arkaden
arkaden
Foto: RÅ Foto
Det er sikkert en uting å vie masse oppmerksomhet til troll på bloggen min, men jeg føler at jeg ble ganske nysgjerrig på Morgan og derfor tenker å utfordre hen å ta kontakt og snakke om problemene hens og det at hen blir så trigget av bloggen min.
Morgan dukket opp på bloggen min i høst. Jeg vet ingenting om hen bortsett fra at hen misliker meg og bloggen min og generelt misliker utlendinger. Jeg har møtt flere kommentarer fra Morgan basert på at jeg er gammel, kler meg for barnslig, skal aldri finne meg noe ordentlig kjæreste og bare føkboys, at jeg spiller offer, egoistisk, you name it. Her ble det nevnt tusen ganger at jeg er utenlandsk. Som om det er en ulempe, og ikke super duper fordel.
Hvem er Morgan Fata da?
Bare et troll eller det ligger noe mer dypt der? Jeg vet ikke en gang om det en mann eller dame?
Kanskje det er Fata Morgana der?
Vi har funnet ut hvor IP-adressa tilhører, derfor er jeg veldig spent. Så jeg utfordrer Morgan eller Morgana å skrive her i kommentarfeltet. Har du noe på hjertet- skriv! Så skværer vi opp.
signatur
kvadrat
kvadrat
foto: RÅ Foto Kjole- HM Sko- Michael Kors

 

Det er mange fordeler ved å jobbe på kontor. En av dem er at man kan kle seg ganske fint uten å være redd for at ting kan være ødelagte eller skitne på noen måte. Med mindre du søler kaffe på deg. Derfor er det vanlig at damene på kontoret går i fine skjørt, kjoler og…høyhælte sko!
Det sistnevnte kunne jeg klare meg fint foruten. Rett og slett.
Tenk deg situasjon når du prøver å fokusere på viktig papirarbeid og hører plutselig tuk tuk tuk i gangen. Så tuk tuk tuk igjen, nå i motsatt retning. Noe slikt hele dagen, flere ganger hvert minutt. Om det var meg så skulle jeg fikse høye hæler forbud på alle kontorer og offentlige steder. Enkelt og greit. Hverken er det fint eller psykisk helsevennlig, samt at det skaper masse problemer med rygg og ledd hos dem som bruker høye hæler.
Høye hæler holder til på fest, ikke på jobb!
Hva er deres mening om saken?
signatur

Hun
Hun
Det kan være vanskelig for par å kommunisere, fordi at kvinnespråk kan være ganske forskjellig fra mannespråk. Her er fem vanlige fraser som hun bruker når hun snakker til deg. Du tror kanskje at du forstår hva hun mener, men nope. Det gjør du ikke!
Les og prøv å huske hva disse frasene egentlig betyr.
Vi trenger å snakke sammen
De fleste menn blir svært nervøse når dem hører kjæresten si noe slikt. Og dette er ikke uten grunn. Som regel kan denne frasen oversettes som “Du er i trøbbel mann” eller at hun er i trøbbel. Uansett, vær klar til masse emosjoner, enkelte problemer som skal løses eller reaksjoner fra henne. Bare gi slipp og stå i dette. Enkelt og greit. Ikke utsett samtalen, selv om det frister, for da blir det enda verre!
Du kan godt dra på fest
Dette betyr ABSOLUTT ikke at du kan dra på fest uten henne. Bli hjemme! Helt seriøst. For denne frasen betyr at “du kan dra på fest, men forbered deg til konsekvenser”. Bli hjemme. Rett og slett. Bare bli hjemme.
 
Ser jeg tykk ut?
Aldri, hør meg, aldri svar ærlig på dette spørsmålet. Lyv selv om du synes hun har lagt på seg. Bare si at hun er nydelig og du elsker henne som hun er. Fordi at det er det hun mener når hun spør. “Jeg hater meg selv, si at jeg er vakker”.
 
Var det dumt av meg?
Heller her må du aldri svare ærlig. Selv om hun har gjort noe fryktelig dumt og ruinerte noe. Uansett. Frasen betyr egentlig “Si at dette vil gå bra”. Så det er det du må gjøre. Svar at hun sikkert hadde grunn for å gjøre slik hun gjorde, og at dette vil sikkert ordne seg.
Det er greit
Nei, det er ikke greit! Ikke kjøp dette! Når hun svarer slik på noe dere var uenige om så bare vent til konsekvensene kommer. Derfor må du aldri tenkte at det er greit. Gi henne en klem og innrøm at du var den dustete i deres samtale. Da vil det ordne seg skal du se.
Finnes det flere fraser som vi kvinner bruker og dere menn sliter med å tolke?
Bare skriv her så ser vi på dem isammen.
signatur
lenalykke

Foto: RÅ Foto/Steam kaffebar

Jeg tror ikke at noen av oss jenter har noen gang sluppet å høre kommentarer om kroppene våre. Uansett om man er tynn eller litt fyldig, undervektig eller overvektig, for trent eller lite trent, hører man diverse kommentarer. Jeg har hørt massevis gjennom mitt liv, så jeg har samlet flere fraser som man kan bruke når man blir truffet med ekle kommentarer når det gjelder kropp.
Dette er ditt problem!
Det er lurt å svare slik om vedkommende kommenterer kroppen din. Ja, det er hens problem om hen bryr seg om hvordan kroppen din ser ut! Ikke ditt problem. Du har en kropp som fungerer, du er fornøyd, så la hen drite og dra eller prøve å leve med meningen sin. Enkelt og greit.
Du har også…
Det er helt greit å svare med den samme mynt. Hvorfor ikke? Finn feil hos en som kommenterer og påpek den. Du kan godt si at hen bør jobbe med denne feilen før hen finner feil hos andre. Ja, det er brutalt og lite høflig, men setter vedkommende på plass momentant. Funker knall hos meg.
Vis dine følelser
Du kan ærlig svare til den som kommenterer at dette sårer seg, at du føler deg mindre verdt, at dette skadet selvbildet ditt og du føler deg bedrittent. Om vedkommende liker deg virkelig og bryr seg om deg, vil hen slutte med denne bullshit og vil gi deg bekreftelse du trenger. Om ikke, bør du kanskje vurdere om du trenger personen i livet ditt.
Flipp det over til noe positivt
En ting du kan gjøre, og det er helt genialt, er å bytte negativ kommentar til noe positivt i hodet ditt. Det kan være vanskelig å gjøre dette automatisk, derfor anbefaler jeg først og fremst å skrive dette ned på papiret de første måneder, så vil hjernen din gjøre det om til noe positivt etterhvert. For eksempel, venninne sier at den nye kjolen gjør at du ser tykkere ut. Da endrer du det i hodet ditt til at “yess, denne kjolen fremhever de deilige formene mine”. Ingenting er mer sexy enn selvsikkerhet.
Dritt i dette
Det er det beste du kan gjøre. La dem kommentere, men ikke la det gå innpå deg. Det er lettere sagt enn gjort. Men prøv å bruke tips over så ser du hvor fort folk vil la deg være når de ikke vil se ønsket effekt på kritikken som de gir deg.
Får du ofte kommentarer om kroppen din?
signatur
Nylig var jeg inne på Kvinneguiden og koset meg med alle tema og kommentarer der. Jeg leser ganske mye nå på tema om graviditet og barn, vandrer rundt der og leser andres meninger, kommentarer og betraktninger.
Så fikk jeg øye på et tema om jentebaby. Ei dame fortalte åpenhjertlig at hun er skuffet over å ha “bare gutter”. Hun ønsker seg en jentebaby så inderlig. Hun går rundt og misunner sin venninne som har ei jente og nå er gravid med ei jente på nytt.
Fra Kvinneguiden
Jeg må si ærlig at jeg hadde ingen forhåpninger eller forventninger da jeg gikk gravid med Irina. Jeg hadde bare et ønske om et friskt og lykkelig barn. Dette er fordi at jeg fikk vite at jeg hadde førstadie til kreft i livmorhalsen bare noen måneder før jeg ble gravid. Jeg var så utrolig redd for at jeg kanskje aldri skulle ha barn. Meg og min forlovede bestemte oss å prøve, og det tok hele 6 måneder før vi fikk til å bli gravide. Det var masse fortvilelse og en del engstelse knyttet til prøvingen. Så ja, for meg spilte det absolutt ingen rolle hvilket kjønn babyen min skulle ha. Alt jeg ønsket meg var å få frisk og velskapt baby.
Nå i ettertid er jeg ganske glad for at det ble ei jente. Fordi at det gjør det mye lettere for meg å ta være på henne alene uten far. Med tanke på å gå til basseng, være med å velge klær. fortelle om puberteten osv.
Derfor skjønner jeg lite når folk skriver slike poster.
Barn i seg selv er ingen selvfølge, og det er det største som skjer i livet til noen. Så når personen sitter og syter over barn av bestemt kjønn, så tenker jeg at jammen dere er heldige her i livet. Noen får barn så lett at dere kan sitte og ønske seg en baby av bestemt kjønn. 
Jeg får min del vil bli glad bare om jeg får en baby til. Selvfølgelig kunne det vært greit å ønske seg barn av bestemt kjønn iom at jeg allerede har et barn, men det vil jeg bare legge fra meg. Her blir barnet velkommen uansett kjønn. Det viktigste at barnet velger å komme til oss og blir frisk og lykkelig. For det er ingen selvfølge. Enkelt og greit.
Deres mening om saken?
signatur
Fastelavn
Fastelavn
Idag var jeg ikke helt i form, så dagen tas med ro rett og slett. Vi tenkte å lage fastelavnsboller, men vi hadde helt nydelig kake fra Irinas bursdag, så vi satt og spiste på den. Ellers ble det fantastisk frokost. I det siste har vi hatt tradisjon for å lage “hotell frokost” hjemme. Det er veldig digg.
Fastelavn
Som regel lager vi stekte egg, masse pålegg, hvitløksbrød og ferskpresset juice, Biola, smoothie osv. Det er deilig å nyte lang og god frokost hjemme. Med kaffe latte som jeg lager i kaffemaskin.
Fastelavn
Så selv om om det ikke ble boller, fin frokost ble det. Eller brunsj, for som sagt dagen i dag var ganske lat pga formen min.
Hva bruker dere å gjøre på søndager?
signatur

Ikea

Idag dro vi på IKEA i sammen for første gang. Som dere vet elsker jeg å være på IKEA. Jeg liker stemningen og vandre der, se på ting, spise maten.
Ikea
Men jeg har lest at det er ikke bare bare å dra på IKEA sammen med typen. Mange krangler der. Jeg aner ikke hvorfor folk driver og krangler der. Jeg synes det bare er kos. Men jeg har hørt og lest at om man takler IKEA SAMMEN, så takler man livet sammen.
Ikea
Ikea
Ikea
Ikea
Vet ikke om det stemmer, men om det gjør det så er det kos. Fordi vi hadde det fint.
Vi gikk bare rundt, handlet en del ting og planla og drømte litt. Dette var utrolig kos. Vi spiste også middag der.
Liker dere å dra på IKEA?
signatur
Street
Street
Fikk jeg lov å være mammaen din. Jeg er veldig takknemlig for at du valgte meg. Det er ikke alltid lett å være mamma og spesielt ikke lett å stå der alene. Men om jeg skulle velge om igjen skulle jeg ikke endre på noe. Du er min motivasjon og største inspo her i livet. Alt jeg har oppnådd er takket være deg. Du pusher meg hver dag til å utvikle meg og være et bedre menneske.
Husk at du alltid vil være mitt nr.1. Ingen er over og ingen ved siden.
Glad i deg 🙂
Street
Street
Jeg har vært nå på flere kvinnegrupper (inkludert Kvinneguiden såklart) og har lest masse innlegg som handler om det å ha en yngre mann og bli gravid i voksen alder. Da jeg er i begge kategorier, så interesserer jeg meg selvfølgelig i hva de andre skriver, og hvilke erfaringer dem har.
En ting som jeg synes er veldig veldig fryktelig trist er at mange kvinner rakker ned på oss som har en yngre mann og ønsker oss barn. Det er så masse bullshit som blir skrevet at det er ikke måte på. Alt fra at vi bør takke oss selv om vi får barn med Downs til at vi har morsinstinktet som er stå stort at vi velger oss «en gutt» som partner.
I det siste sitter jeg med oppfatning over at det er misunnelse blant kvinner som rår. For det krever mot å stå for sine valg og starte alt «fra bunn av» i 40-årene. Ikke alle har helsa til dette, eller ungdommelighet og energi nok. For det er ikke bare bare å ha draget og muligheter når man bikker førti da.
Jeg blir varm i hjertet når jeg leser solskinnshistorier om kvinner som fikk mulighet å starte livet på nytt i 40-årene. Og tro meg, om jeg kunne velge, ville jeg velge å treffe mannen i mitt liv i 20-årene, gifte meg, få barn mellom 20 og 30 år og så leve lykkelig i alle våre dager. Men livet er kompliserte sak og livet vet bedre av og til. Så det ble slik at jeg ikke traff mannen i mitt liv i 20-årene. Bør jeg skyve fra meg denne muligheten for godt bare fordi jeg nærmer meg førti tallet? Eller bør jeg ta imot det livet gir meg her og nå?
Tro meg, mange velger ikke situasjonen om å stå som brud eller gravid i 40 og 50-årene. Det blir bare slik for de fleste. Fordi man fant kjærligheten. Fordi man endelig klarte å bli gravid. Fordi at man ventet i så mange år og nå gikk drømmen i oppfyllelse. Kall oss gjerne dumme og uansvarlige, desperate og you name it. Men dette er kvinnelig misunnelse og ikke noe mer. Derfor orker jeg ikke å ta hensyn til dere. Synes det er bare trist.
Er du enig i at kvinner bør støtte kvinner?
signatur

Reklame | Sandnes Hudklinikk AS

Street
Jeg husker ikke sist gang jeg kikket i speilet og var fornøyd med det jeg så der. I alle år slet jeg virkelig med selvbildet på grunn av min akne og arr som jeg fikk som følge av det. Det er sikkert tusenvis av ganger jeg har hørt noen å si:
– Slapp av, det er bare arr! Det er ikke deg! Du bør akseptere deg selv slik du er!
Ja, det er jammen ikke meg. Det er bare arr. Men saken er at de kom for å bli og de tok livsgleden fra meg, selvtillit og muligheten til å se min hud slik Gud skapte den! Ja, det er helt sant at arrene var ikke meg!
Jeg tror mange som kommenterte har aldri vært i mine sko. Jeg har aldri mottatt slike kommentarer fra «akne ofre» som også hadde masse arr. Fordi at de vet. De som vet de skjønner.
Jeg hadde ingen håp om at jeg kunne vært ambassadør for noen hudklinikk eller kosmetikk. Men dette skjedde. Helt uventet, når jeg minst forventet dette. Som alt annet flott.
Laser
Rett før laser behandling
Laser
Laser
Jeg tok to runder med Dermapen (her og her) og en runde med laser. Akkurat nå er jeg i periode hvor huden heler seg og jeg ser at arrene nesten er borte. Første gangen kan jeg se i speilet og ELSKE det som jeg ser der. Jeg elsker huden min!
Jeg elsker Sandnes Hudklinikk som gjorde drømmen min til oppfyllelse. Om jeg kunne velge om igjen skulle jeg gjort det samme. På tross av at det er kosmetisk prosedyre som tar litt tid å komme tilbake til vanlig hud som du er vant med. Men det er så verdt dette!
Det er mye fokus nå mot alle kosmetiske behandlinger, men det er stor forskjell på å forbedre seg til det ugjenkjennelige og gi seg selv mulighet å bare være seg selv. For jeg ble ikke født med arr, og arr er ikke rynker som er naturlig del av min alder. Det er noe som ikke var velkommen i livet mitt. Noe jeg er veldig glad å bli kvitt.
Hver av oss har rett å bli seg selv. Jeg er heldig som fikk mulighet å finne tilbake til meg selv. Slik jeg skulle være!
signatur