strand

strand

 

Det er siste minutter med sommeren 2022.

August var utrolig fin: jeg var mye på stranda, det var veldig varmt og jeg kunne sole meg, jeg traff venner, begynte å trene og fikk tilbake energi som jeg savnet så mye i vår. Dette var veldig deilig. Jeg trakk også et par viktige konklusjoner og dette gjør godt. Jeg vet hva jeg vil og jeg vet at jeg skal få til alt som jeg ønsker meg. Samtidig setter jeg pris på de små øyeblikkene som jeg er så heldig å oppleve i hverdagen.

 

lenalykke solastrand

strand

 

Jeg er så takknemlig for at august var så fin og snill mot meg.  Nå håper jeg på en fin og lun høst, som er så vanlig her på Vestlandet.

 

Hvordan har din august vært?

 

signature lena

frokost

frokost

 

God morgen,

 

Morgener er ofte travle og man har ikke tid til å stå der og kokkelere. De fleste spiser vel brødskiver, men jeg er ikke så veldig glad i brømat. Derfor her vil jeg presentere tre raske frokost alternativer som du lager raskt, eller kan lage kvelden før.

 

Cottage cheese bowl

Bland cottage cheese, tilsett litt youghurt, granola og bær. Frokosten er klar! Tilberedningstid er ca 7 minutter.

Du kan også legge alt i “layers” slik at ingrediensene ikke blandes.

 

 

frokost

 

Overnight grøt 

Denne grøten heter også “kjøleskapsgrøt” og er veldig enkelt å lage. Legg 2-3 ss med havre i en bolle, dryss over med bær og kokosflakk, hell varm melk over. La det stå litt, så sett i kjøleskapet. Grøten blir klar til morgenen og kan spises med honning eller bær, syltetøy eller vaniljesaus.

 

frokost

 

 

Avokado med egg

Kok to egg og legg på avokado skiver. Dette tar ca 10 minutter og smaker kjempegodt. Denne frokosten er veldig enkelt å lage og den har masse proteiner i seg. Du kan drysse over med frø eller gresskarkjerner.

 

 

Hva spiser DU til frokost?

 

signature lena

 

 

 

 

sjøbad lenalykke

sjøbad lenalykke

 

Jeg fortsetter å reklamere for Stavanger region og i dag forteller jeg om Tananger Sjøbad. Her har vi vært i går, været var fantastisk og utsikten var upåklagelig. Det er fint sted for å gå turer, ta bilder eller bade om sommeren.

 

 

sjøbad lenalykke

 

 

“Ideen om å lage et sjøbad på Myklebust ble unnfanget i forbindelse med utviklingen av Jåsund-halvøya som et nytt og attraktivt boligområde tidlig på 2000-tallet. Området skulle omfatte lekeplasser, grøntområder og altså – sjøbad.

Det er bygget et anlegg som skal ha enkel drift og kun små naturinngrep. Vannsirkulasjon skjer naturlig ved at vannet kommer inn og ut ved tersklene, og sirkulerer gjennom området ved endring i vannstand og bølgeaktivitet.

Stier, trapper, badebrygge og ramper sikrer adkomst til bassenget for alle. Ved badebryggen i nord er det laget trapper som sikrer adkomst til Koppholmen. Det er rampe med universell utforming i søndre del av bassenget. Dette gir adkomst til bassenget med rullestol.”

 

 

sjøbad lenalykke

 

sjøbad

 

sjøbad lenalykke

 

sjøbad lenalykke

 

 

Idyllisk plass rett og slett. Den ligger i Tananger området nært Sola Flyplass. Så den anbefales varmt å besøke når du er først i Stavanger.

 

Har du vært her?

 

signature lena

Tusenfryd
Tusenfryd
Savner sommeren allerede

 

Det er bare noen dager igjen av sommeren 2022, så det er på tide å konkludere med noe og oppsummere ting og tang. Denne sommeren har vært fin for min del: jeg fikk reise til syden for første gang på fire år, dette var veldig kjekt, jeg er veldig takknemlig for dette. Så var jeg utrolig mye på stranda, gikk turer og hadde flere pinik. Det er utrolig koselig. Slik skal det være når det er sommer. Jeg fikk farge på kroppen og masse gode minner.

 

tusenfryd lenalykke

 

solastrand lenalykke

 

lenalykke strand

 

solastrand

lenalykke spania

Spania

 

På toppen av de fine opplevelsene fikk jeg NY JOBB! Dette skjedde ganske uventet og jeg ble kvitt toxic arbeidssituasjon som gjorde meg syk over flere år. Så jeg ble veldig glad og takknemlig. Nå kan høsten bare komme. Jeg håper at første del av høsten blir varm og deilig, og at høsten bringer meg masse lykke og alle drømmer som går i oppfylelse. Høsten har alltid vært min årstid, men denne sommeren var skikkelig fin. Takk for dette.

 

spania lenalykke

 

spania lenalykke

 

spania lenalykke

 

spania lenalykke

 

Hvordan var DIN sommer?

 

signature lena

kjæreste

 

kjæreste

I dag fikk jeg se på Facebook på bilder av min venninne og hennes nye kjæreste. De var på tur, sammen, lykkelige og veldig forelsket. Jeg kjenner henne godt og hun ventet lenge på denne kjærligheten. I flere år ventet hun på den rette, og ikke tatt til takke med første og beste. Dette er noe jeg liker ved folk: å vente på noe som er positivt og ha tro på dette. Hun hadde alltid tro. Jeg er så glad på henne vegne.

 

Jeg for tiden også går og venter på flere gode ting å skje. Selv om flere sier til meg at det er bare naivt: hva om dette skjer aldri og du går og drømmer forgjeves?

 

Men jeg tenker at:

Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves 

 

Det er viktig å vite at du ikke venter for ingenting, at gode ting er på vei. De kommer, bare ikke mist håpet.

 

signature lena

 

cottage cheese oppskrift

 

cottage cheese oppskrift

 

Her kommer det ukens oppskrift. I dag er det sunne cottage cheese baller som kan fungere som snacks, mellommåltid, frokost og lunsj, eller kvelds. Disse kan du lage raskt og enkelt og kose deg med frukt, bær og litt honning eller vaniljesaus.

 

 

cottage cheese oppskrift

 

Dette trenger du: 

100 g cotta cheese

1 eggehvite

3 ss rismel

3 ss sukrin

kokosmasse

birngebær eller blåbær

 

 

cottage cheese oppskrift

 

cottage cheese oppskrift

 

Slik gjør du det:

Bland alt med stavmikser

Lag små baller og kok i 5 min ( i kokende vann)

Dryss på kokosmasse

Server med bær og honning

 

 

cottage cheese oppskrift

 

 

Velbekomme!

 

 

signature lena

lenalykke sola

lenalykke sola

 

Jeg lovet meg selv å ikke poste slike innlegg da jeg tenkte å fokusere mest på det positive i livet, men det er så overveldende at jeg bestemte meg for å poste allikevel. Jeg grøsser av tanke om denne vinteren, om juletider, om at det blir snart kaldt, siden vi bor i Nord og av alt som kommer til å skje. Jeg har ikke gode forventninger lenger. Det er nok nå.

Da 2020 kom så jeg lyst på fremtiden, men 2020 ble desidert det verste året i mitt liv etter 2010 som var veldig fælt også. Men så kom 2021 som var enda verre, og nå altså 2022 med krig. elendighet og økonomiske krise. Det skjer så mye fælt i Norge nå. Hele landet er på vei i skikkelig krise og ingen sier noe, de som sier blir hysjet på og da later vi som om ingenting skjer. Vi smiler og later som. Det er ganske vanlig her.

I morgen er det varslet at strøm vil koste 10 kroner allerede. Dette høres helt vilt! Det ble spådd til vinteren, men det ser ut som om vinteren blir enda verre. Jeg gruer meg, det er lovt å si.

Dette er også fordi at jeg bodde i et land med utrolig høye priser, mye fattigdom og store sosial forskjeller hvor de rike har alt, mens de fattige har ingenting. Hvor middelklasse ble utslettet nærmest. Hvor helsevesenet ble så dårlig at de som gikk til offentlige sykehus ikke fikk forsvarlig hjelp. Hvor de rike hadde alt: helse, utdannelse, gode jobber, fine hus og høy livskvalitet, mens de fattige hadde ingenting og døde av kreft om de var uheldige å blitt syke. Alt dette ser jeg nå også i Norge. Vi er sakte, men sikkert på vei dit. Jeg grøsser av tanken. Det er ikke noe jeg ønsker for meg selv, mine barn, min familie og alle norske folk, landet jeg er blitt så glad i.

 

Hva tenker dere om dagen situasjon i landet?

 

signature lena

Solsikker Sola

 

Solsikker Sola

 

I går leste jeg en frase som stakk skikkelig dypt i sjela:

 

“Who knows why  we were taught to fear  the witches, and not those who burned them alive?”

 

Dette er så sant og dette gir ikke mening at vi ofte blir lært å mislike dem som gjør noe som vi mener er rart eller skummelt, men ikke dem som dømmer andre og nærmest dreper andre med sin fordømmelse og hat. For meg er sistenevnte mest skumle. Ikke bare er de hevnlystne, men også veldig agressive og nærmest sadistiske. Man vil aldri klare å bekjempe ondskap ved å være like ond, eller kanskje verre til og med. Så for min del nei, jeg skjønner ikke hvorfor vi blir lært å være redd for hekser, men ikke dem som brente dem levende på bålet.

 

Hva er deres tanker?

 

signature lena

lenalykke solastrand

lenalykke solastrand

 

 

For noen dager siden leste jeg på Instagram at eks kjæresten til en “kjendis” stå frem med at hun hadde det ikke fint i dette forholdet. Hun valgte å advare andre kvinner om at fyren er narsiss og skisserte alt han gjorde mot henne. Det er flere folk her i Stavanger som bekrefter det hun sier.

 

Dette var i mine øyne tøft gjort. Det krever mot å stå fremme slik, risikere masse skittkasting og reaksjoner.

 

Men det er en ting som gjør meg fryktelig trist oppi det hele: dobbeltmoralen. Som vanlig i det norske samfunnet så rår dobbeltmoralen. Alle husker omfattende Jonny Depp saken hvor Jonny fikk massiv støtte som en mann, men i denne saken fikk ikke eks kjæresten så mye støtte som hun egentlig burde få. Mannen er ikke ekskludert fra “Skal vi danse” og produsentene opplyste bare om brudd uten å nevne at mannen driver med psykisk vold mot sine kjærester (da det er flere kvinner som stod frem nå).

Det er helt forferdelig å være sammen med person med narsisstisk forstyrrelse. Min søster var gift med en og han gjorde henne nesten suicidal, ødela henne psykisk så mye at hun brukte flere år på å bli seg selv igjen. Så i mine øyne er det helt legitimt å advare andre kvinner. Men hvorfor klarer ikke vi kvinner å stå samlet og støtte hverandre, heie på hverandre og beskytte og advare hverandre. Uten skittkasting og med støtte som menn gir til hverandre.

 

Hva tenker dere om sånt? Er det greit å advare andre damer dersom kjæresten er farlig å være sammen med?

 

signature lena

Lenalykke
Lenalykke
Det snakkes veldig mye i det siste om makt, de som har makt, om at makt kan ødelegge mennesker og at folk kan bli “ødelagte”dersom de får ubegrenset makt. Her kommer det noen tanker rundt dette. Jeg tenker at det er ikke slik at folk som får makt blir “ødelagte” av makt. Nei. De har vært onde fra før av. Makten de fikk bare fremhevet alt det onde i dem.
Det er ikke en eller to ganger jeg har sett at tilsynelatende “snille” og rolige folk ble ekle og forferdelige når de fikk makt. Det verste er å få ubegrenset makt.
Også er det farlig at de som ikke kan være ledere, plutselig får lederstilling. Det er ikke for ingenting at det finnes lederutdannelser. Man lærer hvordan å bli en skikkelig og god leder. Hva skjer med folk som ikke har relevant utdannelse og erfaring, men blir en leder? Da kommer det menneskelige kvaliteter og personlighetstrekkene frem. Er man dritt innerst inne så vil man få dette ut på stakkars folk som en skal “lede”. Slike mennesker blir toxic ledere og gjør flere syke. Men jeg tror at de ikke har det bra selv heller. Det er bare tragisk rett og slett, og vi er så uheldige ofte å bli vitner til sånt “lederskap”.
Så ja, det er ikke makten som ødelegger folk, det er stygge folk som misbruker makten som dem får. Mitt største ønske er at makten vil være i hendene hos de rette, modige, rettferdige og skikkelig empatiske gode folk over hele verden i årene fremover. Jeg vet at jeg er en drømmer, men det er ikke bare meg altså.
Hva tenker dere om dette?
signature lena