porterett
porterett
Drømmer om så mye nå
Det sies rundt at situasjonen landet vårt befinner seg i er utrolig ekstraordinær og noe lignende har ikke skjedd noen gang her i Norge. Jeg sitter med hjemmekontor og Irina har hjemmeundervisning. Kjæresten min er fortsatt i karantene og jeg vet ikke om vi får feire påsken sammen.
Nå er det slik at jeg går rundt og dagdrømmer om alt jeg skal gjøre når karantene er over. Her er min liste:
Jeg skal gå på date med kjæresten. Gjerne på en god sushi restaurant siden vi begge er glade i sushi.
– Jeg skal dra på spa med Irina. Vi elsker å bade, og jeg vil gjerne unne oss en slik dag.
– Jeg skal gå på konsert, eller gjerne flere.
– Håper vi klarer å gå på Gladmat festivalen i sommer.
– Jeg skal endelig komme til Oslo og hente passet mitt hos ambassaden.
– Jeg skal treffe venner og aldri si at jeg ikke har tid!
– Kanskje blir vi heldige og får reise til familien min. Men det skjer ikke nå i sommer det er helt sikkert.
– Jeg skal endelig få ordentlig oppfølging fra legen min.
– Jeg skal reise på flere road trips og stoppe ved flere veikafeer.
– Jeg skal lage jentekveld hjemme hos meg.
Hva gleder dere dere til etter karantene er over?

 

signatur

hotell frokost
hotell frokost
Enkel dessert uten sukker: banan+ youghurt naturell+ mango+solsikkerfrø
Jeg kjenner at karantene tar på mange nå. Selv om jeg har “voksent” barn merker jeg at vi går skikkelig på hverandre og begynner å bli irriterte. Jeg er ikke vant å bli “buret” hjemme og vi ofte går ut på diverse aktiviteter og spisesteder. En av mine favoritter er “hotell frokost” som ikke koster mye, men skaper følelse av luksus og fin start på dagen. Nå er det slik at vi sitter hjemme og derfor må ordne oss hotell frokost her.
Det ble vår tradisjon med min kjære, derfor kan vi dele litt tips til skikkelig “hotell frokost” på en søndag.
hotell frokost
Deilig hotell frokost er vår tradisjon hver søndag
Lag crispy baguetter
Jeg kjøper glutenfritt hvitløksbrød, men vanlige toast er også fint. Putt dem i ovnen i fem minutter om du ikke har brødrister så er dette i boks,
Prøv med diverse salater
Jeg lager salater selv og kjøper også ferdiglagde. Vår favoritt er ekte russisk salat. Her er min oppskrift:
1 pk falukorv
1/2 pk husholdnings erter
5 kokte medium poteter
vårløk
Kutt alt i terningen og smak til med ekte majones.
hotell frokost
hotell frokost
hotell frokost
Russisk salat og spesiell omelett
Spesiell omelett
Som regel serveres det noe god og spesiell omelett på hotell frokoster, derfor her er min oppskrift:
4 egg
1/2 paprika
4 sjampinjong
3 kokte poteter
1/2 rød løk
Hakk løk, sjampinjong, paprika og poteter og stek dem i panna. Visp egg og melk og hell over.
Gratiner med ost
hotell frokost
ferskpresset juice er godt og sunt. vi elsker kombinasjon appelsin+gulrot
Ferskpresset juice
Har du juice maskin kan du presse diverse juicer som er både gode og sunne. Jeg elsker best appelsin+ gulrot juice. Eller appelsin+gulrot +rødbete juice. Prøv flere varianter.
 
Sunne desserter
Jeg velger sunne og søte desserter, slik som yoghurt naturell med ferske bær, chia frø eller solsikkefrø og honning. Manuka honning er kjent med sine antiseptiske egenskaper, så jeg bruker den mye.
Enjoy hotell frokost hjemme med familien!

 

 

signatur

environ

Reklame | Silkehud Stavanger

environ
Jeg har vært så heldig som fått prøve deilig kosmetikk fra Environ hos Slikehud i Stavanger. Nå har jeg prøvd kosmetikk en god stund, og kan si at jeg er veldig fornøyd.
Her er mine favoritter.
environ
Toner
Den er fantastisk og inneholder glycolic syre som er gunstig for akne hud. Jeg bruker dem om morgenen for å fjerne masse fett som samlet seg på huden iløpet av natta. Passer fint for kombinert ung hud.
 
Hydrating serum
Siden jeg både har akne og rynker, trenger huden masse fukt i tillegg til hudpleie for akne. Dette serumet er helt perfekt og jeg elsker å bruke den før jeg legger meg.
Ansiktsvask
Denne vasken inneholder salisilsyre som er perfekt i behandling av akne. Jeg vasker ansiktet med den hver morgen for å få litt balanse. Den tørker ut eksisterende kviser og forhinder dannelse av nye.
environ
environ
Eye serum
Den inneholder masse hyaluronsyre som er perfekt for å motvirke begynnende rynker. Jeg smører den hver kveld og lar den virke over natta. Resultatet er perfekt.
Dag- og natt krem
Jeg brukte dem om morgenen og om kvelden. Den tilfører fukt og gir huden balanse. Jeg ble veldig fornøyd.
Body lotion
Den inneholder masse vitamin A som er bra for huden og tilføyer den nødvendige fuktighet og styrke. Jeg smører den på kroppen og jeg ser resultatet- huden gløder!
Fantastisk kosmetikk, anbefales til sommeren.
Silkehud har åpent og kjører produktene til deg

 

signatur

Heksa har kjøpt seg Påskegenser og påstår at Påsken kommer det allikevel
Jeg sitter og leser i dag at folk melder flytting til hytta for å få feire Påske der. Altså jeg klarer ikke begripe at folk går med på noe sånt bare for å holde på tradisjonene sine. Jeg aner ikke hvor mange ganger ble det sagt at dersom man blir akutt syk på hytta så har ikke kommunale enheter ressurser og kapasitet å hjelpe til. Så folk risikerer livene sine for å være på hytta?
Er dette lurt?
Tenk om du som drar på hytta i Påsken, blir alvorlig syk med kortpusthet og trenger akutt tilgang til oksygen? Hva skal du gjøre der og da? Bare dø eller ringe nødetater og kreve redning?
Jeg generelt grøsser i det siste av alt som skjer rundt og hvordan folk takler hverdagen, men dette er altså dråpen. Vær hjemme dere hyttefolk! Hytta deres forsvinner ikke, og Påsken 2020 kan fint tilbringes hjemme. Det gjør ingenting, selv om det er utrolig kjipt. Neste år blir det Påske på hytta. 
Men ikke for alle. På grunn av at ikke alle ble hjemme og hørte på hva fagfolk sa.
Bli hjemme og feir Påsken her, det er like bra, Påsken kommer det uansett.

 

signatur
vår
vår
Genser HM Bukser Bubbleroom Sko NaKd
Det er ikke mening å angripe mine “kollegaer” som er bloggere, men jeg vil lufte en del tanker her- Det er nemlig noe som har provosert meg grenseløst i de siste dagene. Når koronaviruset ble kjent og hvor lett det smitter var det få som tok det på alvor var det mange som drev og reiste frem og tilbake. Etterhvert som tilstandene ble verre i Italia, skjønte de som hadde vett og ansvar at det var best å begrense reising. Dette gjaldt også reisebloggere.
Men det var massevis av bloggere som valgte å reise allikevel. Bare for å få kule bilder for Instagram, ikke miste samarbeid og rett og slett bare kose seg! Seriøst folkens? Mange av dere fortsetter å reise. Derfor har Norge stengt grenser.
Så folkens, det er ikke skam å reise, men herregud hvorfor er det så himla viktig? Jeg sitter her og gleder meg over at jeg hater å reise. Dog har jeg viktig møte i den russiske ambassaden og er nødt å møte der. Får se om det blir noe ut av dette. Men det er dog en høyst ufrivillig reise.
Hva med dere?
signatur
hvitt kjole
hvitt kjole
Kjolen fra NaKd
Etter jeg skrevet mitt innlegg om mulig baby-boom etter corona tiden, fikk jeg massiv respons om at det muligens blir skilsmisse boom. Siden folk ikke vant å være hjemme oppå hverandre i så lang tid. Vi drar ut på arbeid, så trener, bruker tid med venner og resten av tiden med familien.
Når man skal være bare med familien, da sliter man faktisk.
Dette synes jeg er veldig trist. Fordi at familien er det viktigste man har i livet. Det er selvfølgelig lov å føle at det kan være for mye til tider, og slite litt med å omgås det samme folka hele tiden. Men generelt to uker med familie bør ikke være noe problem.
Kanskje vi har mistet noe viktig i vår moderne tid?
Corona viser til alle oss hva som er essensielt viktig her i livet. Familien og våre nærmeste er det som vi alle burde prioritere. Jeg skjønner ikke at familien kan oppfattes som belastning for mange. Kanskje vi burde finne tilbake til det som virkelig betyr noe her i livet?
Tiden med familien bør ikke være tortur og fengsel, det bør være skikkelig trygg og koselig tid.
Er dere enige?
P.S. Ja, jeg har masse ettervekst og verre blir det 
signatur
kvadrat
kvadrat
Kjole fra HM / Smykke fra NaKd
I dag har jeg lest på Facebook at det ventes baby-boom etter corona karantene, siden alle er nødt å sitte hjemme og da kjeder folk seg og det er veldig naturlig å kose seg med sine kjære.
Jeg for min del tror ikke at dette vil skje, siden folk er lammet av panikk og det ikke er beste tiden for baby-making. Etter corona derimot, når ting vil falle på plass, kan det skje at folk vil få barn.
Det er litt positivt uansett tenker jeg, siden vi trenger flere unge her i Norge, og det er positivt med noe fresht og nytt etter slik krise.
Hva tenker dere? Blir det en generasjon av små søte “corona-babyer” her i landet til vinteren?
signatur
rosa kjole
rosa kjole
Kjole HM
Jeg ringte legesenteret mitt for noen dagen siden fordi at jeg hadde tung pust, og den var ikke korona betinget. I det siste slet jeg med hjerteflimmer og på min legekontroll fikk jeg beskjed at jeg kanskje bør henvises for Holter undersøkelse. Men nå var legesenteret stengt med mistanke om korona smitte. Dette skjønner jeg godt. Jeg hadde telefon time med vikar for min fastlege og fikk noe hjelp, men langt ifra den hjelpen jeg skulle ha hatt.
Nå går jeg rundt med masse hjerteflimmer denne uke og grøsser av tanken at det finnes flere folk der ute som trenger akutt hjelp og kanskje ikke vil få den. Hvor mange blir det som dør som følge av kaoset og det at det er underbemanning på legesentre og sykehus nå? Folk som dør av helt andre årsaker enn korona?
Hva synes dere om dette? Eller jeg er litt på bærtur?

 

signatur

na kd

Reklame | inneholder linker fra Na-Kd Fashion

na kd
Kjole fra Na-Kd
Jeg tror at året 2020 går inn i verdens historie som året av kaos. Alt som skjedde siden januar er ikke til å like eller juble for. Masse fælt, og jeg håper at absolutt alle av oss har fått sin porsjon med elendighet og nå er det bare gode fine ting som kommer vår vei.
Livet skjer uansett og det kom sol her i Stavanger de siste dagene. Våren er i anmarsj og bryr seg lite om karantene og virus. Våren kommer uansett krig og elendighet. Den skjer bare. Samme som livet.
na kd
Kjole fra Na-Kd
Na-Kd
Kjole fra Na-Kd
Livet skjer folkens, så la oss bli mer positive. Spesielt når det er The Worlds Happiness Day idag.
Hva har dere gjort i dag sålangt?
signatur

 

mat
mat
Velg mat med lang holdbarhet
Nå er det slik at både meg og lillemor er hjemme. Siden hun har luftveisinfeksjon. Kjæresten min er i karantene i to uker, så dette gjelder oss i størst mulig grad. Jeg er litt glad for at typen kan være i karantene i huset sitt som han enda har, så jeg slipper å ta fri fra jobb foreløpig. Uansett er jeg hjemme til Irina er bedre og jeg er sikker på at jeg er frisk. Nå er skolene stengte og jeg er veldig spent på hvordan det vil gå med kontoret mitt.
I går var jeg på butikken og handlet litt i tilfellet vi må bli hjemme i karantene. Det er slik at det bare er meg og Irina nå siden kjæresten er i karantene, så vi bør ha nok mat hjemme. Jeg så flere folk hamstre på butikkene, men vi har ikke lagringsplass så vi stappet kjøleskapet og sa oss fornøyde med dette.
mat
Kylling hermetikk er proteinrik
mat
Kjæresten hater Joikakaker, men vi jenter i huset elsker dem
mat
Suppe er alltid en god ide
mat
Soysmelk trenger ikke kjøleskap og er proteinrik
Hva kan man handle inn for å ha i karantene? Her er noen tips:
– Kjøp gjerne hermetikk eller vakuumpakket vare som har lang holdbarhet. Vi handlet inn joikakaker og kylling i hermetikk. 
– Kjøpe soyamelk eller almond melk istedenfor vanlig melk, De trenger ikke å stå i kjøleskapet og har lang holdbarhet, men fulle med næringsrike stoffer og vitaminer.
– Tørr mat. Vi kjøpte masse supper og nudler. Ja, det er også mat og man kan leve fint på det.
– Snacks og tørre nøtter og frukt. Tørr frukt er like bra som ferske, Men holder seg lengre.
– Kjøp gjerne vitaminer som kan løses opp i vann. Da har du noe gode drikker.
Vi kjøpte også såpe, toalettpapir og klorin for å vaske hjemme.
Slik situasjonen er nå så kan vi alle havne i karantene. Så litt proviant kan være lurt, men det er ingen grunn til å hamstre i store mengder, folkens. Tenk på hverandre.
Har dere kjøleskapet fullt?
signatur