sushi
sushi
Jeg leser i dag på Facebook hos ei venninne som bor i Danmark at landet har vedtatt lovverk som vil tvinge alle til å vaksinere seg mot coronavirus når vaksinen blir klar. Altså noe man ikke kan velge selv. Vaksine blir obligatorisk. Jeg lurer på på om det vil gjelde alle vaksiner etterhvert.
Jeg må innrømme at dette gir meg gåsehud. Jeg er ikke vaksinemotstander, og skjønner godt at vaksiner er nødvendige for at vi blir beskyttet mot en rekke skumle sykdommer. Men selvbestemmelse over egen kropp er enda viktigere mener jeg.
sushi
Foto: RÅ Foto
Det å ikke kunne bestemme over egen kropp og helse er det skumleste som finnes for min del. Jeg vet at covid er veldig farlig og jeg er utrolig redd, men jeg vil gjerne være sikker på at om jeg tar vaksine mot covid så det er fordi at jeg selv vil. Ikke fordi at staten bestemte over kroppen min.
For meg er det et steg i farlig og helt feil retning. Hva synes dere? Er det lurt med påbudt og påtvunget vaksine til hele landets befolkning? Skal dere ta vaksine mot covid når den kommer?

 

signatur

meg og irina
meg og irina
Kan man bli klar for barn i det hele tatt? Jeg har lenge tenkt over dette. For jeg har alltid vært overbevist om at det ikke finnes “den perfekte timing” for å få unga. Barn kommer i livet ditt og vil snu det på hodet uansett hvor du befinner deg i karriere eller personlig. Men hvordan kan man vite om man er klar for barn? Jeg ble skikkelig inspirert av Kristine Kuzmic på Insta og her er noe punkter som hun nevner, som jeg synes er hysteriske morsomme og er helt sanne!
Here we go:
 
Du hater å sove
Ja, du liker ikke å sove i det hele tatt. Bare du legger deg ned så drømmer du om å våkne opp igjen. Du elsker å gå døgnvis uten å få lagt deg ned et sekund. Om det er deg da er det perfekt timing på å få barn nå!
 
Du elsker støy
Du hater når det er stille og bare elsker når noen lager masse bråk. Du vil høre på høye lyder fra morgen til kveld og ønsker ikke nyte stillheten. Om det er sant så er det på tide å kikke på babyklær.
Du har ingenting imot kroppsvæsker
Du elsker å få gulp på kjolen, spy på føttene og snørr og sikkel i ansiktet. Dette enten gjør deg ingenting eller får deg til å føle at det er søt. Om det er sant så begynn å velge farge for barnevogn.
Du elsker repetisjoner
Om du liker å si det samme gang på gang, minst hundre og ti ganger. Om du er villig til å høre på samme sanger, leke med samme leker og gjøre samme ting hver gang. Da er det på tide å møblere barnerom.
 
Du trenger selskap på do
Om du hater å tisse alene, og ønsker do-døra di stå åpen mens du gjør ditt, så er det noe for deg å bli mor eller far allerede nå!
Du har ofte skyldfølelse
Om du har skyldfølelse hele tiden i døgnet for absolutt alt du gjør. så det å være mamma er perfekt for deg. Prøv å tenke på at ALT du gjør er feil eller ikke bra nok, så da er du ferdig til å starte prøvingen.
 
Du liker når andre kommenterer 
Når andre kommer bort på gata og forteller deg hva du skal gjøre med ungen din. Når absolutt alle andre vet nøyaktig hvordan du skal oppdra ditt barn. Når du elsker stadig kritikk, og synes det er helt ok å bli slaktet av mammapoliti, da er du veldig klar for barn. Bare kjør på!
Sjekk om du er klar for barn da !
signatur

 

Meg og minien som var mye syk som liten
Barnehagene har åpnet opp og snart skal skolene også gjøre dette. Jeg er en av dem som ikke gleder meg stort. Fordi at jeg er mamma og fordi at jeg er redd for barna mine. Så enkelt er det.  Dette synes jeg er helt naturlig når man har barn med astma, slik jeg har.
Siden Irina var liten var hun veldig mye syke. Hun hostet og hostet og det virket som om dette skulle aldri ta slutt. Helt til vi fant ut at hun har astma i 3-årsalder. Siden har vi brukt astma medisiner og ting gikk bedre, men hun er fortsatt syk minst 3-4 ganger i året med kraftig feber og luftveisinfeksjon. De som har barn med astma vil forstå. Det smerter å se ungen sin hive etter luft og hoste og slite med å puste gjennom natta. Hun er tretten og fortsatt sover jeg ikke de nettene hun er syk. Siden jeg vet at hun kan trenge Ventoline.
For to år siden opplevde jeg stille lungebetennelse som svekket min lungekapasitet, og siden har jeg slitt med pusten og fikk astma diagnose også. Det er ikke gøy å slite med å puste, og jeg unner ikke min verste fiende dette.
Derfor skjønner jeg veldig godt at enkelte mammaer er veldig redde for barna sine og ikke føler seg trygge for å sende dem på skole og barnehage. Synd at de nærmest blir slaktet i Facebook grupper som uansvarlige og pysete. Det er helt normalt å være bekymret for barna sine. Myndighetene kan ikke gjøre oss trygge bare ved å fortelle at det er trygt. Vi vet kjempegodt at ingen kan garantere at det er 100% trygt nå. Det er bare å hoppe i dette, ja, men det er helt lovt å være redd og bekymret.
Derfor vil jeg sende en ekstra klem til alle mammaer der ute som er bekymret. Jeg forstår dere og jeg føler med dere. Til syvende og sist er det ikke politikere som vil sitter der ved barneseng og våke ungen som ikke klarer å puste selv. Det skal vi selv gå gjennom. Det er ikke gøy å bli drittsyk selv og vite at det er ingen andre som kan ta vare på ditt barn.
Klem til oss alle og la oss håpe og be at dette vil gå bra
signatur
parkering sandnes
parkering sandnes
Genser HM Bukser Bubbleroom Sko Na-Kd
Siden i går leser jeg diskusjoner i diverse Facebook-grupper og skjønner at de fleste folk er veldig lei karantene og det at landet har sine begrensninger når det gjelder sosial omgang. Jeg får inntrykk at mange mener at det er utelukkende dårlig å være hjemme og ikke drive med de samme rutinene som man er vant til. Men jeg er en av dem som har det mye bedre nå enn på lenge. Her skriver jeg hvorfor.
Jeg har sterk angst som stjeler masse av mine krefter. I tillegg har jeg en del helse utfordringer som gjør at jeg er mye slapp og mangler energi. Som regel stilles det høye krav til sosialt samvær og aktivitetsnivå i hverdagen. Jeg blir utkjørt av en vanlig arbeidsdag som innebærer mye psykisk belastning og høy aktivitetsnivå når det gjelder samtaler og møter med diverse folk. I tillegg er jeg alenemor og det å kjøre, levere og hente er min oppgave. Irina deltar i flere aktiviteter og kveldene går utelukkende til kjøring og venting. Når klokka er 20.00 så er jeg helt gåen som regel og har ikke overskudd til noe. Alt jeg ønsker er bare å legge meg ned, men gjett om jeg gjør, fordi at det må ryddes og vaskes og lages mat til neste dag.
Nå i corona tiden har jeg hjemmekontor som sparer meg fra masse møter fysisk med opp til 30 diverse mennesker per dagen, samt at jeg kan ta små pauser innimellom. Jeg føler meg uthvilt og mer opplagt. Samt føler jeg at jeg presterer bra på jobben, noe jeg har ikke følt på lenge. Jeg føler meg som god mamma også, fordi at jeg koser meg med barnet mitt istedenfor å løpe frem og tilbake på diverse aktiviteter og slite meg ut.
Sorry folkens, jeg har det mye bedre enn ellers i hverdagen. Kanskje jeg burde tatt steget og vurdert delvis ufør på grunn av vanskene mine, eller bytte jobb, men akkurat nå føler jeg at jeg presterer i livet og har overskudd til både barn og mann.
Hva med dere?
signatur

 

appelsin dessert
appelsin dessert
Nå som påsken er over har mange litt appelsiner til overs. Vi har mange i kjøleskapet, men orker ikke å bake noe. Så her kom vi over en enkel og veldig deilig dessert som man kan mekke på noen minutter og kose seg skikkelig nå etter påsketid.
appelsin dessert
Dette trenger du (for to personer):
2 stk appelsiner
vaniljeis (vi hadde banan is)
1 stk Kvikklunsj
Slik går du frem:
Skjær appelsiner i to. Skrap ut innholdet og del i små biter. Sett appelsiner i kjøleskap i et par timer. Bland is og appelsinbiter. Fyll ut skålen og pynt med kvikklunsj.
Nyt på veranda i nydelig vær.
Smaker best med kaffe og kakao!

 

signatur

staycation
staycation
Jeg leser rundt omkring om folk som er lei av karantene og synes det er veldig tøft å sitte hjemme.
Det klages og klages, og klages igjen i sosiale media. Så det er nesten litt vanskelig å ta alle på alvor. Helt seriøst folkens.
Jeg tenker på folk i andre land som vil helt sikkert oppleve samme som det de fleste nordmenn opplever nå, som rene luksus.
For det første, sitter man hjemme. De fleste folk for eksempel, i Russland ikke har eget hus eller egen leilighet. Man enten må dele huset med masse slekt, eller leie, eller bo i kollektivet. Det er langt ifra koselig med tanke på å være hjemme til alle døgnets tider.
For det andre, får man tilgang til mat. De fleste av oss i dette landet kan dra på butikk eller få snille naboer om å handle for oss. I mitt hjemland er det ikke sikkert at butikker har nok mat, eller at man har penger til mat. Derfor vil mange slite med å skaffe middag til familien sin.
For det tredje, har vi NAV! Det har ikke folk i Russland. De fleste av dem som mistet nå jobbene sine vil sulte ihjel. Bokstavelig talt. Fordi at de får ikke noe økonomisk støtte. Ikke nå og ikke om et par uker, slik NAV utbetaler her.
Til syvende og sist, mange av russerene får ikke se familiene sine på grunn av situasjonen. Fordi at altfor mange jobber i forskjellige byer og land for å tjene penger til livets opphold. Veldig mange har ikke toalett og varmt vann, og vil klare seg i karantene med småbarn uten dette, også uten strøm og internett til og med.
Sorry, men jeg blir kraftig provosert av norske familier som sitter i flotte store hus med hele familien trygt samlet, med mat i kjøleskapet og penger på konto, med varmt vann i dusj og badekar, og vinglass i handa. og syyyter uhemmet over hvor tøft er det å være hjemme med småbarn og ektefelle.
La oss skjerpe oss folkens! Vi har det fint i Norge, også nå
signatur

 

Mor og datter
Mor og datter
Nå åpner barnehagene snart, og livet mest sannsynlig kommer tilbake til sitt normale kjør om litt. Men før dette skjer lov meg en ting.
– Lov meg å slutte å bebreide deg selv for at du er : trøtt, kjefter, nervøs, ikke klarer å styre sine emosjoner og følelser, krangler med familien din og vil bare droppe alt, skille deg og få litt fred.
– Prøv å forstå kroppen din: din trøtthet, sykdommer som kom tilbake, kviser, ekstra kilo og uggen hud som er resultatet av ditt stress og den rare situasjon vi ble puttet i. Det er ikke din feil!
– Slutt å klandre deg for hver bit av sjokolade eller kake som du spiste, treningen som du droppet eller en sløvedag på sofa. Dette betyr ikke at alt går til grunne og du vil alltid være lat og tykk.
– Ikke akkumuler negative emosjoner! Husk å lufte ikke bare huset ditt, men også hodet: snakk med venner, med din psykolog online, med andre på forum. Ikke sitt helt isolert, for vi har WiFi.
Og lov meg å sette pris på livet hver dag når dette blir over. For livet er ganske fantastisk på tross av alt.
signatur
Påske
Påske
Snart skal barnehagene og småtrinn åpnes igjen. Jeg må si rett ut at jeg er veldig glad for at mitt barn er på syvende trinn og vi har en stund til hun skal starte på skolen. Men jeg gruer meg til denne dagen. Fordi at jeg skal ikke få fred en eneste dag. Jeg vil be henne vaske hendene med en gang hun kommer hjem, dusje og skifte klær. Jeg vil måle temperatur på henne og passe på at hun får astmamedisinen sin. Fordi at vi begge er i risikogruppe og jeg er utrolig redd for å få corona som er kjent for å forårsake skikkelig lungesykdom.
Både meg og Irina har opplevd kraftige lungebetennelser som startet som vanlig forkjølelse. En filleting. Som eskalerte til skikkelige pustevansker, hoste og feber over 40. Jeg gikk med stille lungebetennelse som visste seg å svekke lungene mine og ga meg nedsatt lungekapasitet.
Derfor er corona er det siste jeg vil pådra meg akkurat nå.
Jeg støtter ikke det at barnehagene og skolene skal åpnes nå. Vi har ikke nådd corona toppen og enkelt og greit gambler vi med noen sine liv akkurat nå.
Begrunnelse for gjenåpning var at mange sårbare barn har det veldig fælt hjemme. Så fælt at det er farligere for dem å være hjemme med foreldrene sine enn å være ute på skolen og pådra seg smitte. Dette synes jeg er veldig trist, og det som vi feiet under teppet. Noe som Corona gjorde veldig synlig.
Jeg forstår godt at vi må ta hensyn til disse barna, men jeg tenker at det er noe vi skylder dem. Å se dem også i tiden når corona er ikke her. Se og innrømme at det finnes en gruppe barn som har det fælt hjemme. Se dette ikke bare når alle andre har det fælt også, men også utenom.
Ellers blir det tøffe uker med skole gjenåpning når jeg ikke får fred fra angsten min et eneste sekund.
Hva synes dere om tiltakene og gjenåpning av skoler og barnehager?
signatur

 

Påske
Påske
Nå er årets påske over. Jeg elsker påske og gleder meg til den hvert år. Påsken ifjor var helt fantastisk med varmt vær, god form og masse koselige aktiviteter.
I år ble det annerledes. Så her kommer en oppsummering fra påsken som nettopp ble historie.
Dårlig form
Jeg var veldig mye syk nå i vår, helt siden januar. Irina og kjæresten min var også syke store deler av februar så her i huset var det ikke så veldig koselig stemning. Nå i påsken var jeg syk. Dette vil høres veldig kynisk ut, men jeg er litt glad for hjemmekontor. Om jeg var nødt å gå fysisk på jobb så skulle jeg ikke klart dette uten full eller gradert sykemelding. Jeg sover fortsatt ca 10-12 timer per dagen og er i utrolig slapp form. Håper det bedrer seg mot sommeren.
påske
Ingen tur
Vi hadde drømt om en tur til hytta eller Spania hvor kjæresten har mulighet for å leie hus, men det ble naturligvis ikke noe av. Det er litt godt første punktet tatt i betraktning, men det ble heller ikke noe turer i nærområdet, på tross av sterk og flott sol. Fordi det var skikkelig kaldt, og fordi som sagt jeg var ikke i stand til lange turer.
Påske
Mye kos
Kosetid det hadde vi. Irina koset seg masse med turer med ei venninne, og vi to har sett på flere serier og spiste god mat. Det får duge for i år. Mer kan jeg ikke be om. God mat det hadde vi selv om magen min var ikke villig til å samarbeide.
Påske 
Påskeegg jakt
Påske betyr påskehare med påskeegg. Og gjett om vi fikk det til. Såklart skulle jeg ønske vi gikk ut i hagen og lette der, men siden jeg enda bor i blokka og vi ikke har kjøpt oss hus så laget vi påskeegg jakt på veranda og inne i leiligheten da. Jeg fikk masse digg som jeg ønsket meg, og spesielt masse fluffy sokker som jeg elsker!
Hvordan var deres Påske? Gjort noe kjekt?

signatur

Påske
Påske
Kjole fra Na-Kd
Ok, her er funfacts som gjelder påske.
Jeg spiste min egen finger på en påskeaften da jeg var fem
Som liten var jeg veldig glad i frisk agurk så da bestemor ga den til meg på påsketur da jeg var fem skyndet jeg meg å spise den så kjapt at jeg bet meg selv i fingeren.
Jeg gikk utrolig sakte på ski
Jeg var alltid den siste og ifølge de som observerte gikk jeg så sakte at det virket som om det var slow motion film.
Ja, jeg slikket jernstang og satt fast med tunga på en kald påsketur
Ingen kommentarer.
Jeg fikk aldri påskeegg som liten 
Da det finnes ikke slik tradisjon i hjemlandet mitt. Bra jeg kan kompensere for dette nå i Norge.
Jeg ville kose med en kylling i bygda til farmor og ble angrepet
Høna var bokstavelig talt gal. Nå liker jeg ikke noe særlig pynt med kyllinger, men små søte kyllinger går greit.
Noen påskefunfacts fra dere?
signatur