lenalykke roser

lenalykke roser

Uken er på sin halve her og det er på tide å oppsummere litt. Jeg gikk på en smell i går etter ha jobbet hele dagen. Jeg kom hjem og bare falt (bokstavelig talt). Dette resulterte i veldig dårlig natt hvor jeg sov kanskje maks 3 timer. Hele dagen var jeg deprimert og hadde null energi. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre fordi at på jobben er det fullt trykk og jeg klarer ikke å komme meg oppå. Ulemper med min jobb er at vi ikke har vikarer fordi at det er umulig å finne folk med rette utdannelse for å gå vikar i en kort periode. Derfor når man kommer tilbake etter ferie eller sykemelding, så får man i fanget alt som “henger igjen”. Da overbelaster man seg igjen og dette kan resultere i at man går på en ny smell.
Lenalykke
Jeg vet ikke om jeg klarer dette. Men det er bare tiden som kan vise. Det er vinterferie neste uke så jeg fortsatt har tid for å hente meg inn litt.
Derfor jobbet jeg en del, så så på nyhetene (igjen, det burde jeg ikke gjøre). ble veldig deppa og jeg er fortsatt deppa.

Håper deres onsdag var fin iallefall 🙂

 

 

signature lena

lenalykke

lenalykke

Min venninne deltok i programmet “5 i uken” hvor hun forsøkte å treffe sin fremtidige kjæreste. Hun ble valgt av ungkaren og det hele ble vist på tv og skrevet om i aviser (noe som er normalt for slike programmer). Når jeg gikk på tv2 sine nettsider for å skrive en liten oppmuntrende hilsen til henne så fant jeg masse sinte kommentarer fra damer.
“Han valgte hun med fineste kropp!” 
– “Menn velger med feil hode”    mm.
Som om det er noe forbrytelse eller galt å ha fin veltrent kropp. Venninna mi er opptatt av trening og sunn livsstil (ja, hun er norsk), og dette vises på kroppen. Hun har en ungdommelig, deilig, fit kropp i alderen 35+. Jeg skjønner at det ikke er en selvfølge, men noe ulempe er det ikke. Overhodet ikke.
Jeg forsøkte å kommentere at det er ganske vanlig for menn, for tross alt menn tenner på damer med ungdommelig trent kropp (damer tenner på menn med fin kropp, det er ikke noe å stikke under stolen). Men jeg ble møtt med flere sinte kommentarer om hvor overfladisk slik tankegangen er. Jeg måtte bare løpe av stedet for å ikke fortsette denne meningsløse diskusjonen.
lenalykke
Jeg glemte det nesten av, men for et par dag siden så jeg ny post med lignende problematikk. Bloggeren som jeg følger delte et lite hjertesukk. Hun har født sitt barn for et par år siden og hadde hektisk tid med lite trening og en del snacks og potetgull. Dette resulterte i dårlig form og dalende kondis, og det at hun bestemte å ta tak i helsa si. Nå trener hun jevnlig og legger ut på instagram sine økter og tips til kosthold og øvelser. Dette viser seg i at hun fikk trent fin kropp. Med en gang dette skjedde kom det negative kommentarer.
– “Det er litt for mye trening i feeden din”
– “Det er kjedelig å se at du trener så mye” mm.
Altså, igjen, hva er galt med sunne trente kropper folkens! Svaret er- ingenting. Det er noe galt med folk som sitter og kommenterer andre negativt. Denne tiden kunne vært brukt mer fornuftig- på treningstur, sex og masse koselige ting som er GODE for dere, for deres helsa og kropp.
Jeg tenker at problemet med folk med trent kropp eller velstelt utseende bunner seg i det at man ser at andre prioriterer seg selv og er glade i seg selv til en viss grad at de klarer å finne tid for god mat, øvelser og pleie. Dette er veldig irriterende for dem som nedprioriterer seg selv. Det er forståelig. Men dette løser ikke problemet. Finn måte å gjøre seg selv glad og fornøyd på så tro meg det vil ikke bety noe at noen trener for mye eller ser smashing ut.

Deres mening?

 

 

 

signature lena


lenalykke

lenalykke

I dag var det “magisk” dag 22.02.22. Jeg kanskje burde funnet på noe gøy, men dagen startet med fagdag på jobben så ble jeg sittende der, noe som var ikke så ille. Så følte jeg meg helt utmattet etterpå og måtte legge meg ned og sove to timer på kvelden.

roya kake

Prøvesvar kom tilbake med negativ korona-test, så jeg regner med jeg hadde noe virus eller influensa. Jeg sover fortsatt veldig dårlig om nettene så derfor må jeg ta en powernapp midt på dagen eller om kvelden. Vet ikke hva dette skyldes, men gir ikke håp om å begynne å få normal nattesøvn.

Hvordan var deres “magiske” dag?

signature lena

 

stavanger sentrum
stavanger sentrum
For noen dager siden fikk jeg kommentar på Facebook om at jeg kan ikke diskutere om tema som ble tatt opp. Årsaken var åpenbar- det står på profilen min at jeg er eier av bloggen LenaLykke. Noe som gjør meg inkompetent, dum og helt forferdelig.
Blazer stavanger
Tema var medisinsk, knyttet til fødsel og fertilitet, noe jeg har lest veldig mye om i det siste (av naturlige årsaker) og noe jeg selv mener jeg kan diskutere i (ikke på lik linje med leger, men vedkommende var ikke legen selv).
Nå lurer jeg på hvor ofte dømmer vi vår opponent i sosiale media, eller på internett utav den få informasjon vi har om hen? Altså ikke bare online da, men også i det virkelige liv? Jeg har personlig opplevd at jeg fikk hjelp hos ei dame som kunne masse om fertilitet uten å være lege. Hun har gjennomgått masse ivf, dødfødsel og to naturlige fødsler og har studert enormt mye om tema. Jeg kan nesten påstå at hun var på lik linje med enkelte leger i kunnskapsnivå. Hun kunne også anbefale GODE leger som kjenner til temaet.
Blazer stavanger
Hvorfor må man ha en bestemt tittel for å bli troverdig? Hvorfor dømmes person ut av tittelen? Jeg vet ( og jeg har dette på meg også) at bloggere skriver ofte utifra kunnskapene dem (vi) innehar selv personlig, men det betyr ikke alltid at bloggere ikke har kunnskap om tema. Uansett i privat samtale burde det ikke spille rolle hvilken tittel man har?
Jeg er ganske lei av å bli stappet i ansiktet at jeg er “bare en blogger”. Selv om dette var yrket mitt så betyr det ikke at dette karakteriserer meg. Hvorfor er vi så opptatte av klisje?
Noe svar og tanker?
signature lena
interiør lenalykke
interiør lenalykke
Mandagen er her igjen og den gikk ganske greit. Jeg har jobbet i dag med tilrettelegging og det fungerte sånt ganske ok. Men det kjennes nå på slutten av dagen at jeg har ikke vært i form i går og i helga og har jobbet i dag.
Frokost
Ellers sitter jeg i slike tanker:
– det er for 15 år siden har jeg blitt mamma for første gang. Jeg husker denne dagen som om den var igår: det var mye sol og fersk snø i Harstad. Det var snøstorm hele natta, men akkurat på morgenen lagt det seg og sola tittet frem. Da ble frøkna født og jeg klarte å kjenne noe annet enn smerte. Jeg var seriøst sikker på at jeg ikke kom til å overleve denne natten. Men her er vi og her er henne. Stor og smart, vakker og verdens beste. Også nå når jeg vet at det å bære henne frem til termin og føde henne frisk og rask var ingen selvfølge, men faktisk bare 10 prosent sjanse (fordi jeg ikke visste om min diagnose og ikke tatt noen medisiner) så ser jeg på henne som livets største mirakel og er så takknemlig for at jeg har henne.
– uken startet fint og jeg har våknet i mye bedre form. Jeg vet ikke hva gjorde susen- hestedose med paracet og cola i går eller masse sterk te i dag, men jeg kom meg fint gjennom dagen. Jeg har også vært og stappet en pinne i nesa så venter spent på svar om det er berømte “rona” eller bare influensa som Gry antydet i går.
– jeg er veldig bekymret mtp situasjon i verden og i mitt hjemland. Jeg ønsker fred på jorda og koselig vår. La oss be om dette og de som ikke tror på Gud kan vi ha gode tanker om dette? Jeg tror på positive tanker.
Håper alle hadde en fin dag og at uken startet fint for alle dere
signature lena
lenalykke
lenalykke
Nå er uken over og jeg sitter her med liten oppsummering. I morgen starter hverdagen skikkelig og om jeg klarer det vet jeg ikke.
Jeg trodde jeg kommer til å hente meg inn, men det viste seg at jeg egentlig er mye mer sliten enn jeg tenkte. I tillegg pådro jeg meg noe enten forkjølelse, eller “rona”, eller noe annet, men formen er ganske shitty
starbucks
Så denne uken  var krevende og jeg skal se hva som kommer nå. Gruer og gleder meg. Fra imorgen av er jeg i 50 prosent jobb så det gjenstår bare å se om jeg mestrer dette.
Hva er deres planer for kommende uke?
signature lena

 

lenalykke
lenalykke
Dagen i dag startet  med at jeg var helt kaka fra morgen av. I går kveld gikk jeg og la meg tidlig og sov til sammen rundt 13 timer (!) Det er utenkelig og uhørt til å være meg. Så skjønte jeg at noe var galt. I tillegg fikk jeg smerter i absolutt ALLE ledd i kroppen.
lenalykke
Jeg gikk med en gang på badet og tok corona-test, Som var negativ. Så spiste jeg paracet, målte feber og ikke oppdaget noe andre symptomer. Nå aner jeg ikke hva er det som feiler meg. Vi har vært i byen en tur, men jeg følte meg som kokt pølse. Hele tiden. Hjemme sov jeg igjen 4 timer, noe som gjør at jeg sovet 17 timer i døgnet. Helt utrolig!
lenalykke
Kokt pølse hilser
Jeg altså har ikke gjort noe fornuftig i dag og har ikke vært aktiv på sosiale media eller noe. Da gikk jeg og bestilte time for pcr test for å teste hva er dette for noe. Nå skriver jeg dette på min tredje paracet og hodepine slipper ikke.
Det var denne helga. Hva med dere?
Håper helga var god! <3
signature lena
lenalykke
lenalykke
Her er fredagen igjen og jeg dele noen av mine tanker. Egentlig har jeg ikke så mange tanker akkurat i dag, fordi at uken var lite produktiv og rolig, og jeg gleder meg litt til mer aktivitet neste uke da jeg skal tilbake på jobb. Jeg blir så giddeløs når jeg bare sitter hjemme, selv når jeg er syke. For se om jeg blir bedre av litt mer aktivitet.
starbucks
Starbucks is always a good idea <3
Her er altså noen tanker:
– Jeg synes forslaget om koronapass er hull i hodet. De som ikke fått det med seg enda kan lese selv HER og avgi sin stemme. Jeg er ikke mot vaksiner, men jeg er mot å påtvinge folk å gjøre noe med ens kropp mot ens vilje, Det er grusomt. Som person med helseangst vet jeg at dette kan ha fatale konsekvenser for hele samfunnet. De som ikke tror at det kan bli store følger tar grunnleggende feil. Selv hund begynner å bite dersom du prøver å gjøre noe med dens kropp mot dens vilje. Dette lover ikke godt og jeg håper fornuften seirer.
– Jeg lengter sånn etter vår og varme, dette er ikke til å beskrive. Jeg har allerede bestemt meg at når det kommer varme dager så skal jeg være mer utendørs. Jeg har ikke vært så flink på dette i fjor, og angrer nå. Nå må varmen bare komme.
– Nå er det snart 4 år siden jeg har sett familien min. Jeg tror jeg drar til sommeren om alt blir bra. Verden er så uforutsigbart nå så jeg tørr ikke.
– Jeg setter pris på alle som stikker innom blogg, instagram og tiktok. Dere er de beste.
starbucks
Ønsker alle en fin helg!
signature lena

 

jæren prinsesse
jæren prinsesse
– ikke vær redd for å oppleve frykt : de fleste av oss opplever å være redd for noe, husk at det er normalt
– definer din frykt: hva er det konkret du frykter, når du vet hva dette er så er det lettere å finne ut av det
– tro på deg selv: når du ikke gir opp selv om du er redd så viser det din styrke
– ta første steg: det å eksponere seg er vanskelig, men tar du første steget blir det lettere etterpå, dette vil gi deg følelsen av mestring
– bytt ut frykt med en drøm: konsentrer deg om endelig mål, drømmen din, dette vil gjøre lettere å håndtere frykt
signature lena
Flere lignende artikler:
lenalykke mote
lenalykke mote
Om vinteren ønsker mange å velge komfortable og varme klær. Jeg hadde på meg dette antrekket, og vesten var så varm at det gikk helt fint å ha en lett bluse med korte ermer under.
Her valgte jeg flere myke strikkeplagg i pastellfarger. Bukser som er myke og ganske varme, men kan også brukes om sommeren. Vest som er myk og veldig varm, og bluse i ekte bomull som gir varme til kroppen.
lenalykke mote
lenalykke mote
Jeg elsker kombinasjon av pudder rosa, beige og hvit. Slikt antrekk kan sprites opp med veske og smykker i hvite farger, men kan også holdes i samme tone med beige veske og elegante øredobber.
Hvordan liker dere antrekket?
signature lena