hårfarge

hårfarge

 

Lørdagen var fin og rolig. Jeg dro til frisør for å friske opp hårfargen min, igjen. Jeg gjør det en gang i måned. Som regel går jeg til lærlinger på Modern Design på Kvadrat. Jeg er veldig fornøyd med jobben dem gjør.
Det er slik at jeg gikk over til blondfarge fordi at jeg har for mye grått hår, og ikke fordi at det er “mer sexy” eller fordi at jeg ser yngre ut slik. Det er et ork å farge håret mørkt når det er masse grått hår. Da må man farge hver andre uke, noe som er langt ifra sunt både for håret og hodebunnen min.
hårfarge
Så her farger jeg ettervekst ca en gang i måneden, dog hos profesjonelle, selv om de er lærlinger. Jeg er veldig fornøyd og jeg får også kur og styling til 1/3 del av prisen. Håret blir silkemykt og deilig. Heldige meg!

Farger dere håret selv eller hjemme? Eller lar vær å farge i det hele tatt?

 

 

signature lena

taco
Nå på fredagen koset jeg meg endelig med taco igjen. Må si at jeg savnet den masse. Det er lettvint og smakfull rett, og jeg tok pause i desember, men nå er jeg “back on the track”.
Taco
Taco
Jeg laget taco- rull med kjøttdeig og salat med granateple kjerner og diverse salater. Det smaker så digg og jeg liker varierte taco fyll.
Taco
Taco
Så taco dronning er tilbake og skal dele deilige taco oppskrifter med dere?

Liker dere taco? Lyst å dele noen oppskrifter?

 

signature lena

grå genser outfit
grå genser outfit
Jeg er ikke så veldig glad i grå farge, men den har et par magiske kvaliteter: Den fremhever utseende, og den gjør enhver antrekk elegant.
Derfor har jeg kjøpt en del plagg i grått, og må si jeg er veldig fornøyd. Her er mitt siste kjøp fra Zalando- fin genser med mønster, veldig lett, myk og varm.
grå genser outfit
Genser- Fashion Union/Zalando Bukser- Zara Sko- Anna Field /Zalando
grå genser outfit
Jeg kombinerer den med vanlige svarte bukser og varme vinter boots: varmt og godt!
Men den kan også brukes med fin skjørt eller leggings med paljetter for å piffe opp antrekket til fest eller restaurant/bar.
Liker dere grå farge?
signature lena

 

outfit hvit kåpe

outfit hvit kåpe

 

Jeg leser anbefalinger fra profesjonelle modeller om hvordan man kan gjøre seg klar til photoshoot, hvor det tar nesten to dager- fra dagen før shooten til halve dagen på selve shooten. For meg fungerer ikke dette for jeg har som regel ikke to fulle dager på å gjøre meg klar. Med jobb, blogg, barn og familie. Men på tross av dette ser jeg alltid bra ut på shooter. Så her er mine lynraske tips som gjør at du blir klar på en time!
Dagen før anbefales det som regel å drikke mye vann for å tilføre huden fuktighet. Det anbefaler jeg absolutt ikke til dere på 35+, eller på 30+ da det kan skape hevelse i ansiktet og rundt øynene på morgenen. Drikk heller et glass vann på morgenen, gjerne med sitron oppi. Så start med sterk te eller kaffe rett etterpå for å kvikne til.
leppestift
Jeg bruker 20 minutter for å stelle håret- jeg har i varmebeskyttende spray og krøller håret raskt med krølltang. Så setter håret opp.
Så bruker 20 minutter på make up.
leppestift
ordinæry hyaluronsyre
øye pads
photoshoot products
Resterende 20 minutter bruker jeg på å gjøre huden klar til photoshoot:
– Først bruker jeg kjølende pads under øynene i ca 5-7 minutter, mens jeg drikker kaffe. De tar vekk svulmehet og gjør huden under øynene stram og fresh. Ikke hold lenger enn 7 minutt for å unngå at huden blir rødt og irritert.
– Så bruker jeg god peeling å vaske ansiktet med for å gi den glød, og da kan jeg anbefale hverdags peeling fra N7 eller Marie Åkeberg. Maries Åkeberg peeling inneholder litt olje i tillegg, noe som fukter huden nå i vinteren. Ellers anbefaler jeg ikke å peele huden hver dag nå i kjølig vær for dette kan skade huden og gjøre den mer sensitiv.
– Jeg bruker god fuktighet rundt øynene, slik at rynkene blir mykere og ikke vises så tydelig på bildene. Jeg anbefaler Hyaluronsyre, her er den fra Ordinæry  også med B5-vitamin som bidrar til at hyaluronsyre trenger inn i huden dypere.
Voila, jeg er klar og drar til shooten!
signature lena

 

steam kaffe
steam kaffe
I går snakket jeg med en mann på Instagram og fikk til en veldig rar samtale. Jeg fortalte at jeg er lei av korona og alt som skjer ellers, og nevnte at jeg er trist. Tilbake fikk jeg et veldig uforventet svar.
Han skrev at jeg må være deprimert på grunn av at mitt “instagram liv” ikke stemmer med det kjedelig drittlivet jeg egentlig har. Alt er rosa dritt i bloggerverden. Alt er falsk og ikke rart vi blir triste og deprimerte når dette livet på bloggen ikke stemmer overens med det virkelige livet vi egentlig lever. Ikke glam, og ikke så fargerikt som på Insta bilder.
Jeg har faktisk tatt meg selv på det å tenke over at livet mitt er en smule kjedeligere enn det jeg egentlig legger ut på bloggen. Men er det sant?
steam kaffebar
Jeg tror hver en blogger har satt med slike tanker. Men til syvende og sist, livet er ikke mer gøy enn det vi gjør det til selv. Jeg elsker å komme meg ut og gjøre noe, besøke kafe og arrangementer, så det er klart at jeg synes det er litt mer trist og mer grått nå. Men jeg liker hjemmekos like mye. Jeg kjøpte meg masse varme gensere, fine pysjamaser og søte tøfler, og koser meg med hjemmekontor og gode filmer.
Så nei, kanskje livet mitt er kjedelig for noen, men bloggerlivet er ikke noe rosa dritt. Det er akkurat som mitt liv- forskjellig.
signature lena
frokost

frokost

 

Jeg fortsetter med søndagsfrokost og vil dele god oppskrift på smakfull og søt frokost som er også er litt “sunn” på grunn av cottage cheese som er rik på proteiner og kalsium.
Disse små søte kakene smaker best med bringebær saus eller jordbær syltetøy og friske bær.
frokost
frokost
Du trenger (for 2 porsjoner):
400 g cottage cheese
50 g hvetemel
3 ss sukker
1/2 ts salt
Slik gjør du det:
Mos cottage cheese og tilsett sukker og salt. Elt deigen sammen med hvetemel. Del i små biter og lag små rundinger, så trykk dem litt oppå slik at de blir flate. Stek i ovnen på midterste rille ved 150 C i ca. 30 minutter.
Server med kaldt rømme, bringebær saus eller jordbær syltetøy

Velbekomme!

 

 

signature lena

jæren

jæren

 

Jeg må innrømme at det er flere ganger jeg har fått dette spørsmålet fra forskjellige folk. Jæren selv passer ikke helt med den livsstilen jeg har og det at jeg elsker kafe, restauranter, utstillinger, konserter, blogging og fotoshooter. Men i bunn og grunn tar de feil. Jeg har nemlig flere gode grunn til å bo her. Så en gang for alltid- her skisserer jeg mine grunner for hvorfor jeg velger å bo her. Kanskje du er en som sitter og tenker om å flytte hit, så dette innlegget vil hjelpe deg å velge riktig.
Alt er i nærheten
Her på Klepp er alt i nærheten, samme gjelder Bryne og steder rundt Klepp og Bryne. Du trenger ikke dra langt for å gå på tur, handle, komme deg til lege eller svømmehallen. Stavanger er kun 20 minutter unna. Jeg har også kontoret mitt kun 5 minutt gange fra huset mitt, så saken er easy. Jeg elsker det!
Billigere å bo
Det er billigere å skaffe seg hus og leilighet på Jæren enn i Stavanger, mens Stavanger er kun 20 minutt med kjøring unna. Det er ikke så mye, og for oss som er vante å bo i Nord Norge er det som å kjøre en tur til Rema 1000 like i nærheten.
Vakker natur og turmuligheter
Det er utrolig vakkert her på Jæren, det er bare å se på bildene! Mange parker og tursti, du kan sykle eller gå, veiene er plettfrie og lange her. Perfekt!
Vil du ikke gå tur så kan du nyte utrolig vakre strendene. Solstrand er verdens vakreste strand med hvitt sand.
Rolig og fredelig
Det er veldig rolig og trygt her, og helt perfekt for deg som hater mas, storby og ønsker kose deg med familie og unga. Det er bare å anbefale!
Her var mine grunner til å bo her, selv om jeg vet at jeg vil trekkes mer mot Stavanger når Irina blir student.

Har dere vært på Jæren? 

 

signature lena

fin på tur

fin på tur

Jeg deler diverse styling, men hittil har jeg ikke delt noen tips til hvordan å se stilig og fint ut på tur. Jeg mener absolutt at det er viktig! Ser man bra ut på tur og på trening, føler man seg mer sikker på seg selv og dette hjelper på prestasjoner og holde motivasjonen oppe.
fin på tur
fin på tur
jakke- Vikafjell
Bukser- Vikafjell
Genser- Vikafjell
sko- Goretex
Her er mine tips til å se og føle seg fin på tur: 
– velg gjerne fine fargerike klær
– klærne må gjerne matche
– klærne må ha fin passform som passer kroppen din
– klærne bør være varme nok og behagelige
– kjøp gjerne fine accessories
– fiks håret fint med fletter eller hestehale

God tur!

 

 

signature lena

college Kepaza
college Kepaza
Jeg elsker sporty og ungdommelige klær! Denne genseren fra Kepaza er toppers. Men nå når det er så kaldt hvordan kan man bruke slik genser?
Svaret er enkelt- jeg bruker flere lag med klær.
college Kepaza
collegegenser – Kepaza
Bukser- HM
Boots- HM
Lue- HM

 

college Kepaza

 

college Kepaza
teddyfor kåpe – HM

Man kan bruke tynnere pologenser under hoodie, eller bruke flere gensere og jakker over. Her bruker jeg varm teddyforet jakke som matcher bukser over collegegenseren, og lue i samme stil. Varmt og ungdommelig!

 

signature lena

 

jul

hjem yil jul

 

I jula satt vi og koste oss med serien Hjem til jul- 2. Jeg gledet meg til fortsettelsen, siden første sesongen var meget spennende og avslutningen bydde på diverse overraskelser. Men det som vi fikk se ble skikkelig overraskelse. Jeg fikk altså hakeslepp.
Nå skal jeg ikke spoile for dere som skal se på, og enda ikke sett. Men hallo, jeg tenker at produsentene rotet det skikkelig til for å øke spenning før neste sesong-3.
hjem til jul
Jeg har egentlig aldri sett for meg slik utfall og har ikke sett for meg hovedperson sammen med han hun ble sammen med. Så ja, jeg venter i spenning på sesongen -3 som jeg er helt sikkert blir i desember 2021.
Hva med dere? Ble dere overrasket?
signature lena