DETTE DRØMMER JEG OM Å GJØRE ETTER KARANTENE

porterett
Drømmer om så mye nå
Det sies rundt at situasjonen landet vårt befinner seg i er utrolig ekstraordinær og noe lignende har ikke skjedd noen gang her i Norge. Jeg sitter med hjemmekontor og Irina har hjemmeundervisning. Kjæresten min er fortsatt i karantene og jeg vet ikke om vi får feire påsken sammen.
Nå er det slik at jeg går rundt og dagdrømmer om alt jeg skal gjøre når karantene er over. Her er min liste:
Jeg skal gå på date med kjæresten. Gjerne på en god sushi restaurant siden vi begge er glade i sushi.
– Jeg skal dra på spa med Irina. Vi elsker å bade, og jeg vil gjerne unne oss en slik dag.
– Jeg skal gå på konsert, eller gjerne flere.
– Håper vi klarer å gå på Gladmat festivalen i sommer.
– Jeg skal endelig komme til Oslo og hente passet mitt hos ambassaden.
– Jeg skal treffe venner og aldri si at jeg ikke har tid!
– Kanskje blir vi heldige og får reise til familien min. Men det skjer ikke nå i sommer det er helt sikkert.
– Jeg skal endelig få ordentlig oppfølging fra legen min.
– Jeg skal reise på flere road trips og stoppe ved flere veikafeer.
– Jeg skal lage jentekveld hjemme hos meg.
Hva gleder dere dere til etter karantene er over?

 

signatur

SLIK LAGER DU HOTELL FROKOST HJEMME

hotell frokost
Enkel dessert uten sukker: banan+ youghurt naturell+ mango+solsikkerfrø
Jeg kjenner at karantene tar på mange nå. Selv om jeg har “voksent” barn merker jeg at vi går skikkelig på hverandre og begynner å bli irriterte. Jeg er ikke vant å bli “buret” hjemme og vi ofte går ut på diverse aktiviteter og spisesteder. En av mine favoritter er “hotell frokost” som ikke koster mye, men skaper følelse av luksus og fin start på dagen. Nå er det slik at vi sitter hjemme og derfor må ordne oss hotell frokost her.
Det ble vår tradisjon med min kjære, derfor kan vi dele litt tips til skikkelig “hotell frokost” på en søndag.
hotell frokost
Deilig hotell frokost er vår tradisjon hver søndag
Lag crispy baguetter
Jeg kjøper glutenfritt hvitløksbrød, men vanlige toast er også fint. Putt dem i ovnen i fem minutter om du ikke har brødrister så er dette i boks,
Prøv med diverse salater
Jeg lager salater selv og kjøper også ferdiglagde. Vår favoritt er ekte russisk salat. Her er min oppskrift:
1 pk falukorv
1/2 pk husholdnings erter
5 kokte medium poteter
vårløk
Kutt alt i terningen og smak til med ekte majones.
hotell frokost
hotell frokost
hotell frokost
Russisk salat og spesiell omelett
Spesiell omelett
Som regel serveres det noe god og spesiell omelett på hotell frokoster, derfor her er min oppskrift:
4 egg
1/2 paprika
4 sjampinjong
3 kokte poteter
1/2 rød løk
Hakk løk, sjampinjong, paprika og poteter og stek dem i panna. Visp egg og melk og hell over.
Gratiner med ost
hotell frokost
ferskpresset juice er godt og sunt. vi elsker kombinasjon appelsin+gulrot
Ferskpresset juice
Har du juice maskin kan du presse diverse juicer som er både gode og sunne. Jeg elsker best appelsin+ gulrot juice. Eller appelsin+gulrot +rødbete juice. Prøv flere varianter.
 
Sunne desserter
Jeg velger sunne og søte desserter, slik som yoghurt naturell med ferske bær, chia frø eller solsikkefrø og honning. Manuka honning er kjent med sine antiseptiske egenskaper, så jeg bruker den mye.
Enjoy hotell frokost hjemme med familien!

 

 

signatur

DET ER GALSKAP Å BLI GRAVID NÅ!

gravid
For noen dager siden skrev jeg om at kanskje det blir baby-boom etter Corona-karantene. For min del er det naturlig å se for meg at folk sitter hjemme og har mer tid for å ha sex og kose seg ekstra. Som svar fikk jeg fra mange skeptiker, kvinner spesielt, som mente at det er rene galskap å bli gravid nå. Fordi at det er veldig ustabil situasjon og ingen vet hva som kommer til å skje imorgen liksom. Det forventes stor finanskrise og flere mistet jobbene sine. Det finnes ikke verre tider for å tenke om familieforøkelse.
Samtidig ser jeg på kvinner i ei gruppa som jeg er med på Facebook at flere kvinner ønsker seg barn, også nå. Det er kvinner som er over forti og ønsker ikke vente fordi at sjansene løper fra dem. Så uansett hva som skjer i verden er det flere kvinner som ønsker seg barn, inkludert meg.
Vær så snill, ikke gi oss dårlig samvittighet ved å si at det er helt på trynet å planlegge eller få barn nå.
signatur

BESTE PLEIE SOM HUDEN DIN FORTJENER NÅ

Reklame | Silkehud Stavanger

environ
Jeg har vært så heldig som fått prøve deilig kosmetikk fra Environ hos Slikehud i Stavanger. Nå har jeg prøvd kosmetikk en god stund, og kan si at jeg er veldig fornøyd.
Her er mine favoritter.
environ
Toner
Den er fantastisk og inneholder glycolic syre som er gunstig for akne hud. Jeg bruker dem om morgenen for å fjerne masse fett som samlet seg på huden iløpet av natta. Passer fint for kombinert ung hud.
 
Hydrating serum
Siden jeg både har akne og rynker, trenger huden masse fukt i tillegg til hudpleie for akne. Dette serumet er helt perfekt og jeg elsker å bruke den før jeg legger meg.
Ansiktsvask
Denne vasken inneholder salisilsyre som er perfekt i behandling av akne. Jeg vasker ansiktet med den hver morgen for å få litt balanse. Den tørker ut eksisterende kviser og forhinder dannelse av nye.
environ
environ
Eye serum
Den inneholder masse hyaluronsyre som er perfekt for å motvirke begynnende rynker. Jeg smører den hver kveld og lar den virke over natta. Resultatet er perfekt.
Dag- og natt krem
Jeg brukte dem om morgenen og om kvelden. Den tilfører fukt og gir huden balanse. Jeg ble veldig fornøyd.
Body lotion
Den inneholder masse vitamin A som er bra for huden og tilføyer den nødvendige fuktighet og styrke. Jeg smører den på kroppen og jeg ser resultatet- huden gløder!
Fantastisk kosmetikk, anbefales til sommeren.
Silkehud har åpent og kjører produktene til deg

 

signatur

HAN SVARTE JA

frieriet
Min kjære lykkelig uvitende om hva slags ring dette er
Det var mange som spurte meg hvordan frieriet mitt gikk og her er endelig oppdateringen. Saken er at jeg ga beskjed til kjæresten på forhånd at jeg skulle bruke dagen 29.februar for å fri til han. Må si at han ble overrasket og veldig nervøs. Det ble slik at vi var syke og jeg måtte ta dette noen dager i etterkant. Så fridde jeg. Med svart boks og fin kake, ikledd prinsessekjolen min.
Saken var at forlovelsen var en skikkelig prank og ringen jeg fridde med var egentlig en nøkkelring med veldig morsom og personlig inngravering. Men det visste ikke typen min om! Jeg sørget for å pakke ringen slik at den så ut som ekte forlovelsesring.
frieriet
Ringer er inpakket og klar
frieriet
Fin forlovelsesring
frieriet
Som egentlig er ..nøkkelring
frieriet
Bruden er stæsjet og klar
Når tiden kom spurte jeg han om han vil ha denne ringen fra meg. Han var fryktelig nervøs og sa at han aldri hadde vært forlovet før, men ja, han ville ta imot ringen min. Jeg ble så rørt. Stakkars han! Som trodde at det var en ekte ring. Han var så nervøs at han ikke merket dette, men sa ja likevel.
Da påpekte jeg at han må se nøye på ringen for det var veldig spesielle ring, altså nøkkelring. Jeg må innrømme at jeg var redd for at han skulle bli sur på meg. Det var en prank, men kanskje var det for drøyt å tulle med forlovelsen?
Men han lo og sa at det var veldig morsomt. Så ga han meg klem og kyss. Jeg tror ikke han var veldig skuffet altså. Hehe.
Så slik gikk «forlovelsen» min. Hva synes dere? Var det dårlig gjort av meg?
signatur

HAR DET RABLET FOR DERE, HYTTEFOLK?

Heksa har kjøpt seg Påskegenser og påstår at Påsken kommer det allikevel
Jeg sitter og leser i dag at folk melder flytting til hytta for å få feire Påske der. Altså jeg klarer ikke begripe at folk går med på noe sånt bare for å holde på tradisjonene sine. Jeg aner ikke hvor mange ganger ble det sagt at dersom man blir akutt syk på hytta så har ikke kommunale enheter ressurser og kapasitet å hjelpe til. Så folk risikerer livene sine for å være på hytta?
Er dette lurt?
Tenk om du som drar på hytta i Påsken, blir alvorlig syk med kortpusthet og trenger akutt tilgang til oksygen? Hva skal du gjøre der og da? Bare dø eller ringe nødetater og kreve redning?
Jeg generelt grøsser i det siste av alt som skjer rundt og hvordan folk takler hverdagen, men dette er altså dråpen. Vær hjemme dere hyttefolk! Hytta deres forsvinner ikke, og Påsken 2020 kan fint tilbringes hjemme. Det gjør ingenting, selv om det er utrolig kjipt. Neste år blir det Påske på hytta. 
Men ikke for alle. På grunn av at ikke alle ble hjemme og hørte på hva fagfolk sa.
Bli hjemme og feir Påsken her, det er like bra, Påsken kommer det uansett.

 

signatur

HAR REISE-BLOGGERE SKYLD I KORONASMITTE SPREDNING?

vår
Genser HM Bukser Bubbleroom Sko NaKd
Det er ikke mening å angripe mine “kollegaer” som er bloggere, men jeg vil lufte en del tanker her- Det er nemlig noe som har provosert meg grenseløst i de siste dagene. Når koronaviruset ble kjent og hvor lett det smitter var det få som tok det på alvor var det mange som drev og reiste frem og tilbake. Etterhvert som tilstandene ble verre i Italia, skjønte de som hadde vett og ansvar at det var best å begrense reising. Dette gjaldt også reisebloggere.
Men det var massevis av bloggere som valgte å reise allikevel. Bare for å få kule bilder for Instagram, ikke miste samarbeid og rett og slett bare kose seg! Seriøst folkens? Mange av dere fortsetter å reise. Derfor har Norge stengt grenser.
Så folkens, det er ikke skam å reise, men herregud hvorfor er det så himla viktig? Jeg sitter her og gleder meg over at jeg hater å reise. Dog har jeg viktig møte i den russiske ambassaden og er nødt å møte der. Får se om det blir noe ut av dette. Men det er dog en høyst ufrivillig reise.
Hva med dere?
signatur

KJÆRLIGHETSSORG PÅ GRUNN AV KARANTENE

kjæreste
Fotograf: Irina
Jeg sitter her åttende dagen på rad og kjeder meg ærlig talt. Irina er endelig blitt bedre og jeg krysser fingre og tær for at hun blir helt bra. Jeg synes at hele situasjonen ligner på krigs-tilstander. Det er ingen folk på gata og utrolig lite folk ute i butikkene. Men verst av alt er det at kjæresten min har vært i karantene i nesten ei uke.
Bare ei uke…
Men det føles som evighet og gir meg slags kjærlighetssorg. Bare for ei uke siden satt vi sammen og gledet oss til å se hverandre igjen rett over helga, og nå sitter vi langt fra hverandre og vet ikke når vi sees igjen. 
Jeg har tidligere sagt at jeg er veldig mot avstandsforhold, og selv om vi praktisk tatt har flyttet sammen nå, er den karantene på plass og vi har enda til gode å kjøpe noe eget. Og nå vet vi ikke heller når vi får det til.
Så utrolig kjipt og tenk at livet kan endre seg så drastisk på bare noen få uker. Samt at livet mitt ble snudd helt på hodet på noen tre korte måneder. Utrolig rart, men fint samtidig.
Ta vare på deres kjære om dere har dem nært nå. Sett pris på dem istedenfor å gå bananas og krangle. Husk at flere ikke får oppleve denne muligheten til å bli sperret hjemme med sin kjære i flere lange uker.
signatur

CORONA-SKILSMISSER

hvitt kjole
Kjolen fra NaKd
Etter jeg skrevet mitt innlegg om mulig baby-boom etter corona tiden, fikk jeg massiv respons om at det muligens blir skilsmisse boom. Siden folk ikke vant å være hjemme oppå hverandre i så lang tid. Vi drar ut på arbeid, så trener, bruker tid med venner og resten av tiden med familien.
Når man skal være bare med familien, da sliter man faktisk.
Dette synes jeg er veldig trist. Fordi at familien er det viktigste man har i livet. Det er selvfølgelig lov å føle at det kan være for mye til tider, og slite litt med å omgås det samme folka hele tiden. Men generelt to uker med familie bør ikke være noe problem.
Kanskje vi har mistet noe viktig i vår moderne tid?
Corona viser til alle oss hva som er essensielt viktig her i livet. Familien og våre nærmeste er det som vi alle burde prioritere. Jeg skjønner ikke at familien kan oppfattes som belastning for mange. Kanskje vi burde finne tilbake til det som virkelig betyr noe her i livet?
Tiden med familien bør ikke være tortur og fengsel, det bør være skikkelig trygg og koselig tid.
Er dere enige?
P.S. Ja, jeg har masse ettervekst og verre blir det 
signatur

BLIR DET BABY-BOOM ETTER KARANTENE?

kvadrat
Kjole fra HM / Smykke fra NaKd
I dag har jeg lest på Facebook at det ventes baby-boom etter corona karantene, siden alle er nødt å sitte hjemme og da kjeder folk seg og det er veldig naturlig å kose seg med sine kjære.
Jeg for min del tror ikke at dette vil skje, siden folk er lammet av panikk og det ikke er beste tiden for baby-making. Etter corona derimot, når ting vil falle på plass, kan det skje at folk vil få barn.
Det er litt positivt uansett tenker jeg, siden vi trenger flere unge her i Norge, og det er positivt med noe fresht og nytt etter slik krise.
Hva tenker dere? Blir det en generasjon av små søte “corona-babyer” her i landet til vinteren?
signatur