smak av hav

Reklame | Smak av Hav

smak av hav
Jeg elsker lørdager- man kan kose seg med venner og lage noe god mat. Vi var så heldige å få smake matkasse med sjømat fra Smak av Hav. Nydelig sjømat tilpasset oss.
Smak av Hav er et grunder prosjekt som har funnet opp en løsning på hvordan en kan sikre og servere sjømat og skalldyr trygt og godt til meg og DEG. Smak av hav har virkelig overbevist meg til å ta et sunt matvalg denne gangen (ikke alltid det skjer på en vennefest you know). Når jeg også leste at de ikke har matsvinn, siden min bestilling er den de bestiller og produserer, er det noe som overrasket meg positivt i tillegg. Skalldyr er jo så godt!
smak av hav
smak av hav
Vi har i vår bestilling valgt en ferdig komponert meny, hvor mange vi blir til bord, hvilket brød vi ønsker og hvor vi vil hente vår bestilling. Slik det passer min dags rutine. Smak av Hav fikser ALT! Jeg slipper å tenke selv på den minste detalj. Bare hente maten, sette den på bordet og nyte den!
smak av hav
Så det anbefales på det varmeste! Ikke minst er maten lokalprodusert så vi støtter vår kjære Stavanger region i denne tunge corona-tiden.
Trykk på bilde for å høre mine erfaringer.

 

Trykk på bildet for å komme til video

 

smak av hav

tivoli outfit
tivoli outfit
Det er tirsdag i dag og jeg har fått planleggeren min så full at jeg glemte faktisk hvilken dag er det i dag. Da passer det med litt høstfarger og mote!
Jeg har aldri blandet flere stiler før, men prøvde nå og ble veldig fornøyd. Her bruker jeg rutete dressjakke og en lett og feminint kjole i høstfarger. Lett skjerf i håret som løfter opp looken og gyllne detaljer.
tivoli outfit
Jakke- Bubbleroom Kjole- HM Sko- Nelly.com Veske – Guess Skjerf- Guess Klokka- DW Øreringer- HM

 

signature lena

sandnes høst

Jeg har alltid reflektert over at jeg er litt “forbilde” for min datter og andre når jeg blogger, Men jeg har aldri tenkt hittil at jeg kan være “forbilde” for nordmenn når det gjelder russiske damer.

sandnes høst
Jeg skriver ikke åpenbart at jeg er russisk, hverken i overskriften på bloggen min, eller på instagram. Da jeg startet å blogge og formulerte meg utrolig dårlig, så ble jeg anbefalt å poengtere at jeg er ikke norsk. Jeg valgte å ikke gjøre det allikevel, fordi jeg ikke ønsket “spesiell behandling”. Jeg ønsket å lære meg å skrive og uttrykke meg godt nok slik at norske folk forstår hva jeg mener.
Selv om leserne på Kvinneguiden mener at jeg uttrykker og formulerer meg klønete, så gjør jeg meg forstått rimelig greit. Derfor skriver jeg ikke at jeg er russisk i ny og ne, men ikke skjuler det heller. Derimot er jeg stolt over at jeg behersker språk så pass bra at jeg klarer meg.
Jeg har alltid reflektert over at jeg er litt “forbilde” for min datter og andre når jeg blogger, Men jeg har aldri tenkt hittil at jeg kan være forbilde for nordmenn når det gjelder russiske damer.
Denne uke var spesiell med tanke på at jeg fikk to henvendelser: en på snapchat fra ei hyggelig dame som fortalte meg at hun liker min klesstil og hun ønsker å vite mer om russiske damer. Hva de liker av klær og sminke og hvordan lære seg å være mer feminin. Dette var mitt største kompliment på lenge! Jeg jobber utrolig mye med å fremheve den myke siden i meg, bearbeide mine traumer og komme tilbake til slik jeg var da jeg var tyve- myk og feminin, og lykkelig hundre prosent. Så takk for det! Jeg lover en post om akkurat dette.
Neste henvendelse kom fra en kjekk ung mann på Instagram. Han har følgt profilen min en stund og fant ut at han liker at jeg er feminin, godt utdannet, selvstendig og liker å lage mat (hehe) samt setter familieverdier høyt, Så han fant ut at han ønsker seg russisk kjæreste. Dette overrasket meg litt fordi at jeg mener at de fleste norske damer liker å stelle med huset, lage noe digg mat og elsker å studere og utvikle seg, samt at norske damer er veldig selvstendige. Kanskje det er bare i omgangskretsen min? Jeg tiltrekker folk som ligner på meg?
Men utrolig koselig var det, jeg lovet han å hjelpe han å finne russisk dame, så håper han får det han drømmer om- nemlig trygg og god familie med kjærlig kone.
Mine fine, kjære dere som leser meg. Dette er utrolig koselig. Jeg er nok ikke en vandrende reklame for russiske kvinner, men dette var så bra anerkjennelse. Jeg er takknemlig og ydmyk. Nå vet jeg at jeg er på riktig vei og gjør det rette.
Tusen takk for lesing og tilbakemeldinger. Glad i dere og alltid sender dere positive tanker og energi.
signature lena
______________________________________________________________
Foto: RÅ Foto

 

høstens piknik
høstens piknik
Høsten er tid for koselig piknik i skogen eller parken midt i storby. Men hva trenger man for å lage en fantastisk piknik i høst?
piknik høst
høst piknik
høst piknik
høstens piknik
Her kommer Lenas liste:
– fint og varmt pledd, gjerne i varme høstfarger (så deilig å sitte på)
– fine kopper for kakao eller krydder-te (deilig å holde i hendene)
– varme og gode sko (jeg bruker boots, de er varme og lette, digger dem)
– varme sokker (gjerne i gøyale høstfarger)
– kanelboller (bare must must must have!)
– varm genser i høstfarger (det kan blir kaldt, og jeg anbefaler varm lue også)
– god termos med kaffe, kakao eller te (varmer hendene og sjela)
God høst-piknik på fjellet eller i byen!
signature lena
________________________________________________________
Foto: RÅ Foto
høst

epler Sandvedparken

Jeg fikk oppgave fra min psykolog om å skrive minst 30 ting jeg er stolt over. Det tok meg faktisk ei uke å skrive: jeg satt og tenkte og slet med å finne disse tingene faktisk. Så måtte jeg spørre venner og familie, og min søster ramset opp hele 60 ting jeg kan bli stolt over! Dette er to ganger mer enn jeg skulle skrive og er helt utrolig!
epler Sandved
Hvor ofte legger vi merke til det vi gjør bra eller mestrer? Jeg tror vi heller legger merke til det vi IKKE mestrer. Det er noe jeg anbefaler alle å slutte med! Jeg prøver hvertfall.
epler Sandved
Her er min liste, ikke for å skryte, men til inspo:
– Jeg er stolt over at jeg klarte å flytte til Norge helt selv, uten finansiering fra foreldre, uten giftermål og andre ting og tang.
– Jeg er stolt over at jeg klarte å bære frem et barn (nå vet jeg at det var mirakel).
– Jeg er stolt over at jeg klarer meg så utrolig bra selv om jeg er alene med min datter. Vi er frem team.
– Igjen, jeg er stolt over at jeg er selvstendig og aldri har brukt en mann for å støtte meg på.
– Jeg er stolt over den gode og solide utdannelsen min (to master og to bachelor).
– Jeg er stolt over at jeg bruker fritiden min for å utvikle meg og skape meg selv innen hobbyen jeg elsker (skriving) istedenfor å sitte på sofa og tygge potetgull etter jobb (ikke noe galt i dette da heller!).
– Jeg er stolt over kroppen min og at jeg ser yngre ut enn jeg er. Det er resultat av gode gener, men også hardt arbeid.
– Jeg er stolt over at jeg har jobb som hjelper andre. Jeg elsker å hjelpe andre og føle meg nyttig.
– Jeg er stolt over at jeg er sterk og tåler mye, har opplevd mye og kom styrket ut av alle situasjoner.
– Jeg er stolt over at jeg er optimist og har masse kjærlighet å gi til mine nærmeste.
 
Hva er det dere er stolte av? Få høre, det er veldig interessant!
signature lena
———————————————————————————————————–
utvendig renhold

Reklame | Utvendig Renhold

utvendig renhold
Sola skinner, sola skinner i Stavanger, og ingenting er bedre enn det. Eller… STOPP! Skitne vinduer er mye verre enn sola som skinner og avslører at Lena hater å vaske vinduer og glassrekkverk på balkong.
Jeg husker jeg ønsket meg leilighet med glassrekkverk så utrolig mye! Ønskene mine går ALLTID i oppfyllelse så her er balkongen. “Vær så god, Lena og kos deg masse med glasspray og vaskeklut.” Men hva om Lena elsker å skrive foran PC og hater å vaske vinduer?
Kan man ønske seg at noen andre gjør det? Når ingen i familien ellers digger å vaske vinduer?
utvendig renhold
utvendig renhold
Joda, mine ønsker går alltid i oppfyllelse jo, så vips en telefon og der står det folk som ELSKER å vaske vinduer. De vasker- jeg skriver. Er det ikke perfekt?
Jeg fikk utrolig mye hjelp i balkong vask av Utvendig Renhold. Det er en liten familiebedrift som nylig ble etablert i Stavanger. De tilbyr ALT innen utvendig renhold. Det kuleste er at de jobber med bygninger opp til 7.etasjer. De også bruker “rent vann” metode som fjerner effektivt alt av skitt fra glasset.
Så utrolig bra det ble!! Se video – trykk på bildet
utvendig renhold video
Tusen tusen takk.
Husk å bruke min kode: lena2020 for å få 20% rabatt på din bestilling.
Ring: 94785955

 

oppskrift paprika
oppskrift paprika
Min favoritt årstid er her så jeg deler mine beste oppskrifter på bloggen. Denne oppskriften er til en fargerik middag som er sunn og god. Jeg elsker den!
 
Du trenger:
4 store paprika (gjerne i flere farger)
400 g kjøttdeig
2 dl ris
persille
grillkrydder
rømme
hvitløkspepper
oppskrift paprika
oppskrift paprika
Slik gjør du det:
Skjær av toppen av paprika og rens paprika inni.
Kok ris og stek kjøttdeig.
Bland sammen kjøttdeig og ris, tilsett gjerne krydder, og evt mais, eller gressløk (etter din smak).
Fyll paprika med ris og kjøttdeig, smør rømme på toppen.
Sett på toppen av paprika og sett paprika i kasserolle med ca 1/2 liter vann oppi.
Kok opp vannet med paprika oppi og sett på lokket.
La paprika stå og småkoke i ca 35-40 minutt.
Ta ut paprika og server med fersk rømme eller evt soppsaus
Velbekomme!
signature lena
outfit høstfarger

outfit høstfarger

 

I går dro vi til aktiviteter med min eldste og da pyntet mora seg litt for det er ganske fint vær her i Stavanger denne uke på tross av noe grå himmel. Så lenge det er ikke regn her så sier vi at været er toppers.
outfit høstfarger
outfit høstfarger
Vi fant et flott område ganske sentralt i Hillevåg og tok bilder. Jeg elsker høstfarger, men det er sjeldent jeg kler varme farger siden jeg er “kaldt “type utseende, eller “vår-type” som det heter. Så som regel velger jeg kalde farger. Men denne gangen mikset jeg varme høstfarger med litt grått basis farge da ble det veldig fint. Jeg mikset stilene litt også – sterk dominant “business” stil med casual. Men jeg synes det ble veldig stilig.
outfit høstfarger
kjole- Sparkjøp
genser- HM
sko- Nelly.com
kåpe- Victoria Secrets
Håper vi får flere fine dager denne uke, for jeg elsker fotoshooter og bestisen er så flink til å ta bilder.
signature lena
———————————————————————————————
Foto: RÅ Foto
lenalykke
lenalykke
 
I dag fikk jeg melding fra blogg.no om at mitt domene er byttet tilbake til det gamle og jeg er blitt LenaLykke igjen. Det blir en del kaos på bloggen nå fordi at hele systemet må tilpasse seg, samt at jeg mister inntekt i 24 timer, men det gjør ikke noe for at jeg blogger for skriving sin skyld og for mine lesere først og fremst.
Ja det er litt skummelt, men spennende å se hva LenaLykke vil bringe med seg. Tastaturheks var utrolig kul, men jeg sluttet med å identifisere meg med henne. Så da savnet jeg min lykkelige Lena igjen. Jeg fikk kommentar tidligere om at LenaLykke passet meg ikke, siden jeg ikke virket lykkelig på bloggen og var sarkastisk og provoserende.
LenaLykke
Det var jeg nok, men etter alt som skjedde dette året føler jeg at jeg åpnet meg opp masse følelsesmessig. Dette året var tøft, men brakt mye med seg som tvang meg til å gå ganske dypt inni sjela mi og fiske ut hvem jeg er og hva jeg egentlig vil. Om jeg er sarkastisk og hardt eller om jeg er varm og myk. Så den myke siden tok overtaket. Utrolig nok. Mest av alt utrolig for meg selv for jeg trodde jeg var “bulletproof”.
Beklager kaoset som vil herje her en stund nå, men det blir bra. Det vet jeg. Det har jeg på følelsen. Nå er det bare høsten igjen og alt fikser seg.
Gleder dere til å følge Lena videre, eller savner dere den morsomme og frekke Heksa?
signature lena
—————————————————————————————————
Foto: RÅ Foto