenger du:
1 pk paideig
1 pk kjøttdeig
1 pk sjampinjong (300 g)
2 mellomstore løk
2 egg
Litt melk
Litt ost
Slik går du frem:
Stek kuttet sjampinjong og hakket løk i panna.
Tilsett kjøttdeig og stek med hvitløkspulver og krydder, tilsett salt etter smak.
Legg paideig i en smurt form (min er kjøpt på Ikea) og fordel stekt sjampinjong og kjøttdeig rundt.
Visp to egg med litt melk og hell over paien.
Dryss med ost på toppen.
Stekes midterst i ovnen ved 170gr i 40 minutt
Serveres med rømme og salat
Velbekomme!
pai oppskrift

 

fjelltur
fjelltur
fjelltur
fjelltur
Forrige uke startet endelig min ferie. Jeg skulle skrive litt, men jeg tok det helt rolig og hadde lang avslapning med serier, venner, by-turer og en fjelltur.
Først vurderte vi å dra til Preikestolen, men jeg leste at der var det kø som krevde tilkalling av politi. Så akkurat før turen vår ble Prekestolen stengt for besøk på grunn av en ulykke.
Så vi fikk ny rute hos min venninne Alexandra. Vi ble utrolig glade siden hun nevnte at der var det lite folk alltid og fantastisk utsikt. Så vi pakket og dro til Sokkaknuten som også ligger i Lysefjorden og har like bra utsikt som Preikestolen, om ikke bedre.
fjelltur
Men i det vi kom til stedet og jeg så selve fjellet fikk jeg rett og slett panikk. Det var utrolig høyt og man måtte bare gå i oppover bakke, nesten klatre enkelte steder. For å gjøre fortellinger kort- jeg gråt da vi kom fram og fikk lunsjen servert, og hele veien ned måtte jeg holde han i handa og hang på han flere steder.
Dagen etter ble ødelagt med vondt i korsryggen og bena. Jeg synes turen til Preikestolen var barnemat i forhold til dette. Men det betyr kanskje bare at jeg bør gå oftere på fjelltur, eller ha mindre sprek ledsager?
Date på fjelltur er ikke helt min greia fremover, tror jeg. Eller får se da. Fine bilder ble det hvertfall.
fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

 

fjelltur

fjelltur

fjelltur

ja betyr ja

Reklame | jabetyrja.no

ja betyr ja
En dag får jeg kanskje en sønn og han vil jeg lære en viktig ting. Kanskje viktigste han kan lære i hele hans liv. Nei, det er ikke hvordan man sjekker opp jenter, eller hvordan man tjener penger, ikke hvordan man snakker med kompiser. Det blir å spørre ei jente og få klart svar .JA før han har sex med henne.
Jeg skulle ønske min kjæreste skulle spørre meg om dette og vente på svar, min aller første gang. For dette hadde store konsekvenser for meg for resten av mitt liv at han ikke gjorde. Det er dessverre slik at i 2020 må vi fortsatt minne om dette.
Statistikken viser at flere gutter (og jenter også) ikke ser forskjell på sex med samtykke og overgrep.
Derfor kommer det oppskrift : “ja betyr ja”, “nei betyr nei”. Sier ikke vedkommende klart ja så lar du være å ha sex. Enkelt og greit.
Når man tier eller mumler, eller bruker kroppsspråket sitt, men ikke klart og tydelig “ja” så lar du være å ha sex med vedkommende. Så enkelt er det.
Min største frykt er at jeg får en sønn som blir overgrepsmann eller en drittsekk som ikke respekterer kvinner. Og det tror jeg er frykt til alle mødre og fedre der ute. Lær derfor barna deres en forskjell. Jenter trenger det såklart også.
Husk at kun ja betyr ja. 

 

budapest
budapest
Bildet fra ifjor reise. Vi holder oss hjemme i år av hensyn til andre og corona situasjon
Her kommer det enda en post med upopulær mening. Jeg vil stille et enkelt og greit spørsmål til de som valgte å reise utenlands i år. Dog uten å ha viktige unnskyldninger for å reise, slik som dødsfall i familie eller besøk av slekta som man må se på liv og død.
Hvorfor reiser dere?
Det er åpne grenser mot land som drukner i Corona bokstavelig talt. Slik som Spania som nylig innførte munnbind påbud. Hvorfor må man dit?
Jeg skjønner det er kald og kort sommer i Norge, at det er kjipt å sitte hjemme hele tiden, men er det verdt det å nyte varme med fare for liv og helse? 
Det er rapportert flere tilfeller med Corona allerede, slik som nylig i Bergen. Det skjedde skikkelig utbrudd, og gjett hvorfor? Fordi at folk reiser og vandrer, først og fremst utenlands. Konsekvenser blir ny karantene til høst. Når alle bør dra til skole og på jobb, når folk vil komme tilbake til hverdagen. Jeg som lengter etter et barn til bør nok utsette det pga Corona-situasjon og pga at jeg ikke ønsker å gå gravid midt i Corona igjen. Det var helt forferdelig i vår når jeg var redd for mitt eget liv og livet til mitt ufødte barn.
Så jeg lurer fælt på- hva feiler det dere som driver og reiser? Hvorfor er det så kjipt å være hjemme i dette vakre landet og ta kun en sommer med ro. En sommer av mange somre dere vil ha i livet videre. Noe som andre kanskje ikke får på grunn av deres egoisme.
signatur