KOSELIG ADVENT-START

kilden jul
I går kom vi endelig oss ut litt. Det er Corona på opptur så vi prøver å vandre ute minst mulig, men det er koselig å komme seg litt ut og shoppe. Jeg er ferdig med julekalendere, eller jeg må fylle litt på en (jeg lager oversikt over hva jeg satset på i år).
Alle shoppingsentre er ferdig pyntet og julefølelsen kommer snikende. Jeg hater å pynte for tidlig, fordi at jeg kan bli lei av jula allerede andre juledag (og det ser jeg at mange gjør). Så jeg venter til neste helg og da skal vi sette opp juletre og pynte her i huset litt. Jeg liker ikke over pynting heller.
advent kilden
jul kilden
Men pysjamasen er innkjøpte til hele familien og gjett om vi skal se julefilmer hver helg i advent! I alle tre dager!!
Akkurat nå vil jeg nyte resten av høsten, fordi at jeg elsker høst og fordi at det er fortsatt høst. Og den skal være i ei lite uke til. Det er koselig.
Hva er deres planer til siste høstuker?
signature lena

21. NOVEMBER

 

Baby boks

Det er litt rart at denne datoen kom så fort. Jeg har faktisk ikke merket dette. Siden mars da jeg oppdaget at jeg var gravid virket det som en hel evighet til 21.11 som skulle vært min termindato.
Nå kom denne datoen helt uventet. Jeg trodde at jeg skulle sitte her med en søt baby i armene mine, men her sitter jeg med boksen med graviditetstesten min og det eneste bilde jeg har av babyen min.
Baby boks
Jeg lovet at jeg skulle skrive positive ting på bloggen. Det er veldig positivt at jeg har fått oppleve at jeg kan bli mamma igjen. Det er positivt at mine problemer med blodkoagulering ble oppdaget, selv om det kostet livet babyen min. Så nå vet jeg at jeg trenger oppfølging. Og jeg har et håp om at det kan gå bra en annen gang. Om det blir for min del.
Baby boks
Jeg vet ikke hvordan man kan feire dagen til et barn som aldri ble født. Jeg har hvertfall kjøpt meg ring med månedens stein til babyen min som skulle blitt født 21. November. Storesøster ble født 21.februar. Så det er en spesiell dato for meg.
Jeg lover å ikke bli negativ og bitter, men trist, det tror jeg at jeg får lov å være. Trist fordi at jeg aldri har fått lov å bli kjent med deg. Men du er i hjertet mitt for alltid.
signature lena

FREDAGSTACOEN: TACOSALAT

Taco salat
Jeg har annonsert min nye rubrikk «fredagstaco». Vi har innført dette som tradisjon her i huset, men jeg personlig er ganske lei av samme kjedelige taco så jeg prøver å lage noe nytt hver gang.
Taco salat
Taco salat
Taco salat
Forrige uke prøvde vi taco med forskjellige fyll, og i dag er det tacosalat.
Taco salat
Det er ganske enkelt å fikse tacosalat.
Du trenger (3-4 porsjoner):
400 g kjøttdeig
10 små tomater
Revet ost
1 bunt med salat
1 agurk
1 pk mais
1pk tortillachips
Taco salat
Slik gjør du det:
Stek kjøttdeig med taco-krydder. Tilsett kuttet salat og grønnsaker, bland godt. Tilsett tortilla chips.
Bruk rømme og salsa som tilbehør.
Salaten kan oppbevares i kjøleskapet
God fredagstaco!
signature lena

JULEPRESS HAR ALDRI VÆRT SÅ STORT

jul kilden
Jeg sitter og scroller igjennom instagram feed til de jeg følger og møter synet av ferdig pyntet juletre, pepperkakebaking og stivpyntede barn og dyr. Nå er Jula i gang for i år. Som vanlig starter det rundt disse tider, men i år var det grytidlig rett og slett. Folk startet å mase om jul allerede i oktober, rett etter Halloween. Julepress eksisterer hvert år, men i år tror jeg det er ufattelig stort.
Vi er veldig lei av corona, karantene og restriksjoner, og med tanke på hvor vi bor er ikke været topp heller. Det er grått og mørkt, så ikke rart man ønsker julelys, juletre, feiring, gaver og varm gløgg raskest mulig. Det forventes at julefeiringen får oss til å glemme om alt det vonde og komme oss gjennom den mørkeste tiden av året med noenlunde koselig stemning.
Men er det slik det kommer til å bli? Er det lurt å stresse så mye og skynde seg med alt som har med jula å gjøre?
Forventningene er store, men så godt som nesten halvparten av landet skiller seg hvert år, og arbeidsledighet øker. Skilsmisse statistikken skjøt i været nå i corona. Med alt det stresset og forventningene til perfekt jul blir det flere krangler og frustrasjon. Dårligere økonomi vil nok øke guffen stemning i huset. Konsekvensene er klare for alle.
Hvert år har jeg et inderlig ønske til hele norske samfunnet- glem julepress og julestress. Prøv å roe litt ned med alt pynting og kakebaking, og shooting av perfekte bilder. Ring heller en venn, nyt siste høstdager, stress ned og tenk at 2020 er annerledes år og det er helt greit å ha en annerledes jul.
Husk at der ute sitter det mange syke folk, eller folk som blir helt helt alene nå i jula, folk som har mistet sine nærmeste i corona, folk som ikke har nok penger til julegaver, folk som krangler med sine kjære, folk som opplever vold, foreldre som drikker mm. Så vi er veldig heldige! Som har familie, hus, julegaver og alt.
Slutt nå å stresse folkens og legge press på seg selv og andre, jula kommer uansett.
signature lena

TRE TIPS TIL Å FÅ VENNER I VOKSEN ALDER

stavanger sentrum
Har dere lagt merke til at det var mye enklere å få venner da man var 15 eller 20? Da skjedde dette av seg selv. Men nå når man bikket 30 er det mye vanskeligere. Man kan ikke bare komme bort til noen og begynne å snakke sånn random om alt og ingenting mellom himmel og jord.
Jeg flyttet til Norge i voksen alder og har siden flyttet mye. Jeg får meg venner ganske enkelt, så her er flere tips jeg vil dele med dere.
Slik finner du deg nye venner i voksen alder,
Vær aktiv på Facebook og i sosiale media
Det er slik at samfunnet vårt er ganske digitalisert og det er enklere å møte nye venner via sosiale media. På Facebook finnes det grupper for dem som vil finne venner, slik som “Hey, Girl” osv. Jeg møtte flere hyggelige damer på Instagram- det er ganske lett siden man får innblikk i livene til hverandre og har da felles interesser.
Dyrk hobbyen din
Har du hobby- finner du flere som liker det samme. Derfor er det lurt å ha en hobby så du treffer nye folk. Hobby kan være å gå turer og friluft, eller strikking, eller sang og dans- det finnes mange lokale tilbud. Bli gjerne med om du vil utvide omgangskretsen din!
Jobb og barna
Man kan også få nye venner via barna sine. Har du barn så treffer du andre barn og foreldrene deres garantert! Mange av oss fant gode venner i trillegrupper eller på barseltreff. Det er veldig koselig. Man kan også få komme i kontakt med folk som jobber i samme bygning eller kanskje har du kollega ektefelle som kan være din venninne. Det er også lurt å bli bedre kjent med naboer dersom de er på din alder.
Har du egne tips til hvordan skaffe seg nye venner i voksen alder?
signature lena

 

5 TIPS FOR Å VÆRE LYKKELIG SOM EMIGRANT

sandnes sentrum
Jeg har bodd i Norge i snart sytten år, og anser meg selv som en lykkelig emigrant. Samtidig ser jeg at det er ikke så vanlig å være emigrant og lykkelig. Kanskje fordi at emigrasjon er en skikkelig prøvelse. Her har jeg laget en liste med tips som vil gjøre det lettere for deg å bli lykkelig som emigrant.
Her kommer de:
Du bør helst elske landet
Det er viktig at du elsker landet som du flytter til. Som alt annet i livet er det best om dette gjøres av kjærlighet- da blir alt så mye enklere og lettere. Dersom landet er ukjent og det er vanskelig for deg å si om du liker det eller ei, så er det viktig å elske person du flytter til, elske naturen eller noe annet.
Finn en ting å elske ved det landet du flytter til.
Behold identiteten din
Det er vanlig ting når man flytter- man prøver å etterligne landet befolkning, og dermed mister sin identitet. Det anbefaler jeg ikke å gjøre. Man kan ikke være lykkelig av å være noe annet enn seg selv. Så behold din identitet og ikke bry deg om at du skiller deg ut. Det er din styrke, selv om du ikke innser det akkurat nå.
Fokuser på fordeler ved det nye landet
Når man flytter så lever man første halvår med rosa briller på. Så ser man tydelig og klart etterpå at det finnes ulemper i landet. Dessverre så blir mange frustrerte da og for mye fokuserte på ulempene ved det landet de flyttet til. Dette er noe jeg ikke anbefaler å gjøre. Fokuser gjerne på fordeler slik at blir du lykkeligere og det vil være lettere å tilpasse seg din nye realiteten.
Lær deg språk!
Dette er noe alle skjønner og forstår. Det er viktig å kunne språket til landet du flyttet til. Språk er veien til forståelse og mentalitet. Så ikke vær lat eller umotivert. Lær deg språket, koste hva det koste skal.
Integrer deg i samfunnet
Det er viktig å gjøre dette sakte steg- for-steg. Tilpass deg omgivelsene uten å miste din egen identitet. Det er ikke enkelt, men går så absolutt.
Da blir du lykkelig som emigrant !
signature lena

 

FØLGERE BETYR IKKE NOE?

gamle stavanger
Det er ofte jeg hører mine «blogger- kollegaer» å si at følger tallene betyr ikke all verdens ting. At man skriver for sin egen glede og kos, og at det spiller ingen rolle- mange følgere eller ei. Det var mange år jeg tenkte akkurat det samme. At få følgere som er virkelig interesserte er mye bedre enn masse følgere som er passive.
Nå tenker jeg ikke slik lenger. Antall følgere er veldig viktig for en blogger. Fordi at dette er indikator på suksess og hvor interessant du er som skribent, eller content creator. Om det skulle være bilder, eller tekst, eller begge deler. 
Så ja, jeg gleder meg hver gang jeg ser en ny kommentar eller når jeg observerer at engasjementet øker. Det er jo derfor jeg bruker tid og legger inn innsats i denne bloggen, slik at den blir interessant for mange av dere.
Hva liker dere med bloggen min?
signature lena

 

TRE TING DU BØR GJØRE OM MORGENEN

morgen
Jeg vil gjerne dele med dere mine lesere, tre tips for en bedre start på dagen. Dette gjør jeg hver morgen, og tro eller ei, om jeg dropper dette så blir dagen min aldri den samme. Her kommer min liste:
Strekke på seg
Jeg bruker å strekke på meg, enten på matta på gulvet, for da tar jeg enkle øvelser. Eller henge i stanga som jeg har i dørkarmen på badet. Det er veldig godt for kroppen, og hjelper meg å våkne.
Ansiktsmassasje
Det er deilig å starte (og avslutte) dagen med ansiktsgymnastikk og massasje. Eller ansiktsyoga som det det kalles. Ja, vi har også muskler i ansiktet som jobber aktivt. Derfor er det godt for ansiktet at man får slappet av i de musklene. Eller stramme opp der det trenges.
Positive ord
Første jeg gjør om morgenen er å se i speilet og si til meg selv at jeg er verdens fineste, beste og mest elskede dame. Ja, kanskje det høres selvopptatt ut, men det er ikke det. Jeg mener hver av oss bør gjøre dette om morgenen. Om vi er fornøyde og glade i oss selv, så sprer vi lykke og glede uansett hvor vi går.
Hva er tre viktige ting DU gjør om morgenen?
signature lena

 

HAR DU MØTT DIN TWIN FLAME? 

Twin flame
Forrige uke var det Singles Day som har dato 11.11. Men det ikke mange av oss vet er at 11:11 også er tegn og dato for Twin Flames.
Hva er Twin Flames?
Det er mennesker som er veldig godt energetisk koblet sammen. Det påstås at disse to menneskene har samme sjel som ble delt i to. Så bra dette illustrerer tilknytning disse to får seg imellom.
Man kan ha flere sjelevenner, men bare en Twin Flame. Som regel er denne relasjon sterk, fargerik og kan være meget turbulent. Meningen med å møte sin Twin Flame er å utfordre seg selv, bli en bedre utgave og utvikle seg selv spirituelt.
Jeg må si ærlig at jeg aldri trodde på dette før jeg møtte min Twin Flame. Det er jeg veldig glad for fordi at jeg utvikler meg stadig i forhold med han, selv om det er vanskelig til tider, og jeg blir lykkeligere.
Så om du ser et par som har det turbulent til tider, men som har en utrolig bra forbindelse, som er sammen «på tross av», ikke «fordi at», så kan de være Twin Flames.
Har du møtt din Twin Flame?
signature lena

ELEGANT OG SEXY

beige kjole outfit
Jeg har handlet litt på førjulssalget hos Gina Tricot, og synes det aldri kan bli for mange av kjolene. Nå valgte jeg denne elegante kjolen i beige farge. Trikset med beige farge er at plaggene ser så elegante og luksus ut. Elsker denne fargen!
beige kjole outfit
Høye støvletter er også min favoritt, og derfor ble de med. Dette antrekket kan du fint bruke på jobb, på middag med venner eller på konsert.

 

signature lena