svart hvit oufit
svart hvit oufit
Det kommer mange spørsmål på Insta og bloggen om jeg er gravid og hvordan dette går. Jeg skjønner at flere stiller slike spørsmål siden jeg er veldig åpen om mine helseutfordringer som gjør det vanskeligere å bære frem et barn.
Jeg har ikke snakket med mannen om dette enda, sånn på alvor. Men jeg vet at han liker så absolutt ikke å brette livet sitt ut i sosiale media. Så om han er med på bloggen, så det er ikke veldig frivillig. Derfor mest sannsynlig vil jeg ikke annonsere graviditet på bloggen og Instagram. Jeg vil enten gjøre dette senere (gjerne etter uke 27) eller etter fødselen.
Jeg vet at mange oppdaterer om sin graviditet uke for uke, det har jeg kjempelyst å gjøre, men kanskje etter fødsel. Jeg er noe overtroisk og det føles ubehagelig å snakke om barnet som er ufødt. Jeg kan ikke forklare dette. Jeg føler at barnet er så skjørt og ikke kan velge selv. Derfor blir det ikke oppdateringer uke og uke, men senere legger jeg gjerne ut noen bilder og skal skrive om MEG og hvordan JEG følte meg.
En annen sak er at folk ofte ikke eier folkeskikk og kan komme med upassende kommentarer og spørsmål, f.eks at magen er for stor, eller for liten. Sånt vil jeg ikke oppleve og stresse meg opp. Jeg får nok stress fra før og mye å tenke på i denne graviditeten.
Vi ble enige om å ikke utlevere barnet på bloggen. Ikke skrive alt mulig og ikke poste bilder i massevis. Jeg vet at mange igjen gjør dette, og jeg blir nok veldig stolt av mitt barn og vil gjerne vise hen, men det blir ikke noe baby blogg eller baby instagram, det er sikkert.
Vi blir åpne om vi tar ivf, det tror jeg er viktig for mange kvinner der ute. Det er noe som bør normaliseres. Jeg forteller om hele veien min også. Fordi at jeg føler det er viktig for følgerne mine.

Så det var tanker om dette. Hva synes dere? 

signature lena
ferie budapest

ferie budapest

 

 

Bare for to år siden satt vi på restaurant i Stavanger og spiste pizza og gikk vi for å spise sushi hver helg, og så reiste vi til Budapest og der gjett, gikk vi igjen til pizza restaurant.
Nå smaker pizzaen best hjemme og det er ett og halvt år siden vi har vært på skikkelig restaurant besøk. Jeg skal ikke klage. Vi er heldige her i Stavanger som ikke hadde lang lockdown. Men allikevel: det som var en vanlig, helt uinteressant hverdagen er rene luksus nå.
ferie budapest
Dra på restaurant, klemme sin familie, reise plutselig til en annen by, eller overraske kjæresten med en reise. Alt dette er ikke tilgjengelig nå.

Livet endrer seg så raskt. Jeg håper at korona vil lære oss alle å sette pris på det vi har HER OG NÅ. Fordi at en dag blir det bare et vakkert minne. Som vi blir takknemlige for. 

 

signature lena

Vår våland

Vår våland

Jeg må innrømme at det kan være utrolig vanskelig å skrive mye om meg selv. For jeg føler at jeg må balansere mellom å være ærlig og åpen, og utlevere for mye om meg selv. Av og til føler jeg at jeg har ingen filter på hva jeg forteller. Rett og slett.
Hvordan skal mine kollegaer eller venner reagere? Eller svigerforeldre? Eller kommende arbeidsgiver?
Dette gjelder spesielt det at jeg er åpen om min helse og babyplaner. Ikke alle på jobb eller i familien vet om dette. Så det er litt skummelt å dele. men jeg ønsker å være den ekte meg på bloggen. Også ønsker jeg å dele mine erfaringer, så kanskje dette vil hjelpe flere.

Hvordan føler dere det med blogging? Filter eller ingen?

 

 

signature lena

Beige blomstring

 

Beige blomstring
Jeg har aldri likt beige farge, men har lagt merke til at denne fargen er veldig populær nå. Så jeg tenkte kanskje å prøve. Fordi at denne fargen ser veldig elegant ut og du kan ikke ta feil om du tar på deg et plagg i beige.
Endelig er det skikkelig blomstring i Stavanger også, selv om det fortsatt er kaldt, så det ønskes her å kle seg fint, lett og elegant. Jeg tror jeg klarte denne oppgaven med glans.
Beige blomstring
Genser- HM Sko- HM Skjørt- Na-Kd Veske- Anna Field Kåpe- HM
Beige blomstring
Her styler jeg solid kåpe i beige med tilhørende støvletter, en lett genser og lett lyserosa skjørt i chiffong. Jeg føler meg veldig feminint og elegant. Gleder meg til flere vårkvelder!

Hva synes dere om stylingen?

 

signature lena

positiv tekning
positiv tekning
Nå sitter jeg og leser diverse parti- programmer og kjenner at jeg grøsser skikkelig inni meg. Abortgrensen skal vel være gulrot og forhandling i år og det heves, og det heves.
Jeg er ikke abort-motstander, men etter alt jeg opplevde i fjor så kan jeg med handa på hjertet si at det er en av de verste tingene ei kvinne går gjennom. Jeg tror ikke noen gjør det «på gøy» eller høyst frivillig, men etter nøye vurdering og etter man har gått flere runder med seg selv. Så det er helt sykt å se at dette lekes med.
Personlig mener jeg uke 12 bør være mer enn nok tid for å bestemme seg, og uke 18 er nok dersom det skjer noe, noen misdannelser oppdages, noe skjer underveis og da går man til denne såre beslutningen. Men uke 22? Det er ikke foster lenger, men en mini-baby og hen kan fødes levende for å si det sånn. Hvordan skal man gjennomføre hele saken? Avlive babyen i mors mage og så fremprovosere en fødsel? Eller føde selv så avlive?
Det er ganske brutalt, men jeg forstår igjen dem som må gjøre dette dersom barnet er veldig sykt eller ikke klarer å overleve etter fødselen. Samtidig, hva er forskjellen da å føde i uke 22 eller uke 40? Dersom barnet ikke overlever i det hele tatt? Er det ikke bedre å avslutte tidlig slik at barnet ikke pines mer?
Det er et utrolig vanskelig spørsmål og jeg vet ikke svar på dette. Men grøsser litt av grensa på hele 22 uker.

Hva tenker dere om forslaget?

signature lena
Blazer stavanger

 

Blazer stavanger

Hei ho, her kom mandagen igjen og gjett om jeg er klar! Dette blir en fin, men også veldig krevende uke fordi at mange ting skjer samtidig og jeg grugleder meg.
Blazer stavanger
Men jeg skal stå i det som kommer og gjøre mitt beste. I dag har jeg sovet minimalt, gjerne 5 timer maks, og ikke drukket kaffe enda. Det er helt uforståelig hvordan jeg fungerer, men det går.
Veske louisvuitton
Jeg tenker det blir fint med ny tradisjon å treffe hver mandag med style. Her stylet jeg en blazer med svarte bukser og høye støvletter, matchende genser og belte i svart. Runde solbriller er alltid fint, etter min mening.
Hva synes dere om stylingen?

Er dere klare for denne uken? 

signature lena
Hvit kjole blomster

Hvit kjole blomster

Jeg ser (fortsatt) på 90 days fiance, og grøsser litt inni meg for hvor mye damer bryr seg om brudekjole. For meg var det aldri et tema noen gang i livet. Jeg har ikke drømt om å gifte meg i barndommen, har aldri forestilt meg “prinsesse”-kjole og heller ikke brydd meg om fasong og merke.
Da jeg stod modell for brudesalongen for et par år siden, likte jeg å prøve kjoler. men grøsset igjen litt av at noen velger å legge igjen 15k på et plagg som du skal bruke bare en gang i livet! Dette er rene galskap!
Min første brudekjole kostet meg 1,5 k og jeg bestilte den i Russland hos min søster som gikk på butikken og kjøpte den. Jeg ante ikke hvordan kjolen så ut før jeg fikk den i posten. Den var fin med smal midje og stor skjørt. Det var greit og nok.
Nå har jeg kjøpt meg brudekjole til utrolige 300kr (ja, du leste riktig). Jeg orker ikke bruke formue på et plagg som jeg skal ha på meg bare en gang så henge fra meg i skapet.
Så det å stå der og grine og kreve fin brudekjole til 8-15k, komme med ultimatum og ødelegge stemningen og kreve nærmest at mannen jobber seg ihjel for å kjøpe deg denne kjolen er ikke noe for meg. Det er ikke verdt det.
Kanskje fordi at på meg ser alle kjoler digg ut (det skal jeg ha, beklager skrytet).

Hva synes dere om brudekjole til en formue? Er jeg gal eller smart?

 

 

signature lena

Studio jeans

Studio jeans

Det er spørsmål jeg får stadig og støtt når jeg skriver om mitt babyønske. Det er jeg ganske lei av, og selv om jeg har skrevet mye om dette, så tenker jeg å skrive denne artikkel for å forklare alt og la det ligge i fred.
For meg er adopsjon helt utenkelig. Dette finnes det flere grunner til:
Først og fremst, så har jeg biologisk barn selv. Ja, jeg har hørt om folk som giftet seg på nytt, klarte ikke få barn sammen, og de valgte å adoptere selv om en av dem hadde barn fra før, Det er ikke alternativ for oss to. Vi har barn, som er mitt biologisk, og det får vi leve med om det ikke går med eget biologisk barn. Ett barn er mye mer enn ingen barn.
Så, er det utrolig dyrt, tidkrevende og ressurskrevende å adoptere et barn. Det er ikke bare bare, og aldersgrensa er på 45. Jeg rekker kanskje ikke dette, selv om mannen er yngre og han kan fortsatt adoptere.
Så, ønsker jeg et barn som ligner på mannen min. Jeg har lyst å bære frem HANS barn, eller adoptere HANS barn. Ikke barnet som ikke har biologisk tilknytning til oss. Jeg vet at det høres egoistisk ut, men det er svært naturlig for alle mennesker.
Så, synes jeg ikke at jeg egner meg som mamma med tanke på adopsjon. Det skal være spesiell type menneske med stort hjerte som vil adoptere barnet av riktig årsaker, ikke bare for å fylle ut tomrom etter man mistet et barn eller ikke klarte å få selv. Jeg er ikke der. Jeg ønsker meg MIN baby, så det blir feil å adoptere.
Så, jeg er fertil og kan bli gravid. Jeg har bra eggreserve etter det legene sier, så jeg har noen år å prøve. Disse årene vil jeg bruke på å bli gravid fremfor å streve med adopsjon. Mitt valg.
Så, det koster mindre med donoregg eller surrogati i utlandet enn med adopsjon. Valget er klart.

Nei, det plager meg ikke at verden er overbefolket og der et sted finnes det barn som trenger å adopteres. Jeg er ikke her for å redde verden bare fordi at jeg trenger litt hjelp for å bære frem. Norge er ikke overbefolket. Vi er friske og relativt unge, med gode jobber og forutsetninger. Jeg tror Norge vil være glad for vår baby. Det er mine ærlige tanker.

signature lena
mogoo is stavanger

mogoo is stavanger

Jeg spiser is veldig sjeldent.Det er fordi at jeg prøver å holde meg til sukkerfri diett. Men på søndagen måtte jeg bare få meg is. Jeg synes det er synd at is-sjapper i Stavanger ikke tilbyr sukkerfri is. Dette skulle jeg sette stor pris på (sikkert ikke bare meg).
mogoo is
mogoo is
Men sola skinner og isen skal spises. Jeg håper det blir sommer og sol, og masse lykke. Uten korona.

Hva er deres planer for sommeren?

 

signature lena

stavanger sentrum

stavanger sentrum

For noen dager siden leste jeg (på nettet for å nevne) at de som har trombofili må stamme fra vikingene eller ha skandinaviske gener. Spesielt dem som har Leiden mutasjon. Det finnes teori om at vikinger fikk mutasjon i blodets koagulasjonsevne for å ikke forblø under kampene.
Dette høres veldig spennende ut. Jeg er ikke skandinavisk, men jeg vet at oldemora mi var norsk. Derfor lurer jeg på om mine skandinaviske gener har påvirket meg. Det er helt utrolig hva man har i sine gener, før man vet det.

Bør jeg tro på at det er min viking-arv? Hva tenker dere? 

 

signature lena