BLOGG.NO: fra strippeklubb til strikkeklubb 

mat
Den siste uken har det skjedd mye på blogg.no. Blant annet det at unge bloggere stakk av og flyttet til Instagram. Jeg skjønner dette godt siden Instagram er veldig populær plattform for tiden hvor man kan tjene penger lett, enkelt og effektivt. Men jeg personlig liker blogg.no og er superfornøyd med plattformen som jeg blogger fra.
Det som jeg ser nå gjør meg trist. Først da jeg så at det ble mange bloggere på 40+ så ble jeg veldig glad fordi at jeg også nærmer meg denne kategorien og det var godt å se at bloggerlivet er ikke over som 35+.
Men slik som det ser ut nå konkluderte jeg for tidlig og for raskt. Det jeg misliker ved alderen 40+ er at man blir gørrkjedelig som regel. Også kritisk og småsur. Dette er ikke noe jeg vil assosiere meg med, og det er noe jeg er utrolig redd for å bli. Derfor skremte tallet 40 meg utrolig mye. Jeg elsker 30-årene og mener fortsatt at det er den beste alderen, men hallo, jeg vil gjerne leve videre og gjøre mitt 40-tiår det beste av de beste!
Dog jeg ønsker ikke å være ei kjerring som sitter og strikker, eller sladrer og driver med skittkasting. Det er det som skjer for tiden på bloggen. Trist syn. Det virker som om blogg.no var først en strippeklubb for unge Paradise deltakere, og nå er strikkeklubb for sladrekjerringer midt i livet.
Her er noen bloggere jeg liker å lese og som er voksne, men samtidig ungdommelige:
Gry som alltid har reflekterte og spennende innlegg
Frodith som er kreativ lærer og minner meg om Pippi
Jeg liker også å lese Eva som er jordnær og snill

Er det flere kule voksne bloggere eller bloggere i 30-årene som dere kan anbefale? Ingen strikkeoppskrifter og sladder pliz! 

signature lena

FARGERIK, RIMELIG OG SUNN FROKOST

frokost

 

Hei ho her er Lena med frokost-oppskrift. Den er superenkel. veldig fargerik og ikke minst rimelig!
Lobnos er et sunt og proteinrik pålegg. Ikke minst er det veldig rimelig. Du får en hel pakke som kan deles til tre porsjoner til kun 18kr.
frokost
Så her er oppskriften.
Du trenger:
1 pk Lobnos
2 skiver brød (du kan velge glutenfri)
litt majones
1/3 pk søtpotet fries
100 g salat
1/2 mango
Slik gjør du det:
Stek søtpotet fries
Smør brødskiver og ha på lobnos og salat med mango
Smak til med salatost eller litt salatolje.

Nyt!

 

 

signature lena

VINTEREN 2021 OPPSUMMERT

snø

 

Året 2021 har nettopp startet, men hele vinteren er over. 2020 hadde fantastisk slutt for vår familie. Januar startet greit, men det var ikke en begivenhetsrik periode.
Om jeg skulle velge slagord for vinteren 2021 så skulle det vært et kort ord: JOBB
Jeg jobbet, jobbet, og jobbet, og jobbet igjen, Både på fast jobben min, og med blogg og insta. Vi hadde lite tid å pleie forholdet og lite tid til å treffe venner eller gjøre noe annet, men det gjør vel ikke noe i corona tiden.

Våren er jeg ganske spent på, siden vi holder på med flere prosjekter som jeg legger mye tid i, så vi får se hvordan det vil gå. Håper det blir tid til kjærlighet og familie for der har vi også noen prosjekter på gang. Så nå kan våren bare komme!

 

 

signature lena

KETCHUP UKE

rosa genser outfit
Ja, du leste riktig og innlegget ikke handler om mensen. Men heller om det at i livet mitt skjer det enten ikke noe, eller alt på en gang. Jeg har fortalt om “ketchup-effekten” som handler om det at man jobber og jobber, men ingenting skjer (det samme som å riste ketchup-flaske), og så skjer det masse på en gang (masse ketchup ja).
Denne uke var en skikkelig “ketchup uke”: det skjedde så utrolig mye at jeg sitter her og hiver etter pusten. Det skjedde både positive og negative ting. Neste uke er det vinterferie, så jeg håper at den blir mye mye roligere.
Hvordan deres siste vinteruke har vært?
signature lena

TRE STEG UT AV PERFEKSJONISME

 

perfeksjonisme

Jeg er tidligere perfeksjonist og kan derfor uttale meg om hvordan det er å lide av dette fenomenet. Perfeksjonisme er et stygge troll som ødelegger livskvalitet til de grader. Det finnes et ordtak som sier at “det perfekte” er fiende av “det gode”.
Her er mitt forslag til tre steg ut av perfeksjonisme mot et lysere og lettere bedre liv.
Her er dem:
Steg 1: Tolerer de “små uperfekhetene”
Første ting du bør starte med er å takle at ting ikke alltid er perfekte. Det betyr ikke at man skal la være å gjøre alt bra og strebe etter høye mål, nei. Men begynne å akseptere og tolerere at ting ikke nødvendigvis er perfekte.
Steg 2: Fokuser på det som er BRA
Det som er problem med perfeksjonisme er at man ser masse ulemper og ting som bør forbedres. Man glemmer det som er bra og fungerende. Derfor er det så viktig å sette fokus på det som er bra istedenfor å strebe etter det perfekte.
Steg 3: Styrk selvtillit

De fleste perfeksjonister er veldig usikre på seg selv. Ved å styrke selvtillit slipper du å gjøre ting perfekt. Fordi at du er bra som du er!

 

 

signature lena

NOE NYTT MED MITT ANSIKT

Reklame | Beauty Addict Stavanger

øyenbrym
I går dro vi til Stavanger og fikk øyenbrynene mine fikset. Jeg er ikke så god til å ordne brynene selv, og derfor var det så fantastisk å bare slappe av og fikk perfekte øyenbryn på under en halvtime.
Jeg var hos Beauty Addict i Stavanger og kan anbefale de på det varmeste! Det er ny salong som åpnes i medio mars og som tilbyr diverse styling av bryn og øyevipper. Jeg er så lei meg for at jeg har tørre øyne og ikke kan få skikkelig sett med vipper. Jeg skulle gjort det på et blunk ellers!
Så dette her anbefaler jeg. Elsker det at jeg freshet meg skikkelig opp til våren. Nå kan den bare komme.
signature lena

 

DERFOR ER KJÆRESTEN DIN UTRO

portrait

 

 

Jeg er ganske redd å ta opp slike temaer, siden de er veldig sensitive og jeg ikke er en terapeut. Men jeg har erfaring så jeg vil dele mine tanker og observasjoner.
Utroskap er dessverre utbredt problem i et forhold. Mange av oss har opplevde dette en gang i livet, inkludert meg. Det er veldig vondt og ekkelt.
Ofte sitter man med diverse tanker slik som :
– Er det min feil?
– Er jeg en dårlig kjæreste siden han/hun var utro?
– Er jeg dårlig i senga siden han /hun valgte noen andre å ha sex med?
Masse spørsmål og ingen fred og ro å få. Jeg ser det forskes på og diverse spesialister prøver å svare på hvordan forebygge utroskap osv. Men jeg tror at svaret er enkelt.
Kjæresten din er utro fordi at hen tillater seg selv å svikte deg. Så enkelt er det. Dårlig moral hos denne personen. Enkelt og greit.
Jeg baserer mine konklusjoner på flere observasjoner og erfaringer fra diverse venner og bekjente. De som synes det er greit å være utro vil alltid finne grunn som rettferdiggjør slik oppførsel. De som synes det er forferdelig og betyr svikt, vil alltid prøve å løse alle problemer. Uansett hvor ille situasjon er.
En gang fikk jeg høre fra ei voksen, smart dame at man aldri skal dømme noen som er utro fordi at man vet aldri om årsaker. Jeg er dypt uenig.

Så enkelt er det. Hva er deres mening? 

 

signature lena

KAN DERE HOLDE KJEFT OG FØDE?

fargegate

 

 

Siste ukene var jeg involvert skikkelig i Instagram og Facebook bevegelsen: “Jeg føder ikke alene”
Jeg støtter bevegelsen fullt og holdent fordi at personlig for meg det å føde uten min kjære som støttespiller kunne vært en forferdelig katastrofe. Men også fordi at jeg som selv hadde en tøff fødsel vet jeg hvor viktig det er med støttende partner. Ingen lege eller jordmor kan erstatte person som du i utgangspunktet er trygg på!
Du ser denne jordmora kanskje første gang i livet og så skal bli trygg på henne. Så mye at du kan slappe helt av? Hører dere hvor dumt dette lyder?
Men restriksjonene gjorde meg ikke så forbannet som folk i kommentarfeltet. Kvinner spesielt. Kvinner midt i livet som er ferdige med barnefødsler. Kvinner som er sure og gretne og vet bedre. Kvinner som er hovmodige. Kvinner som er kvinner verst. 
De angrep unge usikre gravide som ikke føler seg trygge, både på grunn av covid og det at de må føde alene. Flere førstegangsfødende.
De eldre kvinnene som forventes å være voksne og fornuftige og vise. De skriker høyest at vi må bare holde kjeft og føde. Seriøst? Skammer dere ikke dere? Jeg er dog ikke den unge og usikre, men har nok angst og utrygghet til å være avhengig av min partner på fødsel.

Så skjerp dere damer, eller kom dere ut av diskusjoner dersom du er ikke i den gruppa dette gjelder.

 

signature lena

REN ELEGANSE

outfit elegant

 

 

Jeg elsker klassisk stil, og grunnen til at jeg ikke bruker den oftere her i Norge er fordi at da ser man overpyntet og noe retro ut. Men straks jeg får anledning (for eksempel, drar på noe tilstelning eller arrangement) så går jeg for en klassisk og elegant stil.
Elegant stil karakteriseres med klare enkle linjer, pastell eller nøytral farger og ikke mer enn to farger samtidig.
outfit elegant
outfit elegant
Skjorte – HM
Vest- HM
Bukser – HM
Lue- HM
Her har jeg på meg enkle rette bukser i grå farge, hvitt overdel og liten brosje som matcher bukser (bare for å piffe opp antrekket litt). Skoene matcher ikke helt så her kunne jeg gjerne brukt enkle ballerina sko eller lave støvletter.

Liker dere elegant klassisk stil? 

 

 

signature lena

FIKK SJOKK AV MITT EGET PENGEFORBRUK!

kvadrat outfit

Som jeg skrev i mitt forrige innlegg, ble jeg sjokkert av Luksusfellen. Så jeg gikk i nettbanken min og sjekket hva jeg bruker penger på. Da fikk jeg hakeslepp og sjokk på nytt!
Det er helt ubeskrivelig sykt hvor mye penger jeg bruker på unødvendige ting og hvor lite oversikt jeg har. Det viste seg at jeg bruker fire ganger mer penger på klær enn det jeg trodde, og to ganger mer på mat. Jeg er veldig sjokkert!
Fra nå av skal jeg planlegge budsjett og har allerede lastet ned en app som vil hjelpe meg å få kontroll. Håper jeg vil se resultater i nærmeste fremtid.

Planlegger dere budsjett?

 

 

signature lena