Som en person som stadig befinner seg på begge sider av barrikaden- både som coach og en som har «issues», treffer jeg stadig folk som har utrolig lite forståelse for hva det innebærer å slite psykisk. De kan i sin tur ha utfordringer på denne planen selv, men allikevel, mangle empatiske evner kombinert med et sterkt ønske om å hjelpe andre. Det som virker smart, kan være helt feil, så derfor kom denne artikkelen. Den er subjektiv og baseres på egne opplevelser, så dersom noen føler seg truffet er det bare å beklage, eventuelt å gå litt i seg selv.
Ta deg sammen!
Det er ikke sjeldent jeg får høre dette. Jeg må innrømme at jeg har sagt dette selv til mange. Dette er frasen som IKKE VIRKER. Hvorfor? Fordi at det handler ikke om manglende vilje eller latskap, eller egoisme som noen hevder. Dette handler om psykiske problemer. Det hjelper ikke å si til seg selv «kom igjen, stå opp» når en er rammet av hardt depresjon og ikke klarer å stå opp om morgenen. Det går heller ikke an å si dette til seg selv når angst anfallet nærmer seg og hele kroppen blir involvert og nærmest ikke kan styres. Så dere, ta dere sammen og glem denne frasen.
Du ser ikke syk ut
Dette er en klassiker. Love it, helt seriøst. Ja, jeg ser ikke syk ut. Jeg poster selfies og treningsbilder, jeg drar faktisk ut. Hvordan skal jeg se ut for å bli tatt på alvor? Skal jeg bli blek med poser under øynene? Eller ustelt på håret og i utvaskede joggebukser? Dersom du tror det så vet du svært lite om meg. Kanskje den perfekte kroppen min er resultatet av hard trening som igjen er resultatet av helseangst? Kanskje sminken min hjeper meg å tørre å gå ut blant folk? Kanskje jeg føler meg avkledd når jeg ikke bruker den? Vær så snill la vær å kommenter.
Mange sliter med det samme
Ja, det vet jeg, men alle vi er unike, så det hjelper lite å høre at det er «mange» der ute som har «det samme». For meg virker det som et slags bagatellisering av det faktum at jeg har noe å jobbe med. Det gjør situasjonen alminnelig, på lik linje med influensa eller høstens forkjølelse. Jeg kan love deg at det er mye mer enn forkjølelse, så vær så snill la vær å kommentere.
Du er jo sterk!
Ja, jeg er sterk. Om det var slik at kun svake mennesker fikk psykiske utfordringer, kunne det kanskje vært enklere, og kunne forebygges. Sannheten er at alle kan få psykiske plager, sterke enn vel som svake. Så ikke få meg til å føle skyld i det at jeg var ikke «sterk nok», kanskje jeg har vært for sterk for lenge.
Det går over
Ja, heldigvis går det meste i livet over. Samtidig, hvor mye vet du årsaken til det at jeg sliter? Kanskje, går det bra, kanskje går det over, kanskje trenger jeg litt hjelp til at det skal gå over, kanskje trenger jeg mye hjelp. Jeg vet dette, men når du sier dette, begynner jeg å bli urolig om at det tar lang tid og enda ikke «gikk over». Vær så snill, dersom du ikke ha noe å si, ikke si noe som helst. Hold handa mi, gi meg en klem, lytt til meg, eller bare ikke berør tema. Jeg er den samme, jeg har ikke forandret meg, bare akkurat nå har jeg noe ekstra å jobbe med i livet mitt.
lepper
lepper
Jeg er ingen fans av fillere, men må fortelle ærlig at i det siste har jeg tenkt mye på dette. Øverste leppen min blir mindre med alderen (og det er normal effekt), og derfor går jeg rundt å tenker om jeg burde fylle litt på. Nei, jeg er ingen fans av unaturlig utseende, jeg vil bare beholde mitt utseende. Gjerne på naturlig måte.
Her er noen tips.
Peppermynte olje
Jeg bruker leppestift med mynte olje som irriterer leppene litt, så da blir dem fyldigere. Jeg anbefaler det kun om du har normal hud, for mynteolje gjør at blod strømmer til leppene og det er ganske uheldig om du har tørre lepper eller sensitiv hud. Allergier for mynte olje betyr også at du bør droppe det.
Sugar scrub
Denne skrubben er fantastisk! Du kan bruke den opp til 3-4 ganger i uke. Den gjør at leppene blir mykere, finere og fyldigere.
Highlighter
Her kan du bruke sminke triks: Påfør highlighter på midten av leppene rett over leppestiften din. Dette vil skape effekt av fyldigere lepper.
Lys lipgloss
Om du vil at leppene vil se fyldigere ut, bruk gjerne lys lipgloss istedenfor matt mørk leppestift. Lyse glinsende farger gjør at leppene ser fyldigere ut.
Har du egne triks til fyldigere og finere lepper?

 

kvinneguiden
Denne uken har jeg planlagt å gjøre masse, å fikse alt som jeg aldri rakk å fikse tidligere på grunn av jobb og varierende form. Jeg skulle rydde, ordne og skrive. Masse skriving og fullføring av mine prosjekter. Ferien i Budapest var utrolig aktiv, og nå har jeg helt seriøst MASSE å fikse før jobben starter om noen få uker. Men gjett om jeg ligger her og ser på serier heller. Dette varer siden mandagen. Det regner ute og jeg er ganske slapp og giddaløs. Ikke bra, men sånn er det.
Jeg rakk ikke å kommentere eller være snill tilbake til de flotte menneskene som følger meg på Instagram og bloggen min. Så nå sitter jeg med ganske dårlig samvittighet nok en gang og tenker mine tanker.
– Fortjener jeg virkelig slike snille følgere?
Fortjener jeg folk som kommentarer meg selv når jeg ikke rekker å kommentere tilbake, eller når jeg ikke kommer med oppdatering eller dagens tema. Takk dere som er så snille og støtter meg selv når jeg er skikkelig slakk og giddaløs.
Klem
Det ble visst opprettet en tråd om meg på Kvinneguiden. Rett etter den flotte bloggeren og fine damen Mette delte profilen min på bloggen sin. Mette er en topp blogger med flere tusener visninger hver bidige dag. Mette er omdiskutert øst og vest, også da på Kvinneguiden. Det skulle jeg aldri oppdage om jeg ikke leste oppgulp fra en annen blogger igår. Dette går jeg ikke i detaljer på da jeg vil ikke være en som skriver dritt om andre bloggere, samt at jeg synes vedkommende ikke fortjener flere klikk. Men sannheten er her, og jeg gikk på Kvinneguiden for å sjekke.
Siden bloggen min er ærlig sier jeg med en gang: Ja, jeg har profil på Kvinneguiden og jeg har vært der før, dog i spalte om medisinske spørsmål. Jeg gikk og leste igår og oppdaget masse interessant om flere bloggere, meg selv inkludert. Det spekuleres rundt om jeg er så fattig som jeg påstår (vet ikke hvor og når jeg har påstått dette) siden jeg poserer i merkeklær på bloggen. Videre lurte folka på om jeg har fake merkeklær og smykker, eller det er noe jeg låner fra venninne. Ganske morsomt og underholdende. Også ble det påpekt at jeg bruker clickbait og skrikende overskrifter og lager drama på bloggen. Dette er for å tiltrekke lesere.
Altså, jeg kan ikke ta Kvinneguiden seriøst. Sorry folkens. Men jeg må si at jeg ELSKER Kvinneguiden!
Det er flere årsaker til:
– Man får ÆRLIG mening om seg selv. Ingen andre tørr å si deg rett i fjeset det som skrives åpenbart der.
– Man få pekepinne på hva man bør blogge om! Det er gull verdt!
– Forumet er en uendelig inspo for bloggtema
Så kjære Kvinneguiden, du og jeg, elsker deg masse. Jeg ble i så godt humør og lo massivt etter en kort tur der.
Hva er deres mening om Kvinneguiden og bloggere som slenger dritt om andre bloggere?

 

signature-fonts

Jeg kom over en diskusjon på Facebook om hva det var slags greia med GladMat festivalen. Folk liksom bare går rundt og smaker på diverse maten som de kunne kjøpt billigere på en restaurant. Dette synes jeg henger ikke på greip, så her fant jeg hele 10 meget gode grunner for å komme til Stavanger og nyte festivalen.
Mulighet til å smake unik mat
Går du på restaurant får du en vanlig måltid for 300-400kr. På GladMaten kan du få ti småretter for denne prisen. Det finnes også større retter, slik som hjorteburgere vi smakte ifjor til hundrings. Vil du ikke bruke for mye penger kan du komme mett og god, og smake diverse desserter.
Treffe folk
Når man vandrer rundt i byen, smaker maten med noe godt i glasset, blir stemningen annerledes. Så du kan treffe nye folk. Kompisen min traff dama si slik. Obs obs for oss single!
Bli kjent med byen
Kjenner du ikke Stavanger godt, kan du ta deg en skikkelig runde og bli bedre kjent med sentrum. Stavanger er en utrolig koselig by, så det anbefales!
Få med seg konserter og opplevelser
GladMat betyr ikke utelukkende spising. Man kan kjøpe billetter til diverse konserter, vinsmaking og andre kulinariske opplevelser.
Instagramvennlige bilder
Digger du sosiale media? Her får du unik mulighet til å skape knallbilder for din feed. Stavanger er full av graffiti og spesielt flott pyntete steder under festivalen. Ikke snakke om berømte matbilder og flatlays med fargerike matretter.
Nyte musikk og feststemning
Vil du ikke på konsert- kan du nyte musikken gratis på byen! Det spilles masse fengende låter overalt og folk danser og koser seg. Stavanger har vært heldig med sommertemperaturer nå i flere år på rad under GladMaten, og da får man sterk følelse av å være i syden. Det er bare å nyte da!
Shoppe på rabatt
Flere butikker i sentrum kjører på med salg og rabatter under festivalen. Så man kan hive seg på shoppingbølgen og skaffe seg noen skikkelige kupp.
Morsom trening
Det å traske rundt i byen flere timer er en ganske god trening. Jaja, selv når du spiser underveis! Så det er bare å velge behagelige sko og sette på skrittelleren. Hvor mange skritt blir det på deg mon tro?
Nyte utsikten
Festivalen plasserer seg rundt kaia i Stavanger med flott utsikt. Hva kan bli bedre enn krystallklart hav, lett bris og nydelig natur? Jordbær i hvit sjokolade og champagne med utsikt mot havet. Høres rett og slett deilig ut!
Få med seg årets sommerparty
Flere utesteder arrangerer spesielle nattparty som fort kan bli sommerens høydepunkt. Det anbefales å få med seg!
Har du opplevd GladMaten før? Hvis ikke så er du hjertelig velkommen neste år.
XOXO Tastaturheks

 I Budapest ble været stygt rett før vi skulle reise: Vi havnet i sterk regn med torden på byen på fredag, og igår måtte vi løpe til fly siden det pøset ned.
Derfor var det aldeles herlig at Stavanger traff oss med kjærlighet, nydelige og meget uvanlige +30 og masse god mat på GladMaten.
Så denne perfekte uken blir avsluttet på byen med matkos, folk og syden følelse.
Hvordan nøt dere hetebølgen denne uke?
XOXO Tastaturheks

 

Nå kom jeg endelig hjem og sitter og spiser middag naken siden det er så sykt varmt og jeg ikke gidder å kle på meg. Det er nærmest 28 grader både i leiligheten og ute. Ferien gikk så altfor fort, og nå har jeg nesten en måned igjen. Da jeg var på ferien fikk jeg masse kommentarer på bloggen og støttende ord. Jeg setter så pris på dere! Det er så kjekt å vite at folk leser bloggen min og bryr seg om meg.
Men en ting jeg strever med. Det at jeg ikke rakk å like og kommentere tilbake noe særlig, både her og på Insta denne uken. Jeg sitter med så dårlig samvittighet altså! Det er ikke bare bare å få kommentarer fra andre bloggere, samt erkjennelse, slik jeg fikk denne uken. Derfor tenker jeg at jeg burde gjøre det samme tilbake. Jeg er en person som pleier å være snill tilbake når jeg opplever å få noe fint fra andre mennesker.
Håper dere tilgir meg og ikke tenker at jeg er en selvopptatt bitch som ikke gidder å vise respekt og oppmerksomhet tilbake. Jeg tenker på dere hver eneste dag! Så jeg lover at neste uken vil jeg skjerpe meg.
Stor klem og takk til dere som leser og støtter meg!
XOXO Tastaturheks

 

 

Spising på ferie.. mine lesere vet at jeg prøver å spise sunt. Men når det gjelder ferie så skjer det diverse utskeielser og kos med maten jeg ikke spiser vanligvis.

 

Hva er mine regler når det gjelder mat og sånt på reise?
✔ det er lov å slappe av når man har ferie først
✔små mengder med «usunn» mat er ikke farlige
✔ så lenge man ikke har alvorlige allergier, kan man spise det man ikke tåler så godt i fornuftige mengder
✔ vi lever bare en gang😝👌✈

 

Har dere egne regler for matkos på ferien?

 

XOXO Tastaturheks

 

 

lykke
lykke
Nå sitter jeg her på et hotell i Budapest og blar igjennom blogg.no. Det typiske for topp bloggere er drama rundt dem: Drama på privaten, drama offentlig og drama i livet, samt drama på bloggen. Det virker som om idet man velger å bli en blogger så velger man å være omringet av sladder, folk som skaper styr og situasjoner som utvikler seg i skikkelig rar retning. Hvorfor skjer det? Skaper bloggere slike bevegelser rundt seg selv, med vilje, for å skape engasjement, eller skjer det av seg selv og meget ufrivillig?
Denne heksa her kjenner på seg selv at det er lett å være drama queen når man er en blogger. Før jeg starter å blogge, ja, allerede da havnet jeg også i situasjoner som kunne kalles for drama: Jeg ble stadig utsatt for sladring og antakelser, og vekket interesse og mistanker hos folk. Nå lurer jeg på hvorfor? Jeg har alltid vært et meget åpent og unormalt ærlig menneske. Jeg kan si «uten filter» ærlig. Samtidig er jeg ganske overbeskyttende når det gjelder mine private grenser. Dette skaper antakelser og sladrer, såklart.
I tillegg har jeg alltid vært litt rar liksom. Jeg velger spesielle ting, folk og ord. Pluss at jeg er fra en annen kultur. Dette skaper et spesielt bilde av meg. Ikke rart at sånt kan skape litt drama, kombinert med mine sterke meninger og åpenhjertig blogging.
Derfor forstår jeg kjempegodt at vi bloggere kan bli litt drama queens.
Hva med dere? Kjenner dere noen non-drama topp bloggere?
XOXO Tastaturheks
For meg som blogger betyr håret mitt ganske mye. Bustete og livløst hår kan ødelegge bilder og da blir det ikke samme kvaliteten på dem. Jaja, jeg vet at jeg er en heks og kan ha bustete hår og være sexy og digg for det om (tuller bare). Men her er noe tips som gjør at håret ditt vil se bra ut selv om du er på reise.
Balsam og maske
Det lureste du kan gjøre med tanke på kompakt pakking er å kjøpe shampoo som også inkluderer balsam og kur. Det finnes flere slike rundt omkring. Denne gangen har jeg pakket reisestørrelser på shampoo og balsam med meg. Masken dropper jeg da jeg tar med hårolje.
OBS! Hårolje anbefaler jeg ikke om du har normalt og ikke bleket hår. Tørt hår går det fint for.
Tørr shampoo
Den kan du pakke ned om du reiser slik at du ikke får tilgang til dusj på flere dager. Tørr shampoo kan du bruke opp til tre-fire dager.
Fletter
Om du ikke gidder å ta med krølltang- ha håret i fletter over natta så våkner du med flott bølgete hår. Jeg gjør det ofte!
God tur!
XOXO Tastaturheks