taco pizza

taco pizza

 

 

taco pizza

Hei ho det er fredag og tid for taco. Som sagt det er litt kjedelig med helt vanlig taco. Så jeg foreslår taco pizza!
taco pizza
Det er like godt som taco, og lett å spise. Så her er min oppskrift.
taco pizza
Dette trenger du:
1pk kjøttdeig
1pk taco- krydder
1pk salat
3 tomater
1 agurk
1/2 rød løk
1/2 beger rømme
1/2 beger salsa saus
1 pk mini-pizza bunn (ferdige)
1pk ost
taco pizza
Slik går du frem:
Stek kjøttdeig med taco krydder. Hakk salat av salatblad, tomater, agurk og løk.
Stek pizza bunner i ovnen i ca 5 min. Smør salsa saus på toppen. Legg kjøttdeig og salaten på toppen. Strø osten over. Sett i ovnen i ca 5 minutt til.
Pizzaen er klar! Spises med rømme og salsa-saus.
signature lena

 

høst kurs
høst kurs
I det siste satt jeg her og tenkt mye, og kom frem til kurs-ide. Det er noe flere har spurt meg om og det er noe jeg endelig kom i gang med! Så i januar skal jeg presentere et kurs som jeg vil foreløpig kjøre på Instagram på en lukket konto.
Akkurat nå gjør jeg alle forberedelser og kurset tar form. Det er mye jobb og tror vi blir helt ferdige i slutten av januar.
høst kurs
Jeg har også laget to nye Facebook-sider som også er veldig spennende. Håper jeg får byttet navn på min Facebook side knyttet til bloggen.
Da blir jeg endelig LenaLykke der også.
Mot Julen vil jeg presentere disse sidene også.
Hvilket kurs tror dere jeg skal kjøre i gang? De som gjetter riktig får teste det gratis!
Kom med forslag!
signature lena
høsten Wiliam
høsten Wiliam
Siste høstuke går snart mot slutten. I morgen er det helg. Da tenker jeg at det er på tide å oppsummere høsten 2020. Jeg satt med masse forhåpninger i august, men nå er de borte fordi at høsten bestemte seg å fortsette som resten av året.
Jeg tenker tilbake til høsten 2019. Den var noenlunde tøff også, men slutten av november ga meg en fantastisk gave! Så jeg håper at kanskje slutten av november her vil også gi meg noe spesielt.
tananger Natalia
collage høsten
collage høsten
collage høsten
collage høsten
collage høsten
collage høsten
collage høsten
Ellers synes jeg at høsten var tøff nok og nå jeg gleder meg bare til å komme meg igjennom desember og ta første skritt mot året 2021. Jeg vet desember blir fantastisk bra!
Gleder meg masse.
Håper alle dere får en fantastisk desember og Jul!
signature lena
gina tricot kjole
gina tricot kjole
Nå som jeg begynte å skrive mer positivt på bloggen har jeg fått slags vibber på at det ikke er greit og ikke ekte liksom. Jeg har tenkt mye på dette. Bør jeg poste bilder av rot i huset og mitt slitne ansikt, eller bør jeg poste gøyale, romantiske, fargerike, vakre bilder. Eller en herlig blanding?
Jeg fant ut at jeg elsker vakre bilder og positiv innstilling. Det jeg prøver på nå er å ha fokus utelukkende på vakre og positive ting her i livet. Dette finner refleksjon på bloggen min. Men fake er det ikke. Det er mitt liv på sitt beste. For jeg synes negativitet ikke bør finne plass her på bloggen. Jeg vil skape mitt eventyrlig liv her. Skrive om ekte ting, men med positiv vinkling.
Det er trist om noen opplever dette som fake. Jeg tror de fleste forstår at livet ikke kan bestå av bare kule og positive ting, men det en velger å publisere. Nei, det er ikke bare kos og romantikk mellom meg og typen, vi hadde veldig turbulent år, men vi prøver å fokusere på kos og romantikk fremfor alt annet. Nei, det er ikke bare smooth her i huset med tenåringskrise, men min datter ønsker ikke at jeg skal skrive om at hun er vanskelig. Og jeg ønsker ikke fokusere på at hun er vanskelig. Hun er verdens beste og snilleste tenåring jeg vet om (og det er helt helt sant!).
Nei det er ikke bare pynt i huset, og nei jeg er ikke velstelt hele tiden. Jeg sminker meg aldri i hverdagen og på jobb egentlig.
Men jeg velger å dele fine ting. For det er det jeg liker å gjøre.
Hva synes dere om blogging? Fake eller realitet?
signature lena

 

hjemme outfit
hjemme outfit
November går snart mot slutten, og jeg sitter her og planlegger desember. Det blir digg måned da jeg har hele ni dager ferie til gode. Den har jeg allerede lagt inn i min kalender, så here we go! Jeg skal IKKE jobbe, tro meg. Jeg skal nyte tiden med mine egne prosjekter, Derfor trenger jeg MASSE nye koseplagg.
Her kommer mine anbefalinger til kose-outfit til hjemmebruk.
hjemme outfit
bukser og genser fra HM
Jumper og bukser-sett
Det er klassiker. Jeg elsker mitt fra HM. Den har fin grå farge og varm fleece innerst. Passer perfekt til lange deilige dager med film, kos og mat. Ønsker man å trene passer den også til dette formålet, det er bare å bytte genser med en singlet eller t-skjorte.
hjemme outfit
singlet og shorts fra HM
Jumper og shorts
Dersom det er varmt hjemme, så er shorts perfekt erstatning til bukser. Jeg liker shorts og singlet. Vi har det alltid varmt hjemme (over 25 C) så det passer fint med behagelig shorts. Jeg liker også fine tettsittende singletter.
hjemme outfit
Bra fra HM
Dongeri fra HM
Tøfler fra HM
Cardigan fra HM
Dongeri og topp
Det er klassisk hjemme-outfit. Jeg elsker boyfriend dongeri og korte topper. Man kan også bruke fine topper for hjemmedate med kjæresten eller bare følelsen av velvære. Jeg liker også meget godt dongeri og flanellskjorte.
Hva liker dere å ha på hjemme?
signature lena

 

kilden jul
kilden jul
I går kom vi endelig oss ut litt. Det er Corona på opptur så vi prøver å vandre ute minst mulig, men det er koselig å komme seg litt ut og shoppe. Jeg er ferdig med julekalendere, eller jeg må fylle litt på en (jeg lager oversikt over hva jeg satset på i år).
Alle shoppingsentre er ferdig pyntet og julefølelsen kommer snikende. Jeg hater å pynte for tidlig, fordi at jeg kan bli lei av jula allerede andre juledag (og det ser jeg at mange gjør). Så jeg venter til neste helg og da skal vi sette opp juletre og pynte her i huset litt. Jeg liker ikke over pynting heller.
advent kilden
jul kilden
Men pysjamasen er innkjøpte til hele familien og gjett om vi skal se julefilmer hver helg i advent! I alle tre dager!!
Akkurat nå vil jeg nyte resten av høsten, fordi at jeg elsker høst og fordi at det er fortsatt høst. Og den skal være i ei lite uke til. Det er koselig.
Hva er deres planer til siste høstuker?
signature lena
Taco salat
Taco salat
Jeg har annonsert min nye rubrikk «fredagstaco». Vi har innført dette som tradisjon her i huset, men jeg personlig er ganske lei av samme kjedelige taco så jeg prøver å lage noe nytt hver gang.
Taco salat
Taco salat
Taco salat
Forrige uke prøvde vi taco med forskjellige fyll, og i dag er det tacosalat.
Taco salat
Det er ganske enkelt å fikse tacosalat.
Du trenger (3-4 porsjoner):
400 g kjøttdeig
10 små tomater
Revet ost
1 bunt med salat
1 agurk
1 pk mais
1pk tortillachips
Taco salat
Slik gjør du det:
Stek kjøttdeig med taco-krydder. Tilsett kuttet salat og grønnsaker, bland godt. Tilsett tortilla chips.
Bruk rømme og salsa som tilbehør.
Salaten kan oppbevares i kjøleskapet
God fredagstaco!
signature lena
jul kilden
jul kilden
Jeg sitter og scroller igjennom instagram feed til de jeg følger og møter synet av ferdig pyntet juletre, pepperkakebaking og stivpyntede barn og dyr. Nå er Jula i gang for i år. Som vanlig starter det rundt disse tider, men i år var det grytidlig rett og slett. Folk startet å mase om jul allerede i oktober, rett etter Halloween. Julepress eksisterer hvert år, men i år tror jeg det er ufattelig stort.
Vi er veldig lei av corona, karantene og restriksjoner, og med tanke på hvor vi bor er ikke været topp heller. Det er grått og mørkt, så ikke rart man ønsker julelys, juletre, feiring, gaver og varm gløgg raskest mulig. Det forventes at julefeiringen får oss til å glemme om alt det vonde og komme oss gjennom den mørkeste tiden av året med noenlunde koselig stemning.
Men er det slik det kommer til å bli? Er det lurt å stresse så mye og skynde seg med alt som har med jula å gjøre?
Forventningene er store, men så godt som nesten halvparten av landet skiller seg hvert år, og arbeidsledighet øker. Skilsmisse statistikken skjøt i været nå i corona. Med alt det stresset og forventningene til perfekt jul blir det flere krangler og frustrasjon. Dårligere økonomi vil nok øke guffen stemning i huset. Konsekvensene er klare for alle.
Hvert år har jeg et inderlig ønske til hele norske samfunnet- glem julepress og julestress. Prøv å roe litt ned med alt pynting og kakebaking, og shooting av perfekte bilder. Ring heller en venn, nyt siste høstdager, stress ned og tenk at 2020 er annerledes år og det er helt greit å ha en annerledes jul.
Husk at der ute sitter det mange syke folk, eller folk som blir helt helt alene nå i jula, folk som har mistet sine nærmeste i corona, folk som ikke har nok penger til julegaver, folk som krangler med sine kjære, folk som opplever vold, foreldre som drikker mm. Så vi er veldig heldige! Som har familie, hus, julegaver og alt.
Slutt nå å stresse folkens og legge press på seg selv og andre, jula kommer uansett.
signature lena
sandnes sentrum
sandnes sentrum
Jeg har bodd i Norge i snart sytten år, og anser meg selv som en lykkelig emigrant. Samtidig ser jeg at det er ikke så vanlig å være emigrant og lykkelig. Kanskje fordi at emigrasjon er en skikkelig prøvelse. Her har jeg laget en liste med tips som vil gjøre det lettere for deg å bli lykkelig som emigrant.
Her kommer de:
Du bør helst elske landet
Det er viktig at du elsker landet som du flytter til. Som alt annet i livet er det best om dette gjøres av kjærlighet- da blir alt så mye enklere og lettere. Dersom landet er ukjent og det er vanskelig for deg å si om du liker det eller ei, så er det viktig å elske person du flytter til, elske naturen eller noe annet.
Finn en ting å elske ved det landet du flytter til.
Behold identiteten din
Det er vanlig ting når man flytter- man prøver å etterligne landet befolkning, og dermed mister sin identitet. Det anbefaler jeg ikke å gjøre. Man kan ikke være lykkelig av å være noe annet enn seg selv. Så behold din identitet og ikke bry deg om at du skiller deg ut. Det er din styrke, selv om du ikke innser det akkurat nå.
Fokuser på fordeler ved det nye landet
Når man flytter så lever man første halvår med rosa briller på. Så ser man tydelig og klart etterpå at det finnes ulemper i landet. Dessverre så blir mange frustrerte da og for mye fokuserte på ulempene ved det landet de flyttet til. Dette er noe jeg ikke anbefaler å gjøre. Fokuser gjerne på fordeler slik at blir du lykkeligere og det vil være lettere å tilpasse seg din nye realiteten.
Lær deg språk!
Dette er noe alle skjønner og forstår. Det er viktig å kunne språket til landet du flyttet til. Språk er veien til forståelse og mentalitet. Så ikke vær lat eller umotivert. Lær deg språket, koste hva det koste skal.
Integrer deg i samfunnet
Det er viktig å gjøre dette sakte steg- for-steg. Tilpass deg omgivelsene uten å miste din egen identitet. Det er ikke enkelt, men går så absolutt.
Da blir du lykkelig som emigrant !
signature lena

 

gamle stavanger
gamle stavanger
Det er ofte jeg hører mine «blogger- kollegaer» å si at følger tallene betyr ikke all verdens ting. At man skriver for sin egen glede og kos, og at det spiller ingen rolle- mange følgere eller ei. Det var mange år jeg tenkte akkurat det samme. At få følgere som er virkelig interesserte er mye bedre enn masse følgere som er passive.
Nå tenker jeg ikke slik lenger. Antall følgere er veldig viktig for en blogger. Fordi at dette er indikator på suksess og hvor interessant du er som skribent, eller content creator. Om det skulle være bilder, eller tekst, eller begge deler. 
Så ja, jeg gleder meg hver gang jeg ser en ny kommentar eller når jeg observerer at engasjementet øker. Det er jo derfor jeg bruker tid og legger inn innsats i denne bloggen, slik at den blir interessant for mange av dere.
Hva liker dere med bloggen min?
signature lena