Oppskrift: høstens rognebærkake

Categories Matlaging
Nå har vi kokkelert i forrige uke og bakte denne fine rognebærkaken. Det er flere som spurte om oppskriften, så here vi go.
Dette trenger du:
Kefir 1 gl
Bakepulver 1 ts
Egg 2 stk
Sukker 1 gl
Mel (vi brukte bokhvetemel) 300g
Rognebær 1/2 gl
Vanilje ekstrakt
Slik gjør du det:
Bland kefir og 1 ts bakepulver i en bolle
Tilsett eggedosis av egg og sukker
Bland alt sammen
Tilsett mel mens du rører alt sammen, evt bruk stavmikser
Tilsett vanilje ekstrakt og rognebær og bland alt sammen
Kaken bakes ca 30 min ved 180 grader
Rognebærene smaker bittert og gir spesiell kontrast til den søte vaniljekake. Du kan bruke melis på toppen for å pynte opp.
Kaken også kan bakes med tyttebær, blåbær eller epler.
Lykke til!
signatur
0 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.