russisk vs norsk
russisk vs norsk
Hei ho, jeg satt og tenkt lenge på å skrive en artikkel om noe sånt. Endelig er jeg i gang. Jeg ble positivt overrasket over at flere norske menn i dating grupper forteller at de skulle ønske seg østeuropeisk eller russisk kjæreste. Som en av de grunnene de nevner er at russiske damer gjerne er mindre kresne, liker å stelle med hus og hjem, lage mat og elsker å ta være på seg selv. Hvorvidt det er sant, vil jeg nevne her i denne artikkelen.
Jeg er russisk opprinnelig, men bodd i Norge i over femten år, så jeg mener og tror at jeg kjenner både norske menn og damer ganske godt. Derfor tenker jeg at mine tips og betraktninger her vil være nyttige for menn som vil skaffe seg russisk kjæreste. Tenk litt på de forskjellene før du «henter» noen fra et annet land. Det er nemlig ting du skal deale med i forholdet. Here we go.
russisk
Utseende
Norske damer etter min oppfatning er gjerne opptatte av å ta være på seg selv med tanke på helse og komfort. Jeg har ikke møtt noen norske venninner som skulle velge høyhælte sko for å gå på butikk med barnevogn. Bare for at andre hadde noe å glo på. Det er ikke gøy for norske folk å være i sentrum av alles oppmerksomhet heller. Så dater du norsk dame kan du oppleve at hun går i fine myke komfortable klær, trener kondis og styrke, elsker bevege seg og ikke bryr seg om at å være midtpunktet på festen.
Russiske damer liker gjerne sminke, hudpleie og fine feminine klær i sterke farger. Jeg personlig hater pastell farger eller grå farger. Noe knallfarge er nok for å lyse opp dagen min. Ikke rart at vi blir lagt merke til om vi beveger oss ut døra. Det er vanlig for russiske damer å trene for å få bedre kropp og forbedre utseendet sitt. Så det er noe du bør bli vant til- at kjæresten din vil tiltrekke andres blikk samt investere en del i skjønnhetsprodukter.
norsk
Dating, blomster og gaver
Dater du ei norsk dame kan en blomsterbukett og sjokolade være en fin gave for henne. Gir du blomster tidlig i datingen kan dette til og med skremme henne vekk. Mine venninner forklarer dette med at de føler seg ukomfortable dersom mannen kommer med blomster på første date, og det er liksom legger noe ansvar på dem. Norske damer liker gjerne uformell datingstil med felles aktiviteter og kos. De kan godt like å motta gavekort eller noe praktiske gaver. No problem.
Russiske damer liker romantiske dater. Husk en ting- kommer du på date med blomster vil hun like det. Men husk at blomster og sjokolade alene er ingen gave. Russiske dame kan fort bli fornærmet over praktiske gaver eller gavekort. Beste gave du kan gi henne er gjerne et fint smykke. Så husk dette for å unngå trøbbel.
Matvaner
Norsk dame vil nok synes det er helt ok at du serverer Grandiosa på TV-date. Eller hun kan servere dette selv. Med andre ord du vil spise det du er vant til å spise uten masse stæsj. Avslappet og hyggelig.
Russiske damer (de fleste) liker å lage mat for gjestene sine, inkludert kjæresten. Det er veldig vanlig å servere mye variert mat, også tradisjonelle og spesielle retter. Det er fint om du smaker selv om du kanskje ikke liker alt. Men de fleste russiske retter er utrolig gode så noen ekstra kilo kan du regne med dersom du blir sammen med ei russiske dame.
norsk russisk
Likestilling
Ja, det er likestilling i Norge og jeg er stadig imponert over mine norske venninner som klarer absolutt alt selv. Så og si alt. Snekre, spikre, bytte dekk på bil mm. Jeg skulle ønske jeg klarte dette selv, men jeg fikk aldri lovt å røre noe «mannlig arbeid» i huset der jeg vokste opp. På skolen ble vi også inndelt i grupper hvor jenter laget mat og gutter snekret. Norske damer vil gi kjæresten rom for å føle seg svak og sårbar og ja, kan investere mye i familie og forhold.
Russiske damer liker sterke menn. Ja, det gjør de fleste. Så om du velger russisk kjæreste bør du nok være handyman og like å jobbe. Jeg snakker ikke for alle russiske kvinner, men det er litt vanlig. Forbered deg på å ta viktige avgjørelser og være en mann.
russisk
Sjalusi
Jeg vet ikke hvorfor, men det er ikke vanlig i Norge å vise at du er sjalu over partneren din. Man vil ikke virke kontrollerende da. Så med norsk dame vil du neppe oppleve masse sjalusi utbrudd.
Når det gjelder russiske damer så er vi ofte sjalu. Jeg er det ihvertfall. Det er ikke vanlig å akseptere at mannen har venninner og henger med dem. Samme gjelder ekser. Så det er noe jeg har advart dere om!
Put a ring on it
Dersom norske damer føler seg komfortable og vel med å være samboere over flere år så vil russisk gjerne gifte seg. Ha ring og status. Det er veldig viktig. Dessuten må dere gifte dere uansett om du vil at hun skal bo her i landet.
Utvikling av forhold
Norske jenter synes det er helt greit når forhold går sin gang og tar flere år. Mens russiske damer liker fart og spenning. Forholdet bør helst være intens og utvikle seg ganske raskt. Jeg kjenner ofte på at jeg krasjer med norske gutter på dette punktet. For jeg hater å gå rundt grøten og forventer det samme tilbake.
Så her er min liste. Del gjerne dine erfaringer og kommenter!

 

 

signatur

Porterett
Porterett
Ofte hører jeg single venninner klage over menn som ikke duger noe eller ikke tørr å ta første steg. Jeg gjør det ofte også. Men så bestemte jeg å høre med gutter rundt om hva som får dem til å gi slipp på dame, eller la være å invitere henne på date. Jeg fikk høre mange overraskende ting som jeg kombinerte i syv grupper med ting som kan gjøre daten din skremt. Eller skyve vekk potensielle beilere.
Her er lista.
Bitching
Gutter innrømmer at bitchete damer er ganske skumle i seg selv. Dersom hun viser lite lojalitet mot andre kvinner og hele tiden velger å trykke andre folk ned, vil det potensielt skremme han vekk. For han vil ikke oppleve dette selv en dag.
Så jenter hør her- det å ha ben i nesa og være bitchete og trykke andre ned er to forskjellige ting.
Sladring
Jaja, jeg vet at gutter sladrer også. Allikevel sier dem at de prøver å unngå damer som sladrer for mye og forteller mange saftige detaljer om folk i nabolaget eller vennekretsen sin. Det er slik altså at ingen mann ønsker at hele venninnegjengen din får vite noen intime detaljer om han. Derfor fortell, men ikke mer enn nødvendig og gjerne uten å sladre om alt og alle.
Sjefete oppførsel
Det er helt greit med Lady Boss, men prøv å finn en balanse der. Gutter sier at ingen mann liker å føle seg som tøffel, så sjefer du for mye blir du til ei mamma eller strenge frøken istedenfor. Jeg tror ikke heller at vi jenter liker sjefete kjærester eller dater. Så ikke gjør det bare. Så enkelt er det.
Utnyttelse
Menn forteller at de hater å date damer som prøver å utnytte dem. En ting er å spørre daten om hjelp eller forvente oppmerksomhet. Dette skulle bare mangle. Annen ting er å bruke pengene hans som sine egne, kreve masse og åpenbart utnytte han. Forhold skal gå begge veier, begge skal gi og ta. Men det er utrolig at enkelte har ikke skjønt det enda. Jeg har snakket med gutter som vegrer seg for attraktive damer i frykt for å bli svindlet og utnyttet igjen. Det er ikke greit, og håper ingen av dere som leser denne artikkelen finner på noe sånt. Det er et stort «nei».
Drama
Jaja, jeg selv er en drama queen og er stolt av dette. Men et sted bør grensa gå. Om det er mye uro og hysterisk oppførsel rundt deg eller fra deg så sier gutter at de blir skremt på sikt. De fleste ønsker seg et lykkelig og stabilt forhold, noe som er ikke forenelig med drama.
Ustelt utseende
Altså kommentarene her handler ikke om at dame bør se ut som modell eller være sminket og dollet opp til enhver tid. Her snakkes det om Personlig hygiene og det å rett og slett ta være på helse og kropp. Jenter nevner dette også som en av faktorene som vil skyve dem vekk dersom man er ikke nøye på dette. Derfor, la oss skjerpe oss litt jenter og passe på at man ser fresh ut.
Negative holdninger
Dette var veldig overraskende, men menn liker ikke sure damer! Ja, jeg vet at det er idiotisk å gå rundt og smile hele tiden. Men det å ha negativt syn på livet gjør deg ikke attraktivt. En partner som er optimistisk og positiv fremmer håp om at livet med henne vil bli fint og lett. Derfor skyver negative tanker og holdninger mange menn vekk.
Er dere enige med lista her?
signatur
natur
I dag om morgenen fikk jeg melding fra en polsk gutt som jeg chatter med på Snap. Han skrev at han strever med Tinder dating her i Norge. Når han er i hjemlandet så får han hundrevis av match per uke, men her i Norge er det kanskje bare en. Han lurte på om dette har med hans utenlandske navn å gjøre. Jeg hadde ikke noe annet svar enn å bekrefte dette.
Jeg opplevde det å streve masse med navnet mitt. Ikke at fornavnet var vanskelig, men det gjorde at de fleste skjønte med en gang at jeg ikke var norsk, Med alle konsekvenser det innebærer. Verst var det med mitt etternavn som var ganske vanskelig for nordmenn å uttale. Da jeg giftet meg byttet jeg etternavn til polsk etter ektemannen min, og det ble enda vanskeligere. Folk som ikke kjente meg hadde ingen anelse om at jeg er ikke norsk. Men med en gang de så navnet mitt viste de sine fordommer og forventninger.
– Oj, du ser jo ikke russisk ut!
– Hmm… forstår du hva jeg sier?
– Du snakker bra norsk til å være russisk!
Men mest av alt strevet jeg med å finne meg jobb. Jeg husker ikke hvor mange søknader jeg har sendt ut. Kanskje noe rundt hundre. Men jeg fikk sjeldent napp. Om jeg fikk det så første spørsmål var om hvor bra jeg behersker norsk. Noen spurte også om jeg forstår norsk kultur og samfunn. Det var ganske vanlige spørsmål å stille, men jeg syntes det var litt ubekvemt å svare på de.
Slik plagdes jeg i flere år før jeg traff en ærlig og klok norsk mann som rådet meg rett ut å bytte navn. Slik det var. Så det gjorde jeg. Jeg tok et helt vanlig norsk navn som lignet mitt opprinnelige navn, samt helt vanlig norsk etternavn.
Utrolig nok endret situasjon seg drastisk. Jeg fikk svar på nesten alle mine søknader! Med god utdannelse og norsk navn fikk jeg inngangsbillett til flere solide jobber. Raskt fikk jeg meg drømmejobb. Folk som møtte meg reagerte ikke på noe måte på mitt navn og trodde jeg var norsk. Det ble lettere å snakke med folk og date også. Jeg følte som om jeg har skutt gullfuglen.
Nå sitter datteren min her med russisk navn og polsk etternavn og forteller meg at hun kommer aldri til å bytte navnet sitt. Jeg er ganske usikker om dette. Det vil hun nok gjøre dersom situasjonen i samfunnet ikke endrer seg. Det er slik at norsk navn åpner mange dører og jeg tenker av og til om det var smart avgjørelse av meg å gi datteren min et russisk navn.
Hva mener dere?
signatur

 

thank you, next
thank you, next
Jeg vil ikke starte uken med masse filosofiske spørsmål, men sitter her og funderer litt. Siste måneden ble livet mitt snudd litt på hodet: Jeg fikk til ting som jeg trodde jeg skulle aldri få til, og jeg gjorde ting som jeg var sikker på at jeg skulle aldri gjøre igjen. Går ikke i detaljer her siden dette ikke bare handler om meg og mer vil jeg ikke avsløre her på bloggen.
Dagens spørsmål jeg sitter med er om det er nok med ekte kjærlighet alene for å få forhold til å fungere og vare livet ut?
Hva skal til for at ting skal fungere mellom to personer? Jeg var lenge av oppfatning om at ekte kjærlighet overvinner alt. Absolutt alt. Dersom den ikke gjør det så er den ikke ekte. Men er dette sant?
Kan det være slik at to mennesker virkelig elsker hverandre, men klarer allikevel ikke å være sammen? Eller er det slik at de to som ikke klarte å få det til å fungere i realiteten ikke elsket hverandre nok?
Jeg har ei venninne (om du leser dette nå så tilgi meg for å gjengi din historie). Hun har truffet sin ekte kjærlighet i ungdomstiden. Så klarte dem ikke få til å være sammen, og traff hverandre igjen etter mange tiår. Når de traff hverandre igjen skjønte de at kjærligheten har aldri gått bort. De var like forelsket som første gang. Men de var i forhold begge to. Med hus, barn og bil. Etter flere tunge måneder tok dem begge to steget. De avsluttet forholdene sine, og flyttet sammen. Mannen hennes flyttet til henne fra en annen by. Om noen måneder igjen døde han i ulykke.
Skulle dette vært unngått om de valgte å la være og ha det slik de hadde det før? Hvem vet. Hun sier at de månedene sammen med han var verdt hele livet. Var det virkelig?
Jeg tenker det slik at kjærlighet er fint, men det er enda finere om begge to passer sammen faktisk. Har samme interesser, vaner og drømmer. Også at begge virkelig er motiverte for å få det til. At de er klare for å inngå kompromiss. Uten å sette seg selv først, men samtidig uten å bøye seg for mye for partneren. Team arbeid. Da har dem gode sjanser.
Hva mener dere? Er det nok med bare kjærlighet om den er ekte?
signatur
gamle stavanger
gamle stavanger
Okey, nå har jeg surfet igjennom Kvinneguiden mens vi kjørte til Hundvåg for å hente hodeplagg til fotoshoot. Det jeg oppdaget sjokkerte meg litt. Så her er dagens sjokk.
Trådstarter som tilsynelatende er en mann, anklager norske damer for å ikke ta nok vare på utseende. Som motvekt bruker han ( jeg er sikker på at det er han altså) østeuropeiske damer. Ok, det er vanlig sak, det har jeg sett på nettet flere ganger.
Men det som skjedde videre var ganske ekkelt, men også forutsigbart. Norske kvinner gikk i angrep på østeuropeiske. Russiske damer ser altså billig ut og kler seg smakløst. Samt at de er dårlige på personlig hygiene. Når jeg leser dette så ser jeg for meg en stinkende dame med rød leppestift, to meter lange negler i leopard jakke og uvasket hår i rar og unaturlig farge.
Nå er jeg russisk av opprinnelse, men bodd i Norge så lenge at jeg føler meg norsk. Det gjør jeg. Jeg kjenner meg ikke igjen i de beskrivelsene. Jeg liker fine feminine klær, men jeg overdriver ikke med sminke og kan ikke påstå at jeg kler meg smakløst. Jeg får ofte komplimenter på bloggen for min klesstil, og flere kvinner spør meg om å blogge mer om mote.
Samtidig liker jeg veldig godt behagelige sportsklær og elsker å gå uten sminke med hår i hestehale.
Min søster som er russisk har aldri brukt sminke i hele sitt liv. Hun farger ikke håret og hater sosiale media. Men elsker å gå tur og trives supert i motorsykkel drakt.
Generelt er min oppfatning av norske kvinner er at dere velger komfort fremfor stæsj. Og det er flott og sunn prioritering i livet. Det mener jeg så absolutt. Det er også flott å være godt forbilde for de unge jentene våre og heller vise at man skal ta vare på kroppen sin uten å presse seg til ubehag med diverse sminke, klær og greier.
Jeg synes personlig at en fin balanse er bra for meg. Jeg er for en sunn hudhelse og hverdagen uten utseende press, men jeg elsker å pynte meg så det gjør jeg fra tid til annen. Det er veldig gøy og gir meg påfyll av energi. Jeg orker ikke pynte meg for noen andre, kanskje bare for kjæresten min når jeg får han. Men ikke mer enn dette. Så tja…det er litt ekkelt når kvinner angriper hverandre og sammenligner seg med hverandre. Vi er fine på hver sin måte.
Kanskje det er lurt å ikke generalisere?
Hva mener dere?
signatur

 

jul
gamle stavanger
Det satt langt inne å skrive dette innlegget, men her er det. I mai i fjor skrev jeg om at vi burde skjerpe oss litt Og tillate kvinner å date yngre menn på lik linje som eldre menn dater yngre kvinner. Vi er i 2020 og det bør komme noe endringer med tanke på likestilling. Lite ante jeg da at jeg faktisk kommer til å få overveldende oppmerksomhet fra yngre menn i etterkant. Jeg har aldri datet menn som var yngre enn meg før. Men siden jeg har muligheter nå så må det jo finnes flere fordeler. Så her er min liste.
Føler seg yngre
Det er ingen hemmelighet om at de som jobber med barn og ungdommer føler seg yngre selv. Dra nytte av det samme når du dater han som er yngre! Altså han trenger ikke være så ung at han er ungdom da! Men yngre mann får deg til å føle deg yngre. Både i tankegang, klesstil og aktiviteter.
Mer aktiv
Mens mange 40-åringer liker å sløve på sofa etter en arbeidsdag, liker menn i 20- og 30-årene å trene, gå turer, være aktive med forskjellige hobby. Du kan hive deg med og øke aktivitetsnivået ditt. Slik at det blir aldri kjedelig. Dette gjelder sexliv så vel, bare så det er sagt!
Inngår kompromiss
En ting jeg opplever som er bra ved å date yngre menn er at det er mye enklere å finne kompromiss med dem. Voksne menn er ofte fastgrodde i egne rutiner og liker ikke endre noe som helst i livet sitt. Det er enklere med yngre menn som er ganske fleksible og har åpent sinn.
Mindre mas
Ingenting er verre enn sutrete eldre gubbe. Det er garantert fordel med yngre menn at de så og si aldri maser. De har en easy going stil og tar ting som de kommer. Som regel betyr det at du slipper press og stress. De har god tid og skynder seg ikke. Derfor kan det være en fordel om du ønsker noe easy going og romantisk.
Nei, du må ikke…
Mange av menn på 40+ sitter med en hel lista med krav til potensiell dame. Dette er veldig forståelig da vi gjennom livet opparbeider oss negative erfaringer og vil unngå diverse ting. Yngre menn har som regel ikke en slik liste. De sitter ikke med krav om at dama må, det er nok med enkle konkrete ting, ikke en hel haug. Noe som er ganske fint og befriende.
Mer sexy og kjekke
Uten kommentar. Menn i 40-årene begynner å forfalle (ikke uten egen innsats for 40 år er ingenting og man kunne se flott ut), mens yngre menn er fortsatt kjekke, trente og aktive. Og det er bare yummy.
Mer romantiske
Nå risikerer jeg å tråkke i salaten, men av de menn jeg har vært på date med siste halvåret var de yngre mest romantiske. Jeg vet ikke om det er regel eller tilfeldighet, men det er ganske koselig. Så vil anta at det ikke blir et problem å date en ung, kjekk og romantiske mann.
Såklart har dating med yngre menn sine ulemper, og ja de er mange. Men her er fordeler som jeg personlig opplever, så vær så god jenter. Får dere invitasjon på en date med en yngre mann så kanskje det er greit å takke ja til det.
signatur
Gamle stavanger
Gamle stavanger
Nå om dagen tenker jeg mye på hva som vil skje dersom jeg finner en mann som jeg vil etablere meg sammen med, og han er barnløs. Jeg dater generelt barnløse menn. Det har jeg skrevet om før. Hva om dette skjer om noen år og da har kanskje mulighetene for å få egne biologiske barn har løpt fra meg? Vil det fungere for oss to?
Jeg har alltid hatt oppfatning av at ekte familie består av foreldre og barn. Altså barn er en vesentlig del av en familie. Hvordan kan man klare å være en lykkelig familie uten barn?
Altså helt barnløse blir vi ikke, for vi har jo Irina og kanskje vi blir så heldige å få barnebarn også.
Men hvordan blir det når Irina flytter ut? Fordi hun er allerede ganske stor, og snart voksen. Derfor sitter jeg og tenker på om det faktisk går an å være lykkelig uten felles barn i ekteskap eller forhold?
Hva med folk som ikke har biologiske barn? Vil mannen min kjenne på dette savnet og vil det ødelegge forholdet vårt?
Noen som kan dele erfaringer?
signatur
olgas klinikk

Reklame | O.L.G.A Fertilitetsklinikk

olgas klinikk

Siden jeg skrev mye på bloggen om at jeg ønsker å bli mamma for andre gang, har jeg fått massiv respons fra mine lesere. både på bloggen og på messenger. Nylig har jeg fått tips om en klinikk i St.Petersburg. Mannen som sendte meg melding beskrev hjelpen de har fått på klinikken som rene mirakel. De har nesten gitt opp håpet, men har fått etterlengtet baby etter behandling hos Olgas Klinikk.
Jeg søkte opp klinikken på Instagram og ble overrasket når de la meg til og vi fikk snakke litt. Jeg må åpne meg for dere og si nå at jeg føler meg mye tryggere med tanke på at det finnes hjalp å få. Dersom jeg ikke får det til eller at tiden løper fra meg på grunn av at jeg ikke finner meg en mann, så har jeg mulighet å få barn allikevel. Jeg tenker at det er fint å dele med andre kvinner i lignende situasjon. Ønske om å bli mamma er så stor og det er fantastisk at moderne medisin kan hjelpe til naturen der hvor den er ikke i stand å ordne selv.
Jeg har ingen fordommer mot prøverør eller egg donasjon så jeg mener helt seriøst at jeg kan godt gå for dette om jeg finner meg en mann senere og tiden renner fra meg.
Her er litt om Dr. Zaytseff klinikk: 
Doktor Olga holder seminar i Oslo for alle som er interesserte å høre om ivf behandling og egg donasjon. Beste leger fra klinikken deltar i seminarer hver tredje måned. Tilbudet fungerer fra 2017, men Olga forteller selv at hun har vært konsulent for norske pasienter siden 2005. dr. Zaytseff har over 100 pasienter fra Norge hvert år. 
Det som jeg synes er spennende med klinikken til Olga er at de gir deg “baby garanti”, noe som betyr at dersom du ikke får frisk levende baby som resultat av behandling så får du 80 % av pengene tilbake. Olga poengterer at flere danske klinikker har prøvd samme markedsføring, men det har de ikke klart å lykkes med. På klinikken til Olga brukes det spesielle behandlinger som er tilgjengelige kun i St. Petersburg og USA. Men klinikken kan tilby dem for bedre priser enn i USA. 
Her er noen artikler og tilbakemeldinger fra pasienter som har vært på klinikken og ble lykkelige foreldre:
Jeg håper og tror at jeg vil klare å bli mamma uten hjelp, men jeg vil gjerne bruke tilbudet om det blir behov. Fordi at jeg tror at det finnes ikke større mirakel i livet enn barn
signatur
dermapen

Reklame | Sandnes Hudklinikk AS

dermapen
Nå er det en stund siden jeg ga dere noe oppdateringer. Her er mine erfaringer:
Rett før jul fikk jeg en ny runde med Dermapen. Jeg har merket allerede etter første runde at huden min ble bedre. Min venninne som har ikke sett meg på en stund la merke til at arrene mine ble bedre.
 Etter runde nummer to så ble huden veldig fin. Nå kunne jeg dekke til mine arr med sminke. Da jeg møtte ei bekjent av meg på butikken noen uker senere påpekte hun at jeg ser yngre ut. Ja, fordi at Dermapen trigger collagen produksjon i huden og jeg har fått den over hele ansiktet.
Så folkens, jeg er fantastisk fornøyd med Dermapen. Nå skal jeg få laser behandling i neste omgang, og gleder meg til å dele mine resultater.
Her er video fra siste etterkontroll time. Trykk på bildet for å se
dermapen
Om du tviler om du vil ta denne behandlingen så er det høyt anbefalt fra meg!
signatur
App
App
Nå hiver jeg meg med på utfordring på Instagram, noe som heter DollyParton Challenge. Der skal alle poste bilde collage av seg selv som inkluderer bilder fra LinkedIn, Tinder, Facebook og Instagram. Det er utrolig morsomt å se hvor forskjellig vi ser ut på forskjellige sosiale media. Det er nesten magisk.
Jeg synes det er flott måte å illustrere på at vi i sosiale media og vi i virkeligheten er noe forskjellig for seg selv. Jeg blir alltid overrasket over folk som mener at jeg er meg selv på bloggen. Ja, jeg er en av Norges mest ærligste bloggere, og jeg er dønn ærlig person generelt. Men blogger-Lena og reell Lena er to forskjellige personer.
Ingen sosiale media kan erstatte menneskekontakt. Det har jeg smertelig erfart i siste måned. Så kjære deg, ingen kan erstatte deg. Vær der for dine nærmeste, støtt dem, snakk til dem og gi dem klem. Det er noe som ikke kan erstattes med noen som helst app.
signatur