lenalykke

bobba sandnes

På mandagen var det akkurat ei uke til ferien. Jeg teller ikke bare dager, men timer. Det er veldig mye på jobb og korte pustepauser i bakken er gull verd. I dag tok vi en liten pause og dro til Sandnes for å kjøpe litt bobba-tea. Jeg elsker disse boblene som de har i teen. Dattera mi er stor fans av den også.
bobba sandnes
Bestisen la merke til at jeg har drukket kaffe i dag. Han sier at han merker dette med en gang- jeg blir pratsom og plagsom og kakler som “en stukken høne” ifølge han. Jeg merker det ikke selv. Koffein i bunn og grunn påvirker meg på veldig rar måte. Derfor drikker jeg kaffe ganske sjeldent og foretrekker decaf.
bobba sandnes
Været er surt og jeg lurer på hvor den hetebølgen som meteorologene lovet oss er blitt av? Men det er helt greit- varme kan vi få neste uke når jeg skal på ferie. Da blir det masse soling og is.

Har dere ferie nå eller venter fortsatt?

 

 

signature lena

outfit

outfit

Det diskuteres mye på Facebook i dag om hvorvidt elevene med topp-karakterer på en Oslo skole fortjente premier og gavekort. Noen mener at det er urettferdig, mens noen mener at det er helt legitimt. Deres LenaLykke har alltid vært en “topp-karakter” elev og vet veldig godt hva de karakterene koster. De koster fritiden din (ditt unge liv som du aldri får tilbake), de koster tårer og frustrasjoner, de koster hodepine og svimmelhet og søvnløse netter. Om du spør meg om jeg vil tilbake på skole så svaret blir definitivt “nei”. Hele min skoletiden og videre på Universitetet husker jeg som uendelig jag etter karakterer, prøver og prestasjoner. Jeg husker ikke denne tiden. Den kan godt sammenlignes med ammetåke for min del. I motsetning til ammetåke som varer maks 6 måneder, så varte skolegangen min lange 15 år. Det er bare grunnskole, vgs og Universitetet. 15 år av livet mitt som jeg ikke husker så godt.
Så spør du meg om disse elevene fortjener premier? Svaret blir “ja”. Definitivt.
Men det er mange andre som også fortjener premier. Ellers ærlig sagt alle andre også. Fordi at skole er ingen barnemat. Det er en hard prøvelse som skal liksom forberede deg til voksenliv. Men tro meg voksenliv er ikke dobbelt så tøft som skolen er.
Derfor fortjener alle elever en premie: de som fikk 3 og 2 i karaktersnitt, fordi at de klarte seg, de ikke droppet ut, de holdt ut selv om det ikke var kjekt, de som hadde angst i alle år og møtte i klasserommet med hjertet hamrende i brystet, men allikevel, de var der. Hver. bidige. dag. 
De som gikk gjennom mobbing, men holdt ut. De som opplevde svikt og lite mestring, men allikevel var der, hver dag. De som opplevde at skolen var den eneste plassen som var trygg, fordi at det var ikke så trygt hjemme, men nå må de forlate og dette er skummelt. De fortjener premie såklart. Alle lærere som stod på og så mennesker i elever og ikke bare grader og prestasjoner. de fortjener kjempepremie og millionlønn.
Alle som går på skole og klarer skolegang fortjener en premie. Det spiller ingen rolle hvilken karakter man fikk. Fordi at livet vil gi oss sine karakterer og sine premier. Ikke alltid det vil føles rettferdig og ikke alltid det blir slik som forventet og slik som vi hadde det på skole.
Deres mening?
signature lena

 

grill salat

grill salat

Her kommer min selvkomponert oppskrift. Denne salaten passer best til grillmat, men er også god til taco.
Dette trenger du:
Ruccola 1 pk
Tomater 1/2 pk
Feta ost 1/2 pk
Pinnekjerner 1/2 pk
Oliven (etter smak)
grill salat
grill salat
grill salat
grill salat
Slik gjør du det:
Kutt ruccola i mellomstore biter, tilsett tomat, feta ost og oliven. Dryss pinnekjerner over.
Server.
grill salat

Velbekomme!

 

 

signature lena

date
date
I går leste jeg en artikkel i KK som handlet om blogger med kjendis-kjæreste som omkom i drukningsulykke i fjor. 12 måneder etter kjærestens død publiserte bloggeren at hun er gravid med HANS barn. De var sammen i åtte år og prøvd lenge å bli gravide, men det gikk ikke så de hadde time til ivf. Slik ble det ikke siden han døde før det. Bloggeren er åpen om at hun hentet biologisk materiale fra kjæresten 32 timer etter hans død og valgte å gjennomføre ivf alene. Fordi at hun elsket han så høyt og vet at hans største ønske var å ha barn med henne. Så slik fikk hun del av kjæresten sin “tilbake”.
Det var mange stygge reaksjoner på denne artikkelen såvel som gode og fine tilbakemeldinger. Men flere beskrev denne graviditeten som “uetisk”.
Det er uetisk og hente biologisk materiale fra død person og det er uetisk og ta ivf uten partneren som samtykker, og det er uetisk å sette barn til verden som vil aldri se sin far.
Mine tanker her er at det er uvanlig og ny situasjon, men ingen “grøss” eller noe “uetisk” er det ikke.
Dersom det er grøss å hente noe fra død person så er da organtransplantasjon også grøss. Så de som tar imot organene burde gå rundt og grøsse at de tok noe fra død person. Men det gjør ikke de fleste siden de vet at personen eller pårørende samtykket til dette. Det var ens ønske så det er greit og legitimt. Jeg tenker at i dette tilfellet er det ingen forskjell. Fordi at han ønsket barn med henne og samtykket til dette før han døde.
Er dette uetisk å foreta ivf selv om partneren din døde? Nei, det tenker jeg ikke. Som sagt så var han med på dette og  ønsket dette mens han levde. Kanskje det er lurt å drøfte sånne ting på forhånd, men man går ikke rundt og ikke tenker på at man dør i morra liksom.
Er dette veldig uetisk å sette barn til verden uten at de får kjenne til sin far? Det er latterlig. Fordi at det fødes mange barn i verden som vil aldri vite hvem faren er. Av ulike årsaker. Fra donorsæd til voldtekt eller utroskap. Om han døde MENS hun gikk gravid betyr det at hun burde tatt abort? For å ikke få en unge uten far til verden? Dette høres veldig dumt ut. 
Om jeg kunne gjort det samme? Ja, Definitivt. Fordi at når man elsker noen høyere enn himmelen så ønsker man å ha del av din elskede med. MEN om kjæresten mener at det blir feil at barnet vokser opp uten han da kunne jeg ikke overkjøre denne avgjørelsen.

Hva tenker dere om slike valg?

signature lena
sandnes søt

sandnes søt

Forrige uke var jeg hos hjertelegen og leverte Holter-apparatet. Det var faktisk deilig å få sove normalt uten være redd for å rive den løs fra kroppen. Resultatet var betryggende- jeg hadde 20 ekstrasystoler (ekstra slag) per døgn, mens det er normalt å ha opp til 200 av dem.
Jeg skjønner ikke hvordan andre folk ikke legger merke til disse ekstraslagene. Jeg merker dem utrolig godt og er redd hver gang at hjertet vil stoppe. Det er altså ikke gøy å ha angst, men jeg jobber med dette så det er bedre. Akkurat nå har jeg det fint og det var veldig betryggende å ta en tur til legen.

Håper jeg vil være i like bra form videre i sommer. 

 

signature lena

Barn

Barn

Nå skal jeg skrive en positiv artikkel, så dersom du er en av de som planlegger å være mamma som 35+ eller 40+ , eller kanskje eldre , så her er det rette stedet for å hente noe inspirasjon. Det er nemlig slik at de fleste artikler skremmer kvinner vekk med å ramse opp alle risikofaktorer og hvor tøft det er å få et lite barn som voksen mor. Men her er noen punkter som vil få deg til å se lysere på saken. Velger å dele dette fordi jeg kan raskt havne dit selv.
Her kommer min liste.
Du er trygg på deg selv
Som ung mor var jeg veldig usikker både på meg selv, kroppen min og alt som har med mammarolle å gjøre. Nå er jeg sikker på meg selv. Ikke at jeg stoler mer på kroppen min, men jeg er sikker generelt. Hvertfall nok for å ikke høre på alt og alle angående råd om baby.
Du har bedre økonomi
Jeg vet at dette ikke gjelder alle, men det stemmer for meg. Jeg har mye bedre økonomi, god jobb og egen bolig. Det er stor kontrast til tider da jeg fikk Irina og slet mye økonomisk.
Du setter mer pris på mammarollen
Når man er veldig ung så er det mye som frister, mye man vil prøve og utforske. Nå vet jeg at ting kommer og går, men barna blir, og jeg setter mye mer pris på det å oppleve å bli mamma.
Du passer bedre på helsa
Da jeg var ung mor brydde jeg meg ikke så mye om helsa. På denne alder erkjenner man ikke farer og antar bare at helsa skal vare livet ut. Når man er voksen så bryr man seg mer om helsa, ergo gjør alle tiltakene for å holde seg frisk og rask.
Du har bedre tid
Som voksen har man mer tid og bruker tiden riktig. Som ung stresser man med ditten og datten og bruker tiden på masse rart. Som 20+ studerte jeg og jobbet, gikk på fest og traff venner. Nå som voksen, ferdigutdannet og jobb med fleksitid kan jeg prioritere tiden riktig: bruke den på mine barn.
Du tar vare på forholdet
Dersom du er i et forhold så kanskje har dere vært sammen i lang tid og har stabilt forhold. Dersom det er nylig forhold  så allikevel er du mer bevisst og motivert til å holde sammen.
Du har mer livserfaring
Det er gull verdt. Jeg trenger ikke kommentere dette en gang. Det er mange ganger jeg tenker at det kunne vært topp å vite det jeg vet nå da jeg var 20+ år.
Du blåser i perfeksjonisme
Som voksen bryr du deg ikke så mye om hvordan kroppen ser ut etter fødselen så lenge kroppen fungerer, du ikke så stressa om flekker på sofa og du tar livet mer med ro. Dette hjelper veldig mye på mammalivet.
Du verdsetter utvikling
Som voksen vet du at det er viktig med utvikling og setter dette høyt i livet til barnet ditt. Jeg ser oftest voksne mødre som stiller masse spørsmål og drar med barna på diverse aktiviteter.
Du er mer ansvarsfull
Som voksen vet man at barna betyr ansvar og ikke minst klarer du å ikke drukne i dette ansvaret og fordele oppgavene riktig.

Enig i mine punkter? Tilføy gjerne dine egne også.

 

 

signature lena

sommernatrekk

sommernatrekk

Sommeren er her og snart er det sommerferie på denne frøkna. Som jeg gleder meg!
Her på fredagen fikk jeg en liten smakebit av sommeren og satte sammen dette nydelige antrekket. jeg tenker at romantisk stil passer best til sommeren.
Her bruker jeg en fin romantiske blomstrete kjole og varm cardigan. Flettede veske og hvite sko matcher perfekt med dette antrekket.
Jeg elsker å spasere i sola i det!

Hva synes dere om stylingen?

 

signature lena

sandnes roya

sandnes roya

I går dro vi til Sandnes for å teste en ny kafe på Sandnes Kulturhus. På denne kaffen lager de kaffe med din selfie! Jeg følte meg som et barn som bare måtte teste denne kaffen!
Bestisen var utrolig snill og inviterte meg ut. Så vi dro til Sandnes. Været i går kveld var upåklagelig og det var masse folk ute. Sandnes bygger og bygger, graver og gaver, og hele byen og sentrum er i stadig endring. Nå har dem laget park midt i sentrum på plassen hvor det var en stor parkering før. Parken fikk navnet “Doringen” siden den har tak over seg som minner om et toalettsete.
sandnes roya
På tross av rare form er parken fin: med flere fontener med røyk og lys og sprudlende vann. Med benk og kirsebærtrærne. Vi tok en tur og luftet oss litt.
sandnes park
sandnes roya
sandnes søt
På kafeen fikk jeg nydelig cappuccino med min selfie og deilig solbærkake (ja, jeg begynte å spise dessert igjen siden magen tåler mer nå, så jeg er veldig redd å ta en tur til tannlege).

Snart er det sommerferie og gjett om jeg gleder meg masse!

 

signature lena

stavanger havn

stavanger havn

Denne artikkelen er inspirert av en russiske blogger og jeg vet den vil trigge mange, men ta det med en klype humor så går det nok greit. Spesielt fordi at det er ganske så sant!
Here we go.
Hund elsker god mat
Alle vet at både hund og menn elsker å spise noe godt. Gjerne kjøtt og gnage på noe ben. Det er viktig at det alltid finnes noe god mat i hjemmet hvor det bor menn eller hund.
Hund liker kos og oppmerksomhet
Litt kos, kjærlig klapsing og si gode fine ting er bra for hund, men dette gjelder også menn- Dersom man kjefter for mye blir dem stressa og kanskje også aggressive.
Hund liker leker som lager lyd og beveger seg
Ingenting er bedre for en hund enn å løpe etter spennende leke som lager masse lyd og beveger seg. Samme gjelder menn. Derfor liker dem motor, fart og spenning.
Hund liker ikke å bli plaget og maset på
Dersom hund ligger og slapper av etter en aktiv dag så er det ikke lurt å mase og plage den, eller kreve noe. For da kan hunden bli aggressiv og bjeffe. Samme gjelder menn. Dersom han er trøtt og grumpy så er det ikke lurt å mase.
Hund elsker å jukke på ting
No comments her.
Hund forstår best korte, klare beskjed
Det hjelper ikke å forteller masse til en hund eller kjefte og kjefte med lange setninger. Det som hjelper er å gi korte klare beskjed med streng og forståelig stemme. Da funker det. Samme gjelder menn. Ingen drama, behold roen og gi beskjed klart og tydelig.
Hund hater kort lenke
Dersom du holder hund på en kort lenke så vil hunden prøve å stikke av, rive lenken eller bite deg. Det er best å gi hunden en del frihet til å løpe litt fritt rundt. Da vil hunden alltid komme tilbake til deg. Samme gjelder menn- ikke kontroller han på alt og alle, gi han litt frihet så vil han alltid lengte tilbake til deg.
Flere likheter som dere tenker der?

 

kjæreste flor og fjære

Jeg sitter på kontoret, tygger lunsjen min og betrakter alle de fine bildene fra some. Andre sine ferier slår rett i trynet mitt og får meg til å innse at det er flere uker igjen til jeg kan ta fri, at det er fint vær ute, men langt ifra kjolevær, og at jeg er idømt å sitte her på kontoret og skrive. Fordi at jeg har en jobb. Fordi at jeg tjener pengene mine selv. Også fordi at jeg faktisk elsker å tjene penger og jobbe. Like mye som å bruke dem.
I år skal vi ikke reise. Det er veldig synd i oss. Datteren min kan ikke fortelle på skolen at hun har vært i utlandet og solet seg, badet i fancy basseng og koset seg på fortau restaurant. Det er veldig tragisk. Bra at datteren min blåser i dette like mye som meg.
Mannen har fortalt flere ganger at det kunne vært fint å leie ei hytte i Spania og kose oss, men i år er det andre ting på agendaen. Og det er helt greit. For oss alle. Jeg er glad for at han er ikke en reisefreak som mange andre som mener at ferien er ødelagt dersom man ikke har reist noen steder.  Det er fint å reise og det gjør vi, men dog meget sjeldent.
Norge er for vakkert land, jeg elsker Norge, elsker byen min og ikke trenger å reise. Jeg er lykkelig her jeg er. Før i tiden da jeg bodde i Harstad hadde jeg utrolig trang til å reise mye. Bare for å stikke av. Men nå koser jeg meg masse i min elskede by. Så nei. det er utrolig synd i oss som ikke skal reise i år heller.
Vi skal grille og drikke aperol på min nye veranda, skal ha deilige piknik i parken og på verdens vakreste Sola strand, vi skal spise masse is og gode middager ute, vi skal dra på fjelltur og våkne i telt i skogen til frisk luft og nydelig natur, vi skal bruke tiden på oss selv og ha late gode dager istedenfor stress på flyplassen eller i bilkø. Det er veldig synd i oss. Stakkars oss som ikke får reise.

Hva med dere?

 

 

signature lena