Uken som gikk

uken
Søndagskveld er til for ukens refleksjoner her i huset. Nå sitter jeg her og skriver om tilbakeblikk på dager som gikk. Denne uken var ganske sløv, da jeg ble syk på mandagen og var sløv resten uke. Som toppen på alt fikk jeg skikkelig omgangssyke på fredagen og dermed gikk alle helgens planer i vasken. På bloggen stod det bom stille og da skjønte jeg at det må være et tegn på at jeg trenger hvile. Derfor har vi hvilt med altfor god samvittighet hele helga.
Jeg er glad for at formen er mye bedre nå. Akkurat nå sitter jeg og ser på en russisk serie om de stakkars folkene som havnet i fengsel under Stalins regime, og gleder meg over at jeg er så privilegert å bo i et fritt land og slippe flere grusomheter.
Hvordan deres uke har gått?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

Hvem jeg dater akkurat nå, hvor ofte kjøper jeg klær, forhold til faren til barnet mitt m.m. Jeg svarer på ukens spørsmål

dater
Søndagen er snart historie, men jeg nyter de siste timene av helg og svarer på spørsmål som jeg fikk i massevis i går på Instagram.
Dater du noen akkurat nå?
Nei, det gjør jeg ikke. Jeg er på Tinder, men har ikke vært på noen date siden i høst. Jeg vet ikke hvorfor, kanskje klaffer det aldri, eller jeg bare ikke har tid.
Har du kontakt med faren til barnet ditt?
Ja, vi har kontakt når det gjelder samarbeid om datteren vår.
Hvor ofte kjøper du klær?
Uff, jeg gruer meg å svare på dette. Jeg kjøper klær alt for ofte. Hver måned ihvertfall.
Hvor mange sko har du?
Jeg har aldri sjekket nøyaktig antall sko i skapet, men tipper det er rundt 30 par.
Har du walkin closet hjemme?
Nei, det har jeg ikke, men det er mitt største ønske!
Det var dagens. Uff, jeg må shoppe mindre ser jeg 🙂 Neste runde kommer neste helg. Send meg gjerne spørsmål, jeg svarer.
XOXO Tastaturheks

Vår ufrivillige porno på et hotell i Praha!

Lørdag og her poster jeg nytt gjesteinnlegg fra min leser. Det er sykt morsomt synes jeg, selv om jeg skjønner at det var utrolig flaut der og da. Men digge minner da å mimre tilbake til på sine gamle dager.
Meg og typen dro på romantisk weekend til Praha, Vi valgte spontan reise midt i ferien og vi var så dumme at vi droppet å bestille hotell på forhånd. Derfor slet vi skikkelig med å finne noe da vi ankommet byen. Slitne og sultne fant vi endelig hotell et stykke fra byen og dro ut for å spise. Da vi kom opp på rommet vårt oppdaget vi flere store vinduer hvor ett av dem var tildekket med tykke mørke gardiner. Damen på resepsjon prøvde å forklare oss noe angående vinduer, hvor vi forstod at vi hadde balkong på rommet.  Derfor åpnet vi alle gardiner og lot bare lette hvite gardiner være igjen. Det skulle vært deilig å gå ut på balkongen og få frisk luft etterhvert, Etter mat og litt vin ble vi i lekent humør og parkerte på senga for noe sengekos. Midt i prosessen hørte vi noen banket på døra. Vi tenkte at det var kanskje romservice og droppet å svare. Noen tid etter da jeg kom fra dusjen løp kjæresten min fort til meg, påkledd i buksa og sa at jeg bør ikke finne på å gå ut på balkongen! 
Det visste seg at han bestemte seg for å trekke litt frisk luft og åpnet vinduet for å oppdage til sin forskrekkelse at balkongen var felles med andre rom! Der stod det flere folk og man kunne spasere der som i en felles gang. Da skjønte vi hvorfor dette vinduet hadde mørke tykke gradiner og hva damen prøvde å fortelle oss. Jeg lurer fortsatt på om det faktisk var folk som stod på balkongen mens vi holdt på og om det var dem som banket på for å varsle at det går faktisk å se oss bak de lette gardinene. Det vil jeg ikke tenke på nå, men jeg var flau dagen etter på frokosten”
XOXO Tastaturheks

 

Sommer pop-up butikk hos Amberly i Stavanger!

 
Upd.: Videoen fra YouTube funker ikke igjen her på bloggen, legger derfor link til video 
Video inneholder produktplassering (ikke spons)
 
På fredagen dro vi ut til Stavanger. Jeg er sjeldent der, da jeg hater å kjøre. Men denne gangen hadde vi en gyldig grunn: nemlig å besøke åpning av pop-up butikk hos Amberly.
Amberly er et kosmetisk merke som er skapt og produsert i Stavanger. Stephan som jobbet lenge som make up utvikler for IsaDora, jobber nå for Amberly, og såklart vises det godt på make up linjen som er utrolig bra! Flinke Camilla er utvikler for hudpleie serie. Jeg bruker flere produkter fra denne serien – du kan se oversikt i video under.
Her er et lite bildedryss: Vi fikk tre goodie bag, så jeg kan presentere produktene til mine venninner (noen leser dette nå og gleder seg 🙂 ). Maten og drikke var digg og. Så nå ønsker jeg bare at flere tar turen gjennom Høyer i sentrum for å besøke Amberly. Dere kan få veiledning og sminke.
NB: Dette er ikke reklame, jeg elsker å anbefale produkter som jeg er fornøyd med selv!
https://www.youtube.com/watch?v=qZszcGFUObU
XOXO Tastaturheks

Jeg burde ha tatt annerledes valg i livet mitt…

meg
I går var jeg syk og en smule deprimert. Det er så typisk at på slike dager dukker det opp diverse minner fra fortiden, og jeg bruker å ligge der, bla opp i gamle bilder,  og tenke over hele livet mtitt rett og slett. Noen av disse minnene er fine og regnbuefargede, og får meg til å smile bredt, og noen riper i sjela mi med tusen små irriterende kroker. Hvor fornøyd jeg er med livet mitt? Hva om jeg kunne spole alt tilbake, og ta annerledes valg?
valg
                                     Meg og Irina i 2009
Når jeg tenker slik kommer jeg på det at de viktigste ting i livet mitt kunne vært annerledes da.
Burde jeg få barn med en mann jeg kjente så lite? Burde jeg gifte meg kun fordi jeg hadde lyst på familie og barn? Hva skulle skje om jeg valgte annerledes? Kanskje kunne jeg komme til Stavanger mye tidligere, finne meg en fin oppegående mann og nå sitte med stort hus, hund og tre gutter, slik jeg drømte da jeg var liten? Når jeg tenker slik da stikker angsten meg dypt i brystet: Om jeg skulle få alt dette jeg drømte om som barn, skulle jeg da aldri fått min verdens beste datter? Det kan jeg ikke se for meg. Rett og slett.
valg
                 Meg som brud i 2006
Hva om jeg ikke giftet meg da og ikke hadde forferdelig og sårt ekteskap? Da skulle jeg kanskje aldri fokusert meg på det jeg virkelig drømmer om og skulle aldri studert videre og kommet meg et stykke opp med skriving? Familielivet skulle kanskje blitt mer enn nok for meg? Hvem vet, det er ikke mulig å svare eksakt på.
valg
                             Meg og søster i 2010
Om jeg valgte å bli hjemme og aldri dristet meg å forlate god studie, doktograd i Moskva og supersnill kjæreste som elsket meg høyt, og min varme og støttende familie, da skulle jeg aldri opplevd alt det vonde jeg opplevde i Norge, Men skulle jeg blitt til det jeg er nå? Skulle jeg oppdage landet jeg virkelig ville leve resten av livet mitt i? Da kunne jeg aldri bodd i Norge.
valg
                     Meg på bursdagen til Irina i 2013
Når jeg tenker tilbake, angrer jeg på ting, men samtidig står jeg for mine valg. Jeg velger å tro at det som skjedde meg og det som ble gjort har sin mening. Det er lite vits å sitte og angre i etterkant, tenker jeg. Livet mitt er komplett og alle mine valg førte meg dit jeg er nå. Så det var ikke forgjeves.
Angrer du på dine valg i livet?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto/ Privat

 

Et stykke sur gammel gubbe

lykke
For et par uker siden fikk jeg øye på superkomisk post på Face som hadde som formål å vise til andre at enkelte bloggere er rett og slett bare snyltere. Posten ble lagt ut av en skallete mann oppi årene som er kjent med sine rare poster, så jeg kunne bare le av han og suse forbi, om det ikke var for en meget interessant detalj. Gubben driver jo selv med foto og reklame!
Altså er det ikke komisk at en som lever av å ta bilder og selge dem for å promotere andre sine varer klikker på grunn av bloggere som lever av å gjøre nærmest det samme. Det som får meg til å smile og grøsse samtidig er at folk ser på jobb som jobb kun om man går til et sted, der gjør man konkrete ting i avgrenset timetall og så får man lønna for dette. Men jobb kan jo være mye mer enn dette!
Det at bloggere får sponsede reiser betyr at de lever av å blogge, og de gjør akkurat det samme som denne sure gamle gubben: De tar bilder og reklamerer for byrå som sponset reisen deres, og får destinasjon. Hvorfor kalle dem for snyltere det aner jeg ikke? De jobber jo på lik linje som deg og meg. Om man tror at det er bare å knipse et par bilder og så få alt sponset, så kan man prøve å gjøre det i en måneds tid og så vente til man får tilbud om spons. Blogging og promotering er en virkelig hard jobb. Av og til må man opp kl 5 om morgenen for å rekke destinasjoner uten turister på reise, man får ikke bare ta seg fri når man vil og man må alltid holde aktiviteten på kontoen sin gående. Det er ikke lett, tro meg!
Kjære sure gamlinger, slutt å syte er dere snille. Det er ikke snylting å drive med blogging og reklame, det er en jobb. Om man ikke går på kontoret hver morgen, men jobber annerledes betyr ikke at man ikke jobber i det hele tatt.
Er det ikke typisk at alt det nye blir angrepet av folk med konservative syn og meninger?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

Dette skjedde meg på midtsommernatta

På midtsommernatta bør man dra ut til en sommereng og finne fem uimotståelige markjordblomster. Legger man dem under puta si denne natten, kan man se sin fremtidige ektemann.
Da jeg leste dette i kommentarfeltet på bloggen min smilte jeg bare og tenkte at det må bare være noe gamle ting som er ikke troverdige. Derfor glemte jeg dette fort. Men kvelden var så nydelig, rolig og ubeskrivende vakker at jeg dro ut på tur for å nyte synet av den rosa og lilla himmelen og Jæren i vindstille tilstand. Engene lå i kveldståke og jeg nøt synet av den magiske utsikten min idet jeg la merke til noen fine rosa markjordblomster. Jeg smilte igjen og plukket forsiktig opp akkurat fem stykk. Hjemme la jeg dem under min myke pute og drømte søtt denne natta.
Jeg så en fin mann i drømmene mine, men gjett om jeg glemte hvordan han så ut med en gang da morgenen innhentet meg med sine rutiner og gjøremål. Nå sitter jeg her og prøver å huske tilbake til drømmen min. Er det mulig mon tro?
XoXo Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

Tinder-menn som “faker”

tinder
Voksne jenter tror ikke på alt de ser på sosiale media, og jeg er ingen unntak fra denne uskrevne regelen. Jeg velger å ikke stole på reklamer som lover gull og grønne skoger, og rynker som forsvinner over natta. Jeg tror ikke på mirakuløse piller som vil gjøre meg smart, sexy og helt frisk. Det skulle bare mangle at jeg på mine solid antall år på denne planeten lærte meg å ikke stole på menn, men niks, der går man og trår i samme møkka om og om igjen. Jeg tror at den forbaskede avhengighetsskapende Tinder har gjort noe med psyken min i den grad at jeg er blitt paranoid og vil tro snart at absolutt alle menn i denne verden driver og lyger meg oppi trynet.
Denne uken oppdaget jeg at det finnes faktisk menn som skaper helt annet bilde av seg selv på Tinder enn realiteten kan stå for. Jeg aner at akkurat nå sitter dere og smiler mens dere leser dette her, og tenker at jeg må være utrolig dum og naiv som sier noe slik. Men ja, dette var faktisk en sår oppdagelse for meg. Fordi at jeg i min verste mareritt kunne ikke tenke at en som ligger på sofa dagen lang kan finne på å slenge bilder av seg selv gående på ski, fjelltopper og hyggelige sportslige turer. Jeg vet ikke hvordan folk får dette til og hvor de tar disse syke ideer fra. Liker du toppturer så poster du deg selv som fjellmenneske på Tinder. liker du sofa så post et vanlig bilde for Guds skyld. Hva skal du gjøre dersom du får napp på ei som digger å være aktiv? Skal du invitere henne på sofakos?
Jeg har møtt en tilsynelatende sportslig fyr som hadde flust av bilder som viste aktiv livsstil på Tinder. For de som ikke kjenner meg fra før av så er jeg ingen friluftsmenneske og heller ingen som trener. Jeg taster femti ord per minutt på datamaskin og der stopper mine sportslige prestasjoner. Derfor vil jeg helst ikke date en topptur macho, men ja jeg ønsker meg velstelt og noenlunde trent mann. Derfor ble det napp og jeg svipet til høyre. Idet vi startet å chatte på snap skjønte jeg raskt at fyren er langt ifra sportslig. Han snappet aldri bilder av seg selv på noe turer eller aktiviteter. Alt han snappet var komfortable sofaen hans og gedigne tv skjerm. Det virket som om han ikke forflyttet seg noe steder iløpet av dagen. Altså jeg sitter utrolig mye, opp til ti timer per dag. Ræva mi tåler det snart ikke. Jeg sitter på jobb og sitter hjemme, men selv meg kan vise til minst ti forskjellige lokasjoner iløpet av et døgn. Det var ikke tilfellet der. Sofa og skjerm, og mat som jeg kan betegne som usunn og ganske helsefarlig. Til maten hadde fyren diverse alkohol gjennom uke, noe jeg synes var langt ifra vanlig for en trent friluftsmenneske. Må jeg si nå at kroppen hans tilsvarte ikke bildene heller. For en grusomme nedtur!
Etter kort samtale med et par gode venninner skjønte jeg raskt at sånt kan forekomme. Menn faker livsstil på Tinder og gir seg ut for noe de ikke er. Jeg kan bare takke meg selv for at jeg kvinnet meg opp til å opprette snap. da kan jeg snakke og se på potensielle dater før jeg vurderer om jeg gidder å bruke tid på dem.
Har dere møtt noen som gir seg ut for å være noen de egentlig ikke er?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto

 

Ti sprøe tanker på en onsdagskveld…

Jeg ser at denne spalten om ti tanker er ganske populær, og siden jeg går hele tiden med noen tanker så tenkte jeg (oi så rart) å lage en slik spalte. Det er ikke min feil at de fleste tankene jeg går rundt med er helt sprø og tåler ikke dagens lys. Så jeg fisker ut de mest “normale” av dem og publiserer på en onsdagskveld. Ja. fordi at onsdagen er som langefinger midt i uka- look at me liksom. Det er milevis til helg, men mandagsfølelsen er forsvunnet. Gjesp…
💭 Hvorfor er det slik at om ei dame legger ut et bilde i bikini så får hun likes uansett hennes vekt, form og alder? Helt seriøst. Jeg har opplevd at litt fyldige damer får kudos for å legge ut sin naturlig fin kropp, de modellaktige får masse oh lala, og de som er litt oppi årene får applaus for å være tøffe i sin alder. Når menn legger ut tilsvarende bilder uansett alder og vekt så får de masse “fy, for en pervert”
💭 Det blir sykt kjipt når tollfrie grensa for å handle i utlandet for 350nok blir fjernet. Ja. skikkelig kjipt. Fordi at mange norske butikker suger på utvalget og er kraftig overpriset. Så noen vil tjene på meg. Mye mye penger.
💭 Bompenger er dritt, enkelt og greit. Og snart blir det bom for elbil også. Jeg lurer på om salget går kraftig ned da.
💭 Folk som staver navnet mitt feil irriterer meg grønt. Jeg trodde ikke at så enkelt navn som Lena kan staves så feil. Dette fortjener eget  innlegg på bloggen tror jeg.
💭 Menn som poster bilder av diverse aktiviteter på tinder, slik som skiturer, trening osv. kan vise seg å være vanlige sofaslitere. Sosiale medias troverdighet ass… fortjener et eget innlegg, ikke sant?
💭 Hvorfor kjøpte jeg nylig ei strandveske formet som stor sitron? I tillegg kjøpte jeg øredobber med små sitroner som skulle matche. Jeg har ingen logisk forklaring på dette. Det ble gjort i affekt mens jeg tygget på burgeren min.
💭 Det er hetebølge i Europa, men niks her. Urettferdig sant? Eller.. sålenge jeg er ikke gått på ferie så kan det bli kaldt. Men seriøst, jeg er bekymret for mulige klimaendringer.
💭 Jeg skulle ønske døgnet hadde 48 timer, da kunne jeg fått 8-timers obligatorisk søvn. Jeg vet ikke ellers hvordan folk mestrer å sove åtte timer per dag. Gjør de noe annet eller?
💭 I dag leste jeg at sjaman ønsker å gifte seg med Marthe. Dette kunne vært gøy synes jeg. Lurer på om de vil gifte seg i den norske kirke?
💭 Det er mindre enn en måned til ferien min. Yeeey, gleder meg! Kanskje jeg burde legge noe planer allikevel?
XOXO Tastaturheks

Slik lager du basis garderobe i tre enkle steg

Jeg har postet alt mulig i dag utenom dagens spalte om mote og garderobe. Sorry folkens, jeg jobber som galning til tider og har så dårlig tid. Dagens tema er basis garderobe. For dem som ikke vet hva jeg snakker om nå, forklarer jeg at basis garderobe er de hovedklærne man har i skapet. Liksom basis plagg som du kan kombinere med hverandre og som du kan kjøpe stilige accessories til.
Hvordan lage basis garderobe? Her er tre enkle steg.
Definer din stil
Du får se på deg selv og finne ut hvilken stil du liker best. Om du liker romantiske blonder så det er noe du bør gå for. Om du i likheten med meg liker ungdommelig og litt sporty stil så gå for det. Dette betyr ikke at du må kjøpe samme type klær hele tiden, men basis garderobe bør har sin stil.
Velg farge
Det er viktig å definere farge som du skal bruke. Basis garderobe kan ha flere farger, men helst ikke mer enn tre hoved farger. Jeg har mørkeblå/svart, hvitt og rødt som hovedfargene mine.
Lag liste
Du får sette deg ned og skrive hvilke plagg du trenger avhengig av din livsstil og aktiviteter. Husk at for hvert plagg “nede” slik som bukser, leggings, eller skjørt trenger du to plagg “oppe” slik som bluser eller t-skjorter. Ikke glem ytterplagg.
Vips, basis garderoben er klar! Nå kan du bare shoppe det du trenger. Enkel regel er at basisgarderoben skal inneholde minimum ti plagg.
Hvor mange plagg har du i garderoben din?
XOXO Tastaturheks
Foto: RÅ Foto