uken
uken
Søndagskveld er til for ukens refleksjoner her i huset. Nå sitter jeg her og skriver om tilbakeblikk på dager som gikk. Denne uken var ganske sløv, da jeg ble syk på mandagen og var sløv resten uke. Som toppen på alt fikk jeg skikkelig omgangssyke på fredagen og dermed gikk alle helgens planer i vasken. På bloggen stod det bom stille og da skjønte jeg at det må være et tegn på at jeg trenger hvile. Derfor har vi hvilt med altfor god samvittighet hele helga.
Jeg er glad for at formen er mye bedre nå. Akkurat nå sitter jeg og ser på en russisk serie om de stakkars folkene som havnet i fengsel under Stalins regime, og gleder meg over at jeg er så privilegert å bo i et fritt land og slippe flere grusomheter.
Hvordan deres uke har gått?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

dater
dater
Søndagen er snart historie, men jeg nyter de siste timene av helg og svarer på spørsmål som jeg fikk i massevis i går på Instagram.
Dater du noen akkurat nå?
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er på Tinder, men har ikke vært på noen date siden i høst. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje klaffer det aldri, eller jeg bare ikke har tid.
Har du kontakt med faren til barnet ditt?
Ja, vi har kontakt når det gjelder samarbeid om datteren vår.
Hvor ofte kjøper du klær?
Uff, jeg gruer meg å svare på dette. Jeg kjøper klær alt for ofte. Hver måned ihvertfall.
Hvor mange sko har du?
Jeg har aldri sjekket nøyaktig antall sko i skapet, men tipper det er rundt 30 par.
Har du walkin closet hjemme?
Nei, det har jeg ikke, men det er mitt største ønske!
Det var dagens. Uff, jeg må shoppe mindre ser jeg 🙂 Neste runde kommer neste helg. Send meg gjerne spørsmål, jeg svarer.
XOXO Tastaturheks
 
Upd.: Videoen fra YouTube funker ikke igjen her på bloggen, legger derfor link til video 
Video inneholder produktplassering (ikke spons)
 
På fredagen dro vi ut til Stavanger. Jeg er sjeldent der, da jeg hater å kjøre. Men denne gangen hadde vi en gyldig grunn: nemlig å besøke åpning av pop-up butikk hos Amberly.
Amberly er et kosmetisk merke som er skapt og produsert i Stavanger. Stephan som jobbet lenge som make up utvikler for IsaDora, jobber nå for Amberly, og såklart vises det godt på make up linjen som er utrolig bra! Flinke Camilla er utvikler for hudpleie serie. Jeg bruker flere produkter fra denne serien – du kan se oversikt i video under.
Her er et lite bildedryss: Vi fikk tre goodie bag, så jeg kan presentere produktene til mine venninner (noen leser dette nå og gleder seg 🙂 ). Maten og drikke var digg og. Så nå ønsker jeg bare at flere tar turen gjennom Høyer i sentrum for å besøke Amberly. Dere kan få veiledning og sminke.
NB: Dette er ikke reklame, jeg elsker å anbefale produkter som jeg er fornøyd med selv!
https://www.youtube.com/watch?v=qZszcGFUObU
XOXO Tastaturheks
lykke
lykke
For et par uker siden fikk jeg øye på superkomisk post på Face som hadde som formål å vise til andre at enkelte bloggere er rett og slett bare snyltere. Posten ble lagt ut av en skallete mann oppi årene som er kjent med sine rare poster, så jeg kunne bare le av han og suse forbi, om det ikke var for en meget interessant detalj. Gubben driver jo selv med foto og reklame!
Altså er det ikke komisk at en som lever av å ta bilder og selge dem for å promotere andre sine varer klikker på grunn av bloggere som lever av å gjøre nærmest det samme. Det som får meg til å smile og grøsse samtidig er at folk ser på jobb som jobb kun om man går til et sted, der gjør man konkrete ting i avgrenset timetall og så får man lønna for dette. Men jobb kan jo være mye mer enn dette!
Det at bloggere får sponsede reiser betyr at de lever av å blogge, og de gjør akkurat det samme som denne sure gamle gubben: De tar bilder og reklamerer for byrå som sponset reisen deres, og får destinasjon. Hvorfor kalle dem for snyltere det aner jeg ikke? De jobber jo på lik linje som deg og meg. Om man tror at det er bare å knipse et par bilder og så få alt sponset, så kan man prøve å gjøre det i en måneds tid og så vente til man får tilbud om spons. Blogging og promotering er en virkelig hard jobb. Av og til må man opp kl 5 om morgenen for å rekke destinasjoner uten turister på reise, man får ikke bare ta seg fri når man vil og man må alltid holde aktiviteten på kontoen sin gående. Det er ikke lett, tro meg!
Kjære sure gamlinger, slutt å syte er dere snille. Det er ikke snylting å drive med blogging og reklame, det er en jobb. Om man ikke går på kontoret hver morgen, men jobber annerledes betyr ikke at man ikke jobber i det hele tatt.
Er det ikke typisk at alt det nye blir angrepet av folk med konservative syn og meninger?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

Jeg ser at denne spalten om ti tanker er ganske populær, og siden jeg går hele tiden med noen tanker så tenkte jeg (oi så rart) å lage en slik spalte. Det er ikke min feil at de fleste tankene jeg går rundt med er helt sprø og tåler ikke dagens lys. Så jeg fisker ut de mest “normale” av dem og publiserer på en onsdagskveld. Ja. fordi at onsdagen er som langefinger midt i uka- look at me liksom. Det er milevis til helg, men mandagsfølelsen er forsvunnet. Gjesp…
💭 Hvorfor er det slik at om ei dame legger ut et bilde i bikini så får hun likes uansett hennes vekt, form og alder? Helt seriøst. Jeg har opplevd at litt fyldige damer får kudos for å legge ut sin naturlig fin kropp, de modellaktige får masse oh lala, og de som er litt oppi årene får applaus for å være tøffe i sin alder. Når menn legger ut tilsvarende bilder uansett alder og vekt så får de masse “fy, for en pervert”
💭 Det blir sykt kjipt når tollfrie grensa for å handle i utlandet for 350nok blir fjernet. Ja. skikkelig kjipt. Fordi at mange norske butikker suger på utvalget og er kraftig overpriset. Så noen vil tjene på meg. Mye mye penger.
💭 Bompenger er dritt, enkelt og greit. Og snart blir det bom for elbil også. Jeg lurer på om salget går kraftig ned da.
💭 Folk som staver navnet mitt feil irriterer meg grønt. Jeg trodde ikke at så enkelt navn som Lena kan staves så feil. Dette fortjener eget  innlegg på bloggen tror jeg.
💭 Menn som poster bilder av diverse aktiviteter på tinder, slik som skiturer, trening osv. kan vise seg å være vanlige sofaslitere. Sosiale medias troverdighet ass… fortjener et eget innlegg, ikke sant?
💭 Hvorfor kjøpte jeg nylig ei strandveske formet som stor sitron? I tillegg kjøpte jeg øredobber med små sitroner som skulle matche. Jeg har ingen logisk forklaring på dette. Det ble gjort i affekt mens jeg tygget på burgeren min.
💭 Det er hetebølge i Europa, men niks her. Urettferdig sant? Eller.. sålenge jeg er ikke gått på ferie så kan det bli kaldt. Men seriøst, jeg er bekymret for mulige klimaendringer.
💭 Jeg skulle ønske døgnet hadde 48 timer, da kunne jeg fått 8-timers obligatorisk søvn. Jeg vet ikke ellers hvordan folk mestrer å sove åtte timer per dag. Gjør de noe annet eller?
💭 I dag leste jeg at sjaman ønsker å gifte seg med Marthe. Dette kunne vært gøy synes jeg. Lurer på om de vil gifte seg i den norske kirke?
💭 Det er mindre enn en måned til ferien min. Yeeey, gleder meg! Kanskje jeg burde legge noe planer allikevel?
XOXO Tastaturheks
Jeg har postet alt mulig i dag utenom dagens spalte om mote og garderobe. Sorry folkens, jeg jobber som galning til tider og har så dårlig tid. Dagens tema er basis garderobe. For dem som ikke vet hva jeg snakker om nå, forklarer jeg at basis garderobe er de hovedklærne man har i skapet. Liksom basis plagg som du kan kombinere med hverandre og som du kan kjøpe stilige accessories til.
Hvordan lage basis garderobe? Her er tre enkle steg.
Definer din stil
Du får se på deg selv og finne ut hvilken stil du liker best. Om du liker romantiske blonder så det er noe du bør gå for. Om du i likheten med meg liker ungdommelig og litt sporty stil så gå for det. Dette betyr ikke at du må kjøpe samme type klær hele tiden, men basis garderobe bør har sin stil.
Velg farge
Det er viktig å definere farge som du skal bruke. Basis garderobe kan ha flere farger, men helst ikke mer enn tre hoved farger. Jeg har mørkeblå/svart, hvitt og rødt som hovedfargene mine.
Lag liste
Du får sette deg ned og skrive hvilke plagg du trenger avhengig av din livsstil og aktiviteter. Husk at for hvert plagg “nede” slik som bukser, leggings, eller skjørt trenger du to plagg “oppe” slik som bluser eller t-skjorter. Ikke glem ytterplagg.
Vips, basis garderoben er klar! Nå kan du bare shoppe det du trenger. Enkel regel er at basisgarderoben skal inneholde minimum ti plagg.
Hvor mange plagg har du i garderoben din?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

syden

syden

Sommeren er her selv om det ikke føles slik her i Rogaland hvor himmelen har stabilt grå farge og vinden uler som ensom ulv. Fellesferien har startet også. Jeg er stadig på jobb og har eneste mål om å komme i havn med alle arbeidsoppgaver, men får massive spørsmål om hvor jeg skal reise om sommeren og hvilke planer jeg har. Så her er svaret mitt: jeg har INGEN store planer. Jeg skjønner ikke heller hvorfor må folk på liv og død reise noen steder? Det virker som om det å få seg en sydentur handler for nordmenn om liv og ære. Jeg kan skjønne godt at med det været vi har i landet frister det veldig med noen uker med sol. Det er gull verdt. Men er det verdt å ta kredittkort lån for? Det må jeg innrømme ( eller skryte av) at jeg har aldri gjort. Har vi ikke råd til ferie så sitter vi hjemme. Enkelt og greit. Fordi at reise til syden er ingen menneskerett eller nødvendighet, men luksus, spør du meg. Ja. det finnes folk med diverse sykdommer ( jeg er en av dem) som trenger sårt sol og varme for å føle seg bedre, men da må man faktisk prioritere dette gjennom året og kanskje spare eller søke støtte til reisen? Vitamin D har vi alle mangel av her i Norge, men vi har jo tran og laks som kan hjelpe oss å få verdier i mål. Jeg soler meg sjeldent uten spf faktor da jeg har føflekk kreft tilfelle i familien og jeg får nye føflekker sykt fort om jeg har solet meg uten beskyttende krem. Så jeg går og knasker på vitamin D og tran til hverdagen uansett.

 

Kanskje jeg er så heldig å bo i beste byen i verden, som jeg vil utforske på nytt og på nytt? Jeg savner ikke det å reise om sommeren, jeg sørger for gode minner. Som barn reiste jeg mye med foreldrene mine til syden, men minnene fra sommeren er fortsatt enkle: meg på huske, lek ute med pappa, varm asfalt under føttene, ei balje hvor jeg kan bade dukker som jeg fikk hos farmor, smaken av fersk jordbær, trikketur med morfar. Jeg tror at hjernen vår lager collager av følelser, ikke bare opplevelser. Så keep it calm, sommeren blir det uansett. Sørg for gode følelser og total relax!

Har dere bestilt reise til syden ? 😉

 

XOXO Tastaturheks

 

Foto: K. Tegnesdal
morgenrutiner

Reklame | inneholder produktplassering

morgenrutiner
Hei fine, det er tirsdagen og selv om formen er ganske bop bop skriver jeg min faste spalte som gjelder skjønnhet og hudpleie. Jeg var åpen på bloggen min om mitt akne problem. Det er ganske skuffende å fortsatt ha akne i alderen 35+. Jeg jobber aktivt med saken og ser resultater, derfor samlet jeg fem viktige regler for deg som har akne hud og er voksen.
Rent er pent
Huske å skifte håndklær og sengetøy OFTE. Minimum hver uke, helst to ganger i uke. Jeg skifter putetrekk veldig ofte, og håndklær tre ganger i uka. Det er viktig å holde huden ren. Jeg vansker ansiktet hver morgen og kveld, hår annenhver dag.
 
Ikke overdriv med vask!
Huden skal holdes ren, men det er viktig å ikke vaske vekk beskyttelse barrieren som huden har. Gjør du det med overdreven vask og skrubbing- vil huden miste sitt beskyttelseslag og da popper kvisene opp som bare det. God regel- unngå alt som skummer. Jeg bruker vanlig lactacid såpe som er beregnet for intim hygiene. Den skummer ikke og har melkesyre som fremmer god ph balanse i huden. Jeg brukte før ansiktsvask som var mild, men har sluttet med dette nå og sverger kun til lactacid såpe. Jeg skrubber huden en gang i uka med veldig myk skrubb fra Amberly.
Nok fuktighet
Det kommer som bombe kanskje, men moden acne hud trenger masse fuktighet! Det å fjerne ekstra fett og fukt fra huden tilhører tenåringer. Fjerner du for mye fukt fra voksen hud får du ikke bare rynker, men også ekstra kviser siden huden vil slite og produsere mer fett enn nødvendig. Jeg bruker hyaluronsyre hver kveld. Du kan finne flere produkter med hyaluron syre på apotek eller hos kosmetiske sykepleiere. Jeg elsker Eucerin merke.
 
Ingen klem!
Det kan friste å klemme ut den ekle kvisen (jeg sliter med dette veldig) og få den vekk, men dette kan skape mer trøbbel i voksen alder enn i ungdommene. Huden kan lettere få arr og repareres mye saktere. Så dont do that!
Vitamin A
Hudleger påpeker at eneste som kan hjelpe mot kviser i voksen alder er retinoider. De inneholder konsentrert vitamin A, og finnes i gel eller salve form og i tablettform. Jeg går for gel akkurat nå og ser bedring.
Noen egne tips mot acne i voksen alder?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

trener
trener
I dag lå jeg hele dagen med feber og sår hals. Jeg tror faktisk at meg og Irina fikk noe slags virus mens vi var på SUS på torsdagen og ventet på røntgen i forbindelse med hennes fall fra sykkelen. Så det blir vanskelig å starte i dag, men dette vil skje allikevel siden paracet startet å virke så smått og formen har kommet seg.
Jeg vil prøve å komme i form på en måned!  Dette betyr at jeg skal trene hjemme hver dag. Jeg er veldig spent, siden jeg ikke klarte å komme på trening iløpet av seks måneder. Men nå hindrer ikke angsten meg i motsetning til treningsstudio. Så jeg er veldig optimistisk. Om dette vil gå deler jeg gjerne mitt treningsprogram på bloggen.
Håper dere vil heie på meg!
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

Det er ikke ofte man kan få føle seg som en eventyrlig prinsesse, særlig når man er ganske voksen med jobb, barn og alle greier, og livet full av forpliktelser. Derfor er hver eneste mulighet for å dukke ned tilbake i barndommen er gull verdt. Forrige helg var vi på Dragefestivalen her i Rogaland som ble holdt på Hellestø stranda.
Hellestø er en av de vakreste strendene på Jæren. Ren hvit sand, grønnblått gjennomsiktig vann og himmelen uten horisont.
Denne dagen svevde tusen drager på skyene over Hellestø. Spektakulært syn!
Vi hadde med oss vår egen drage. Den laget vi i fjor på Sola kulturhus. Men denne gangen ville den ikke flyge. Vinden var for sterk og dragen holdt på å falle i hodene på folk. Så vi nøyet oss med pølse, kake og observasjon av andre sine drager. Gudmoren til Irina vant premie for beste drage!
Har dere prøvd å lage eller fly drage?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto