LUKSUS VENNEKVELD

Reklame | Smak av Hav

smak av hav
Jeg elsker lørdager- man kan kose seg med venner og lage noe god mat. Vi var så heldige å få smake matkasse med sjømat fra Smak av Hav. Nydelig sjømat tilpasset oss.
Smak av Hav er et grunder prosjekt som har funnet opp en løsning på hvordan en kan sikre og servere sjømat og skalldyr trygt og godt til meg og DEG. Smak av hav har virkelig overbevist meg til å ta et sunt matvalg denne gangen (ikke alltid det skjer på en vennefest you know). Når jeg også leste at de ikke har matsvinn, siden min bestilling er den de bestiller og produserer, er det noe som overrasket meg positivt i tillegg. Skalldyr er jo så godt!
smak av hav
smak av hav
Vi har i vår bestilling valgt en ferdig komponert meny, hvor mange vi blir til bord, hvilket brød vi ønsker og hvor vi vil hente vår bestilling. Slik det passer min dags rutine. Smak av Hav fikser ALT! Jeg slipper å tenke selv på den minste detalj. Bare hente maten, sette den på bordet og nyte den!
smak av hav
Så det anbefales på det varmeste! Ikke minst er maten lokalprodusert så vi støtter vår kjære Stavanger region i denne tunge corona-tiden.
Trykk på bilde for å høre mine erfaringer.

 

Trykk på bildet for å komme til video

 

smak av hav

FEM DATE-TIPS NÅR DET REGNER

høsten piknik tau
Høsten betyr ikke bare kjærlighet, men også regn og dårlig vær. Hvordan skape en romantisk date når det pøsregner ute og man ikke orker å dra til byen eller gå på tur i parken? Man kan da alltid booke et bord på restaurant, men det er ikke lett i corona-situasjonen, og av og til er det så godt å være hjemme.
Her er mine tips til romantikken hjemme.
Hjemmekino
Jeg anbefaler gjerne en god komedie eller en serie, men ikke tung drama eller action. Da klarer man slappe av og komme i godt humør på tross av været. Kosesokker, snacks og noe godt å drikke er must have.
Spillekveld
Man kan spille Monopol eller annen type brettspill. Det kan være veldig gøy og underholdende. Snacks og drikke er også must have. Dersom Monopol virker kjedelig så kan man spille noe mer romantisk- for eksempel spørre-spill
Champagne-bad
Om du er så heldig og har badekar så er det ingen bedre date med din kjære enn avslappende bad med champagne og jordbær. Ja, dette høres klisje-ut, men det er romantisk for det om.
Vin-smaking
Hvorfor ikke kjøpe diverse sorter med vin og drikker (trenger ikke være med alkohol), frukt, ost og kjeks, og lage vinsmaking kveld? Det kan blir utrolig gøy. Bare passe på ikke bli for fulle, ellers blir det ikke romantisk lenger.
Sjokolade-fondue
Hva kan bli mer romantisk enn jordbær med varm deilig sjokolade? Bare å lage fondue og kose seg!
Kos dere med deres kjære lange høstkvelder!
signature lena

 

BABY-OPPDATERING

Derfor blir det nok ingen baby nå i høst og kanskje på flere år

sandved høst
Jeg tenkte å skrive litt, selv om det er ganske vanskelig å skrive hver gang noe veldig privat. Men jeg vet at flere av dere som leser lurer på om hvordan det går, om jeg prøver og om det blir noe baby på meg.
Altså situasjonen er slik at jeg er ferdig med alle utredninger og behandlinger, og jeg fikk grønt lys for å prøve, men jeg prøver ikke. Enkelt og greit fordi at livet er bare rot foreløpig. Jeg har ingen stabilt forhold, ingen klarhet med fødselsangsten min og angsten generelt, ingen klarhet på hva jeg egentlig vil og det verste av alt- ingen klarhet om jeg får den behandlingen som jeg trenger for å forebygge nye missed abortion. Med tanke på min alder og trombofili som ble funnet, samt helsa generelt så tør jeg ikke gjøre dette helt alene. Heller orker det ikke oppi alt dette rotet med corona på toppen.
Derfor blir det nok ingen baby nå i høst og kanskje på flere år, og kanskje aldri (selv om det skraper skikkelig i hjertet mitt å skrive dette nå). Jeg vet at flere av dere følger meg og føler med meg og dette setter jeg utrolig pris på. Jeg fikk melding fra ei dame som følger meg om at hun har vondt av meg da hun vet hvor mye jeg lengter etter familie og en baby.
Jeg setter pris på alt støtte folkens, men vær så snill ikke føl synd i meg. Jeg har det bra, jeg er ung og frisk og jeg har et barn. Og ett barn er mye mye mer enn ingen. Jeg elsker henne med hele mitt hjerte og er utrolig takknemlig for henne. Skjer det ingen familie, så har jeg min lille familie- meg og Irina. Vi har det bra og vi koser oss.
signature lena

 

MIXED OUTFIT

tivoli outfit
Det er tirsdag i dag og jeg har fått planleggeren min så full at jeg glemte faktisk hvilken dag er det i dag. Da passer det med litt høstfarger og mote!
Jeg har aldri blandet flere stiler før, men prøvde nå og ble veldig fornøyd. Her bruker jeg rutete dressjakke og en lett og feminint kjole i høstfarger. Lett skjerf i håret som løfter opp looken og gyllne detaljer.
tivoli outfit
Jakke- Bubbleroom Kjole- HM Sko- Nelly.com Veske – Guess Skjerf- Guess Klokka- DW Øreringer- HM

 

signature lena

MEG SOM REKLAME FOR RUSSISKE DAMER?

Jeg har alltid reflektert over at jeg er litt “forbilde” for min datter og andre når jeg blogger, Men jeg har aldri tenkt hittil at jeg kan være “forbilde” for nordmenn når det gjelder russiske damer.

sandnes høst
Jeg skriver ikke åpenbart at jeg er russisk, hverken i overskriften på bloggen min, eller på instagram. Da jeg startet å blogge og formulerte meg utrolig dårlig, så ble jeg anbefalt å poengtere at jeg er ikke norsk. Jeg valgte å ikke gjøre det allikevel, fordi jeg ikke ønsket “spesiell behandling”. Jeg ønsket å lære meg å skrive og uttrykke meg godt nok slik at norske folk forstår hva jeg mener.
Selv om leserne på Kvinneguiden mener at jeg uttrykker og formulerer meg klønete, så gjør jeg meg forstått rimelig greit. Derfor skriver jeg ikke at jeg er russisk i ny og ne, men ikke skjuler det heller. Derimot er jeg stolt over at jeg behersker språk så pass bra at jeg klarer meg.
Jeg har alltid reflektert over at jeg er litt “forbilde” for min datter og andre når jeg blogger, Men jeg har aldri tenkt hittil at jeg kan være forbilde for nordmenn når det gjelder russiske damer.
Denne uke var spesiell med tanke på at jeg fikk to henvendelser: en på snapchat fra ei hyggelig dame som fortalte meg at hun liker min klesstil og hun ønsker å vite mer om russiske damer. Hva de liker av klær og sminke og hvordan lære seg å være mer feminin. Dette var mitt største kompliment på lenge! Jeg jobber utrolig mye med å fremheve den myke siden i meg, bearbeide mine traumer og komme tilbake til slik jeg var da jeg var tyve- myk og feminin, og lykkelig hundre prosent. Så takk for det! Jeg lover en post om akkurat dette.
Neste henvendelse kom fra en kjekk ung mann på Instagram. Han har følgt profilen min en stund og fant ut at han liker at jeg er feminin, godt utdannet, selvstendig og liker å lage mat (hehe) samt setter familieverdier høyt, Så han fant ut at han ønsker seg russisk kjæreste. Dette overrasket meg litt fordi at jeg mener at de fleste norske damer liker å stelle med huset, lage noe digg mat og elsker å studere og utvikle seg, samt at norske damer er veldig selvstendige. Kanskje det er bare i omgangskretsen min? Jeg tiltrekker folk som ligner på meg?
Men utrolig koselig var det, jeg lovet han å hjelpe han å finne russisk dame, så håper han får det han drømmer om- nemlig trygg og god familie med kjærlig kone.
Mine fine, kjære dere som leser meg. Dette er utrolig koselig. Jeg er nok ikke en vandrende reklame for russiske kvinner, men dette var så bra anerkjennelse. Jeg er takknemlig og ydmyk. Nå vet jeg at jeg er på riktig vei og gjør det rette.
Tusen takk for lesing og tilbakemeldinger. Glad i dere og alltid sender dere positive tanker og energi.
signature lena
______________________________________________________________
Foto: RÅ Foto

 

HAND-I-HAND

Det er et lite tegn, men veldig intimt altså

hand i hand
Hver morgen og kveld ser jeg samme bilde ut av stuevinduet mitt- mine naboer fra huset ved siden går en tur hand-i-hand. Begge er ca midt i 70-årene med sølv hår, han er høy og hun er lita og nett. Det er fantastisk å se dem i sammen, holde hendene.
Jeg liker å se på par som holder hendene. Det gjør mine foreldre også. Selv etter 40 år ekteskap. For meg er det tegn på nærhet mellom mennesker når de er et par. Jeg selv elsker å holde min kjæreste i handa. Det er et lite tegn, men veldig intimt altså.
Du kan holde hele handa i din hand, eller krysse fingrene, eller stryke handa til din kjære litt mens dere går ute og later som om dere er veldig opptatte. Det er et tegn som viser mye og betyr mye. Det er slags energi- utveksling som får hjerte til å hoppe opp et takt og banke fortere. Som får sommerfuglene danse i magen.
Jeg elsker par som går hand-i-hand, gjennom årene, gjennom alle ting som livet får servert oss. Håper jeg også få gjøre det i mine 70…
signature lena

7 MUST HAVES FOR HØSTENS PIKNIK

høstens piknik
Høsten er tid for koselig piknik i skogen eller parken midt i storby. Men hva trenger man for å lage en fantastisk piknik i høst?
piknik høst
høst piknik
høst piknik
høstens piknik
Her kommer Lenas liste:
– fint og varmt pledd, gjerne i varme høstfarger (så deilig å sitte på)
– fine kopper for kakao eller krydder-te (deilig å holde i hendene)
– varme og gode sko (jeg bruker boots, de er varme og lette, digger dem)
– varme sokker (gjerne i gøyale høstfarger)
– kanelboller (bare must must must have!)
– varm genser i høstfarger (det kan blir kaldt, og jeg anbefaler varm lue også)
– god termos med kaffe, kakao eller te (varmer hendene og sjela)
God høst-piknik på fjellet eller i byen!
signature lena
________________________________________________________
Foto: RÅ Foto

TI TING JEG ER STOLT AV

epler Sandvedparken

Jeg fikk oppgave fra min psykolog om å skrive minst 30 ting jeg er stolt over. Det tok meg faktisk ei uke å skrive: jeg satt og tenkte og slet med å finne disse tingene faktisk. Så måtte jeg spørre venner og familie, og min søster ramset opp hele 60 ting jeg kan bli stolt over! Dette er to ganger mer enn jeg skulle skrive og er helt utrolig!
epler Sandved
Hvor ofte legger vi merke til det vi gjør bra eller mestrer? Jeg tror vi heller legger merke til det vi IKKE mestrer. Det er noe jeg anbefaler alle å slutte med! Jeg prøver hvertfall.
epler Sandved
Her er min liste, ikke for å skryte, men til inspo:
– Jeg er stolt over at jeg klarte å flytte til Norge helt selv, uten finansiering fra foreldre, uten giftermål og andre ting og tang.
– Jeg er stolt over at jeg klarte å bære frem et barn (nå vet jeg at det var mirakel).
– Jeg er stolt over at jeg klarer meg så utrolig bra selv om jeg er alene med min datter. Vi er frem team.
– Igjen, jeg er stolt over at jeg er selvstendig og aldri har brukt en mann for å støtte meg på.
– Jeg er stolt over den gode og solide utdannelsen min (to master og to bachelor).
– Jeg er stolt over at jeg bruker fritiden min for å utvikle meg og skape meg selv innen hobbyen jeg elsker (skriving) istedenfor å sitte på sofa og tygge potetgull etter jobb (ikke noe galt i dette da heller!).
– Jeg er stolt over kroppen min og at jeg ser yngre ut enn jeg er. Det er resultat av gode gener, men også hardt arbeid.
– Jeg er stolt over at jeg har jobb som hjelper andre. Jeg elsker å hjelpe andre og føle meg nyttig.
– Jeg er stolt over at jeg er sterk og tåler mye, har opplevd mye og kom styrket ut av alle situasjoner.
– Jeg er stolt over at jeg er optimist og har masse kjærlighet å gi til mine nærmeste.
 
Hva er det dere er stolte av? Få høre, det er veldig interessant!
signature lena
———————————————————————————————————–

HATER DERE OGSÅ Å VASKE VINDUER?

Reklame | Utvendig Renhold

utvendig renhold
Sola skinner, sola skinner i Stavanger, og ingenting er bedre enn det. Eller… STOPP! Skitne vinduer er mye verre enn sola som skinner og avslører at Lena hater å vaske vinduer og glassrekkverk på balkong.
Jeg husker jeg ønsket meg leilighet med glassrekkverk så utrolig mye! Ønskene mine går ALLTID i oppfyllelse så her er balkongen. “Vær så god, Lena og kos deg masse med glasspray og vaskeklut.” Men hva om Lena elsker å skrive foran PC og hater å vaske vinduer?
Kan man ønske seg at noen andre gjør det? Når ingen i familien ellers digger å vaske vinduer?
utvendig renhold
utvendig renhold
Joda, mine ønsker går alltid i oppfyllelse jo, så vips en telefon og der står det folk som ELSKER å vaske vinduer. De vasker- jeg skriver. Er det ikke perfekt?
Jeg fikk utrolig mye hjelp i balkong vask av Utvendig Renhold. Det er en liten familiebedrift som nylig ble etablert i Stavanger. De tilbyr ALT innen utvendig renhold. Det kuleste er at de jobber med bygninger opp til 7.etasjer. De også bruker “rent vann” metode som fjerner effektivt alt av skitt fra glasset.
Så utrolig bra det ble!! Se video – trykk på bildet
utvendig renhold video
Tusen tusen takk.
Husk å bruke min kode: lena2020 for å få 20% rabatt på din bestilling.
Ring: 94785955