Oppskrift: høstens rognebærkake

Nå har vi kokkelert i forrige uke og bakte denne fine rognebærkaken. Det er flere som spurte om oppskriften, så here vi go.
Dette trenger du:
Kefir 1 gl
Bakepulver 1 ts
Egg 2 stk
Sukker 1 gl
Mel (vi brukte bokhvetemel) 300g
Rognebær 1/2 gl
Vanilje ekstrakt
Slik gjør du det:
Bland kefir og 1 ts bakepulver i en bolle
Tilsett eggedosis av egg og sukker
Bland alt sammen
Tilsett mel mens du rører alt sammen, evt bruk stavmikser
Tilsett vanilje ekstrakt og rognebær og bland alt sammen
Kaken bakes ca 30 min ved 180 grader
Rognebærene smaker bittert og gir spesiell kontrast til den søte vaniljekake. Du kan bruke melis på toppen for å pynte opp.
Kaken også kan bakes med tyttebær, blåbær eller epler.
Lykke til!
signatur

Fem steg til et bedre selvbilde

Nå er det mandag her igjen og jeg tenkte å skrive noe om selvutvikling slik jeg gjør på mandager
Selvbildet er veldig viktig ikke bare for et lykkelig liv, men også for suksess på flere sosiale områder.
Jeg kan dessverre ikke skryte av et lysbetont selvbilde, og derfor jobber jeg fortsatt med dette. Men jeg klarte å utarbeide mine hovedregler som styrker selvbildet mitt vesentlig. Her er noe jeg gjerne vil dele med dere.
Mine fem steg til bedre selvbilde.
Steg 1: Stopp å snakke deg selv ned!
Det er enkelt og greit, men de fleste av oss legger ikke merke til at vi omtaler seg selv rett og slett grusomt iløpet av dagen. Jeg hadde kjørt et eksperiment med dette og noterte i en liten bok hva jeg sier om meg selv igjennom et døgn. Resultatene sjokkerte meg. Jeg omtalte meg som dum, prokrastinator, tullete, stygg, kvisete mm.
Gyllen regel: For hvert negativt ord må du finne tre positive om deg selv. Eller legge fem kroner i sparegrisen. Det garanteres at du blir rik! Stopp med dette allerede nå!
Steg 2: Legg merke til det positive ved deg selv
Vi er veldig flinke å notere alle våre feil og mangler, og de områdene som vi mestrer minst på kommer som regel altfor godt inn i lyset. Det er graverende feil og hjelper ikke på bedre selvbilde. Det er mye bedre å fokusere på det vi allerede mestrer veldig bra, så utvikle disse egenskapene videre.
Steg 3: Lag deg en «skrytekonto»
Jeg kjøpte en fin notatbok hvor jeg skriver ned alt det gode jeg hører om meg selv: fra venner, familie, mine følgere, kollegaer, en mann på butikken mm. Hver morgen åpner jeg boka, ser på meg selv i speilet og leser «skryteord» høyt og tydelig mens jeg ser på meg selv. Dette er så gøy start på dagen! Anbefales.
Steg 4: Velg riktig omgangskrets
Jeg vet at våre nærmeste kan løfte oss opp og kan trykke oss ned skikkelig. Derfor kan det være vanskelig å opparbeide godt selvbilde om man omgås negative folk som kritiserer en hele tiden. Velg derfor folk som deler dine interesser og faktisk liker deg. Jeg liker ikke å høre « litt kritikk må man tåle». Nei, jeg vil gjerne ha de som skryter av meg som mine nærmeste. Det betyr ikke at man ikke kan si sannheten da.
Steg 5: Prøv å akseptere ting som de er
Det er en utrolig vanskelig oppgave, siden det er helt vanlig for de fleste å ønske seg et bedre liv og ønske å bli den beste utgave av seg selv. Men kunsten å godta ting slik de er er ubetalelig! Du får så mye tilbake!
Jeg prøver å fokusere på tanken om at alt har sin mening, og dersom det ble slik så da er det mening med det. Jeg føler at dette hjelper meg.
Har dere prøvd noen av disse tipsene?
signatur

 

Kvinnegruppa krever at jeg fjerner post om nett-mobberen

tastaturheks
På fredagen hadde jeg en digg dag med frisør og hudpleie, og gjett om jeg gledet meg stort til å ha en rolig kveld med levende lys og ei god bok som jeg nettopp har begynte å lese. Ironisk nok heter boka “Hvordan snakke til idioter”. Så jeg tror jeg vil få bruk for tipsene derfra om slikt fortsetter.
Idet jeg satt og koset meg med bloggskriving og varm te, fikk jeg melding på Facebook. Altså klokken 22.00. Når de fleste oppegående folk ikke tør å skrive til dem de ikke kjenner så godt. Meldingen var høflig, men ganske hissig samtidig.
Admin av kvinnegruppa hvor jeg ble angrepet og baksnakket krevde at jeg skulle slette blogginnlegget mitt. Om jeg ikke skulle gjøre det skulle jeg blitt anmeldt både til det ene og det andre. De skulle informere Blogg.no og krevde telefon til min advokat.
Jeg brukte tre (omg) timer for å forklare til gruppeadmin at nett-trollet brukte henne for å få tak i meg. Det er utrolig hvor pågående nett-trollene kan være! Nett-trollet har både blitt blokkert og jeg forlot gruppa, men hun kan ikke gi seg og prøver å nå meg og vise sin makt både via kommentarene på bloggen min og plaging fra admin.
Det går ikke an å forklare til disse folka at jeg eier innhold i bloggen min og jeg kan publisere det jeg finner riktig. Det går også ikke inn at ALT vi skriver på nettet, om det er lukket gruppe eller ei henger der og kan plutselig dukke opp.
Om noen lurer på om jeg henger ut folk på bloggen min så er svaret NEI. Jeg anonymiserer alt og alle navn! Så om du går på blogginnlegget de krever å få slettet så er alt anonymisert og man vet ikke hvilken gruppe man snakker om samt hvilken person som baksnakket meg. Enda hun fortjener helt og holdent å bli hengt ut med navn. Men jeg mener nett-trollene bør få NULL oppmerksomhet både fra meg og dere, så er ikke snakk om at jeg vil publisere dem her med navn og gi dem boost og oppmerksomhet. 
Det skjønte visst nett-mobberen min siden hun skrev på lørdagen på bloggen min i kommentarfeltet hvor hun signerte med sitt fullt navn og hang ut gruppenavn. Jeg velger å slette hennes kommentarer da jeg ønsker absolutt ikke å henge ut gruppe og ikke ønsker at hun selv får oppmerksomhet. Men det er utrolig hvor like nett-mobbere er!
Hun påstod at jeg ble sur fordi hun kom med kritikk i kommentarfeltet. Hehe, sier jeg bare. Saken er bitching og baksnakking, ikke kritikk.
Med andre ord, om noen nett-troll leser meg nå- her er svaret.
Jeg gidder ikke bruke ett sekund av min dyrebare tid på dere! Fordi at jeg har liv å leve mens dere sitter og krangler i deres dramagrupper. Take it and leave. Bye!
Håper jeg slipper drama i fremtiden for jeg har meldt meg ut fra de fleste kvinnegrupper på Facebook og startet min egen uten bitching og oppgulp. Heia oss!
Klem til mine fine fra Heksa deres,
signatur

Om jeg liker å krangle, hvor ofte tenker jeg på sjokolade, hva er mine planer for oktober… Jeg svarer!

sjokolade
Dagens spørsmålsrunde er på plass. Jeg må si jeg fikk veldig interessante spørsmål denne helga. Så here we go!
Hvorfor liker du å krangle med andre?
Ehm, det gjør jeg absolutt ikke. Jeg hater å krangle, men jeg gidder ikke være en tøffel heller som en kan slenge hvordan man vil. Så pass deg om du vil angripe meg. Om du er snill så er jeg snill tilbake. Så enkelt er det.
Hvor mange ganger per dag tenker du på is med sjokolade?
Ærlig talt gjør jeg ikke det i det hele tatt. Jeg spiser ikke sjokolade og savner den absolutt ikke. Spiser sukkerfri is av og til, men når nye kviser popper opp blir jeg ikke fristet til is og andre søte saker. Huden min reagerer utrolig raskt på sukker, dessverre.
Hva er dine planer for oktober?
Halloween, Oktoberfest og bursdagen min.
Det var ukens spørsmål, bare spør. God uke til alle dere vakringer!

 

Siste søndag i september

september
Nå sitter jeg her og skriver. Dagen går mot slutten og tenk at det er siste søndag i september 2019. En dag fra livet mitt er borte, og snart en måned også. Da er det på tide å se tilbake og finne det jeg har takke september for.
September var en veldig tøff måned for vår del. Jeg opplevde for første gang i mitt liv å miste et familiemedlem. Dette var veldig tungt og trist. Også formen var varierende og både meg og Irina var forkjølet
Det positive var at jeg fikk bedre progresjon på Instagram og flere samarbeid for bloggen. Så det er jeg fornøyd med.
Jeg ser frem til oktober, og håper den blir supersnill mot meg.
Hva er deres planer for resten av høsten 2019?
Klem fra Heksa deres,
signatur

 

Om jeg er en krangleblogger?

bitching
Hele kvelden i går gikk i vasken på grunn av uheldige krangler som et nett-troll skapte ut av mitt blogginnlegg. Så i dag fikk jeg flere spørsmål om jeg krangler mye med “alle” rundt meg. Samtidig som det ble hevdet at jeg ønsker å “booste” bloggen min ved å skape drama og legge til rette for krangler.
Her kommer klart og tydelig svar fra meg:
NEI, jeg er ikke noe krangleblogger, og dette finnes det flere grunner til.
Jeg har ikke psykisk helse for å holde ut med drama. Det er enkelt og greit. Drama og krangler stjeler masse energi. Akkurat nå har jeg meldt meg ut av ALLE kvinnegrupper på Facebook nemlig på grunn av bitching og drama.
Jeg ønsker ikke å fremstå som en krangle blogger, siden jeg vil gjerne bli forfatter og journalist på sikt. Da vil jeg gjerne slippe å ha et slik rykte. Det er ingen tvil om.
Det er vanskelig å få samarbeid som blogger dersom man har for mye negativt på bloggen, samt krangel, drittkommentarene og bitching.
Derfor gidder jeg ikke å være en krangelblogger. Men dette betyr ikke at jeg ikke skal forsvare meg og vise deg hvor skapet skal stå dersom du angriper meg.
Klem fra Heksa deres,
signatur

Jeg skylder datteren min å gå uten sminke

sminke

I går skulle meg og min fotograf å bestis ut på oppdrag, da jeg har fått et spennende samarbeid. Som regel er det utenkelig at jeg drar på slike tilstelninger uten sminke. Jeg liker å stæsje meg og se hundre prosent ut. Men denne gangen droppet jeg sminken og dro slik jeg var. Dette betyr ikke at jeg dro av stedet ustelt. Jeg ordnet meg både i klean og på håret. Men sminken, den la jeg vekk.

Siden jeg åpnet meg på bloggen om at jeg takket nei til medikamentell behandling mot kviser, fikk jeg massivt støtte, og det er herlig. Vil skrive mer om dette kanskje

Men siden jeg bestemte fast å akseptere meg slik jeg er, så kom jeg på tanken om at det er rett og slett noe jeg skylder datteren min! Enkelt og greit.

Hvordan kan jeg fortelle til henne om at det er viktig å akseptere seg selv slik man er, mens jeg har fem kilo med sminke som skjuler huden min på, og kunstige øyevipper som ser svært unaturlige ut?

sminke

Nei, om jeg skal vise at jeg er tilfreds med huden jeg har- med kviser og porer da bør jeg vise huden min slik den er

Så klart er det lov å pynte seg og jeg elsker sminke og liker kosmetiske prosedyrer, men det er forskjell på å pynte seg litt eller pleie huden, og endre seg til det ugjenkjennelige. Det er fint å vise hvordan du er i hverdagen, og det er ingen skam.

sminke
Dette føler jeg at jeg skylder datteren min. Jeg vil at hun ser jeg går ut uten sminke, med kviser og arr. Det vil jeg hun skal være stolt av. Slik at hun kan akseptere seg selv igjennom min aksept av min hud.
Går dere ofte uten sminke? Kunne dere gå uten sminke om dere hadde kviser?

 

Klem fra meg,

signatur

Fredags favoritter

Fredags
 
Det er fredagen og jeg har fri i dag! Dette føles som rene luksus!
 
Fredager er skapt for at vi kunne slappe skikkelig av og lade batterier. Så hva som er best for deilig avslapning og helgestemningen ?
Jeg står i fare å virke veldig klisje nå, men anbefaler gjerne mine tre favoritter! 
 
En stor kopp te

Finn frem favorittkoppen din eller kjøp deg en stilig kopp som du liker dersom du ikke ha en, Det gjør ingenting om du må investere litt fordi at en stilig kopp og god velduftende te er en garanti for et godt humør.. Kjøp også te av god kvalitet som gjerne smaker «luksus». Det fortjener du etter en lang dag, så det kan bli din indre motivasjon.

Søte sokker/tøfler

Jeg har ett par med varme, gode, morsomme tøfler!  Disse trenger ikke å koste mye, men de bare MÅ være søte.  Mine er formet som to små griser og jeg digger dem. Ja, jeg vet at jeg er voksen, men det er så deilig å komme hjem og sette føttene sine i disse. Digg følelse rett og slett.

Fargerik ansiktsmaske

Velg gjerne ansiktsmaske med knallfarge og deilig duft. Det er så godt å lande på sofaen med en. Fredags mini-spa.

Hva bruker du for å slappe skikkelig av og komme i et bedre humør?

signatur

Snakker vi om sex igjen?

snakker

Denne uken var ganske rolig når det gjelder datinggrøssere, så denne karen her stakk av med seieren. Han startet samtale ved å påpeke at jeg beskyldte han for å skulle utnytte med som en “sædbøtte” (brukte jeg virkelig dette ordet?) For så å si at han er ikke slik. For så å si igjen at han er interessert i å snakke om sex. Igjen. Ganske ufrivillig siden det var meg som startet.

En ting jeg lurer på: hvorfor menn som prøvde seg på deg en gang og fikk klart nei, prøver seg igjen om en stund? Spesielt dem som var klare på at de kun er ute etter sex?

Hva kan endre seg på noen måneder? Kanskje blir jeg desperat og hopper til køys med hvem som helst? Rare greier som jeg ikke har noe forklaring på-

Kanskje mine mannlige lesere kan kommentere dette?

signatur

Derfor tar eksene våre andre valg med nye partnere

valg
For ei uke siden begynte jeg å jobbe med denne artikkelen og stilte et ærlig og åpent spørsmål til andre kvinner på Facebook Jeg lurte virkelig på hvorfor mange av mine eks-kjærester tok helt andre valg i forhold med nye kvinner enn det de gjorde mens vi var sammen. Enkelte av dem gjorde det som de sa de skal ALDRI gjøre!
Se selv:
– En av eksene mine hevdet at han var childfree og skulle aldri i livet få barn. Det plaget han at jeg hadde barn, og det var ganske stort problem for han når det gjaldt barn i et forhold. Nå seks år senere er han lykkelig far.
– Annen eks-type var desperat etter å få egne biologiske barn. Nå er han gift med kvinne med to barn og oppdrar hennes barn som sine egne.
– Eksen som hatet avstandsforhold og mente det var belastende å pendle mellom Nord-Norge og Stavanger fant seg ei utenlandsk dame, og det plager han ikke når han reiser og besøker henne i Polen.
Med andre ord, hvorfor skjer dette? Jeg fikk ærlige svar, og ble til og med beskyldt for å stalke eksene mine. Men her er svarene vi kom frem til. Les dem nå og trekk dine egne konklusjoner.
Liker deg ikke nok
Det er svaret jeg liker mest, simpelt fordi at det passer best til denne situasjonen, og er mest sannsynlig. Liker man noen nok er det lett å løse alle problemer i forholdet. Derfor mener jeg bestemt at mine ekser likte meg ikke nok og hadde ingen ekte følelser for meg. Er det ditt tilfelle kanskje? Drit i dem isåfall. De var ikke rette for deg allikevel!
Folk endrer seg
Av og til endrer vi mennesker sitt syn på livet etter vi har vært igjennom tøffe brudd eller komplisert forhold. Så det er ikke rart at valgene vi tar senere i livet vil være annerledes. Det kan hende at vi har vokst fra hverandre og endret tankegang, så det blir lettere å ta andre valg da.
Man mente det ikke
Til syvende og sist kan det være slik at eksen din ville bare avslutte forholdet, men visste ikke hvordan. Da er det enkelt å finne på “unnskyldninger” i form av store problemer som liksom står i veien for forholdet.
Sånn er det bare, mine damer og herrer, for slik er livet. Ja, det er vondt å se når noen andre får det til med eksene våre, men livet går videre.
Hva synes dere om tema?
signatur