En oktoberkveld dro jeg ut for å kaste søppel og så dette: Masse julelys på balkongen til naboen! Jeg stod helt lamslått av stille raseri mens jeg la merke til at det også var et juletre i vinduet hans!
Hvem som pynter for fullt til jul i slutten av oktober? Det er ren skandale! Jul er skapt for å nyte den. Det er liksom ingen som spiser dessert før man kommet seg gjennom middagen. Men det finnes folk som hopper rett på desserten da!
Jeg føler at slike folk ødelegger jula på en måte. Hvis man starter med pynt og juletre i oktober, så blir man pisslei av jula i desember. Det er så mye julemat overalt at man går lei. Derfor pynter jeg ikke før advent. Og godt er det.
Men samtidig er det så trist og mørkt nå i november at jeg skjønner at folk vil pynte litt opp tilværelsen og kose seg med julelys og noe flott å glede seg til. Ikke noe galt i dette.
Så jeg kastet søppelet mitt og listet meg hjem som en Grinch til den upyntete leiligheten min. Julepynt får vente sin tur til desember.
Hva med dere?
signatur

Reklame | Sandnes Hudklinikk AS

For ca en måned siden sto jeg åpent frem på bloggen min om mine hudproblemer: Jeg har voksen akne som ikke lar seg behandle på vanlig måte da jeg ikke tåler noen av de medisinene som ble foreslått til meg. I tillegg har jeg stygge akne arr som ødelegger ganske mye av livskvaliteten min.

     

Idet jeg delte dette åpent trodde jeg aldri at det vil skje at jeg får noe kosmetikk spons eller vil stå som modell for en hudklinikk. Men jeg tok total feil! Jeg fikk tre samarbeid med diverse hudklinikker etter denne posten. Dette var så utrolig bra!

Nå går jeg gjennom et behandlingsprogram på Sandnes Hudklinikk. Her på klinikken jobber det to superdyktige og trivelige damer. Begge har medisinsk utdannelse og kan sakene sine. 

Jeg fikk første behandling med Dermapen. Prinsippet av Dermapen er at man får flere nåler gjennom huden samtidig. Dette øker produksjon av kollagen og bidrar til at huden ser yngre ut og arrene blir mindre.

Her kan du se min vlogg om behandlingen (trykk på bilde)

 

I dag fikk jeg en hyggelig melding på Facebook hvor vedkommende kalte meg for Lena-Pena. Jeg reagerte med et fnis og fortalte til han at slik ble jeg ertet i barnehage i barndommen min i Russland.
“Pena” betyr skum som flyter oppå melka når melka står for lenge. Så det å kalle noen for Pena der var ganske ertende og fornærmende. Lite visste jeg at en vakker dag vil jeg flytte til Norge og nyte at Lena-Pena her betyr vakker. 
Nå tenker jeg at mobbingen vi blir utsatt for som barn sitter skikkelig livet ut. Kompisen min ble sjokkert over at jeg husker ting i fra barnehagen. Men jeg gjør jo det!  Dette er sånn det er. Man husker ting som gjorde vondt, mens noen gode ting kan fort glemmes. Det er derfor mobbingen er så skadelig og skal bekjempes på alle mulige måter.
Deres Heksa,
signatur
høst
Dagens post inspirert av Kvinneguiden. Har surfet bittelitt og oppdaget interessant tema. Ung dame skriver at hun er redd for å bli eldre. Hun leser og hører så mye negativt. Mange menn mener at kvinner på 30+ er utdaterte og gamle.
“Hvorfor er det slik?” spør hun
I et annen tema sitter damene og helt seriøst diskuterer hvorfor unge menn kan interessere seg for damer som er eldre enn dem. Det er liksom helt umulig. Hva skal en mann på 30 med ei dame på 40+?
Mange kvinner i denne tråden skriver at unge menn er sammen med litt eldre kvinner kun på grunn av sex og god økonomi. Eller må det være noe galt med de mennene og damer på egen alder vil ikke ha dem. For det er jo et veldig trist syn: En ekkel gammel kjærring på 30+ og en fin ung mann i 20-årene.
Jeg er veldig enig med trådstarteren: Alt dette skremmer meg også! Liksom vi lever i 2019 i et likestilt land, men kvinner skal shames pga alderen fortsatt. 
Bare for å illustrere det hele: Her er flere grunner til hvorfor kvinner IKKE er eldre enn menn på samme alder når de bikker 30:
– kvinner har ikke flere rynker enn menn
– kvinner har ikke verre helse enn menn
– kvinner kan fortsatt ha barn ja over 30, og det er mange mulighet også for dem over 45+
– kvinner har fortsatt sex, og sexen vår er ikke avhengig av erektil funksjon
Så svar meg nå- hvorfor kvinner på 30+ skal være verre enn menn på 30+?!
Så lei av denne bullshiten altså.
Hva synes dere?
signatur
Nå har jeg kjørt undersøkelse blant single jenter i en stor Facebook gruppe med 20000 medlemmer, og her kommer det en liste med ting som kan skremme vekk potensielle dater fra Tinder profilen din. Dette gjelder gutter, så les og lær!
Here we go.
Bilde med andre
Det er veldig ukoselig å se på profilbildet til daten og gjette hvem han er. Spesielt om det er flere kompiser på bildet. Det kan også være slik at kompisen hans er mye finere, og da blir det skikkelig turn off. Ja, jeg må innrømme at jeg sveipet til høyre bare for å spørre nummeret til kompisen hans som var damn hot. Ikke gjør det gutta, ikke dum dere ut!
Når det gjelder bilder med dama som profilbilder så sier jenter at fyren må bli “ulovlig kjekke” for at de sveiper til høyre. Så om du er det, kjør på!
Bilde med alkohol
Alkohol på bilde eller full tryne er turn off. Altså veldig veldig turn off. Ikke gjør det. med mindre dere vil finne ei party jente. For meg virker røyk på samme måte: TURN OFF.
Bilde med synlige tatoveringer i ansiktet
Ifølge jentene jeg spurte får tattiser i ansiktet alle lysene blinke. Så dersom du har noen prøv å ta bilder som skjuler dem litt. Men aller best – ikke ta tattiser i ansiktet!
Solbriller på
Det er skikkelig turn off og unlikable garanti dersom man har solbriller på alle bilder på profilen.
Så gutter ikke vær dumme. Solbriller er sexy, men man vil gjerne se ansiktet ditt.
Bilder i bar overkrop
Selv om du har supertrent kropp og er en skikkelig hottis kan det være turn off. Velg heller klær som fremhever musklene dine uten å virke som om du er avkledd.
Jenter, er det flere ting jeg burde nevne her?
signatur

 

I går fikk jeg tilsendt noe morsomt fra ei dame som leser min blogg. Hun ble kjent med en tilsynelatende sjarmerende mann som skrev til henne og de fant raskt ut at de bor ikke så langt unna hverandre. Damen var ganske så innstilt på å dra på koselig deit. Og så skjedde noe utenkelig. Mannen snakket rett ut med andre ord!
Altså gutter, helt seriøst. Hva feiler det dere? Hvem i all verden spør om å komme på døra for å ha sex for så finne ut om folk passer sammen? Synes dere det er sjarmerende?
Det som er verst er at dette skjer stadig. Menn forventer at kvinner skal komme på døra og “levere” sex. Hallo, folkens, det er ingen sex-Foodora her. Sykt hvor ekkelt og lite mannlig slike henvendelser er.
Det var tøft gjort av dama å sende melding over til meg. Den fortjener en plass på bloggen min slik at andre gutter leser og lærer. Dette er IKKE greit! Slik gjør man ikke bare. Punktum.
Vær en gentleman, Alltid.
Jenter, hva skulle dere svare på en slik melding?
signatur

 

høst

 

gravid

Nå er jeg i forskjellige grupper på Face og leser masse rare betraktninger fra folk. Jeg merker en ting som går igjen, og dette er som regel blant damer. Folk rakker ned på seg selv på grunn av alderen!

What? Seriøst?

Mange skriver at det kan være “for seint” og at “alt til sin tid”. Ok, men vet dere når denne “tiden” er?

Hva om du ikke fant ekte kjærlighet som 20-åring, men oppdaget den som 50-åring? Hva om du aldri hadde tid til studie som 25-åring på grunn av barn, som 35-åring på grunn av barn nummer to, og som 55-åring oppdaget du at endelig har du tid for å ta drømmeutdannelsen? Hva om ei dame brukte dongeri hele livet, men idet hun ble 40 oppdaget hun at hun har lange fine ben og begynte å bruke korte kjoler?

Det verste er at idet denne “rette tiden” kommer så begynner samfunnet å dømme en. Han er for gammel for å date ei som kunne vært datteren hans. Hun er gravid som 48-åring? Så egoistisk og forferdelig.

Fortell meg hva skal en mann gjøre om han ble forelsket i ei mye yngre dame og hun svarer han med det samme? Dumpe henne?

Hva skal ei kvinne som ble gravid som 48-åring gjøre? Abort? Kun for å please samfunnet som mener at det er for sent for henne og skremmer henne med forskjellige sykdommer som barnet kan pådra seg?

Hvorfor sier ingen “Åh, det er bra! Det vil gå veldig bra. Gratulerer!”? Hvorfor blir alle så skeptiske?

Se på diverse blad og aviser. Hva skrives det om? Om kjendis kvinner som “viser seg i bikini” på stranda tross sine 55, eller 65 år. Hva skal man da bruke på stranda? Heldekkende drakt? Er det ikke naturlig å bruke bikini på stranda?

Så folkens, slutt med dette. Gjør det dere vil og kan. Og la kun disse “vil” og “kan” definere hva dere kan få til, ikke hvor gammel dere er!

 

signatur

Myter

Myter

Siden jeg tok utdannelse i “lykkefølelsen” og coaching, smiler jeg hver gang jeg får høre en av disse “lykkemytene”. Fordi at det vi mener om lykke er ofte ikke det som definerer og skaper lykken. Dette forklarer en del hvorfor enkelte folk føler seg lykkelige selv om de “ikke burde det”, og enkelte ikke gjør dette selv om de “har alt” for å føle seg lykkelige.

 

Så here we go.

 

MYTE 1: DET ER KJIPT NÅ, MEN SENERE KOMMER DET LYKKE

Det er en favoritt tankegang for troende folk eller dem som praktiserer asketisme. Nå føles det ganske kjipt, men senere vil man få tilbake for alt strevet. Sannheten er at Lykken skapes hver dag og avhengig i stor grad hvordan vi reagerer på hendelser i livet vårt. Har du det kjipt idag- vil du mest sannsynlig ha det kjipt imorgen også. Mer enn det! De vanene du har idag vil predikere hvor du blir om ca 5 år.

Konklusjon: Ikke vent på lykke som “kommer”, Start å skape din egen lykke hver dag! 

 

MYTE 2: LYKKE ER NOE DU OPPNÅR

Man tenker at lykke er noe en kan oppnå og ha for seg selv, Men det er ikke tilfeldig at lykken blir ofte beskrevet som en fugl i mytologi og eventyr. For lykke er en følelse. Mer enn det- det er ikke en permanent følelser. Så lykke kan ikke oppnås for lang periode. Lykke kan oppleves!

Konklusjon: Prøv å være lykkelig her og nå!

 

MYTE 3: LYKKE KAN VARE EVIG

Det er kun i eventyr det sies at de levde lykkelig i “alle sine dager”. Lykke er en følelse, og følelse kan ikke vare permanent. Det bør skapes på nytt og på nytt hver dag. Det er helt normalt å føle seg trist noen dager og kalle seg for en lykkelig person.

Konklusjon: Lykke er ikke permanent, så sett pris på de momentene og dagene du føler deg lykkelig!

 

MYTE 4: MAN KAN IKKE LÆRE SEG Å VÆRE LYKKELIG

Det er faktisk helt mulig! Og jeg vil fortelle i bloggen min om teknikker som gir deg mer lykke. Så man kan lære seg å være lykkelig. Den enkleste oppgaven er å være takknemlig. Alltid. Start idag!

Konklusjon: Det er fullt mulig å lære seg å være lykkelig!

 

MYTE 5: MAN KAN IKKE VÆRE LYKKELIG OM MAN IKKE HAR ALT PÅ STELL I LIVET

Det er direkte feil. Ifølge forskere av lykkefølelsen fra Berkeley, avhenger følelse av lykke kun i 10 prosent av livets omstendigheter. Hele 50 prosent er arv! Tenk det! Og resten er deres holdninger. Det finnes mange folk her i verden som føler seg lykkelige i fattigdom, sykdom og ellers i livets elendigheter. Og det finnes folk som er ulykkelige ved livet helt på stell.

Konklusjon: Riktige holdninger og ikke livets omstendigheter er det som avgjør om dere føler dere lykkelige.

 

Hørte dere flere myter? Kommenter gjerne her så ser vi sammen på om de stemmer med realiteten!

 

signatur

Splash Image
 
Far, ikke bare et ord eller bilde. Noe ikke alle er heldige å få her i livet. Jeg er en av dem som har fått en far. En som var der: Passet på mamma og strøk på magen for å kjenne etter mine bevegelser, stått utfor fødestua for å se på meg i vinduet (ja, det var ikke vanlig med far på selve fødestua på denne tiden, og synd er det), vugget meg i søvn, løftet meg opp og smilte til meg, lærte meg å tegne og skrive fint, noe jeg er stolt av nå.
Far som ga meg fart da jeg, ei jente på fem, satt på huske. Det er min fineste barndomsminne- å fly rett til himmelen, men falle trygt tilbake fordi at jeg visste at pappas hand holder meg. Utrolig følelse av frihet og trygghet.
Jeg husker alle våre krangler, pappa, da jeg blitt til en tenåring. Jeg skrek da til deg at du var verdens tåpeligste mann, og jeg ville finne en som er tusen ganger bedre. Jeg er lei meg for dette, pappa. Fordi at jeg fortsatt har det til gode. Å finne han som kan være bedre enn deg og snillere med meg. For jeg tror ikke at han finnes det ute, ærlig talt.
Takk for dette pappa. Takk for min trygge barndom og for at du er der for oss fortsatt. Jentene dine. Meg, mamma, lillesøster, Irina og besta. Du passer på oss alle og vi skulle aldri klare oss uten deg. Jeg kan ikke se for meg oss uten deg.
I dag er det farsdag i Norge, og jeg håper og ber at absolutt alle barn får en slik far. Eller bonusfar som vil steppe inn når biologiske pappa av ulike grunn ikke er tilstede. Adoptivfar, en onkel, bestefar, storebror. Vi trenger dere.
Fordi at alle trenger en far. Absolutt alle. Ikke bare ett ord eller ett bilde.
signatur
Morgenen min startet i dag med å lese litt Nettavisen. Det var artikkel nummer to eller tre om uskikkelige ansatte hos Norwegian som robbet folk for penger. Altså stakkars folk skulle bare ha med litt ekstra kilo på fly, og ble kjeftet på og ranet. Nei og nei, dette er utrolig ekkelt.
Min mening om situasjonen er at Norwegian fortjener faktisk en klapp på skulder for et bra tiltak. Jeg personlig er pisslei folk med gedigne kofferter som de drasser med seg på fly. De tar plass, skaper farlige situasjoner og rett og slett irriterer og forsinker folk! En gang opplevde jeg at ei unge dame ikke klarte å holde den gedigne bagen sin og slapp den rett på foten min. Au da!
Lærer vi ingenting av situasjoner når nødutgangen blir blokkerte med kofferter som falt fra bagasjehyller, eller at fly hadde så mye overvekt? Hvorfor må folk på liv og død drasse alt med seg i flykabinen?
Med en gang det kommer noe fornuftig og strengt så starter gnålet da. Jeg vil gjerne at Norwegian fortsetter med dette, fordi at ja, jeg er lei av dere, folk med gedigen bagasje. Skjerp dere, helt seriøst. Livet og sikkerhet til medpassasjerer betyr mye mer enn deres ting og tang.
Hva synes dere om Norwegian-skandalen?
signatur