KAN KORONA-SKEPTIKERE SAMMENLIGNES MED TERRORISTER?

hoodie stavanger sentrum

Min Facebook venninne delte i dag denne linken fra Nettavisen om vaksine skeptikere som nylig samlet seg foran Stortinget for en gruppeklem. Jeg leste at venninne kalte dem for terrorister. Så satt jeg der med noen tanker.
Kan korona skeptikere sammenlignes med terrorister?
Terrorister skader landets sikkerhet med vilje. De ønsker å få frem sine ønsker ved å skade andre. Gjør korona- skeptikere dette?
Jeg tenker at selv om dette ligner på hverandre så er de ikke terrorister. De er bare folk som er også redde, men de er redde for andre ting enn korona. De er redde for at regjeringer i dette landet og andre land er imot dem og vil skade dem. Derfor vil de markere sin protest. Dette har de lov til generelt, men de forstår ikke at de potensielt kan skade seg selv og flere andre ved å ignorere karanteneregler.
Så jeg skulle ikke sammenligne dem med terrorister, men heller med andre folk som ikke overholder smitteverntiltakene. Slik som ungdommer som fester på tross av regler, slik at politikere som har flere til bords på bursdager og andre som ikke følger regler som forskere og leger satte opp for oss for å beskytte oss.
Så derfor bør disse folka få bøter akkurat som alle andre. Det er mine tanker.

Hva tenker dere? 

 

signature lena

MEG OG KJÆRLIGHETSTERAPEUTEN PÅ SØNDAG

kvadrat
I morgen er jeg så heldig som får gjeste på Snap hos Kjærlighejtsterapeuten Camilla. Hun har fått en skikkelig kjent Snap med masse seere per dag, som ble verifisert for et par måneder siden. Jeg skal ta dere med på min dag, hvor jeg skal vise hva jeg bruker søndagen min på, samt vise litt av den vakreste byen Stavanger, så snakke om meg selv, mitt liv og veldig interessant tema- hvordan date når du er ei alenemamma på fulltid. Dere får mulighet å stille meg spørsmål.
Håper flere vil følge meg- bare joine Camillas snap: snap_kjærlighetsterapeuten
Her var det en liten reklame for Camilla og meg selv, så håper å se dere!
signature lena

 

SLIK STYLER DU POLKA-DOT KJOLE

polka dot kjole
Polka, det mønster kan gjøre deg til en sexy bomb eller få deg til å se tantete ut. Alt er etter hvordan du styler polka dot plagg. Her viser jeg dette, vær så god.
polka dot kjole
polka dot kjole
Jeg styler polka dot kjole med høye støvletter i svart, svart genser og elegant kåpe. Det passer fint med gull detaljer og jeg bruker statement øredobber og gull klokke fra DW.

Liker dere stylingen?

signature lena

SLIK BEKJEMPER DU USIKKERHET

blomster våland

Det er ikke lett å være sikker på seg selv alltid, Dette handler ikke bare om selvbilde, men også tidligere erfaringer, og generelt hvor rolig man er og hvor mye man klarer å stole på at alt blir optimalt i livet. Som igjen handler om erfaringer.
Jeg var veldig usikker person før. Alt jeg skulle gjennomføre eller avgjøre måtte jeg diskutere og drøfte med noen. Jeg gikk hele tiden til rådgivere og venner og spurte, og spurte, og spurte om råd.
Nå klarer jeg meg mye bedre. Jeg tar mine avgjørelser selv og er sikker på meg selv og livet.
Her er hvordan jeg fikk det til, og jeg deler min metode steg for steg for dere.
Steg 1: Ha en plan
Når du har en plan så blir du mer sikker. Automatisk. Det er fordi at du vet hva du skal gjøre og hvor du skal. Det å ha plan gjør at du blir mer sikker.
Jeg vet at ikke alle liker planer, men dette anbefaler jeg altså.
Steg 2: Tenk alle uheldige utfall og gi slipp
Usikkerhet kan komme av at man bekymrer seg mye for alle ting som kan skje. Altså for uheldige utfall. Dersom du setter deg ned og tenker deg alle mulige utfall, så blir du mer sikker. Siden du vet hva som kan skje, men husk å gi slipp og tenke at det er ikke sikkert det faktisk kommer til å skje.
Steg 3: Ha plan B
Når du har reserveplan blir du veldig sikker. Det snakker jeg om fra egen erfaring. Du vet hva du vil, du vet hva du skal gjøre, du vet hva som kan skje, og dersom det går ikke slik du planlagt, så vet du hva du skal gjøre. Så dette vil gi deg skikkelig trygghetsfølelse.
Steg 4: Stol på dine erfaringer
Dersom ting ikke går som planlagt i det hele tatt, så er det viktig med en slik egenskap som å stole på dine erfaringer. Stoler du på at du klarer dette, så blir du mer sikker. Dersom du ikke har erfaringer så hjelper det å ha en «Pippis» holdning om at du klarer dette selv om du aldri har gjort dette før.
Steg 5: Husk å stresse ned
Det er viktig å lære seg å håndtere stress. Dette vil gjøre deg mer sikker i alle situasjoner. For meg hjelper det å puste og bruke mindfullness.

Her var mine tips, håper de vil hjelpe deg også for å bekjempe usikkerhet.

LITT FREKT, MEN…

armbånd janteloven
Jeg følte for å dele dette i dag. Det er favoritt armbåndet mitt. Jeg kjøpte det for mange mange år siden. Jeg elsket det så godt at jeg bare gikk rett inn og bestille da jeg så reklame. Fortsatt har jeg det og bruker så og si nesten hver dag (bruker det på jobb også, ja).
armbånd janteloven
Jeg hater Janteloven og prøver å overse den så mye som jeg bare klarer. Det er ikke bare bare av og til, men jeg håper inderlig at flere gjør.
Så hør nå her:
du ER noe
– du ER unik
– du ER verdifull
– ja, du er mye bedre enn noen andre ( i mange ting og mange tilfeller)
– du er født fri og med fri vilje som du skal bruke
Ikke la andre styre livet ditt. Ikke la livet ditt bare «skje» med deg. Velg selv!
Litt frekt, men det er bedre enn å angre etterpå.
Ha en fin dag og snart er det helg også.
signature lena

JEG MERKET IKKE AT JEG VAR GRAVID

påske kakao

Nå om dagen sitter jeg og skriver masse jobbrelatert og bloggrelatert mellom slagene. For å gjøre dette til noe mer spennende sitter jeg og hører på et program på Discovery. Programmet handler om damer som fødte barn uten å vite på forhånd at de var gravide. Altså de gikk hele graviditet uten å vite at de var gravide!
Jeg vet ikke hvordan det er mulig, men jeg opplevde noe lignende tidlig i andre svangerskapet. Først og fremst trodde jeg ikke at jeg kunne bli gravid, så brukte man prevensjon og ikke visste det går an, så da jeg fikk symptomer så trodde jeg at dette var pms. Når jeg fikk litt blødning så trodde jeg at dette var vanlig menstruasjon og slått meg til ro. Først da jeg gikk flere uker uten mens tenkte jeg å ta en test. Dette skjer mange faktisk.
Så jeg tenker at det at kvinner går rundt og ikke vet at de er gravide skyldes to ting- først at det er særs uvanlig graviditet, og andre at de fornekter og ignorerer symptomer fordi at de enten går på prevensjon eller tror ikke de kan bli gravide. Det skjer mange damer i menopause som tror at de er «for gamle» så vipps er man gravid og godt på vei.

Har dere hatt slike erfaringer eller hørt om? Jeg synes det er fascinerende hver gang. 

 

 

signature lena

SLIK STYLER DU HOODIE GENSER

hoodie hvit stavanger havn

På søndagen var været fint (endelig) og vi dro til Stavanger. Jeg ønsket meg noe urbant antrekk så jeg stylet hvit hoodie genser (en av mine favoritter) . Derfor deler jeg styling slik at dere kan få inspo.
hoodie stavanger sentrum
hoodie stavanger sentrum
hoodie stavanger sentrum
hoodie stavanger sentrum
Hoodie kan styles med joggebukser i samme farge og en enkel og elegant ull kåpe over.
Dette ser alltid fint ut og samtidig ungdommelig og urbant. J
eg stylet med dongeri i samme farge (i påvente av en skikkelig joggedress). Så brukte jeg solide boots siden jeg ofte fryser på føttene, men det vil se også bra ut med hvite joggesko med sokker og. 
Caps er veldig fint når det er mye sol (tenk uv-stråling) og matcher antrekket perfekt.
hoodie stavanger sentrum
Kåpe- VeroModa Hoodie- HM Bukser- HM Sko- HM Caps – NY Veske- HM Klokka- DW Solbriller- Zara
Jeg valgte store urbane briller for å piffe antrekket noe opp. Veske har jeg nylig kjøpt og den digger jeg (selv om alle ser hva jeg handlet inn).

Hva synes dere om stylingen? 

 

 

signature lena

ER INSTAGRAM SKADELIG?

svart hvit oufit
Min venninne fortalte meg noe viktig mens vi snakket sammen i går. At hun strever skikkelig med å åpne Instagram. Det virker som om folk poster kun de beste bildene og kun de fineste momentene fra hverdagen sin. Dette kan virke skadelig og deprimerende for flere av oss.
Jeg er forholdsvis enig med venninna, men det jeg tenker er at det finnes flere typer folk på instagram: Noen legger ut kun fine bilder og beste momenter (det må de få lov til), mens noen legger ut livet som det er.
Jeg legger ut fine bilder fordi at jeg elsker estetikk i alt, men på storys ser du livet som det er hos meg. Akkurat som på denne bloggen (selv om jeg elsker fine bilder her også).
Så er det spørsmål hvordan du bruker Instagram: følger du dem som gir deg gode følelser, eller følger du dem som vekker negative følelser hos deg, men du følger dem allikevel? Jeg anbefaler å følge dem som gir deg noe positivt, slik at du kan hente deg inn når du dukker i Instagram verden fremfor å synke ned. Da blir Instagram oppløftende og slettes ikke skadelig for din psykiske helse.
Hva synes dere om Instagram? Godt eller not?
signature lena

ER DET LURT Å VÆRE BARE SAMBOERE?

kjæreste gamle stavanger

Jeg har lest en artikkel på Facebook nylig hvor ei gammel dame ble kastet ut av sin leilighet som hun delte med sin samboer gjennom tretti år, fordi at samboeren hennes døde og hans barn tok leiligheten. Om de var gift skulle det ikke skje fordi hun skulle vært arving nummer en.
Sånn kan det gå og jeg har alltid sagt at jeg ikke gidder å være samboer. Ja, jeg vet at jeg blir det snart dersom meg og mannen velger å registrere oss på samme adresse, men vi har aldri hatt uenigheter angående dette punktet. Om vi bor sammen og har barn sammen da er det best å gifte oss. Dog har ikke han barn fra før heller og det er mest sannsynlig at han arver meg, men uansett. Det finnes så mange fordeler ved å være gift.
Hva jeg synes om dette? Det at det er synd at i 2021 er det fortsatt slik at man MÅ være gift for å ha visse rettigheter. At man må passe på å skaffe seg kontrakt for å ikke havne på gata. At man må vegre seg fra partneren med barn for å ikke havne på gata i slike situasjoner. Det bør ikke være slik, og egentlig bryr ikke kjærligheten seg om en ring og giftermål papirer.

Hva synes dere? Er det lurt å “bare” være samboere?

 

signature lena

HVOR GÅR GRENSA PÅ Å VÆRE SUNN?

tur vedafjell

 

 
Da ble det sunn salat til middagen og en liten tur med søpla og rundt kirken her. Om jeg mener at jeg er sunn så svarer jeg ” ja” definitivt. Jeg røyker ikke, drikker ikke, spiser minimalt med sukker og har ikke mange laster. Det jeg kunne gjort bedre er mosjon og søvn. Ellers er jeg ganske fornøyd.
Men i det jeg åpner Instagram ser jeg folk som er supersunne. De lager mat av utrolige ingredienser og grønnsaker som jeg aldri har hørt navn på. De trenger åtte dager i uke (ja, jeg husker at uken kun har syv dager, de trener åtte). De er glade, smilende, de løper flere mil hver bidige morgen (gjerne klokka fem om morgenen).
Her sitter jeg og tenker om det finnes grense på å være sunn. Den grensa som gjør at man løper helserisiko dersom man krysser den?
Går det an å spise “for sunt”? Slik at du mangler viktige næringsstoffer. Går det an å trene for mye og skade kroppen? Eller skade hjertet?
Jeg tenker tilbake for tre år siden da jeg spiste masse grønnsaker og fikk utrolig dårlige blodprøver fordi at jeg droppet flere matvarer. Eller at jeg skadet kne fordi at jeg begynte å løpe. Vet ikke om det var bare meg, eller kan det skje flere?

Finnes det grense på å være sunn? Hva tenker dere?

 

signature lena