Nå er den nye bloggen min her!!

bloggen

Hei fineste!

Dette er litt uvirkelig, men nå er bloggen min her! Jeg vet at jeg vil miste visninger nå, noe som skjedde også siste ukene, men er jeg i gang og vil ta bloggen i bruk nå!

Det betyr at jeg vil kikke innom her, men nå skal jeg fjerne header og endre alt, så VELKOMMEN TIL MIN NYE BLOGG!

Her er adressa: http://tastaturheks.blogg.no

Ja, jeg er blitt til heks, men det betyr ikke at jeg vil være slem og stygg. Derimot, jeg blir mer morsom, leken og fri. Håper dere vil følge meg videre!
———————————
Lena

Foto: RÅ Foto

Nei, skal du ikke på ferie i sommer?!

Sommer

Det blåser kaldt ute og temperaturer lå på vinterskala i de siste ukene, men sommeren er offisielt her så spørsmålet er uungåelig.

Hvor skal du på ferie i sommer?

Jeg vet aldri hva jeg skal svare på dette da jeg ikke går og planlegger sommerferie på forhånd. Jeg kjenner til folk som fikser seg ferien allerede i januar og sitter og planlegger halve året hva de skal pluss sparer for å unne seg digg ferie. Det er ikke slik her hos oss.

Sommer

På de snart femten år i Norge hadde vi maks syv sommerferier hvor vi var utenlands, inkludert reiser til Russland for å besøke familie. Enten hadde vi ikke papirer, eller råd, eller tid siden jeg måtte jobbe. Og vet du hva, det er helt greit. Jeg savner ikke aktive ferier og er glad i Norge. Så nei, jeg vet ikke om jeg skal på ferie utenlands, men ferie skal jeg ha for det om.’

Det som overrasker meg er faktum at dersom jeg sier at jeg skal være hjemme i ferien, så begynner folk å reagere som om jeg skal ikke ha noe ferie i det hele tatt.

Nei, skal du ikke på ferie i sommer liksom?

Hallo, ferien kommer uansett om jeg er i Norge eller i et annet land. Dersom jeg reiser så trenger jeg ferie etter ferie, siden det å reise sliter meg skikkelig ut. Pluss at jeg vil bruke penger, kanskje mye, siden på reise koser man seg ekstra mye samt får ofte uforutsigbare utgifter.

Så om jeg ikke reiser noen steder så da oppnår jeg to fordeler- hviler meg skikkelig heilmax og sparer penger til noe kos iløpet av året.

Jeg tar ikke ut hele ferien i sommer heller, da jeg synes det er deilig å spare en del til høsten når alle skal sitte på jobb og jeg kan kose meg med weekend tur til bursdagen min.

Så folkens, igjen, det er slettes ingen tragedie å være i Norge om sommeren. Norge er vakker og flott. Vær glad for det!

Thats it, sommerferien blir på meg i år uansett. Om jeg skal reise, det vet jeg ikke enda.

Hva med dere?
—————–
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Jeg er et geni!

geni

Mandagen igjen… dere aner ikke hvor mye jeg gruet meg til denne mandagen og den var ekstra tung etter hele fire fridager!
Men nå er kaffen klar og jeg er klar så her kommer frasen for dagen: Det finnes litt geni i alle oss. Ikke fortvil!

geni

Dette tenker jeg vil shine opp enhver mandag, så la oss se om vi finner på noe geinalt denne uke!
For det er jo sant, bare at noen er geniale matematiker, noen er geniale kokker og noen er som meg og de er geniale prokrastinatorer.

God mandag og fin uke til alle!
Hva er dere geniale til?
————————-
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Jeg ble torturert i oppveksten fordi jeg var for tynn …(gjesteinnlegg)

tynn

Fra i dag har jeg bestemt meg for å dele gjesteinnlegg på bloggen min. Det er naturlig at ikke alle ønsker å stå med fullt navn og bilde, derfor gjør jeg innleggene fra gjestebloggere mine anonyme for dem som ønsker det. Har du lyst til å skrive- kontakt meg og del din historie.

Her er dagens innlegg fra ei dame som er 35 nå, men fortsatt bruker størrelse xs og som har alltid vært tynn hele hennes liv, Hun vil sette fokus på omfattende mobbing som tynne kvinner utsettes for. Noe hun kalte for “tortur”. Her er hennes historie:

“Jeg har alltid vært tynn, siden jeg var et lite barn. Mamma syntes dette var sjenerende siden folk skulle tro at hun ikke gir meg nærigsrik mat. Hun tok alltid to strømpebukser på meg og vide klær for å skjule at jeg var så tynn. Da jeg kom i tenårene var jeg spinkel og liten, i motsetning til jentene som kom i puberteten. Jeg fikk masse kommentarer på dette både fra jevnaldrende og voksne. Medelevene kalte meg for “spiker” og voksne prøvde å mate meg masse, uansett hvor jeg var. Jeg fikk ikke lov å forlate bordet før jeg har spist masse, til jeg var kvalm. Jeg opplevde at jeg gikk kvalm stadig til slutt. Noen matvarer startet jeg ikke å spise før jeg var 25+, noen matvarer spiser jeg ikke fortsatt da jeg blir kvalm. På skolen lurte de voksne på om jeg hadde spiseforstyrrelse eller gikk på noe. Dette var veldig ydmykende. Jeg gikk hele ungdomsskole i vide klær og virkelig hatet den tynne kroppen min. På videregående slapp torturet tak og jeg begynte å føle at det går bedre. Men jeg var aldri fornøyd med kroppen min og bare nå i tredveårene begynner jeg å forene meg med det at jeg er tynn. Push ups med store innlegg og vide bukser er fortsatt mine bestevenner. Jeg skjønner ikke at folk ikke får lov å si noe negativt om fyldige damer, men det er liksom greit å påpeke til en tynn person at hun er tynn. Jeg tror at samfunnet ikke blir glad i at du er fornøyd med kroppen din uansett. Er du litt lubben vil de kalle deg for tykk, er du tynn vil de kalle deg for anorektisk, har du timeglass figur blir du kalt for vulgær. Samfunnet blir aldri fornøyd”

Hva synes dere om saken? Er det greit å påpeke at man er for tynn?
————————————-
-LenaLykke

Foto: Unsplash

Slik blir det fremover…

fremover

Her fineste, denne uken var ganske tøff da jeg mistet litt motivasjon for blogging på grunn av alt venting på svar. Så jeg dalte på blogglista og mine lesere mistet litt interesse. Dette gjør meg selvfølgelig ikke glad, derfor tenker jeg å dele min plan for blogging fremover.

Konseptet blir byttet iløpet av neste uke!
Ja, jeg er fastbestemt selv om jeg får ikke tilbakemelding eller noe, innen fredagen så bytter jeg! Da beholder jeg i verste fall min gamle bloggadressa, men får nytt navn, bilder og kategorier. Det vil skje endringer på IG og Fb også. På Fb må jeg nok leve med et dobbelt navn en stund da det er ganske vrient å bytte der også.

fremover

Planen for bloggen blir slik:
Mandager vil jeg blogge om mandagsoppmuntring og gode tips til neste uke. Jeg skal komme med et uttrykk som vil definere uken min. Hiv dere med på dette og lag dere gjerne et ukes slagord, Det hjelper mye på en guffen ellers mandag.
Tirsdager vil jeg dele mine oppskrifter for ungdommelighet og skjønnhet.
Onsdager vil jeg snakke om outfit, innkjøp og mote.
Torsdager er en datedag! Her skriver jeg mine tips til dating og deler morsomme historier og tips!
Fredager vil jeg snakke om det å være mamma og alt som gjelder tenåringer i huset.
Helga er fridager hvor jeg vil svare på deres spørsmål og blogge om alt mellom himmel og jord. Her blir det også trening og matlaging

Ser planen bra ut? Er det noen tema dere savner/ønsker på bloggen?
————————————
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Det å skrive blogg er useriøst og skamfullt

bloggen

Ikke senere enn i går leste jeg en ny meme på Facebook som gikk ut på at de som bloggere, fotograferer og de som driver med modelling ikke kan noe i livet. Jeg vet ikke hvorfor det er blitt slik, men en ting er helt sikker. Kunst og kreative ting var aldri i favør hos folk. Det er lett å tenke at man ikke klarer noe bedre om man driver med kreative ting. Men for min del er det like idiotisk som å påpeke at fine blomster som vokser der har ingen betydning. For de kan ikke spises eller brukes til noe annet enn pynt.

bloggen

Folkens, vi som skriver og tar bilder eller driver med modelling, vi pynter opp tilværelsen og gjør den mindre grå. Jeg for min del har fastjobb så ikke kom og fortell meg at jeg er useriøs og ikke duger til noe siden jeg blogger.

Hva mener dere om bloggen som hobby?
————————————-
-LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Min sommer wishlist med babyblue

Det er inn med pastell farger denne sesongen og jeg fikk skikkelig dilla på baby blue farger så jeg klikket meg inn og laget meg en wishliste. Alt er fra shein.com
og jeg skal bestille etterhvert.
Jeg elsker tynne lette kjoler med tyllskjort og kjoler og bluser i blonde.
Hvilket plagg likte dere best?
——————————–
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Vi har sett Aladdin+ helgens outfit

aladdin

På fredagen var vi i Sandnes og koset oss med kino. Vi fikk se Aladdin filmen. Jeg liker filmen ganske godt selv om den var filmet i ekte amerikansk stil- alt ble blandet som i lapskaus. Arabisk kultur ble blandet med indiske sanger og dans og alt dette ble stæsjet med moderne hip hop og afrikanske rytmer.

Det jeg likte i filmen var rollen til prinsesse Jasmine. Hun ble vist som ekte feminist som ikke ønsker å holde kjeft og bøye seg foran en mann. Det var gledelig å oppleve at hun ble til sultan til sist og skulle herske over kongeriket. Bra forbilde tenker jeg da. Skulle ønske prinsessen var mindre seksualisert i filmen da uten push up og vippeekstensions.

Etterpå var vi i byen og koste oss med fint vær. Det var godt over 15 grader, sol og nesten vindstille. Så jeg brukte kort skjørt fra Shein og genser og bluse fra HM. Jeg elsker lårhøye sko og har både mørke og lyse. Jeg synes det er digg å bruke lysere farger når det går mot lysere tider.

Har dere sett filmen? Hva synes dere?
————————————-
LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Nei jeg skal ikke noe gøy i helga!

helg

Nå vil Lena skrive et krass innlegg som handler om sosiale ting som gir meg stress. Fra tid til annen nærmere helga dukker det opp kjente og bekjente for å stille meg et aldri så kjedelig spørsmål som gir meg frysninger og hjertebank.

Skal du noe gøy i helga?

Altså, jeg vet ikke hva er gøy, men hjernen min tegner diverse aktiviteter forbeholdt friske og glade folk full av energi: dansetimer, fjellturer, party med venner og spennende reiser. Jeg sier ikke at det er ikke interessant, men jeg har ikke energi til alt dette. Rett og slett.

For flere år siden har jeg bare drømt om slike muligheter og invitasjoner, men etter jeg fikk angst ble det for mye som er sosialt uoverkommelig. Så nei, jeg skal ikke noe gøy i helga.
Jeg skal noe kos i helga: lang sen frokost, gode samtaler, skriving, studie og bedre middager, kanskje en tur ut i ny og ne, og en tur ut i naturen. Helt enkelt.

Hva liker dere å gjøre i helga?
———————————
-LenaLykke

Foto: RÅ Foto

Å være en som tisser på seg på date, hvorfor startet jeg å blogge. Jeg svarer på ukens spørsmål!

date

Her kom Lena endelig igang og er klar på å svare på alle spørsmål som dere sendte inn.
Here we go:

Hvorfor startet du å blogge?
Jeg fikk min aller første blogg i 2013, Da ønsket jeg å trene på å skrive på norsk. Det var ikke lett og jeg skrev veldig dårlig. Jeg fikk masse kommentarer på at tekstene mine lignet google translate, men det kom seg. I 2018 byttet jeg fra privat blogg til blogg.no og ble storfornøyd! Nå blogger jeg mest som terapi siden jeg fikk angst i 2016.

Hvordan havnet du i Norge?
Jeg valgte å flytte fordi jeg ble forelsket i Norge i 2000 da jeg var her for første gang. Jeg har norsk blod og tror det spilte noen rolle. Siden 2000 har jeg tenkt på å flytte fra Russland for godt og det gjorde jeg i 2004. Jeg reiset for å studere for tre år, men jeg visste innerst inne allerede da at jeg ikke kommer tilbake.

Hvorfor valgte du å flytte?
Som sagt, ble jeg forelsket i Norge ved første blikk. Selve historien med flyttingen min er veldig spennende og nesten magisk, den vil jeg fortelle en dag.

Har du profesjonell fotograf?
Ja, det har jeg, Det er min bestevenn. Han heter Reidar og han driver RÅ Foto. Han sier selv at det bare er en hobby, men jeg synes han er for flink for å kalle seg bare for en amatør.

Er du redd for å fremstå som ei som “tisser på seg på date” etter ditt siste intervju for KK?
Nei, det er jeg ikke! Om jeg blir det så blir jeg bare glad, Det er flere folk som opplever å tisse på seg, pga sykdom eller angst så hvorfor ikke meg da? Jeg kan bli et ansikt for dette, Jeg har ikke problem med dette sålenge det vil hjelpe å lette på tabu knyttet til tap av kroppskontroll.

Så her var ukens spørsmål, bare send etterhvert så svarer jeg neste uke. Husk at det ikke finnes dumme spørsmål, bare dumme svar.
—————————————
LenaLykke

Foto: T. Aasland