lenalykke korona

lenalykke korona

Nå blei vi så heldige å få oppleve “rona” i hus. Først ble frøken syk forrige torsdag og jeg gikk og nærmest ventet på positiv test uten at jeg følte meg syk eller noe. Det gikk over syv dager og mine tester var fortsatt negative, så jeg slappet av og bare koset meg med livet, jobb og tur til stranda på onsdagen. Så på torsdagen ble jeg uggen, men tenkte at jeg kanskje stresset for mye og sovet for lite. Jeg tok en test igjen og den var negativ fortsatt.
korona
to streker som jeg kunne vært foruten
På fredagen våknet jeg skikkelig uggen. Jeg ringte jobb og sa at jeg må nok være hjemme. Det utviklet seg skikkelig ily dagen: jeg frøs helt vanvittig, hadde feber 39,8 som ikke gikk ned på noen måte, uansett hvor mye Paracet jeg tok og jeg hadde monster hodepine og smerter i hvert eneste bein i kroppen. På skala fra 1 til 10 følte meg meg dårlig som 100. Det var eneste gangen jeg angret på at jeg var skeptisk til vaksine. Slik var det lørdagen også. Frysningene var verst. I tillegg svettet jeg sånn at jeg måtte skifte på senga flere ganger, noe som var sykt vanskelig når man er så dårlig og slapp med høy feber.
Altså helga var ikke toppers.
Har dere hatt “rona”? Hvordan gikk dette?
signature lena

 

lenalykke

lenalykke

Kanskje det virker umulig å finne noe som helst positivt med nåværende situasjon og krise som rammet oss alle, men det finnes alltid noe man kan vinkle til det positive. Jeg tenker at det alltid er noe godt som kommer ut av noe vondt, uansett hvor kynisk dette måtte høres.
lenalykke
Her er flere positive ting som kan komme ut av krise og tunge tider:
i krise finner man nye strategier og slutter med de gamle strategiene som ikke fungerer.
– i tunge tider finner man raskt ut hvem er en god venn og hvem som ikke er, hvem som er støttespiller og hvem som er belastning.
– i kriser kommer man ut av komfortsonen sin på godt og vondt og dette kan bli ny start og kan føre på sikt til utvikling.
– i tunge tider finner man ofte indre styrke og mobiliserer seg, man oppdager kvaliteter ved seg selv som man ikke visste fantes
– i kriser finnes det mulighet til å skape noe helt annerledes og endre livet til det bedre.
– man lærer å sette pris de hverdagslige ting og være takknemlig for det man har
“Når alt rundt deg faller fra hverandre tenk hva du skal bygge på plassen som blir ledig nå”
signature lena
Flere artikler:
herbarium stavanger

herbarium stavanger

Jeg ble borte fra bloggen fordi jeg ikke hadde overskudd til noe som helst. Disse ukene var utrolig krevende psykisk og nå endelig fikk jeg tid til å skrive noe og jeg skal prøve å oppdatere bloggen jevnlig.
I dag er det ett år siden besta gikk bort. Jeg forstår fortsatt ikke at hun er ikke her lenger, og tror ikke jeg kommer til å forstå før jeg kan besøke henne på kirkegården. Jeg reiste fra hjemmet til foreldrene mine sommeren 2018 og ga henne en klem og ba henne om å vente på meg, så jeg sitter med følelsen av at hun venter på meg. I natt så jeg henne i drømmen min. Vi var på besøk og hun var glad og lykkelig. Hun hadde på seg hvitt strikket jakke. Mamma sa at Besta hadde virkelig en slik jakke og hun var veldig glad i den.
Nå håper jeg at jeg få se foreldrene mine igjen og de forblir uskadde i alt galskap som skjer i hjemlandet nå.
På jobb gikk det ganske greit. Det viste seg at jeg har supre kollegaer som sendte meg blomster og fant gode ord for meg. Dette var veldig koselig. Også byttet jeg kontor så gleder meg til flytting
Her hjemme fikk vi “rona” på besøk i dag da frøken i huset testet positivt. Dette var litt surrealistisk fordi vi har tatt mange tester i løpet av disse to årene med pandemi og brukte å tulle med hverandre og late som om testene positive. Så jeg trodde ikke på henne med en gang. Det er ganske skummelt så håper vi slipper mye plager.

Hvordan har dere det nå? 

 

signature lena

lenalykke

lenalykke

Jeg tenker at det kan være koselig med litt hverdagslige artikler og avlastning fra media som serverer frykt og elendighet. Så her er en liten koselig artikkel om vår og vårtegn.
lenalykke
Her er det som er vårtegn for meg:
når snøklokka popper ut 
– når luften blir frisk og lukter sjø og vannmelon
– når sola begynner å varme
– nå man får mer energi og har lyst å forelske seg
– her på Jæren lukter det møkk og det er et skikkelig vårtegn 🙂
– når kirsebær tre begynner å blomstre og dufte
– når man kan trå med lette sneakers på varm asfalt igjen etter en lang vinter
– når morgenkaffe smaker best i solveggen
– når man kan kjøpe en hel haug med tulipaner
– når man kan spise kvikklunsj og drikke kakao på tur
Hva er sikre vårtegn for dere?
signature lena

 

Flere lignende artikler fra meg:

 

5 pysjamas style for romantiske vår 

1o ting å gjøre i vår

lenalykke
lenalykke
Jeg har det ikke bra nå. Jeg er dypt bekymret for utviklingen som skjer i det norske samfunnet. Jeg har alltid vært fascinert over toleranse, fred og kjærlighet som nordmenn klarer å vise til alle. Selv etter tragedie med Breivik klarte det norske samfunnet stå samlet og vise masse samhold og kjærlighet. Dette var så imponerende at jeg gråt nesten og lovet meg selv å utvikle like stor toleranse og dyrke kjærlighet i hjertet. Jeg var stolt over å kunne bo her og kalle meg selv med et norsk navn.
Jeg fortalte til min familie i hjemlandet om hvor flott land med fantastisk samfunn jeg fikk lovt å være heldig å bo i.
Det er ikke slik nå dessverre…
Alt dette startet i 2020 med pandemi og hysteri om covid. Da fikk jeg se første tegn på hat i samfunnet. Dette var hat mot sine egne, sine landsmenn som valgte å ikke vaksinere seg. Jeg forstod aldri hvorfor noen sitt valg over sin egen kropp kunne avle så mye hat. Media spilte stor rolle i å dyrke hatet blant befolkning. Uvaksinerte ble sett på som farlige og gale. Selv om vaksine ikke ga beskyttelse og vaksinerte fortsatt kunne smitte.
Så eskalerte alt nå. Folk hater hverandre på grunn av meninger, status og nasjonalitet. Snart blir det vel aggresjon på grunn av noe annet også? 
Jeg er veldig skuffet og redd. Når ble det populært med hat? Hvor ble det av toleranse og aksept som var så sterke demokratiske prinsipper i det norske samfunnet. Jeg kjenner ikke igjen det som skjer nå og jeg liker ikke utviklingen.

Hva synes dere om det som skjer i samfunnet nå? 

 

 

signature lena


lenalykke

lenalykke

Våren er snart her: det kjennes i lufta og selv om det har blåst en hel del de siste to måneder på Vestlandet, så er det vår. Jeg tørr ikke å planlegge noe lenger, men tillot meg selv uansett å lage en liten liste over ting jeg gleder meg til å gjøre i vår.
lenalykke
Her er min liste:
samle snøklokker og lage fin bukett
– male påskeegg
– bake boller og spise dem ute på tur
– kjøpe seg alpinlue
– kjøpe en hel bøtte med tulipaner
– ta fine bilder med ranunkler
– nyte kirsebær tre blomstring
– kose seg i solveggen
– dra på hytta og nyte godt selskap
– dekke til en frokost ute i sola
Hva gleder dere dere til i vår?
signature lena

 

lenalykke

lenalykke

Krisesituasjon og indre ro er uforenelige ting i mitt hode, men siden vi alle står i krise nå (tror alle er enige at det er en stor krise), så leste jeg litt rundt og snakket med folk, samt gikk inn i meg selv og laget en liste med tips for hvordan bevare ro når det stormer rundt.
Her er noen tips fra meg som prøver å holde seg stabilt og rolig akkurat nå.
Aksepter nåværende situasjon: 
Uansett om situasjon er bra eller dårlig, om du er uenig med din situasjon, aksepter den. Det er mye bedre enn fornektelse. Med en gang du aksepterer at slik det er sparer du mye energi og krefter som du trenger for å restituere. Dette gir deg også mulighet for handling og planlegging.
Se hva du kunne gjøre for å bedre din situasjon:
Dersom det finnes muligheter å gjøre situasjonen din lettere, så utnytt dem. Dersom du ikke kan gjøre noe, bare aksepter ting som de er. Ikke bruk tid og krefter på å kjempe mot din situasjon dersom det ikke finnes muligheter for å bedre den.
lenalykke
Finn ting eller aktiviteter som motiverer deg og gjør deg glad:
Det er viktig å fortsette med aktiviteter eller ting som gjorde deg glad før krise. Finn ut om det er fortsatt mulig av det som er tilgjengelig for deg nå.
Finn støtte:
Når det er krise så det er best å ha støttende folk rundt. Finn derfor de som kommer til å forstå og støtte deg, og ikke ha dårlig samvittighet for å luke ut andre. Det handler om å overleve i krise og derfor må du overleve på din måte.
Hold en drøm eller mål framme:
Det er utrolig viktig å ha en drøm eller et mål i krisesituasjon. Noe du kan se frem til, noe som vil holde deg i livet. Finn dette om du ikke har enda, og se frem til dette.
Her var mine tips. Har du noe du kan tilføye her?
signature lena

 

lenalykke

lenalykke

Jeg kommer ikke til å skrive mye om det som skjer nå i øst Europa, men jeg føler at jeg MÅ tydeliggjøre min posisjon.  Nettopp fordi jeg opplever så lite forståelse og respekt. Jeg er imot ALL krig. Absolutt all. Jeg er imot vold på alle mulige måter. Det er min posisjon.
Dersom noen ønsker at jeg tar avstand fra DENNE krigen, men mener ANDRE kriger er ok, så må jeg skuffe dem. Norge har vært med i krig, USA har mange krig på seg, hele Europa og Russland også såklart. Nevn ett land som ikke kriget, startet eller bidro til noen krig så skal det godt gjøres å finne et.
lenalykke
Derfor står jeg nøytral.  Jeg fordømmer all slags krig. Det skulle vært dobbeltmoralsk av meg å gå og demonstrere mot en krig, men overse massevis andre som skjer rundt omkring i verden.
Jeg er UTROLIG lei av folk som skriver til meg og forteller meg hva jeg bør føle. Jeg vet selv kjempegodt hva jeg føler og tror. Dere som mener det er feil stadpunkt har ikke gått i mine sko og kan derfor ikke forstå. Hvor blei det av respekt for hverandre? Vi alle er i krise og hver av oss takler denne krisen på sin egen måte. 
Derfor skal jeg stå på mitt. Jeg håper jeg ikke trenger å forklare meg gang på gang. Jeg skal ikke blir dratt inn i endeløse diskusjoner eller konflikter. Det jeg trenger nå er ro inni meg, og eneste støtte jeg har kapasitet til å gi nå er til min egen familie.

Sånn er det bare og nok om dette. Håper jeg slipper tusenvis av innlegg om dette. Takk for forståelsen.

 

signature lena

 

Flere lignende artikler:

Jeg er redd

likes

likes

Nå har jeg vært en hel uke i depresjon og elendighet og har oppdaget en serie som heter “The Black Mirror”. Veldig interessant serie i utgangspunktet. I tredje sesongen handler første episode om verden som ble fullstendig digital. Mennesker har et slags skjerm og kan se rangering til hverandre basert på “likes”. Alle kan sette “likes” på hverandre basert på egen vurdering av handlinger og kvaliteter.
Samlet skår av vurderingene gir tilgang til alle sosiale goder. Om du har under 3,5 i snitt kommer du deg ikke på flere sosiale arena. Har du samlet skår under 3 er du så og si utstøtt.
Hovedperson i episoden, sosial jente som heter Amy prøver å få bedre samlet skår for å få leie drømmeleilighet og skaffe seg drømmejobben. Hun trikser på alle mulige måter for å høste inn sympati og «likes», men noe går galt og Amy får utrolig dårlig skår på 1,5 til slutt. Der mister hun alle hemninger og sier og gjør som hun selv vil, uten å se på andre.
likes
Moralen av denne episoden er slik for meg: vær deg selv uansett situasjon, pluss at det vi driver med i sosiale media nå er et farlig spill rett og slett. Sosiale media er ingen virkelighet og folk har maske av «likes», slags fasade som absolutt ikke forenelig med hvem de egentlig er.
Før ønsket jeg å være influenser på fulltid, nå vet jeg ikke lenger. Situasjonen i hjemlandet viser hvor skjør denne digitale verden er. Plutselig sitter du der uten «likes» og Instagram tilgang og det er ganske kjipt om dette var hele livet ditt.
Har dere sett episoden eller serie? Hva tenker dere om problemet?
signature lena
Lignende artikler:

Få gjøre mitt beste

8.mars
8.mars
Hei alle fine, sterke og modige damer som leser bloggen min!
Jeg vil gratulerer oss, kvinner, med den internasjonale kvinnedagen!
For meg har denne dagen alltid handlet om noe annet enn frigjøring og feminisme. Kanskje fordi at i mitt land er denne dagen først og fremst dedikert til kjærlighet og skjønnhet. Den ligner på morsdagen i Norge. Kvinner får masse blomster, koselige overraskelser og gaver.
frokost
passende lunsj til 8.mars
Mens her i Norge handler dagen om at kvinner skal bli hørt. Det var egentlig meningen med 8.mars i mitt hjemland også, men dagen druknet i andre ting. Her i Norge demonstreres det gjerne og kvinner gir gaver og oppmerksomhet til hverandre.
Hva er viktig for meg i dag? Jeg tror at det er begge deler: jeg ønsker både bli hørt og likestilt, og jeg ønsker å føle meg kvinnelig. Med alt dette innebærer. Ja, jeg liker å motta blomster og oppmerksomhet, jeg liker støtte og kjærlighetstegn, men det gjør vi vel alle?
Derfor denne dagen er fortsatt begge deler for meg. Jeg håper i fremtiden klarer vi å satse på mer kjærlighet og trygghet som er “tradisjonelt” kvinnelige egenskaper fremfor aggresjon og makt.

Hvordan feirer dere dagen i dag?

 

 

signature lena

 

 

Lignende artikler:

Slik feirer vi 8.mars i Russland 

Hva er kvinnelykke?