HVORFOR FRIDDE HAN IKKE ETTER 20 ÅR SAMMEN?

arkaden
Foto: RÅ Foto
I går satt jeg og vurderte frieriet til typen min siden det er skuddår og dagen i dag. På insta så jeg innlegg om at en dame fridde til mannen sin. De var sammen i over 20 år og hadde to barn. Så tok hun saken i egne hender og fridde selv. Typen svarte ja!
Men alle satt med et spørsmål. Hvorfor i all verden fridde han ikke selv etter 20 år og to unga?
Jeg tenker at det er flere grunner til dette. Først og fremst er det slik at menn ikke tenker slik som oss kvinner. Om alt er bra og fint så hvorfor endre på noe? Spesielt om damen ikke sier noe som helst. 
Annen grunn kan være at mannen ikke vet om damen faktisk har lyst å gifte seg. Derfor tør han ikke å fri siden alt er så fint nå, men får han nei kan ting endre seg.
Så her jenter har vi noe å lære og tenke igjennom- si ifra til mannen din om du vil endre status og gifte deg. Det er ingen skam å kommunisere dine ønsker. Så enkelt er det.
Hva synes dere? Hvem bør fri?
signatur

 

KJÆRE MORGAN FATA I KOMMENTARFELTET

arkaden
Foto: RÅ Foto
Det er sikkert en uting å vie masse oppmerksomhet til troll på bloggen min, men jeg føler at jeg ble ganske nysgjerrig på Morgan og derfor tenker å utfordre hen å ta kontakt og snakke om problemene hens og det at hen blir så trigget av bloggen min.
Morgan dukket opp på bloggen min i høst. Jeg vet ingenting om hen bortsett fra at hen misliker meg og bloggen min og generelt misliker utlendinger. Jeg har møtt flere kommentarer fra Morgan basert på at jeg er gammel, kler meg for barnslig, skal aldri finne meg noe ordentlig kjæreste og bare føkboys, at jeg spiller offer, egoistisk, you name it. Her ble det nevnt tusen ganger at jeg er utenlandsk. Som om det er en ulempe, og ikke super duper fordel.
Hvem er Morgan Fata da?
Bare et troll eller det ligger noe mer dypt der? Jeg vet ikke en gang om det en mann eller dame?
Kanskje det er Fata Morgana der?
Vi har funnet ut hvor IP-adressa tilhører, derfor er jeg veldig spent. Så jeg utfordrer Morgan eller Morgana å skrive her i kommentarfeltet. Har du noe på hjertet- skriv! Så skværer vi opp.
signatur

SKAL JEG FRI TIL TYPEN?

frieri
Hei girls, i morgen er det 29. februar. En ekstra dag i den korteste måned som skjer kun en gang hver 4.år. Det er nemlig da det er “lov” for oss jenter å fri til kjærestene våre. Altså det er lov alle andre dager i året også, men denne dagen er liksom spesiell. Ifølge den gamle irske tradisjonen kan jentene fri til kjærestene sine den 29.februar. Dersom mannen svarer ja bør han skaffe ringen til henne selv. Dersom han svarer nei bør han kjøpe tolv par hansker til henne slik at hun kan skjule at hun ikke har giftering.
Så jeg tenker å prøve og ta saken i egne hender. Det er tross alt fire år til neste gang. Derfor vil jeg gjøre en innsats og overraske min kjære med en fin frekk kake og ring som jeg vil be han om å ta imot. Han aner ikke noe om overraskelsen, og jeg tror om han leser bloggen min nå så kommer han til å bli sjokka og spent, men sånn er det.
Det blir årets største overraskelse kanskje. Hvem vet, kanskje jeg kommer til å få meg en overraskelse også. Lover å skrive mer på bloggen om hvordan det gikk, hvis jeg får lov å dele selvfølgelig. Fordi jeg deler ikke noe som kjæresten min mener ikke skal ut om han her på bloggen.
Så girls som leser meg- del deres erfaringer om dere har fridd til mannen deres selv. Er det yay eller nei, og om jeg er på bærtur som prøver lykken etter bare to måneder sammen?
signatur

HØYHÆLTE SKO BURDE VÆRT FORBUDT PÅ ALLE KONTORER!

kvadrat
foto: RÅ Foto Kjole- HM Sko- Michael Kors

 

Det er mange fordeler ved å jobbe på kontor. En av dem er at man kan kle seg ganske fint uten å være redd for at ting kan være ødelagte eller skitne på noen måte. Med mindre du søler kaffe på deg. Derfor er det vanlig at damene på kontoret går i fine skjørt, kjoler og…høyhælte sko!
Det sistnevnte kunne jeg klare meg fint foruten. Rett og slett.
Tenk deg situasjon når du prøver å fokusere på viktig papirarbeid og hører plutselig tuk tuk tuk i gangen. Så tuk tuk tuk igjen, nå i motsatt retning. Noe slikt hele dagen, flere ganger hvert minutt. Om det var meg så skulle jeg fikse høye hæler forbud på alle kontorer og offentlige steder. Enkelt og greit. Hverken er det fint eller psykisk helsevennlig, samt at det skaper masse problemer med rygg og ledd hos dem som bruker høye hæler.
Høye hæler holder til på fest, ikke på jobb!
Hva er deres mening om saken?
signatur

SLITER MED Å VÆRE I ET FORHOLD

Steam
Foto: RÅ Foto/Steam kaffebar
Jeg har skrevet mye om oss “kronisk single” som strever big time med å finne seg en kjæreste, eller som strever med å utvikle et forhold. En ting jeg aldri nevnte i alle mine artikler var at mange av oss “kronisk single” sliter som regel betydelig i et forhold først vi havner dit. Det spiller ingen rolle om forholdet er bra og forelskelsen er lykkelig, eller om partneren investerer mye. Vi vil som regel ut. Jeg sier “vi” fordi jeg kjenner flere med lignende problematikk som var single altfor lenge.
Når man går lenge som singel blir tilværelsen kjent og trygg og man ønsker ikke å endre på noe i utgangspunktet. Rett og slett. Med kjæresten kommer det nye rutiner og forpliktelser i livet, samt nye ting som skremmer skitten av oss “kroniske single” som er ganske vante til sitt rolig og strukturert liv.
Jeg for min del prøver stadig å “flykte” fra alle forhold jeg hadde, og vet ikke hva det skyldes av. Enten var det ikke helt gode forhold  hvor jeg kunne føle meg trygg, eller var det meg som søkte tilbake til min trygge tilværelsen uten noe endringer som kunne forandre livet mitt for alltid.
Uansett krever det mye av oss og partnere våre dersom vi skal fungere optimalt i et forhold. Så om du er så heldig som dater eller blitt kjæreste med en av “kronisk single” det er et tips å få- vær tålmodig. Det blir mange ups and downs, og kanskje en god porsjon med tvil, men så vil det stabilisere seg på sikt om dere er virkelige ment for hverandre. Jeg har jobbet utrolig mye med dette, og jeg egentlig er veldig stolt av meg selv. For ett år siden klarte jeg ikke komme meg ut for å spise, og nå sitter jeg her med en kjæreste som jeg traff, datet og utviklet forhold til. Det krever mye og som min venninne sier så fortjener jeg en medalje for innsatsen. Det er ikke bare bare å få alt dette til med PTSD og angst.
Så tips til mine “kronisk single” venner- vær raus og snill med dere selv. Dere gjør så godt dere kan. Invester gjerne i forholdet og fortsett å jobbe med deg selv, prøv å gi rom og ikke henge i det negative hele tiden, vær litt optimister, men først og fremst gi dere selv en kudos. Det er ikke bare bare for oss.
Hva synes dere som “kronisk single” og gikk i et forhold. Var det en stor overgang?
signatur

DETTE MENER HUN EGENTLIG NÅR HUN SIER DET

Hun
Det kan være vanskelig for par å kommunisere, fordi at kvinnespråk kan være ganske forskjellig fra mannespråk. Her er fem vanlige fraser som hun bruker når hun snakker til deg. Du tror kanskje at du forstår hva hun mener, men nope. Det gjør du ikke!
Les og prøv å huske hva disse frasene egentlig betyr.
Vi trenger å snakke sammen
De fleste menn blir svært nervøse når dem hører kjæresten si noe slikt. Og dette er ikke uten grunn. Som regel kan denne frasen oversettes som “Du er i trøbbel mann” eller at hun er i trøbbel. Uansett, vær klar til masse emosjoner, enkelte problemer som skal løses eller reaksjoner fra henne. Bare gi slipp og stå i dette. Enkelt og greit. Ikke utsett samtalen, selv om det frister, for da blir det enda verre!
Du kan godt dra på fest
Dette betyr ABSOLUTT ikke at du kan dra på fest uten henne. Bli hjemme! Helt seriøst. For denne frasen betyr at “du kan dra på fest, men forbered deg til konsekvenser”. Bli hjemme. Rett og slett. Bare bli hjemme.
 
Ser jeg tykk ut?
Aldri, hør meg, aldri svar ærlig på dette spørsmålet. Lyv selv om du synes hun har lagt på seg. Bare si at hun er nydelig og du elsker henne som hun er. Fordi at det er det hun mener når hun spør. “Jeg hater meg selv, si at jeg er vakker”.
 
Var det dumt av meg?
Heller her må du aldri svare ærlig. Selv om hun har gjort noe fryktelig dumt og ruinerte noe. Uansett. Frasen betyr egentlig “Si at dette vil gå bra”. Så det er det du må gjøre. Svar at hun sikkert hadde grunn for å gjøre slik hun gjorde, og at dette vil sikkert ordne seg.
Det er greit
Nei, det er ikke greit! Ikke kjøp dette! Når hun svarer slik på noe dere var uenige om så bare vent til konsekvensene kommer. Derfor må du aldri tenkte at det er greit. Gi henne en klem og innrøm at du var den dustete i deres samtale. Da vil det ordne seg skal du se.
Finnes det flere fraser som vi kvinner bruker og dere menn sliter med å tolke?
Bare skriv her så ser vi på dem isammen.
signatur

HVORFOR HASTER DET SLIK, LENA?

amfi
Foto: RÅ Foto
I de siste dagene fikk jeg flere spørsmål fra mine venninner og bekjente. Heldigvis har jeg enda ikke fått negative kommentarer på bloggen, men det at mine nære folk er negative generelt til at jeg fant kjærligheten er ganske kjipt. Spørsmålene går ut på at vi bestemte oss veldig tidlig for å være kjærester og flytte sammen. Det gikk veldig fort ja. Derfor skriver mine venninner på messenger at de er bekymret, og ønsker at jeg skulle tenke meg litt om.
Så nå kommer det litt om temaet. For det første, synes jeg ikke at det å bestemme seg å være kjærester etter to måneder med dating og treff er tidlig. Ikke i min verden. Når to voksne folk møtes finner dem som regel fort ut om de passer sammen eller ei. Beste måte å finne det ut på er å tilbringe mye tid sammen og ja, bo sammen og kjenne på hverdagen. Nå er det slik at vi har ikke kjøpt noe sammen og heller ikke bor sammen fast, men vi er mye sammen og oppdager hverdagen sammen. Om det går fint så ser jeg ingen problem å kjøpe noe sammen. Så få fart på familieliv. Det får mange til å reagere på, men det får dem bare leve med.
Jeg har ingen formeninger om folk som flytter sammen tidlig eller blir kjærester tidlig. Jeg har skrevet om damer som fant kjærlighet på første date. Sånn er det bare. Noen får det til. Ja, ting som startet fort kan ende fort. Men det er verdt det. 
Jeg var singel i syv år, hvor de siste to årene har jeg ikke datet noen i det hele tatt. Jeg var livredd for å slippe noen som helst inn i livet mitt. Jeg var ikke sosial og har ikke drømt en gang om at jeg kunne leve noenlunde normalt og treffe folk. Men nå tok jeg steget. Dette er utrolig. Jeg er veldig takknemlig for min psykolog Kristine som aldri mistet troa på meg. Så jeg er veldig lykkelig over at noe sånt skjedde i det hele tatt. For jeg hadde ingen håp allerede.
Om det ender fort, så gjør det det. Men jeg orker ikke gjøre ting halvhjertet når jeg fikk de rette følelsene. Slik person er jeg. Ja, skeptiske Lena som skrev om tinder frosker kan faktisk være myk og forelsket. Hvorfor enkelte av mine venner mener at jeg er naiv og dum, og ikke har ben i nesa og ikke kan stå opp for meg selv og ta godt overveide beslutninger, det vet jeg ikke. Men ikke bli bekymret da, Jeg har det bra nå. Og det er det viktigste både for meg og Irina.
signatur

SLIK SVARER DU PÅ KOMMENTARER OM DIN KROPP

Foto: RÅ Foto/Steam kaffebar

Jeg tror ikke at noen av oss jenter har noen gang sluppet å høre kommentarer om kroppene våre. Uansett om man er tynn eller litt fyldig, undervektig eller overvektig, for trent eller lite trent, hører man diverse kommentarer. Jeg har hørt massevis gjennom mitt liv, så jeg har samlet flere fraser som man kan bruke når man blir truffet med ekle kommentarer når det gjelder kropp.
Dette er ditt problem!
Det er lurt å svare slik om vedkommende kommenterer kroppen din. Ja, det er hens problem om hen bryr seg om hvordan kroppen din ser ut! Ikke ditt problem. Du har en kropp som fungerer, du er fornøyd, så la hen drite og dra eller prøve å leve med meningen sin. Enkelt og greit.
Du har også…
Det er helt greit å svare med den samme mynt. Hvorfor ikke? Finn feil hos en som kommenterer og påpek den. Du kan godt si at hen bør jobbe med denne feilen før hen finner feil hos andre. Ja, det er brutalt og lite høflig, men setter vedkommende på plass momentant. Funker knall hos meg.
Vis dine følelser
Du kan ærlig svare til den som kommenterer at dette sårer seg, at du føler deg mindre verdt, at dette skadet selvbildet ditt og du føler deg bedrittent. Om vedkommende liker deg virkelig og bryr seg om deg, vil hen slutte med denne bullshit og vil gi deg bekreftelse du trenger. Om ikke, bør du kanskje vurdere om du trenger personen i livet ditt.
Flipp det over til noe positivt
En ting du kan gjøre, og det er helt genialt, er å bytte negativ kommentar til noe positivt i hodet ditt. Det kan være vanskelig å gjøre dette automatisk, derfor anbefaler jeg først og fremst å skrive dette ned på papiret de første måneder, så vil hjernen din gjøre det om til noe positivt etterhvert. For eksempel, venninne sier at den nye kjolen gjør at du ser tykkere ut. Da endrer du det i hodet ditt til at “yess, denne kjolen fremhever de deilige formene mine”. Ingenting er mer sexy enn selvsikkerhet.
Dritt i dette
Det er det beste du kan gjøre. La dem kommentere, men ikke la det gå innpå deg. Det er lettere sagt enn gjort. Men prøv å bruke tips over så ser du hvor fort folk vil la deg være når de ikke vil se ønsket effekt på kritikken som de gir deg.
Får du ofte kommentarer om kroppen din?
signatur

Å ØNSKE SEG BABY AV BESTEMT KJØNN?

Nylig var jeg inne på Kvinneguiden og koset meg med alle tema og kommentarer der. Jeg leser ganske mye nå på tema om graviditet og barn, vandrer rundt der og leser andres meninger, kommentarer og betraktninger.
Så fikk jeg øye på et tema om jentebaby. Ei dame fortalte åpenhjertlig at hun er skuffet over å ha “bare gutter”. Hun ønsker seg en jentebaby så inderlig. Hun går rundt og misunner sin venninne som har ei jente og nå er gravid med ei jente på nytt.
Fra Kvinneguiden
Jeg må si ærlig at jeg hadde ingen forhåpninger eller forventninger da jeg gikk gravid med Irina. Jeg hadde bare et ønske om et friskt og lykkelig barn. Dette er fordi at jeg fikk vite at jeg hadde førstadie til kreft i livmorhalsen bare noen måneder før jeg ble gravid. Jeg var så utrolig redd for at jeg kanskje aldri skulle ha barn. Meg og min forlovede bestemte oss å prøve, og det tok hele 6 måneder før vi fikk til å bli gravide. Det var masse fortvilelse og en del engstelse knyttet til prøvingen. Så ja, for meg spilte det absolutt ingen rolle hvilket kjønn babyen min skulle ha. Alt jeg ønsket meg var å få frisk og velskapt baby.
Nå i ettertid er jeg ganske glad for at det ble ei jente. Fordi at det gjør det mye lettere for meg å ta være på henne alene uten far. Med tanke på å gå til basseng, være med å velge klær. fortelle om puberteten osv.
Derfor skjønner jeg lite når folk skriver slike poster.
Barn i seg selv er ingen selvfølge, og det er det største som skjer i livet til noen. Så når personen sitter og syter over barn av bestemt kjønn, så tenker jeg at jammen dere er heldige her i livet. Noen får barn så lett at dere kan sitte og ønske seg en baby av bestemt kjønn. 
Jeg får min del vil bli glad bare om jeg får en baby til. Selvfølgelig kunne det vært greit å ønske seg barn av bestemt kjønn iom at jeg allerede har et barn, men det vil jeg bare legge fra meg. Her blir barnet velkommen uansett kjønn. Det viktigste at barnet velger å komme til oss og blir frisk og lykkelig. For det er ingen selvfølge. Enkelt og greit.
Deres mening om saken?
signatur

FASTELAVNS SØNDAG

Fastelavn
Idag var jeg ikke helt i form, så dagen tas med ro rett og slett. Vi tenkte å lage fastelavnsboller, men vi hadde helt nydelig kake fra Irinas bursdag, så vi satt og spiste på den. Ellers ble det fantastisk frokost. I det siste har vi hatt tradisjon for å lage “hotell frokost” hjemme. Det er veldig digg.
Fastelavn
Som regel lager vi stekte egg, masse pålegg, hvitløksbrød og ferskpresset juice, Biola, smoothie osv. Det er deilig å nyte lang og god frokost hjemme. Med kaffe latte som jeg lager i kaffemaskin.
Fastelavn
Så selv om om det ikke ble boller, fin frokost ble det. Eller brunsj, for som sagt dagen i dag var ganske lat pga formen min.
Hva bruker dere å gjøre på søndager?
signatur