påske kakao

 

påske kakao

 

Det som provoserer meg er folk som kan ikke leve uten å reise. Jeg må si ærlig jeg har alltid vært små irritert på folk som må på liv og død reise flere ganger i året. Kanskje fordi jeg selv misliker reiser, kanskje fordi jeg tenker litt på luftkvalitet i landet hvor jeg bor, kanskje fordi jeg alltid syntes det var dårlig investering når vi bor i landet med verdens fineste natur som ligger til føttene våre helt gratis.
påske kakao
Jeg skjønner dem som har feriehus i varmere strøk og dagen jeg har det selv vil jeg gjerne reise, fordi at klimaet i Norge disponerer ikke til bedre helse og velvære følelse med årene som går. Men akkurat nå er det corona pandemi og det er best å holde seg hjemme. Mens mange reiser. Gjerne en tur eller to til Spania, for noen “ærend” for så å returnere tilbake og smitte andre.
Jeg blir så oppgitt når folk oppfører seg slik. Jeg har ikke ord og blir utrolig lei meg.

Hvorfor kan man ikke holde seg der man bor? Corona varer jo ikke evig, det skal vi se. Vi reiser ikke noen steder i Påsken. Gjør dere?

 

 

signature lena

påske

påske

 

Nå har Påskeuken startet og jeg hadde arbeidsdag, men tok meg litt avspasering midt på dagen fordi jeg hadde legetime. Så stakk jeg på Ikea for å se på møblene til mitt leilighets prosjekt.  Det angret jeg fort på fordi at der krydde det av folk i alle fasonger og aldre. Det er visst skoleferie nå og alle dro med seg unga på Ikea for kos og matbit. Ca 90 prosent av folka der brukte ikke noe munnbind og ikke hold avstand, så jeg er glad for at jeg hadde flere munnbind i veska.
ikea corona
Etterpå spiste meg og bestisen lunsj på Sabi Sushi i Sandnes- Der var det lite folk og veldig gode smittevernregler: skillevegg mellom alle bord, servitører med munnbind på, hånddesinfeksjon og you name it. Jeg fikk smake panna cotta med grønn matcha te. Må si det var veldig spesielt. Jeg drakk matcha te også og fikk kjenne på kroppen at den er sterkere enn koffein- jeg var veldig aktiv resten av dagen og fikk ikke sove til langt utpå natta. Smaken var også ganske spesiell.
sabi sushi sandnes
sabi sushi sandnes

Gleder meg til resten av Påsken, men nå skal jeg være flink og jobbe litt. Håper dere koser dere masse denne påskeuken! Skriv gjerne hva dere holder på med og hva er planen videre.

 

signature lena

budapest sommeren 2019
budapest sommeren 2019
sommeren 2019 dro vi til Budapest, jeg var sikker på at sommeren 2020 vi skulle besøke familien min igjen
Jeg skriver dette innlegget etter at jeg gråt mine tårer og slått meg til ro med at jeg ikke kan endre noe uansett. Det er fakta. Min kjære besta som var et menneske som elsket meg høyere enn seg selv, hele verden og til og med himmelen, er borte. Jeg fikk aldri si hadet til henne og fikk ikke takke henne nok for alt som hun har gjort for meg. Alt dette på grunn av corona som først sperret grenser og kuttet meg fra familien min, så tok det min besta.
Besta klarte mye i livet: først kreft i skjoldbruskkjertelen i alderen av førti da legene sa til henne at hun har noen måneder igjen å leve. Men hun levde 44 år til. Fordi at hun var kul og kunne vise langfingeren til døden, livet og sykdom. Så to hjerneslag som fikk henne blind på ett øye og med langsom tale, men hun snakket med meg i telefon på Nyttårsaften og klarte seg fint. Hun var en kriger. Hun kom og passet Irina for meg i alderen av 75. Alene, til Norge. Så tøff var hun.
Hun sa alltid til meg “Ikke ligg i senga om morgenen, selv om du er drittdårlig. Reis deg opp, stell deg og gå ut. Uansett. Blir du liggende igjen, blir det et steg mot slutten”. Selv ble hun liggende igjen, fordi at hun hadde fått nok. Hun klarte utrolig mye. Dumme covid var dråpen.
meg og besta
meg og Besta i min 30-årsdag hun kom for å feire meg, helt alene til Norge i alderen 75
Jeg kunne ikke reise, for jeg har familie her å verne om og meg selv. Besta skulle ikke likt dette, og jeg skulle ikke rekke begravelsen uansett. Det var kun min familie i begravelsen. Ingen andre kunne komme pga dumme covid, igjen. Det var dumt. Besta elsket folk, og folk elsket henne. Hele bygda kunne ønsket å si farvel til henne. Men det ble stille og rolig istedenfor. Dette gjør også litt ekstra vondt. Hun var veldig sosial.
Jeg kunne aldri tenkt da jeg sa hadet til besta og besten sommeren 2018 at det var den siste gangen jeg så dem begge. Jeg angrer fælt på at jeg ikke reiste ned igjen sommeren 2019. Det burde jeg ha gjort. Vi skulle reise sommeren etter. Slik ble det ikke.

Jeg vet ikke om jeg tror på liv etter døden, men jeg håper Besta er der og fikk den mest skinnende stjernen det oppe, så hun alltid ser på meg og passer på. Så hun kan høre at jeg sier tusen takk for alt hun har gjort for meg her i dette livet. For det rakk jeg aldri å gjøre. Hennes siste ord på Nyttårsaften var et ønske om at vi skulle være lykkelige, så det skal jeg sørge for. Jeg skylder Besta det.

 

 

signature lena

påskeegg babor

påskeegg babor

 

Jeg har ikke fått noe små påskeegg i årets jakt, men jeg fikk et helt fantastiske egget fra Babor. Jeg har ønsket det lenge og fikk hos mannen.
Det inneholder 14 ampuller med magiske serum som gir huden glød og fukt, samt behandler rynker og gjør huden fin. Det er absolutt det jeg trenger når jeg skal slappe av i Påsken.
Så glad for dette egget så måtte bare dele med dere. Det er ingen reklame eller spons. Jeg vil ikke bidra til kjøpepress her på bloggen heller. Bare håper noen menn stikker innom og da går og kjøper sånne til sine kjære, og får like glade damer i Påsken som jeg er nå.

Fikk dere årets påskeegg?

 

signature lena

palmesøndag

palmesøndag

 

 

Da har Påskeferien startet! Irina chiller hjemme og jeg har tre korte dager igjen på jobb og så skal kose meg med god samvittighet fordi at jeg virkelig stod på og jobbet i det siste.
Vi hadde Påskefrokost, god drøs. Påskequiz, og påskeeggjakt. Dette var veldig spennede. Påskeharen fikset lappene med dikt og det var gøy å lete etter påskeeggene.
palmesøndag
palmesøndag
palmesøndag
palmesøndag
palmesøndag
palmesøndag
Jeg gleder meg til flere slike frokoster, og flere turer, påskeeggjakt, you name it.

Håper dere også hadde en fin søndag!

 

signature lena

 

påske

påske

 

Her er frokosttips som passer spesielt til småbarnsforeldre, men kan også serveres til deg selv eller en krass tenåring.
Slik gjør du det:
Stek pannekaker i panna (jeg bruker ferdig miks)
Legg på tallerken og del pannekaker i to for å bruke som ører
Pynt med blåbær og jordbær.
Serveres med vaniljesaus.

Velbekomme!

 

 

signature lena

påske sogndal

påske sogndal

 

Her har man bare noen få dager igjen av jobb, før man tar fatt i Påskeferien! Her står det ikke så mange planer på menyen, fordi jeg tenkte å jobbe rolige dager, men fikk beskjed fra sjefen å ta det med ro. Så here we go- her er min liste over hva jeg skal gjøre.
– kose meg på tur med kakao
– bake boller
– lage kule oreo vafler
– Lage deilig påskefrokost
– pynte egg
– arrangere og delta i påskeeggjakt
– se på film med familie
– kose meg i sola
– sniffe på tulipaner
– bruke mitt nye servise!
– bruke alle fine påskegensere

Hva er deres planer i Påsken?

 

signature lena

påske

påske

 

Det er ingen hemmelighet at Påsken er min favoritt årstid. Det finnes flere grunner til dette. Men først og fremst at Påsken er helt fri fra samfunnspress. Ja, jeg vet at noen feirer Påsken på hytte eller villa i Spania, Mens andre kun har råd til en pølsepakke og engangsgrill.
Men det er allikevel bra nok!
Det føles ikke kjipt dersom du ikke har hytta eller villa i Spania, eller fancy påskeegg fra Pascal. Det duger med pølser og engangsgrill, og en Solo i solveggen. Det gjør det virkelig.
Ingen konkurranse om den beste julegave eller fineste bunad, påskeegg koster så lite. Ingen vond følelse om at du ikke har noen å feire med, eller ikke har kjernefamilie- naturen er rett utfor døren og god musikk på ørene kan bli en god turkompis.

Jeg elsker Påsken for denne rausheten, Påske har ekte norsk “spirit” og er helt fri fra samfunnspress, og her skal den nytes for fullt!

 

 

signature lena

taco squash
taco squash
Her er fredagen og jeg tenkte å slenge på en taco-oppskrift. Det blir påskemat neste fredag og jeg ikke gidder å lage taco. Så her er taco med squash.
Du trenger:
1 sqash
400 g kjøttdeig
taco krydder
tomater, agurk, salat
taco saus
rømme
100 g ost
taco squash
taco squash
Slik gjør du det:
del squash i to og sett i ovnen til ca 20 minutter
Når squashen blir myk ta ut innsiden
Stek squash innsiden og kjøttdeig med taco krydder. tilsett grønnsaker, taco saus og rømme og ost og server
Smaker digg og er sunt!
Velbekomme!
signature lena
frokost

frokost

 

 

Det er fredagen og jeg kjenner at roen begynner å senke seg, selv om jeg vet at jeg skal jobbe en del i helga og neste uke. Allikevel roer det seg nå og jeg begynner å glede meg til late dager og kos i Påsken. Det er eneste ambisjoner jeg har i Påsken. Ikke bare i år, men ellers.
frokost
frokost
Jeg har aldri skjønt trangen til å reise i Påske. Ikke på hytte eller på tur, men utenlands, langt, med fly eller båt. Mens mange andre reiser også så det er kø og kaos for det meste. Er det ikke koseligere å ta turer i nærområdet, eller kose seg på fjelltur eller i stampen på hytta?
Påsken i år er annerledes uansett siden den er litt trist og preges av corona, men den er ikke så mye annerledes enn ellers, fordi at jeg ikke reiser som regel.

Hva skal dere i Påsken?

 

 

signature lena