jul gave

jul gave

 

God onsdag,

Det er 1. desember i morgen og jeg gleder meg utrolig mye til å åpne min fine julekalender. Jeg har utrolig fin i år og dette skulle bare mangle. Jeg skal kose meg masse med den, søte saker og alt som Advent har å by på.

I dag vil jeg dele mine tips om julegaver som ikke koster mye eller koster ingenting. Det er ikke vanskelig å lage dem heller. Jeg tenker at det er veldig lurt i disse tider.

 

gavepakning

 

Her kommer min liste med forslag:

 • “lykkebeger”: lag små lapper med positive ord, noe fint å si til veldkommende, motivasjonsquotes, legg i et fint beger og pynt
 •  kuponger : lag vanlige kuponger av papir, skriv hvilke tjenester eller opplevelser du gir bort, og pakk det inn som en gave. det er så mange der ute som setter pris på praktiske gaver og hjelp
 • lag en bok: du kan lage en bok, dikt eller sang og pakke alt fint som gave
 • hjemmelagede gaver: om du er flink til å gjøre DIY så kan du lage fine gaver av materialer du finner, kjøper brukt eller gjenbruker
 • lottokupong: den koster veldig lite, men det er mye spenning og man kan vinne store sum, så jeg personlig synes det er veldig fin gave

 

Hva er dine tips til gaver som koster lite eller ingenting?

 

signature lena

 

lenalykke

lenalykke

 

Første desember blir her om noen få dager, og jeg ser at jeg er godt i boks med julegaver. Det er bare noen få igjen.  Mest av alt under årets juletre ønsker jeg meg tre ting:

 • fred
 • kjærlighet
 • harmoni

Jeg kjenner sterkt på at det er det som verden og samfunnet vårt trenger sårt det neste året. Det er liksom nok nå. Etter to lange vonde år med sykdom, pandemi, dødsfall i familien, krig og elendighet er det veldig på tide å finne disse tre tingene og fikse det som kan fikses. Før det gikk for langt for oss alle.

 

Hva ønsker DU deg til jul?

 

Klem fra meg,

signature lena

frokost jul

frokost jul

 

Det er på tide med en liten oppdatering om hvordan helga gikk. Jeg var utrolig effektiv i helga, det skal jeg ha.

Juletreet ble satt opp og pyntet, huset vasket og jeg pakket flere kalendere til venner. Så bakte jeg julekjeks og tok frem julepynt. Nå kan jeg slappe av denne uken siden alt er klart. Det gjenstår bare noen få julegaver og utelys. Det var så sterk vind at jeg orket ikke å styre med krans og lys i fare for at alt skulle blåses vekk. Så lørdagen var veldig hektisk og jeg gikk i seng veldig sent.

 

interiør juletre

 

interiør juletre

 

På søndagen startet jeg dagen med deilig julefrokost og avslapning. Det er noe spesielt med lange frokoster på søndager: jeg elsker å ha god tid på morgenen.

 

frokost jul

 

frokost jul

 

frokost jul

 

Etter lunsj kom bestisen på besøk og da dro vi til Sandnes for å se på Vinterland. Været var ikke optimal med storm og pøsregn og derfor var det en kort tur, men veldig godt middag på Egon. Jeg kjenne skikkelig at julefølelsen kommer snikende, det er så god følelse og jeg koser meg masse.

 

lenalykke jul

 

middag egon jul

 

egon jul

 

vinterland sandnes

 

egon jul

 

jul gave

 

signature lena

lenalykke

lenalykke

 

God mandag,

Jeg føler mer og mer at det er flere ting jeg gleder meg til nå i desember. Det er veldig fin følelse, jeg håper den varer. Jeg elsker å dele positive ting med dere, derfor vil jeg åpne opp litt og fortelle hva jeg gleder meg til den kommende vintermåned:

 

 • julebord med jobben: jeg er så glad for at jeg endelig skal på skikkelig julebord. I syv år har jeg hatt bare julelunsj med jobben siden min kommune er for kristen og det er ikke lov med alkohol på jobbfester. Nå kan jeg kose meg på kvelden med skikkelig feiring. Dette blir fint!
 • nissefest med venninner: det er første gang jeg meldt meg på noe sånt, så jeg er veldig spent. Jeg lover oppdateringer underveis
 • masse god julemat: jeg elsker ribbe og poteter, surkål og pepperkaker, så det gledes masse
 • masse kjærlighet: jul og Advent handler mye om kjærlighet og omtanke, så jeg tenker å gi masse og få masse, det gledes virkelig
 • til at 2022 er over: dette var desidert tøffeste år noensinne, og selv om 2023 kan bli enda verre, så gleder jeg meg til 2022 er over. Jeg er evig optimist vet du

Sist, men ikke minst, så gleder jeg meg til å åpne min julekalender. Jeg har utrolig fin nå i år.

 

Hva gleder DU deg til nå i Advent?

 

signature lena

 

 

julekake

julekake

 

Nå er Advent snart her og jeg bakte en deilig kake som vil passe kjempegodt både til Advent og Jul. Det er en variant av julekake, så vær så god.

 

Dette trenger du:

ca 5 plommer uten skall

4 egg

200 g smeltet smør

100 g melis

200 g hvetemel

1ts bakepulver

2 ss vaniljesukker

50 g mandelflak

 

 

julekake

 

julekake

 

plommekake

 

Slik gjør du det:

Smelt smør og bland alt sammen

Hell i rund smurt form

Dryss mandelflakk og perlesukker over

Stek ved 160 C i ca 25 min

 

Kan serveres både kald og varm

 

Velbekomme!

 

 

 

vinter

vinter

 

God lørdag,

 

Tro meg eller ei, men adventsfølelse kom snikende i går. Jeg sier adventsfølelse istedenfor julefølelse, fordi at jeg synes at Advent er mye koseligere enn jul. Fordi at deilige forventninger og forhåpninger er alltid mye bedre enn selve hendelse. Så det er det Advent betyr for meg: Ventetiden full av gode tanker, drømmer og håp. Når man går og venter på et mirakel. Det er det jeg føler nå.

Jeg slutter aldri å drømme. Nå drømmer jeg om å få min egen familie, hus og oppleve hva betyr jul når man har familie her. Jeg drømmer om at ting blir lettere og ekte kjærlighet vinner. Jeg drømmer om fred på jord og at folk klarer å komme styrket ut av konflikter og heller skape sterkere bånd enn å krige og drepe hverandre.

 

Jeg mener så absolutt at kjærlighet er drivende kraft til alt i verden og kjærlighet skaper mirakler. Jul og Advent handler mye om kjærlighet og omtanke

 

Så jeg nyter denne følelsen selv om været her i Stavanger minner mer om høst eller tidlig vår enn om vinter. Men adventsfølelsen er her og jeg går og venter på et mirakel og skje. Så det er veldig deilig.

 

 

frokost

lenalykke

 

I dag er planen å fikse alt til første søndag i Advent og kose meg med frøken og venner. Jeg føler at jeg er så heldig som har gode folk rundt meg.

 

Hva med DEG? Hva betyr Advent for DEG?

 

Klem fra meg,

signature lena

Advent

Advent

 

Det er bare ei uke igjen til første søndag i Advent og jeg vil dele mine tips til hva man kan finne på når man serverer deilig julefrokost og risgrøt.

Det som skjer er ofte at man ikke lager eller gjør noe før Advent er her, og etterpå dukker det opp masse stress og tidspress. Derfor er det lurt å få mye av stress unna før Advent og kose seg med andre ting når Adventstiden kommer.

 

Her er min liste:

 • dra på julemarked
 • bake pepperkaker
 • pakke gaver
 • åpne julekalender
 • lage gløgg kveld med julefilm
 • lage pepperkakehus
 • servere deilig julelunsj
 • dra ut og besøke Vinterland
 • dra på romantiske date på julepyntede restaurant
 • dra på julebord
 • hjelpe dem som har det vanskelig

 

Hva står på DIN Adventsliste?

 

signature lena

jul

jul

 

Dette er skikkelig upopulært, spesielt siden jeg er veldig ærlig blogger som skjuler ganske lite fra mine lesere. Men det finnes ting som jeg vil aldri skrive om her (aldri si aldri da, men hvert fall per dags dato).  Her kommer min liste og jeg håper å slippe å forholde meg til disse tema her.

 

Sex og samliv

Jeg vet at det er det som “selger” mest på bloggen, men det er ikke noe jeg er interessert i å dele akkurat nå. Jeg ønsker ikke heller å svare på spørsmål om min sivilstatus eller hvordan det går i forholdet, om jeg dater noen eller singel osv. Dette vil jeg holde for meg selv foreløpig. Det skjer flere ting her og jeg ønsker å holde dem for meg selv og ha privatlivet mitt privat. Jeg kommer ikke til å dele veldig mye av dette i tiden fremover, også fordi at det er ganske slitsomt å blande bloggen og privat. Jeg er her for å dele OM MEG, og det er MEG jeg ønsker det dere skal bli kjent med. Det kommer så klart noen fra min familie og venner i det omfanget de selv mener er komfortabelt å dele. Sexlivet mitt ønsket jeg aldri å diskutere her, så det blir slik fremover også.

 

Helse

Jeg delte mye om helse her før, men jeg fant ut at dette kan være triggende for mange av mine lesere. Så jeg ønsker ikke å skrive så mye om helsa mi her, bare fortelle hvordan det går. Jeg vet at åpenhet er veldig viktig, men man skal passe på hva man skriver. Jeg ser at flere får symptomer og diagnostiserer seg selv etter man leser blogger om sykdommer. Dette ønsker jeg ikke å bidra til. Nyttig info om generell helse, forebygging og fertilitet skal jeg fortsatt blogge om.

 

Kropp og Vekt

Jeg synes det er veldig mye rundt omkring om kropp og vekt, og disse tingene kan være utrolig triggende for flere. Jeg elsker å publisere fine bilder og vet at disse allerede kan legge kroppspress på noen. Derfor prøver jeg å legge ut all slags bilder, de uretusjerte og uten sminke også. Men skrive i tillegg om kropp og vekt dette ønsker jeg ikke. Du finner ikke slankemetoder og snakk om kroppsforbedring her. Ikke at jeg er imot dette, jeg bare synes det er altfor mye fokus på dette i samfunnet ellers.

 

Mine barn

Min datter ønsker absolutt ikke at jeg blogger om henne. Hun er nesten voksen og skal bli hørt. Jeg har mine egne meninger om barn på blogg og i sosiale media og kommer derfor ikke dele så mye, også om det blir flere barn på meg. Jeg har ikke tatt stilling enda angående eventuell graviditet og oppdateringer om dette. Det er et tema som kan være nyttig for voksne gravide, så derfor når det gjelder mitt svangerskap så kanskje jeg kommer til å dele, men ikke så mye av babyen. Alle barn har rett til privatliv.

 

Min jobb

Jeg er ansatt i offentlig sektor og kan derfor ikke blogge om jobben min. Dette er normalt og dette min måte å vise lojalitet til min leder og arbeidsplassen som i sin tur visste meg tillit ved å tilby meg denne jobben. Det irriterer meg en del at i Norge er det for altfor stor fokus på det man jobber med. Jeg sier her en gang til ( da det stadig kommer masse spørsmål om hva jeg jobber med) at min jobb har absolutt ingenting å gjøre med blogging, sosiale media, mote eller skjønnhet. Ikke med coaching heller. Jeg har samfunnsviktig godt betalt jobb som krever mye energi, tålmodighet og veldig høy utdannelse. Dette er jeg stolt av og det er mange ikke kobler til meg når de leser min blogg. Men jeg elsker å ikke bli plassert i noe sosialt bås, så det er veldig fint å være annerledes og meg selv her på bloggen.

 

Ja, sist men ikke minst: hva vil dere lese mer om her på bloggen?

 

Klem fra meg,

signature lena

kaffe

kaffe

 

God mandag,

 

Jeg mangler energi totalt på grunn av mørketiden og fordi at jeg føler meg trist. Men i dag er jeg veldig fornøyd med meg selv: jeg var på jobb, gikk en liten tur, laget masse god mat, så på serier og jobbet med å skrive dagbok.

 

tre sverd
utsikt på vei på jobb i dag

 

 

lenalykke

 

 

 

Jeg var lite motivert for blogging og postet på Instagram litt lite, men formen er virkelig slik at jeg ønsker heller ligge og se på julefilmer med kakao og sjokolade. Det er lov.

I dag var det faktisk roligste dagen denne uken, fordi at det er mye som er planlagt de neste dagene. Jeg gruer meg litt, men sånn er det . Livet skjer.

 

 

rødbetesuppa
laget rødbetesuppa til middagen

 

plommekake
bakt julekake med plommer også

 

 

Hvordan var DIN mandag? Hva er DINE planer til uken?

 

Klem fra meg,

signature lena

pizza

pizza

 

God søndagskveld,

 

Jeg har ikke vært så aktiv her i helga, og det er veldig bra. Jeg klarer endelig å gjøre noe hjemme og sette fokus på venner og sosialt liv fremfor å sitte for mye på bloggen.

Her kommer det en liten oppdatering på livet (fordi jeg elsker dere og vet dere bryr seg).

 

På lørdagen koset jeg meg masse med film og litt god pizza, og i dag hadde jeg besøk av mine venner som jeg laget rødbetsuppe for. Det er veldig koselig å lage mat til noen, og se at folk liker maten man laget for dem. Jeg gleder meg til jeg har større familie slik at jeg kan lage middager for dem og kose meg masse med dem.

Planen til uken er jobb, julepynting på jobben (dette har jeg aldri opplevd før så jeg gleder meg virkelig), julepynting hjemme og forberedelse til første julefrokost på søndagen. Jeg gleder meg faktisk. På lørdagen har jeg planlagt litt baking og kos meg en julefilm. Dette er for å booste meg selv litt og skape stemning i huset. Kanskje jeg bør skaffe meg litt julekaffe også? Jeg har det veldig fint nå, på tross av litt tristhet, og det er veldig deilig å kjenne på.

 

Hvordan var DIN helg?

 

 

Klem fra meg,

signature lena